תגובת נאצה - מה עושים?

parfyon

New member
תגובת נאצה - מה עושים?

זה לא שמטריד אותי מה שהאפס הזה כתב אצלי בבלוג, אני רוצה להקשות עליו את החיים מלבד העובדה שמדובר בהסתה לרצח ובכלל בשפה לא הכי יפה. אני לא יודע למי לפנות ומה לעשות בעניינים שכאלה, אני בינתיים לא מוחק את ההודעה ואני לא חושב שאמחק בכלל, היא ההוכחה הכי טובה עבורי עד כמה הרשומות שלי חשובות עבורי. לפנות למשטרה? אני לא מת על הרעיון, וגם אין לי את הפרטים שלו אם כי אני מניח שלמשטרה לא תהיה בעיה להוציא צו - אבל לי לא ממש בא להיחשף. אשמח להארות והערות (מדובר במשתמש BOBY LASHLY). http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?pagenumberRes=2&FolderName=parfyon&entryid=970292#response

אתה בטח לא תאהב לשמוע את דעתי,

קראתי את כל התגובות הקודמות, התגרית בו לכל אורך הדרך. למה בכלל להתעסק עם אנשים כאלה? עדיף פשוט להתעלם מהם.

parfyon

New member
למה שאני לא אוהב?

אני דווקא בחור נחמד. אם תשימי לב, מהשניה הראשונה שהוא נכנס לבלוג הוא התחיל עם קללות וכיוב' אז הגבתי באותה הרוח, רק בלשון נקייה יותר. אבל נראה לי שהוא חצה כמה קווים אדומים בתגובה האחרונה שלו. ולשאלתך למה להגיב? כי אני נהנה לחשוב עליהם מתעצבנים בצד השני.

מבחינתי הוא חצה קוים אדומים

כבר מהתגובה הראשונה שלו... אני לא הייתי פונה למשטרה, אבל זו רק אני

שירה1973

New member
נורא פשוט ובסיסי

למחוק, למחוק ושוב למחוק. ראיתי אותו אצלך ברשומה הטעונה הזו (רשומה מעולה, אגב) ותהיתי ביני לביני מדוע אתה בוחר להשאיר את התגובות שלו. אני יודעת שיש גישה שטוענת שתגובות בסגנון הנמוך הזה מבזות אך ורק את הכותב אותן, אבל אני באופן אישי מרגישה שהן מכתימות גם את המקום בתוכו הן נכתבות. כשקראתי חלק מהמלים אצלך נהיה לי רע בבטן, אז אני יכולה רק לשער איזו בחילה היתה עולה בי לו היה מדובר בבלוג הפרטי שלי... אם לא למחוק, אז פשוט להתעלם ולא להגיב, אבל ברגע שאתה כן מגיב אליו אתה רק מגרה אותו להמשיך, ובכל פעם להפוך יותר ויותר אלים ומתלהם. חבל לדעתי.

parfyon

New member
דווקא התגובות האלה תומכות בתוכן הרשומה

הן מוכיחות (לי לכל הפחות) עד כמה השנאה עמוקה. שנאה כלפי האחר שמבחינתם האחר הוא לא רק הערבי שלא שר את התקוה במשחק כדורגל, אלא גם ה"סמולני" שכל מה שהוא אמר זה שלא יזיק להיות נחמדים מדי פעם. לכן אני לא מוחק. אני מגרה להגיב כי אני רוצה לדעת את מהו גודלה של המפלצת - והנה גיליתי - המפלצת גם מאיימת ברצח, או מעודדת אותו. ואני לא חשבתי שזה יגיע לשם. (תודה שוב על המחמאה).

דם דם

New member
רכשת לך "אויבים" בבלוגיה

אם אפשר ממש לכנות אותם אויבים וכול זה בכול אופן הנקודה שלי היא כזאת, לא פעם אתה מגיע לעמוד ראשי ולא פעם אני עוקב אחרי הכתבות שלך איך לומר זאת אין בך רחמים....אתה מעלה לדיון דברים שאנחנו הישראלים לא אוהבים שמזכירים לנו אותם. אתה גורם לאנשים להביט במראה ולראות את הישראלי היהודי המגעיל. הרבה אנשים לא אוהבים שמלקיאים אותם ואותנו בחברה. אתה צריך להבין שאנחנו חברה פרמיטיבית מפגרת שנות אור משאר העולם שרק חושבים את עצמנו לנאורים אבל כשזה מגיע לעניינים שאתה מדבר עליהם שוואלה אנחנו לא בסדר ובעצם אנחנו בהמות ישראליות שלא אכפת להם מכלום. אנשים מתרעמים על זה. זה רק מראה דבר אחד, שאתה צודק בדברייך. אבל בכול זאת אנחנו חברה גזענית לא שוויונית שלא מעריצה את הערבים שלנו. וכשאתה מדבר על להתחשב בערבים אל תתפלא שיקומו לך כמה משווגעים שלא מגלים רגישות כלפי האמא שלהם אז לא פלא שגם כלפי הערבים או אליך. אני במקומך,לא הייתי עושה מזה עניין....שיקלל ביג דיל,תן לבוץ לשקוע. והכי חשוב לעולם אל תפסיק...בנתיים לא הייתה רשומה אחת ממך שלא הזדהתי איתה, תמשיך בשלך וגם אותו אחד פשוט תתעלם. נו אז הוא קילל אז מה זה אינטרנט הכול פרוץ בו

parfyon

New member
קודם כל

תודה על התמיכה. אבל דבר אחד הבנתי, אני לא במקום הנכון. בבלוגיה תמיד חסמו וצנזרו גולשים שעודדו פדופילה או אנורקסיה ולדעתי בנאדם שמאיים ברצח ודברים כאלה צריך לזכות לטיפול דומה - זו עבירה פלילית באותה המידה. לכן פתחתי את השרשור הזה.

מה עושים?

לא כותבים פוסטים שיטרידו את עם ישראל אבל ת'כלס לא ישנו כלום. לא כותבים פוסטים כדי לריב עם אנשים ואח"כ מתפלאים שהם רבים איתך, ומקללים אותך. וזהו בעצם. לדעתי המזיק יעלם ברגע שתכתוב פוסט חדש שלא יעצבן אותו. אין צורך להכנס לפאניקה ולקרוא למשטרה.

mary lou

New member
לא מסכימה

אני נגד לתת למגיבים להכתיב את אופי הבלוג לטוב ולרע.

סתם לעורר פרובוקציות?!?

פרובוקציות מובילות רק לדבר אחד, הרגשה רעה של הכותב. אני נלחמת בעצמי לא לפרסם דברים שיעשו רעש, כי יש לי נטייה לעשות רעש בכל מקום, ולהתעצבן מכל שטות. ואילו מישהו אחר בכוונה מפרסם רשומות שיכעיסו. אז ראבק, שיבין את הצד השני.

mary lou

New member
מה שלך נראה כ"סתם לעורר פרובוקציות"

הוא נושא שמציק למישהו אחר וייתכן (רק ייתכן) שהמישהו הזה רוצה לכתוב על הנושא בלי קשר לסערה שזה עלול לעורר. כאמור, אני חושבת שגם להפך זה נכון. בלוגר (לעניות דעתי) לא אמור לפרסם דברים שהוא לא ממש אוהב כי הקהל דורש. כנראה שאנחנו פשוט שונות בעניין הזה.

אני כלכך לא מסכימה איתך!

ממתי אנחנו כותבים פוסטים רק כדי לשנות את העולם? הוא לא כתב את הפוסט כדי לריב, הוא כתב על נושא רגיש, מעורר מחלוקת. תחשבי כמה היה משעמם אם היינו כל הזמן מנסים לרצות את כולם ולהיות פולייקלי קורקט. לדעתי הטעות שלו הייתה לא בכתיבת הפוסט אלא בחימום המגיב, המתלהם וההיסטרי מטבעו.

parfyon

New member
את כל כך צודקת!

בפעם הבאה אני אשתדל לכתוב רק רשומות שיתחנפו לכל הגזענים והפשיסטים, כמה שהם מגניבים וצודקים.

דם דם

New member
ממש שטויות

הוא לא כותב דברים כדי להריב עם אחרים תקראי בין השורות אצלו בפוסט, הוא אומר דבר נכון ואמיתי אנחנו כעם שבאנו לפה ויישבנו ארץ אחרי אלפי שנים שלא נבוא בטענת שפתאום לא באים אלינו בזרועות פתוחות. אנחנו צריכים לדעת לכבד גם את העם השני שיוב בארץ הזאת איתנו ולא לעשות הפליות עיסאם חורי (שחקן ערבי) פעם אמר שהוא לא יכול להזדהות עם יום העצמאות שלנו כי דוד שלנו נהרג באותה מלחמת העצמאות שלנו.עכשיו שימי עצמך במקומו ונראה אותך מזדהה עם הארץ והעם שהרגו את דודך. ורק בשביל הפרוטוקול, הוא לא רוצה לעזוב את הארץ...הוא אוהב אותה אז מינימום אנושיות לגלות כלפיו, ויהיה ראוי ונכון למשל ביום הזיכרון לעמוד עוד דקת דומיה גם לזכר הערבים שקייפחו את החייהם בארץ הזאת במלחמת השחרור ושלחמו נגדנו. קצת התחשבות,קצת סוויטץ' בראש....לבוא לקראתם כי יופ אחד יהיה כאן שלום ודברים מסוג זה יעמדו בסתירה ם הערך של המדינה שלנו

טוב אני לא מעונינת לריב איתכם על פוליטיקה

אם אני אפגוש ערבי אולי אחרי 3-4 פגישות בהן אני מכירה אותו, (ולא את כל האומה הערבית ומעמדה הפוליטי והאפליה ובלה בלה בלה) אני אסכים לריב איתו על פוליטיקה. איתכם עם כל הכבוד אין לי צורך או טעם לריב על פוליטיקה, אני לא מתעסקת בדברים שאני לא יכולה לשנות. אני מתעסקת רק בדברים שאני כן יכולה לשנות. ערבי שלא מזדהה עם מדינת ישראל, ולא מוצא חן בעיניו שאין הפרדה בין דת למדינה מוזמן ללכת. זאת מדינה של יהודים, היא נוצרה בגלל השואה. לערבים יש הרבה מדינות, אז זה לא נחמד שהתנחלנו דווקא בשטח שלהם, אבל אנחנו כאן ואנחנו רוצים לחיות. וערבי שזה לא מוצא חן בעיניו מוזמן ללכת. בעיני העובדה שהם נשארים כאן מסבירה לי שהם מעדיפים לחיות בין יהודים. כן זה ישמע מוזר, אבל עם הייתי ערביה הייתי מעדיפה לחיות באפליה על רקע דתי ולקבל זכויות כאישה. הידיעה שבמקרה של צרה יש מקלט לנשים מוכות מחזקת. במיוחד במצב שגבר נושא כמה נשים שמתחשק לו. מבחינתי אני מביטה על העולם הערבי ורואה אנשים עיוורים שהרעלה כיסתה להם את המוח והוציא מהם את היכולת לחשוב. מובן שזאת הכללה ולא כולם כאלו, אבל יש כאלו שכן, ודווקא הם הקיצוניים נאחזים חזק ברעיון של להרוג יהודים ולעשות פיגועים. ממשלות ישראל רק מזינות את מעגל האלימות הזה, הם חס וחלילה לא יבנו עוד מקלטים לנשים מוכות, או יכריחו גבר שנמצא בכלא הישראלי לחלק את הכסף שהוא מרויח שווה בשווה בין הנשים שלו. הם לא יבנו מקומות תעסוקה לנשים פלסטינאיות. והם לא ישברו את מעגל האלימות. והם ימשיכו לתת לערבים לגדל את הילדים שלהם באלימות.

דם דם

New member
כאחד שכן מכיר ערבים

ויש לו כמה חברים טובים שהם ערבים אני חייב לתקן אותך בדבר אחד שגם אני חשבתי עליו פעם. אמרת "ערבי שלא מזדהה עם מדינת ישראל...מוזמן ללכת" זה בדיוק מה שאמרתי באחת הפעמים לאותו מכר ערבי שלי, יודעת מה הוא ענה לי בחזרה שהוא דווקא רוצה לגור כאן,הוא אוהב את הארץ הזאת היא שלנו בדיוק כמו שהיא שלנו והוא מרגיש חלק בלתי נפרד מהארץ של כולנו. עד כאן היה טוב ויפה, אבל הוא אמר שהוא לא יכול להזדהות עם המדינה לא בגלל שהיא יהודית ובלה בלה בלה אלא כי המדינה לא נותנת לו שיוויון כערבי. אם המדינה הייתה מתייחסת אליו כמו שמתייחסת ליהודים הוא היה כן מזדהה עם המדינה בנתיים המדינה מתייחסת אליו כזר אז הוא לא ממש יכול להזדהות עם מדינה שלא ממש אוהבת אותו...בשביל זה צריך להתייחס אליהם כמו לכולם, ואז ההזדהות שלהם למדינה כבר תבוא

parfyon

New member
מתי? הנה

"ערבים בונים לא חוקי ולכן מגיע להם שהורסים להם את הבתים" קלישאה מוכרת ונפוצה - המציאות שונה מאוד. במדינת ישראל כדי שאדם יוכל לבנות בית צריך שתהיה לאזור בו הוא גר (עירייה/רשות מקומית/מועצה מקומית) תוכנית מתאר. תוכנית מתאר עולה המון כסף (מיליונים) זה עולה המון כסף לממשלה. אין יישוב יהודי אחד שאין בו תוכנית מתאר חדשה שתואמת אחד לאחד (למעט סטיות קטנטנות שאינן חוקיות) את היישוב לו היא הוצאה. ביישובים הערביים אין תוכניות מתאר עדכניות. למה? כי זה עולה המון כסף והמדינה לא רוצה להשקיע כסף ביישובים ערביים. כתוצאה מכך כל בניה ביישובים הערביים היא בלתי חוקית. כלומר, דמייני שאת גרה עם ההורים ויום אחד את רוצה לבנות בית בחלקה שנמצאת באותו היישוב - אין לך שום דרך לעשות את זה - אלא אם תעברי על החוק. ואז מתעוררת המדינה ומענישה את אלו שבונים לא חוקי - הורסים או מאיימים בהריסת הבית ופותחים בהליך פלילי שבסופו מוטלים קנסות עצומים. תאמרי, סבבה שיעברו לגור במקום אחר, למה אתם חייבים לגור ליד ההורים? אז ככה. לקנות בתים ביישובים ישראלים - אי אפשר או קשה מאוד - כמה אנשים את מכירה שיסכימו למכור בית לערבי? יישובים ערבים חדשים הממשלה לא מתכננת (הממשלה מתכננת עשרות יישובים יהודים כמעט מדי שנה, שלא לדבר על החוצפה החדשה - חוות בודדים). זו דרך אפליה אחת. על יום האדמה שמעת? ביום האדמה הממשלה הפקיעה אדמות מערבים למטרת הקמת יישובים ערבים. זו לא הייתה הפעם הראשונה -אגב. עם קום המדינה, הולאמו עשרות אלפי דונמים של אדמות בנגב שהיו שייכות לבדווים. המדינה באופן עקרוני מתנכלת לבדווים ועושה להם את החיים מאוד מאוד קשים. מרססת להם ייבולים שנזרעו על אדמות שהיו שייכות להם ונלקחו בכוח. המדינה פשוט מנצלת את הבורות של הבדווים, את חולשתם היחסית ומפתחת כלפיהם איבה ויוצרת דמוניזציה - כמה פעמים שמענו על הבדווים שמשתלטים על אדמות מדינה בנגב? האמת רחוקה מאוד כמובן מהמציאות. ראשית מדובר באדמות ששייכות להם ושאבותיהם עיבדו במשך מאות שנים. שנית, האדמות שהבדווים מחזיקים בנגב או טוענים שהם בעליהן החוקיים הינן פרומיל מהאדמות שיש בנגב ובוודאי שמדובר בשטחים קטנים בהרבה משטחי האש שצה"ל מחזיק בדרום. יש עוד המון ניואנסים דקים ודקים פחות - גם אני לא מכיר את הכל ואין לי זמן בלתי מוגבל להתעסק עם העניין. הנקודה היא שאנחנו כל הזמן דורשים מהם נאמנות, אבל במקביל כל הזמן דורכים עליהם ונותנים להם את כל הסיבות לא להיות נאמנים. אני יודע שאם אני הייתי גר במדינה, בה חיו אבותי מאות שנים ואותה מדינה הייתה דורכת וממשיכה לדרוך עלי - לא הייתי מרגיש נאמנות כלפיה.

למעלה