תגידו, אתם באמת עד כדי כך חסרי טעם

חולוני

New member
תגידו, אתם באמת עד כדי כך חסרי טעם

במוזיקה? שאתם שומעים את כל ש-MTV אומרים לכם לשמוע? כלומר, הטעם המוזיקלי שלכם מבוסס על MTV.. די פאתטי לטעמי. עוד הוכחה עד כמה שמניפלוציה תקשורתית ומסחריות עובדת על אנשים.. אף פעם לא חשבתם אולי לנסות להכיר מוזיקה לא דרך MTV ולא דרך קליפים ורדיו? פשוט חבל...יש כל כך הרבה מוזיקה איכותית בעולם שאתם פשוט מפסידים. (וזה כולל כל סגנון - רוק, מטאל, אלקטרוניקה, היפ-הופ, פולק, טריפ-הופ, ג´אז, ומה לא..), חבל מאוד שאתם סגורים בתוך בועת ה-MTV שלכם. MTV ממש לא מייצגת את עולם המוזיקה.

dancing machine

New member
מסכימה ומצטרפת...

אבל תראה, רוב האנשים פה [ אם לא כולם? ] זה ילדים וצעירים עד גיל 15 [גם אני בת 14, אבל בוא שניה נניח שלא ] וזה מה שתוקעים להם בראש מכיתה ג´- אז זה מה שהם אוהבים.... אז מי אנחנו שנגיד להם מה לאהוב? היט מי בייבי וואן מור טיים!

חולוני

New member
תראי, אין קשר לגיל..

בעצם יש אולי קשר, כי עם הזמן מתבגרים מוזיקלית.. אבל אני אישית מכיר גם בני 14 עם טעם במוזיקה, ששומעים מוזיקה איכותית. וגם אני, מאז שאני זוכר את עצמי אף פעם לא שמעתי ממש מוזיקת MTV.. מכיתה ב´ בערך אני שומע את Queen ו-Guns N´ Roses, ומהם אף פעם לא חזרתי אחורה, אלא התקדמתי בטעם המוזיקלי שלי עם השנים והכרתי עוד מלא דברים איכותיים. חבל מאוד שהיום מרבית הטעם המוזיקלי של רוב הנוער מתבסס על מה שמאכילים אותם ב-MTV. ואני לא אומר לאנשים מה לשמוע, שכל אחד ישמע מה שבא לך, רק חבל מאוד שחוץ ממוזיקת MTV, אנשים לא מכירים מוזיקה אחרת. ומי שלא מופיע ב-MTV "לא נחשב" מבחינתם. לטעמי זאת פשוט בורות לחשוב ככה.

dancing machine

New member
שוב מסכימה+מוסיפה

אני מסכימה איתך במאה אחוז ולא יכולתי לנסח את זה יותר טוב, אבל יש אנשים [ כמוני ] שיש להם טעם מסוים במוזיקה, ושומעים גם אם טי וי כי זה קליל וכיפי! זה לא אומר שאני מסתובבת וקונה דיסקים של בריטני, אבל אני נאלצת להודות שיש שניים שלושה שירים שלה שאני אוהבת... [ לכל האידיוטים שיתחילו להגיד לי שבריטני מושא הערצתם- בריטני היא ר-ק ד-ו-ג-מ-א.... חחחח הגעתי למצב שיש פרשנות לאידיוטים בכל הודעה.... ]

הילהMC

New member
אצלי זה טיפה שונה..

אני אהבתי את הספייס גירלז מאז שהם היו בפעם הראשונה באם טי וי ולמרות שהן כבר מלא זמן לא עושות כלום ו הן כבר לא ממוסחרות כמו אז (סטייל בריטני של היום ואפילו יותר ממנה)אני עדיין אוהבת אותן. כנ"ל לגבי מלאני סי...למרות שהיא תחזור ב2003. וחוץ מזה...מלאני סי והספייס גירלז זה הפכים כמעט גמורים! ספייס גירלז-פופ ממוסחר(אבל איכותי)מלא מוצרים שטויות ובובות מלאני סי-פאנק בלדות קצת דאנס ואולי טיפה R&B אם תסלחו לי אבל מלאני סי היא בכלל לא ממוסחרת!!!יש לה בובות(לא כספייס גירל)ברבי של עצמה?? יש לה מחברות עפרונות קלמרים נעליים ספרים בגדים ושאר ירקות???ל---א! חוץ מזה שזה שהיא היתה בספייס גירלז זה לא אומר שהיא פופית כזו...היא מהתחלה בכלל רצתה שהלהקה תהייה קצת יותר בכיוון של הקרדיגנז...אבל בגלל שג´רי הזו השטלתה על הלהקה הן היו פופיות קופצניות כאלה.

חולוני

New member
זה לא שונה.

עובדה שהמוזיקה היחידה שאת מכירה זאת המוזיקה שאת רואה ב-MTV. וזה לא משנה אם את אוהבת את הספייס גירלס ושהן לא פעילות כרגע.

אבל אם טוב לאנשים לשמוע את זה...

אז למה זה צריך לפהריע למישהו? אי אפשר להתחיל לשמוע כל שיר שמישהו בעולם עשה. תסכי םאיתי שיש עוד מלא זמרים ולהקות וזמרות ושירים ואלבומים מעולים מאוד שאתה לא מכיר... אם לא היינו אוהבים את המוזיקה ש"יש ברשותינו" אז היינו באמת הולכים ומחפשים את הסגנון המתאים לנו.

חולוני

New member
ברור שאני לא מכיר הכל..

ואני לא מתיימר להכיר הכל, וברור שגם אין לי את היכולות להכיר הכל (וגם לאף אחד אחר אין את היכולות להכיר הכל, וגם מודם במהירות האור לא יעזור..). אבל אני משתדל לחפש מוזיקה חדשה בכל מיני חורים נידחים בסגנונות שאני אוהב, וככה אולי להכיר עוד איזה להקה איכותית אחת. הטעם המוזיקלי שלי לא מבוסס על MTV, אלא אני משתדל לחפש כל הזמן להקות חדשות, בתקווה למצוא עוד איזו להקה איכותית. חבל שהאנשים פה מכירים רק סוג מוזיקה אחד - המוזיקה שהם רואים ב-MTV. וחבל שאנשים לא מנסים למצוא בעצמם אמנים חדשים שלא מקבלים חשיפה מהתקשורת..(לרוב זה בגלל שהם לא מסכימים להתפשר על המוזיקה שלהם, לעומת רוב "אמני" המיינסטרים), אלו לא באמת אנשים שאוהבים מוזיקה.

jerri

New member
למעלה מ3000 ערוצי מוזיקה באינטרנט

ערוץ טלויזיה למוזיקה שחורה, מוזיקה קלאסית, קלאסיקות מודרניות, שירי אמצע הדרך, מוזיקה אלטרנטיבית, מוזיקה יורו-צרפתית, 30+ ערוצי מוזיקה בהאזנה אישית, למעלה מ1000000 הורדות ביום - זו "מוזיקה מסוג אחד" שמאזינים לה? למה אתה יוצא מנק´ הנחה שכל מי שלא חשוף לחומרים שאתה חשוף אליהם מבין פחות ממך? תאמין לי ששמעתי מספיק מוזיקת מטאל/רוק בחיי ולדעתי היא רובה ככולה - זבל מזובל. ואילו אני מנסה למצוא כמה שיותר להקות פופ או דאנס איכותיות חדשות (וואו השתמשתי במילה איכותית יחד עם פופ ודאנס, בטח חדש לך) ולהמלט ככל האפשר ממוזיקת הזוועה הקוריה רוק. בק בעיני הוא צפרדע מעצבן, ופליימינג ליפס העלובים (ומש לא משנה כמה הם יתחנפו לקיילי ויחדשו שירים שלה) הם גרועים בעיני. הקשבתי - ובחרתי בחירה מודעת שלא להקשיב למוזיקה הזאת. למה זה הופך אותי?

חולוני

New member
סבבה.

אין לי בעיה עם הטעם שלך, ואני לא שופט אותך. ואם אתה מחפש מוזיקה לא מוכרת בסגנונות שאתה אוהב, אז סבבה לך ותהנה. במקרה שכזה ההודעה שלי לא דיברה אליך, אלא רק אלו שהמוזיקה היחידה שהם חשופים אליה היא המוזיקה ב-MTV.

אני לא מבין למה ציפית...

שאנשים יבואו לפורום MTV וידברו על אלטרנטיב? מאיפה אתה יודע שאם אנחנו מדברים על MTV (בפורום MTV) אז אנחנו לא שומעים מוזיקה אחרת? על איזה מחקר אתה מתבסס? השכנים שלך? האחים שלך (או אחיות)? החברים לכיתה? אולי יש פה אנשים שמשתתפים גם בפורומי מוזיקה אחרים שמדברים על סגננונות אחרים ? אולי הם משתתפים פאסיבים באותם פורומים ואתה לא רואה את השתתפותם? אולי הם ניסו לשמוע מוזיקה אחרת וזה לא מצא חן בעיניהם (כי בכל זאת זה גם עניין של טעם אישי) ? אולי תלך לפורום באפי ותצעק עליהם שהם מקובעים על תוכנית אחת ? אולי תלך לפורום משינה ותצעק גם עליהם שהם מקובעים על סגנון מוזיקה אחת ? אולי תלך לפורום נוסטלגיה ותצעק עליהם שהם מקובעים על העבר ? אולי תלך לפורום SIMS ותגיד להם שהם מקובעים על סגנון משחקים אחד ? אולי.

חולוני

New member
עקבתי אחרי ההודעות פה במשך תקופה..

ולפי ההודעות פה, רוב האנשים פה מכירים שום מוזיקה אחרת חוץ ממה שהם רואים ב-MTV..(לא כולם, אבל הרוב). ואיך אני יודע את זה? כי רוב ההודעות מסתכמות בסה"כ במספר מצומצם מאוד זמרים/זמרות/להקות MTV.

אולי בגלל.....

שזה פורום MTV ? אתה רוצה שנדבר פה על מוזיקה אחרת חוץ מMTV? לא נראה לי שזה יקרה.

חולוני

New member
אבל זה בדיוק מה שאני טוען..

ש-MTV קובע לכם את הטעם המוזיקלי. הטעם המוזיקלי שלכם מבוסס על פי מה שמחליטים להראות לכם ב-MTV, ואתם לא טורחים לחפש מוזיקה אחרת שלא מקבלת חשיפה ב-MTV. נגיד אתם פה אוהבים את אבריל לאבין והספייס גירלס (סתם דוגמאות, יש עוד מלא), אבל נגיד שאם לא היו מראים את שניהם ב-MTV, אז לא הייתם מכירים אותם, כי אתם לא טורחים אפילו להרחיב את הטעם המוזיקלי שלכם מעבר למה שהמפיקים של MTV מחליטים להראות לכם. אפילו ג´רי הודה בזה, MTV אפילו לא מייצג את טעם הרוב, אלא מחליט בעצמו לפי שיקוליו האישיים והמסחריים, מה להכניס ל-MTV ומה לא, ואתם קונים את זה. חבל.

RIP CURL1

New member
נכון אני מכיר רק את הזמרים של MTV

וזה רע ממש לא???? מי עוד צריך לעניין אותי

חולוני

New member
יש עוד הרבה שיכולים לעניין אותך.

אבל אתה לא מכיר, ולא טורח להכיר. רוצה שאני אבדוק את זה? תגיד לי מה הסגנון האהוב עליך, ואיזה אמנים אתה מכיר ואוהב בסגנון האהוב עליך.

jerri

New member
עוד פעם אתה? לא נמאס לך מעצמך?

אני כפליים מגילך הפעוט ועדיין אוהב מוזיקת פופ, כן, גם אם זו מוזיקה מסחרית שMTV טוחנים כהגדרתך. די כבר עם ההטפות שלך, לך תמצא עץ אחר לטפס עליו. האג´נדות של MTV לא שונות מכל אג´נדה של כל תחנת שידור, ומעניין מה זה אומר עליך ועל אישיותך שאתה נאלץ בכל פעם מחדש לבוא ולהטיף לאנשים על חוסר הבנתם כלשונך במוזיקה. הפאתטיות היא רק שלך, כמדומני יש מספיק פורומי רוק ומטאל בהם תוכל לשטוח את משנתך העמומה והרפטטיבית בלי מפריע. מניפולציה תקשורתית היתה מספיק במדינה הזאת. איזה אחד - יואב קוטנר שמו של האויל - שכפה שנים על אנשים לשמוע את המוזיקה ה"איכותית" כהגדרתו וכפה את טעמו על המאזין הישראלי, עד שבא הפלורליזם בגלי האתר והראה לו מאיפה משתין הדג והחזירו למקומו הטבעי (שדרן זוטר ואיזוטרי). האמנם MTV אינו משקף את רחשי הקהל? הצדק עמך. בלחץ חברות התקליטים של ערוץ האם (MTV ארה"ב) משדרת MTV אירופה שירי רוק ומטאל בכמות שאינה פרופורציונלית למכירותיהם באירופה (קרי: קרובים לאפס) ומטעלמת לחלוטין מענפי מוזיקה (טראנס, דאנס, דאנס גרמני, דאנס סקנדינבי, פופ בריטי) אשר זוכה להצלחה מרובה באירופה. מספיק להתבונן בטקס הMTV בו נאלצנו לספוג את נגינתם מחרישת האזניים והעקרה של הלהקה המיותרת בהחלט ה(ט)פו פייטרס, אשר מכירותיהם מפוקפקים כמו שפיותה של מריה קארי, כדי להבין מאיפה נושבת הרוח. אם כבר סגנונות המוזיקה "האיכותיים" שלך מקבלים חשיפת יתר. שתי הדוגמאות שהבאת - גאנז אנ רוזס העלובים וקוין - אשר נוגנו ללא הרף בMTV בזמן שהייתי נער, הם דוגמא מצויינת לגועל של המסחור. השווה את כמות המרצ´נדייזינג שלהם לכל להקה עכשיות - נאמר אטומיק קיטן- והיה בטוח שהם ינצחו. כל פוזת ה"איכותיים ולא ממוסחרים" היא פוזה מסחרית לא פחות מכל אקט אחר בשטח ונועדה ללכוד ברשתה בני נוער אשר חשים צורך להרגיש עליונות (בדר"כ אגב, נובע מרגשי נחיתות) ומיוחדות ועל כן מתלהבים מההרכבים המוזיקליים הכביכול מרדניים האלו.

חולוני

New member
אממ..

דבר ראשון, אני לא מטיף, אני סה"כ מביע את דעתי, בשביל זה קיימים פורומים. דבר שני, לא מעניין אותי יואב קוטנר, כי אני גם לא שומע רדיו. ואני לא מכיר את הלהקות שאני שומע מהרדיו. גם הפו-פייטרס לא בדיוק מעניינים אותי, וככה גם כל להקות גל להקות ה"נו-מטאל" ששוטף את MTV, מסכים איתך שזה חרא טהור וכבר עדיף באמת אטומיק קיטן (שגם הן חרא). גם טקס הפרסים של MTV לא מעניין אותי, ככה שהדוגמאות שהבאת הן לא רלוונטיות. בקשר לGN´R ולקווין - אתה צודק, 2 הלהקות האלו הן לא בדיוק "שיא האלטרנטיביות", והן בכלל לא מייצגות את סוגי המוזיקה שאני שומע כיום (למרות שאני תמיד אשמע אותן). כל מה שציינתי זה שאלו 2 הלהקות הלהקות הראשונות ששמעתי, ושאני שומע אותן מכיתה ב´. ולא, לא הכרתי אותן דרך MTV, אלא מהבית. אהבתי את המוזיקה, לא את הקליפים (שלא) שראיתי ב-MTV, ולא את התמונות ואת הפוסטרים שלהן. למעשה, עד כיתה ו´ לא ראיתי אף קליפ של קווין (ואני שומע אותם מכיתה ב´). ותשמע מצידי מה שבא לך, אני לא אומר לך מה לשמוע, וגם לא מטיף לך, רק חבל מאוד שהטעם של אנשי הפורום פה מבוסס על רק על MTV, ושאתם מפסידים כ"כ הרבה מוזיקה טובה שלא נמצאת ב-MTV, מכיוון שאתם חיים בבועה שלכם, ואין לכם אפילו לרצון לפתח את הטעם המוזיקלי האישי שלכם, אלא לתת למפיקי ה-MTV להחליט בשבילכם איזו מוזיקה תשמעו, איזה קליפים תראו, ובעקבותיהם איזה אלבומים גם תרכשו. מה לעשות, מניפולציות עובדות. אתם הדוגמה לכך.

חולוני

New member
והדוגמה הכי טובה למה שאני טוען..

זאת אבריל לאבין. אתם, ילדי ה-MTV, מכירים את אבריל כ"סקייטרית פאנק מאגניבה שבורחת מהשוטרים בקניון", אבל מה שאתם לא יודעים זה שכל קשר בינה לבין פאנק הוא מקרי בהחלט, ושהיא בובת MTV בדיוק כמו בריטני. אלא זוהי פשוט התדמית שהיא מוכרת לכם. בדיוק כמו שכריסטינה אגלירה מוכרת עכשיומ את תדמית הזונה המלוכלכת שמזדיינת עם ראפרים (למרות שרק לפני פחות משנתיים היא לבשה ורוד, כמו בריטני ושאר הוונאביז), ובדיוק כמו שג´ניפר לופז מוכרת עכשיו את תדמית ה-Jenny From The Block (למרות שרק לפני שנה היא מכרה את תדמית הריץ´-ביץ´). עוד מה שאתם לא יודעים, שיש סגנון שלהם (ודי אלטרנטיבי האמת, אז בטח לא שמעתם עליו, כי אתם לא מכירים שום מוזיקה אחרת חוץ מ-MTV) שנקרא - Riot Grrrl, וזהו למעשה פאנק פמיניסטי. מה שאבריל מתיימרת להיות. הלהקות הבולטות בסגנון הזה הן - Bikini Kill Sleater-Kinney (שהוציאו אלבום מעולה השנה) 7 Year Bitch Bratmobile Babes in Toyland ו-L7 וליד הלהקות האלו, אבריל נראית כמו ברבי עם הסקייטר בוי שלה (סליחה, Sk8er Boi, כי זה יותר מאגניב ויותר מוכר).

למעלה