תגובה להודנא

Zack DA

New member
גם בטווח הארוך, אי אפשר יהיה לוותר

על הביטחון באיזורים קריטיים. אי אפשר יהיה להחשף למדינה אחרת שיכולה בלי תגובה לחסל אותנו. לכן לדעתי, צריך איזשהו מהלך של טרנספר חלקי, או שלעולם נצטרך לעשות עבודות פיקוח פירוז וחיסול.

לחסל אותנו?

איך בדיוק הם יחסלו אותנו כשיש ברשותנו צבא חזק כמו צה"ל? הם יכולים לגרום לנו נזק, בזה אין ספק. אבל לא יותר מאשר הרג של כמה אלפי אזרחים. קצת פרופורציות בבקשה. בכל מקרה, הרג של כמה אלפי אזרחים, ואפילו יותר מזה, גם המצרים והירדנים יכולים לבצע. במקרה כזה, המדינה שתתקוף תספוג נזקים כבדים בהרבה כולל אובדן שליטה על חלקים ממנה.

Zack DA

New member
אתה מקשיב לעצמך ? ../images/Emo46.gif

הן יהרגו אלפי אזרחים ! ולא אכפת להם שתכבוש אותם עוד פעם אח"כ... המטרה היא להרוג אלפי אזרחים... תעשה משאל בעם, אם הוא מרשה לך לוותר על חייהם של אלפי אזרחים. המצרים יכולים לעשות איתנו מלחמה, ויהרגו לנו פחות מאלף חיילים - וגם אז יהרגו להם הרבה יותר. הפלשתינים יכולים להפיל מטוסים ולהפגיז מבנים קריטיים.... אתה לא מבין מה המשמעות של זה.

מאיפה אתה מביא את השטויות האלו?

למה אתה חושב שרק בגלל שהפלשתינאים יותר קרובים, אז הם יוכלו לגרום לנו יותר נזק מאשר המצרים? לחמאס לא אכפת אולי שנכבוש שוב את השטחים. ומה אם השליט בשטחים לא יהיה החמאס? אז יהיה שם שליט אחר שלו כן יהיה אכפת, וכמו שמוברק עוצר את המחבלים המצרים, הוא יעצור את המחבלים הפלשתינאים. קודם טענת שנתניהו בלם את הטרור - ובכן, מה פירוש בלם אם לא שכנע בצורה זו או אחרת את השליט הפלשתינאי (במקרה זה - ערפאת) לעצור את המחבלים?

Zack DA

New member
אתה מקשקש...... ../images/Emo13.gif

תקשיב טוב. 1. הם קרובים, ובעלי יכולת הפגזה מיידית ובלתי נתנת לבלימה של כל הנקודות הקריטיות בארץ. 2. כן חמאס, לא חמאס. הם כולם רוצים לרצוח יהודים. גם חמאס וגם ג'יהאד אבל גם פתח'. 3. עשר שנים הם לא עוצרים. מתי תבין שהם לא יבצעו מעצרים ? כשתמות ? 4. נתניהו לחץ על ההנהגה והוא הצליח להנהיג כללי משחק אחרים. אבל גם זו הייתה אסטרטגיה לא נכונה ! כנראה צריך לעשות סוויץ'. אסור לסמוך עליהם בכלל. גם אצל נתניהו היו פיגועים

אתה סותר את עצמך...

אם אתה טוען שהאסטרטגיה של נתניהו לעצירת הטרור פעלה, אז זאת אומרת שיכולה להתקיים לצידנו מדינה פלשתינאית עם כוחות מזויינים שיעצרו את המחבלים. המרחק לא משנה. הרי אם מחבלים ירדנים ירצו להגיע לאילת למשל, מהו בסך הכל המרחק? השאלה היא האם ניתן למצוא בצד השני מישהו שיעשה את העבודה וידאג לעצור את המחבלים. אז אתה טוען שהארגונים הקיימים כיום הם ארגוני מחבלים? אוקי, אז מה? הויכוח הוא על הטווח הארוך. בסופו של דבר אין סיבה שלא יקום מנהיג פלשתינאי עם שכל שבאמת רוצה מדינה ויעשה את העבודה.

Zack DA

New member
לא סתרתי, אתה פשוט לא הבנת אותי...

כבר אמרתי שהאסטרטגיה של נתניהו הייתה לא נכונה. תקרא עוד פעם את דברי. לגבי הירדנים - 1. הם מוסתים פחות מהפלשתינים, ו- 2. להגיע לאילת מעקבה זו משימה פי 200 יותר קשה מלהגיע מרמאללה לירושלים. המנהיג הפלשתיני שיביא את השלום יצטרך להיות קשור לעמו, וזה יקרה כ- 20 שנה לאחר שתפסק ההסתה, כלומר עוד בערך 30 שנה (בתקווה). אולי אז יהיה שלום.

יש תקווה!

אז מה שאתה אומר זה שלטווח הארוך כן תיתכן מדינה לפלשתינאית לצידנו, הכוללת שליטה ברמאללה אף על פי שלא קשה להגיע מרמאללה לירושלים? יפה מאוד. כבר התקדמות. תחליט, האסטרטגיה של נתניהו לא היתה נכונה? אז איך היא מנעה את הטרור? האם ערפת לא נלחם בטרור בתקופת נתניהו?

Zack DA

New member
עוד פעם.

אני מוכן לקבל את הגישה המתונה ממני בהרבה, שתתכן יום אחד יישות ריבונית אחרת ליד ירושלים. אבל היא לא תתכן כל עוד יש שנאה שמובילה לאלימות. שום גדר ושום חומה לא יעצרו שנאה. אתה מבין אותי עכשיו ?

האם שמעת ביום רביעי את תוכנית הרדיו

של יוסי סיאס? היית צריך לשמוע כמה ישראלים מעוניינים לפוצץ מכוניות תופת בלב שכונות מגורים פלשתינאיות. ובכן, מה מונע בעדם לעשות זאת? נכון - כוחות הבטחון הישראלים. על אותו עיקרון, כוחות הבטחון הפלשתינאים (כשבראשם לא יעמוד ערפאת) ימנעו מפלשתינאים לפגוע בנו. ולגבי שנאה, האם לדעתך יש להם סיבה לשנוא אותנו? אם לא, אז אני ממליץ לך לקרוא קצת מכתבותיה של עמירה הס מעיתון הארץ.

Zack DA

New member
שטויות.

אל אף הדיבורים, גם אם לא היו כוחות צה"ל, אף ישראלי לא היה עושה פיגוע התאבדות. אל תדבר שטויות.

באמת? על סמך מה אתה אומר זאת?

אתה מוזמן למשל לברר אילו פעילויות "צדקה" ביצעו האצ"ל והלח"י. פיגועי התאבדות לא, אבל מעשי רצח המוניים של חפים מפשע - בהחלט. אגב, מי היה המחבל המתאבד הראשון ב"הסטוריה" היהודית? מה דעתך למשל על שמשון הגיבור? הכינוי "שאהיד" היה הולם אותו?

Zack DA

New member
כי עובדה שעד היום לא בוצע אף פיגוע

התאבדות ע"י יהודים. וזה גם לא יקרה. היהדות היא דת עתיקה, והאיסלאם היא דת "צעירה" מספיק דבר שגורם למאמינים שלה לתת את החיים כל כך בקלות. להגיד שיהודים עלולים לעשות פיגוע התאבדות, זה משפט מטומטם. תסלח לי.

מה זה בעצם משנה?

לא הבנתי, מה כל כך חשוב לך האם רצח האזרחים החפים מפשע מתבצע תוך כדי הרג עצמי או לא?

Zack DA

New member
אין הבדל. אז אני אנסח את עצמי מחדש

ההשוואה שלך, בין השנאה והחינוך הפלשתיניים לבין ה"קיצונים" מהצד הישראלי, היא לא מציאותית. האם אתה מבין זאת ?

אני לא מדבר על סיכון

אני מדבר על וודאות שעוד 7 שנים אין לנו יותר רוב יהודי והלכה המדינה היהודית הדמוקרטית כן שווה לקחת את הסיכון בשביל זה. לא יהיו קטיושות הם לא ינסו בכלל דיי להפחיד למה החיזבאללה ירה עלינו קטיושות בשנתיים האחרונות אזה שטויות אלה? אז מה אם הם רוצים אני רוצה את כול א"י באמת אני אוהב את יש"ע אני אוהב את עזה אבל אני פרגמטיסט וכך גם רוב הפלשתינאים והפרגמטיסים ינצחו ולא משיחיים כמוך!

הצרה היא

שאתה מתכווח פה עם אדם שמאמין שנוכל להמשיך לשלוט על הפלשתינאים במשטר אפרטהייד לעוד הרבה זמן, ושנוכל לגרש אותם מכאן כשלא נרצה יותר לשלוט בהם.

הם לא ינסו כי

ברגע שאנחנו נצא מהשטחים לא יהיה לגיטימציה בינלאומית ולא יהיה תמיכה בשטחים בפעילות אלימה ברמה כזאת נגד ישראל עמבר לזה נוכל להתגובן מול האיום הזה בצורה הרבה יותר טובה מאשר כשאנחנו בשטחים מאחר ונהיה בגבולות ברי הגנה ותהיה לנו לגיטימציה לפעילות התקפית עמוקה אם נותקף

Zack DA

New member
שטויות.

1. העולם כבר לא אומר כלום היום על המבצאים הצבאיים שלנו. 2. היום יש להם לגיטימציה לטרור ? 3. מאיפה הם שאבו את הלגיטימציה בשנות ה- 50 ? לא ענית....

למעלה