תגובת הסביבה ללידת הבית - אקס פוסט

debby12

New member
מנהל
אפרופו CP

נדמה לי שקראתי איפשהו שבכלל לא יודעים עד הסוף מה הסיבה ל-CP ושבניגוד לעבר כבר לא חושבים שזה קשור לחמצן שמגיע לתינוק בלידה אלא אולי לחידק. זה יכול להיות או שזכרוני מטעה אותי?

יש הרבה תיאוריות...

בתכל'ס - לא חטשבת שיודעים שומדבר בוודאות. מה שכן יודעים, זה ש-CP יכול להגרם ממשהו שהתרחש לא רק בעת הלידה עצמה, אלא גם לעתים לפני הלידה או לאחריה. ילד שנולד פגוע, יכול להיות שהיה כבר פגוע עוד ברחם מסיבה זו או אחרת, בין אם חיידק או חוסר בחמצן או חוסר (או עודף?) במשהו אחר... ולא משנה מה הסיבה - זה תמיד נורא, ועצוב

debby12

New member
מנהל
באמת תמיד נורא עצוב

ועל הבת דודה של בן זוגך זה עוד נפל פעמיים
. נורא.

debby12

New member
מנהל
כן זה נכון כמובן

אבל איכשהו יש משהו פסיכולוגי שמטה אנשים מהניתוח האנליטי הזה. למשל אם הסיכוי לשיטפונות הוא 1:50,000 נניח (סתם זרקתי מספר) אז הרוב המכריע של האנשים לא ירכשו לביתם ביטוח נגד נזקי שטפון. לעומת זאת, אם ארע שיטפון (דבר שקורה נגיד פעם במאה שנה) או אם מכר שלהם סבל מנזקי שטפון בביתו -- הסיכוי גבוה הרבה יותר שפתאום הם ירכשו כזה ביטוח. וזאת למרות שהסיכון הסטטיסטי לשטפון נשאר אותו הדבר. למדתי פעם קורס באוניברסיטה שעסק ב"קיצורי דרך"/כללי אצבע כאלה שאנשים עושים אשר מטים אותם מבחינה התנהגותות מהניתוח הסטטיסטי הנכון (נדמה לי שקראו לקיצורים האלה "יוריסטיקות"). ואני מסכימה עם שרה שאיכשהו הקיצורים האלה עובדים יותר בפן השלילי מהחיובי. כלומר, סיפור זוועה כולם זוכרים. סיפור מוצלח - הוא "סתם נס". אולי זה פשוט כי קל לשכנע את המשוכנעים - ולכן הסיפורים הקשים יותר תופסים.

תגידי, גם אצלכם היו שטפונות??

סתם, תיארתי לעצמי שהנושא טרי בראש ומכאן הדוגמה
<למשפחת טל אין ביטוח שטפונות, למרות שהשטפונות הגדולים של נהר הדלאוור קרו לפני כמה שבועות 10 דקות מהבית שלהם
> וזה שסיפורי הזוועות קורים בד"כ בבתי חולים - זה גם לא משנה בד"כ את חוות הדעת או הזכרון הסלקטיבי הפנומנלי של אלו שמעלים אותם (ושכחו לספר על המוצלחים).

debby12

New member
מנהל
אוי - אל תזכירי לי ../images/Emo67.gif

אין לי זמן למסר. אספר לך כשנבוא לביקור המלכותי ב-NJ ואגב, ביטוח שטפונות "רגיל" מכסה רק מצבים שהוגדרו כאסון לאומי (נגיד בסדר גודל של "קתרינה") ולא נזקי שטפון מסופה אחת גדולה. את זה לימדה אותנו סוכנת הנדל"ן.

שָׂרָה

New member
רוב המשפחה שלי והחברים מתנגדים

לדעתם זה סיכון וטירוף מוחלט. אחרי שילדתי את ציפי הם אמרו שזה נס ומזל שהכל עבר בשלום. בבחינתם אין מצב שאלד בבית. הם מוכנים 'להתפשר' שאלד עם מיילדת כי אני עד כדי כך קיצונית ללא מיילדת. אבל לדעתם המקורית צריך ללדת בבית חולים עם מיילדת ורופא בתור גיבוי על כל צרה שלא תבוא.

yakirt

New member
פלצנות לשמה...!!!!

מי שמך (ההריונית) לקבוע ולחרוץ את גורלו של תינוק עתיד להיוולד? מי את שתיקחי סיכון כ"כ גבוה וכ"כ מיותר..והכל בשביל ."החוייה" האישית שלך?? לידה, נועדה להוליד את התינוק בבטחה ושלום,ולא להתפלסף על החוייה שאמא שלו חושבת שהיה לה,,תתעוררו,זה לא מסיבת טראנס ולא קוקטייל פרטי,זה לידה שצריכה להיות בטוחה לתינוק ככל שאפשר. אם לא הייתם כ"כ אנטי,הייתן מגלות שאותה חוייה יכולה להיות בבי"ח. לא כולם "פרימיטיביים" ומטומטמים.. מי שכ"כ דואגת לחוייה האישית והאגואיסטית שלה!!!! ספק איך תתפקד בתור הורה!

שָׂרָה

New member
לא מדובר ב'חוויה' אלא בבטחון של

התינוק והיולדת. ונניח שאתה צודק, אז למה להפיל בחודש שמיני 'מותר' למען ה'חופש בחירה של האשה על גופה' וללדת בבית אסור?

סטיוויה

New member
וחוץ מזה

לכל מבטע שני צדדים. אני רואה את הלידה בבית החולים ככזו שעלולה לחרוץ את גורלו של התינוק שלי ולסכן את חייו. הכל בעיני המתבונן.

קשתית9

New member
לא ילדתי לידת בית אבל

אני מאוד תומכת. כחלק מהתמיכה, שמתי בבלוג שלי רשימה שתוכנה ראיון שעשיתי עם מיילדת ביתית (הוא פורסם בעבר בעיתונות בגרסה ארוכה יותר). יש שם גם המון פילוסופיה (ולא פילוסופיה בגרוש!) בקשר ללידה, וגם תוכן ממשי. אם מישהי תהיה מעונינת לקרוא זה כאן. קיבלתי אגב מעט תגובות, ואחת מהן- קיצונית במיוחד...

למעלה