תגידו, באונברסיטת ת"א יש רק גאונים?

asafpp

New member
תכנס לאתר של האונברסיטה

למדור קבלה, יש שם יישום שיכול לבדוק לך את כל האפשרויות. יש לי בגרות טובה לכל הדעות.עשיתי בארבעה מקצועות 5 יח"ל. הציון הנמוך היחיד שלי זה 68 בספרות, וכל השאר זה בין 80 ל90 (חלק קרוב ל90 וחלק קרוב ל80) כאשר במקצועות החשובים(5 יח"ל) פיסיקה 84 מתמטיקה 90 אנגלית 90. אחי אם אין לך ציון 95-100 חבל לך על הזמן, גם 730 לא יעזור לך. אני דווקא בכל זמן התיכון האמנתי במערכת שתתגמל אותי עבור ההשקעה, אבל איזה בלוף, אפילו פסיכומטרי מעל 700 לא עוזר. לך ללמוד 3 יחידות ותעשה חיים.

Minerva

New member
אפשר לקבל לינק לאתר?

asafpp

New member
תגידו, באונברסיטת ת"א יש רק גאונים?

איך אני, עם פסיכו 715 ובגרות 101.52 (התאמה 664 )לא יכול להתקבל להרבה מאוד מקצועות,אפילו פסיכולוגיה? ועוד עשיתי בגרות באנגלית במתמטיקה ובפיסיקה 5 יח"ל כ"א קיבלתי בהתאמה 90 90 84.

צר לי להגיד לך...

אבל בגרות 100 זה נחשב נמוך בשביל מקצועות נחשבים. אתה צריך בגרות 106 לפחות כדי להתקבל למקצועות יוקרתיים. אני לומד מחשבים בת"א, ולרוב מי שלומד איתי יש בערך 715 עם 107 לפחות.

asili

New member
טוב כנראה שלא אזכה ללמוד מחשבים

בת"א. הדרישות פשוט גבוהות מידי! פסיכו 715 ובגרות 107 לפחות! זה ממש מוגזם משהו יודע כמה צריך בבן גוריון?

אני חייב לציין שסף הקבלה ירד

מאז שהתקבלתי ושנה שעברה התקבלו אנשים עם ציון התאמה של 690 ואולי השנה הסף ירד עוד יותר בגלל שממש אין עבודה בחוץ אז אין ביקוש. לאסף - למרות ש"ירדתי" על ציון הבגרות שלך, אני חייב לציין למען ההגינות שממוצע הבגרות שלי אפילו יותר נמוך משלך והתקבלתי רק בזכות ציון הפסיכומטרי הגבוה ובזכות ההתחשבות המיוחדת (ע"י פניה לועדת הקבלה) בציון בפרק הכמותי. אז אל תתיאשו. אני אישית ממליץ לכם להתקשר למזכירות של הפקולטה בה אתם רוצים ללמוד ולשאול את המזכירות מה הסיכוי שתתקבלו ללימודים עם הציונים שלכם, כי הן יודעות לנבא הכי טוב. זה מה שאני עשיתי ובזכות זה התקבלתי. בהצלחה! ילד חורף

asafpp

New member
תראה

להערכתי לפחות 9 מתוך 10 היו מסכימים להתחלף בציוני הבגרות שלי בחפץ לב. ואילו הציון הפסיכומטרי שלי הוא בין 4% הכי טובים. אם זה לא מספיק בשביל להתקבל לכל כך הרבה מקצועות בת"א ,ואילו למקצועות האחרים כמעט כל אחד מתקבל, משהו בשיטה דפוק מהיסוד.

זה ענין של ביקוש לא של שיטה

זה לא נדיר למצוא מבין חברי אנשים שעשו פסיכומטרי 3 פעמים ועשו מכינה שנה שלמה כדי להתקבל למקצוע. יש הרבה אנשים שרוצים ללמוד באונ´ גם כי יש לה שם טוב ברוב המקצועות וגם כי זה הכי זול.

asafpp

New member
נכון אבל

נראה לי שמה שלא בסדר זה שערוך הציונים. הם צריכים לשנות את שיטת ההערכת ציוני הבגרות אם זה כך , ובכלל למצוא משהו שיחליף את הפסיכומטרי באשר למדידת יכולת הלמידה של הסטודנט, ( וכותב את זה דווקא אחד שהצליח בפסיכומטרי,דולפי, ככה שבניגוד אליך בטוח אין לי ניגוד אינטרסים ) . הם אפילו מודים בכך, ועובדה שהם עובדים עכשיו על נוסחה חדשה לקבלה לאונברסיטאות.

asafpp

New member
מילא מחשבים

אבל יש שם כל כך הרבה מקצועות שאני לא יכול להתקבל אליהם, שזה גורם לי להרגיש כמו אחד שעשו לו עוול כי הוא השקיע מתוך אמונה במערכת והמערכת לא יודעת לתגמל. מסתבר שכל מי שהוציא תעודת בגרות יכול להתקבל למה שאני יכול להתקבל, לא צריך 5 יחידות מתמטיקה ולא צריך 700 פסיכומטרי.

אני פשוט לא מבין...

מאיפה הבאת את המסקנה שהבאת... כך רגע את המקצועות שאתה כן יכול להתקבל אליהם,נניח את אלו שציון ההתאמה שלך הוא קצת יותר גבוה מציון ההתאמה שהם דורשים ועכשיו תחשוב שאלו שעשו בגרות 3 יח"ל מתמטיקה ובכלל יש להם בגרות הרבה פחות טובה כי הם עשו חיים כל התיכון לא יוכלו להתקבל אל המקצועות הללו. הם גם לא יוכלו להתקבל למקצועות עם סף נמוך בהרבה ואם זה לא מספיק,מי שיש לו 3 יח"ל במתמטיקה לא יוכל להתקבל לרוב הפקולטות הראיליות בארץ(הכוונה היא רק לאוניברסיטאות). פייד!

asafpp

New member
דבר ראשון יכול להיות

שהייתי צריך לכתוב 4 יחידות במקום 3 יחידות, אבל עדיין ההבדל בין 4 יחידות ל5 במתמטיקה זה שמיים בארץ לדעתי ( אני בספק גדול שמי שמקבל פחות מ 80 ב4 מסוגל לקבל ציון עובר ב5). דבר שני אם תבדוק את ציון ההתאמה במקצועות השונים באונברסיטת ת"א ששם בדקתי, תמצא שאפשר לחלק אותם לשני אשכולות, אחד שמתקבל רק מי שיש לו ציון התאמה 665- 680 ומעלה וכל השאר זה בערך בין 550- 600 ומעלה. זה אומר שמי שיש לו 660 ציון התאמה למשל יכול להתקבל למה שהוא יכול להתקבל גם אם היה מוציא ציון התאמה 600.

אם זה באמת ככה...

ואני לא יודע אם זה נכון(אני סומך עליך,כי אני בכלל מתחיל לימודים בטכניון),אז השיטה של אוניברסיטת ת"א היא באמת דפוקה...בטכניון למשל זה ממש לא ככה. מי שעשה 5 יחידות מתמטיקה ו-5 פיסיקה יש לו יתרון ע-צ-ו-ם על מי שלא!!! בוא ואני אסביר לך כמה עצום: מקצוע רגיל של 5 יחידות נותן בונוס של 1.2(יענו כופלים את הציון הסופי בו ב-1.2) וב-4 יחידות 1.1... אבל המתמטיקה,מי שיש לו 5 יחידות אז דבר ראשון ה-5 יחידות נחשבות לו כ-10יחידות(!) ומקדם הבונוס עליהן הוא 1.3!!! לעומת זאת למי שעשה מתמטיקה 4 יחידות,הן נחשבות לו כ-8 יחידות עם מקדם בונוס רגיל של 1.1. ככה שאתה יכול לראות שיש הבדל משמעותי. בקשר לפיסיקה... פיסיקה הוא מקצוע הבחירה שהכי משתלם לקחת אם אתה רוצה ללמוד בטכניון. הוא מזכה אותך במקדם בונוס של 1.3...יענו חצי ממתמטיקה שנחשבת גם כ-10 יחידות. כימיה ביולוגיה ואחד מרשימה מאוד מצומצמת של מקצועות מיוחדים שביניהם מדעי המחשב,מזכים אותך בבונוס של 1.25...כל השאר כמו שנאמר,אם הם מקצועות ברמה של 5 יח"ל מזכים אותך במקדם בונוס של 1.2 בלבד... פייד!

asafpp

New member
יכול להיות שאתה צודק

אני בינתיים בדקתי רק לגבי ת"א.

אולי השיטה קצת מעוותת

אבל בשביל זה אפשר לפנות לועדת הקבלה. למיטב ידיעתי באונ´ בן גוריון שיטת החישוב מאוד שונה ולבגקות במתמטיקה יש משקל רב

asafpp

New member
אולי באמת באונברסיטה אחרת

זה יהיה שונה, זה ידוע שיש הרבה מאוד ביקוש ללמוד באונברסיטת ת"א (וכמה אמרו לי שלא בצדק). את האמת אני קצת חושש לבדוק מה מצבי באונברסיטאות אחרות, כי אם זה יהיה כמו בת"א אני עלול לחטוף ממש עצבים קשים ולשבור את המחשב. סתם.

למעלה