תגידו, זה רק אני או שלשחק טורניר ב PS

rachelc26

New member
תגידו, זה רק אני או שלשחק טורניר ב PS

נהייה ממש כמו לשחק פוקר בפייסבוק??? אין שום כבוד להעלאה שאנשים עושים... משווים עם קלפים כמו 6 8, 4 9... מה נסגר? ובסוף בגלל המזל המגעיל שלהם הם גם לוקחים את יד. איזה מגעיל זה נהייה!

LamLamos

New member
צודק ..

באמת נהיה מגעיל דגים נכנסים איתך כל הזמן ובסוף פוגעים רק היום הפסדתי 2 טורנירים ככה בגלל הביזיון הזה האידיוט משווה לי אול אין עם אס 2 כשאני אס קינג וכמובן שנופל ה2 עוד אידיוט משווה לי אול אין עם אס 6 כשאני עם קינגים ונופל האס כמובן בטרן אני מקווה שהמזל מתאזן בסוף למרות שכל פעם אני מופתע מחדש מהגועל

הלוואי שלשחק טורניר בPS יהיה כמו בפייסבוק, אז

היה לכולנו מיליוני דולרים... כמו שלהמון אנשים (כולל אני) יש מיליוני צ'יפים בפייסבוק או בפליי מאני...בכלל, כל הקטע הזה שלשחק נגד שחקנים חלשים זה יותר קשה כי הם "לא מכבדים העלאות" או "משחקים כל יד ופוגעים" זה די מיתוס...

rachelc26

New member
לא יודעת...

אני פשוט שמה לב ששחקנים הם הרבה יותר LOOS ממה שהיו פעם... פעם= לפני חצי שנה- שנה... אולי אני יותר מידיי TIGHT... אבל כשאני רואה שמשהו מעלה ב EARLY POSITION אני מבינה מזה שיש לו יד לגיטימית וטובה... ואני אכנס רק אם באמת יש לי יד חזקה.

rachelc26

New member
ואגב, אני לא בטוחה שזה מיתוס...

כי היה לי KK ב- EARLY POSTION והעלתי פי 4-5 מהבליינדים... לא תגיד פי 2, אלה פי 5, וזה כדי שאנשים לא יכנסו סתם... לא רציתי שהרבה אנשים יכנסו... ואחד נכנס עם 8 6... איך אתה מסביר את זה?אני פשוט לא מבינה מהלך כזה...

אני לא יודע מה איתך. אבל אם אני מעלה עם KK

מעמדה ראשונה לא כ"כ אכפת לי שמישהו יענה לי עם 6-8...

rachelc26

New member
זה נכון לאורך זמן...

אבל בטורניר הספציפי הזה, עפתי בגלל זה... בטח אם הייתי מעלה פי 2 מהבליינד, חצי מהשולחן היה נכנס, והערך של היד שלי הייתה יורדת פי 4...

fraidh

New member
שאלה תיאורטית

ראיתי אותך כותב (כמה פעמים) שאם יש לך יד חזקה אתה שמח שונה לך דג עם יד חלשה - למשל כאן 6 8 שעונה ל KK הבעיה שלי, אם אני נכנס כשאני מוביל (למשל 80-20) אני עדיין מפסיד בחלק מהמקרים (כאן זה הפסד אחד לכל 4 נצחונות בממוצע), בגלל צורת המשחק שלי (אולי יותר מדי טייט ולא מספיק אגרסיבי?) קורה לי שאני מחכה ליד טובה, מפסיד קצת ציפים בבלינדים, בנתיים השחקנים האחרים מתפרעים, חלק מהם עפים מהטורניר אבל לשאר יש הרבה ציפים. אז מגיעה יד טובה אני דוחף מול שחקן עם יד פחות טובה (שמשווה) אבל עם יותר ציפים ואז לפעמים אני עף, גם אם לא לא תמיד זה מספיק ולפעמים עדיין יש שחקנים עם יותר ציפים שיכולים להעיף אותי או שחקנים עם מספיק ציפים שאם הם יתפסו אני אחזור להיות שורט-סטק הבט נוסף לבעיה הזו הוא שאם יש לי KK ולא נפתח A יהיה לי קשה לזרוק את היד אבל לשחקן עם 6 8 (אם הוא לא תופס זוגיים +) יהיה די קל לזרוק מול רייז שלי, כך שקורה שבידיים שאני מרוויח הקופות יותר קטנות
אולי הרעיון שזה טוב שיענו לך עם יד פחות טובה יותר נכון בשולחנות כסף ופחות נכון בטורנירים?

Harleydude

New member
התוחלת שלך לא משתנה

בין אם זה כסף או טורנירים. אבל מה שאתה מעלה פה זה סוגיה מוכרת, סוגיית "ההישרדות" נקרא לזה בטורנירים כשאתה יודע שטעות אחת או שתיים ואתה בחוץ לעומת כסף שכל מה שמעניין אותך זה לקחת החלטה נכונה למצב נתון ואם הסטטיסטיקה בוגדת בך אתה כולה מקליק ריביי והכסף יחזור אליך מהר מאוד אם יש לך יתרון על השולחן (או על חלק ממנו). עוד בעיה בטורנירים היא עד כמה קצת ביג בליינדים יש לך בכל שלב של הטורניר אחרי שעוברת שעה בערך. בדר''כ יהיה לך קשה לזרוק את הKK שלך על פלופ יבש בלי אס בדיוק בגלל שבנקודה שאתה תאכל סרט על היד שלך אתה כבר תהיה מושקע לא מעט, הקופה תהיה עסיסית, וקיפול ישאיר אותך במצב על הפנים. חשוב לזכור שיש 2 צדדים למטבע, טורנירים הם כ''כ טורנירים של הטלות מטבע שבתכל'ס ברוב זה לא סוף העולם גם להיות שורט סטאק, כי הרבה פעמים מספיק שקיבלת איזה מלכות והכפלת ואחרי 10 דק ראית אסים\קינגים\אס קינג שניצח הטלה ואתה פתאום בין המובילים. אבל חשוב לזכור את האמירה שאיתה התחלתי, התוחלה שלך ל-א מ-ש-ת-נ-ה. והמטרה שלך בכל המשחק הזה זה לעשות החלטות עם תוחלת חיובית, גם אם זה אומר מדי פעם ללכת על חבל יותר דק ולשחק משחק קצת יותר תנודתי. בטורנירים בכללי יש הרבה כאב לב בגלל הדברים שציינתי קודם ועד כמה הם משוגעים, במיוחד בשלבים היותר מאוחרים (אבל לא רק) שתהיה בהרבה מצבים שאין לך שליטה עליהם ונשאר לך רק לאחל לעצמך בהצלחה. עצה שלי? תתחיל לשחק קצת קאש.

fraidh

New member
נכון שתוחלת הרווח ביד ספציפית לא משתנה אבל

מה שניסית להסביר הוא שלדעתי בטורניר תוחלת הרווח ביד ספציפית זה משהוא עם חשיבות יותר נמוכה מאשר בקאש

Harleydude

New member
קשה לי עם האמירה הזאת

למרות שאני מבין מאיפה היא מגיעה. מהעובדה שאתה יושב על מעט צ'יפים יחסית לבליינדים ומנסע להימנע מסיכונים "מיותרים". אבל, לא , זה לא מה שניסיתי להגיד, להיפך. לוותר על מצבים עם תוחלת חיובית זה להשאיר כסף על השולחן בשביל שמישהו אחר ייקח. אם אני יושב בטורניר על פלאש דרו על הפלופ , מצ'קצ'ק ורואה 2 אול אינים מלפניי, ובוא נגיד שהיה איזשהו אקשן קודם ואני מקבל 4 ל1 נגיד, כשיש לי 2 ל1 לקבל את הפלאש שלי, ו3 ל1 מול סטים (שהגיוני להניח שאחד מהיריבים שלי על סט) אז זה לא משנה שאני מחליט באותו רגע לשים את הטורניר שלי על הקו גם אם אני לא בכסף עדייו, כי אני לוקח החלטה שעושה כסף בטווח הארוך. וקופה כזאת יכולה למנוע ממני הרבה הרבה צרות בעתיד. מה שאני מנסה להגיד זה, כשאתה מקבל את המחיר הנכון, או את המצב הנכון, שבו אתה מרגיש שהטווח שלך מקבל מחיר טוב מול הטווח של היריב לך על זה. אבל מצד שני, גם תתחשב בגובה הבליינדים, אם אתה יושב מאוד עמוק, ויש לך שולחן מאוד חלש, אתה יכול להגיד לעצמך, אוקיי, אני אחכה לספוט יותר טוב (מנטרה של שחקני טורנירים), שזה גם דבר לגיטימי, רק לשים לב כי הגבול בינו לבין משחק חלש הוא מאוד דק, שוב, תלוי בבליינדים וביריב. לפעמים צריך להיות חכם עם זה. דוגמא יותר טובה היא שלבים מאוחרים, אתה על הבאטן AQ סוטד, כולם התקפלו אליך, מעלה, מקבל 3בט מהסמול שהוא די אגרסיבי ומחליט להשוות ולהשתמש במיקום שלך ובעובדה שהוא אגרסיבי. פלופ יוצא 2 7 9, 2 לבבות. ובוא נגיד שאו שהוא יורה חזק או שנותן לך צ'ק רייז (במידה והחלטת להמר פה שזה מהלך נפוץ אבל בהמון מקרים פשוט גרוע). אז הוא גרם לך עכשיו לקחת החלטה קשה על חתיכה גדולה מהערמה שלך, ואתה יודע שהוא יירה בטרן, וברוב הטרנים אתה מקפל. אז אם אתה לו דוחף פה, כן, קפל על הפלופ גם אם אתה מקבל יותר מ2 ל1 על הפלופ כי בתכל'ס ה2 ל 1 הזה לא כולל אקשן בטרן שלא משנה מה הוא יוצא (גם אם הוא אס או מלכה אגב) כל עוד זה לא לב ויש מולך שחקן אגרסיבי תהיה מולך החלטה קשה ועוד כסף ייכנס אז זה לא באמת 2 ל1. כמובן שגם דחיפה מוצדקת במצב הזה, אבל בשום פנים ואופן לא השוואה. מה שאני מנסה לחפור פה בתכל'ס אפשר לסכם ב3 נק': 1. הכר את היריבים שלך ואת הטווחים שלהם. 2. אם אתה מקבל מחיר עם תוחלת חיובית זה לא משנה אם אתה משחק קאש, טורניר או בפייסבוק, תעשה את המהלך הנכון ותהיה מתוגמל גם אם מדי פעם תחטוף. הטווח הארוך זה שם המשחק. בטווח הקצר כולם מקבלים את אותה כמות KK מול AA ובד ביטים למיניהם. מי שמרסק ת'משחק זה מי שלא נכנס לטילט וממשיך להיכנס למצבים עם תוחלת חיובים גם כשקצת קשה. 3. אם יותר מדי קשה לך להשוות 2 אול אינים עם נאט פלאש דרו ומחיר של (נגיד) 4 ל 1 על כל הערימה שלך (מקרה שקרה לי לא מזמן בקאש), אתה משחק גבוה מדי לתקציב שלך, תרד רמה איפה שאתה יכול לקחת את ההשוואה הזאת א-ו-ט-ו-מ-ט-י-ת.

matan5165

New member
אתם משום מה כל פעם אומרים את זה

אתם לא חושבים שיש הרבה שחקנים שנכנסים עם קלפים לא גבוהים ? גאס הנסן ודניאל נאגרנו לדוגמא - הרבה פעמים הם נכנסים עם קלפים נמוכים ומחוברים. אני לדוגמא מאוד אוהב לשחק עם קלפים מחוברים ומשווה סכומים גבוהים לפני הפלופ עם 6-7 - 7-8 סוטד. סגנון משחק והרגשה זה הכל. לפעמים צריך להקשיב לרגש שלך. אתמול שיחקנו קאש, בסיבוב האחרון מישהו הכניס אול אין לפני הפלופ (בגלל שהוא ידע שזה סיבוב אחרון) כולם ברחו ורק אני נשארתי - פתחתי את הקלפים שלי על השולחן Q-10 אוף סוט וחשבתי 3 דקות אם להשוות. בסוף נכנסתי ב 560 שקל סתם בגלל שהיה לי הרגשה טובה. מולי היה J-J ובסוף המלכה החמודה באה לי. אין סיפוק יותר גדול ממשחק לפי הרגש ( מידי פעם כמובן) !

b.o.b

New member
חחח, אני במקום החבר שלך הייתי מתחרפן

תראה, איזו סיבה יש לך בדיוק להשוות העלאה גדולה(ועל אחת כמה וכמה אוליין) פריפלופ עם QTo ? במקרה האידיאלי מבחינתך והלא הגיוני, אין לו זוג ואין לו קלף גבוה מQ וגם אז אתה צריך להחזיק שהוא לא יתפוס כלום - מה שלא סביר לחלוטין. למה בעצם? אתה לא מעדיף לשים את הכסף שלך על השולחן כאשר יש לך סיכוי גבוה יותר לנצח? או לפחות 50%. אני אומר את זה בלי לדעת מה הבליינדים שאתם משחקים איתם(אבל אני מניח שזה לא 150\300 שקל). אנשים משחקים עם סוטד-קונקטורד כי הם מסוג הקלפים שמאוד קשה לשים אותך עליהם ואתה יכול בפלופ להשיג מפלצת איתם, כמובן שאנשים משחקים עם הקלפים האלו ולמשל QJs נגד זוג נמוך אפילו מובילים, אבל! וזה אבל גדול, נכנסים עם ידיים כאלה כשיש אפשרות לראות פלופ בזול, במידה ואי אפשר פשוט יוצאים. היתרון הגדול בידיים האלו(ומישהו ציין את זה קודם) שאין לך הרבה למה לחכות איתם, בפלופ אתה כבר יודע איפה אתה עומד, אז במידה והפלופ לא היה טוב בשבילך, אתה פשוט יוצא, מה שיותר בעייתי(וגם לא כל כך ) עם ידיים כמו AK, JJ, וכו'.

b.o.b

New member
תיקון : מה שלא סביר לחלוטין.

בשורה השנייה - תשכחו מזה(רציתי לרשום את זה במקום אחר).

shaywh

New member
אתה למשל, לא חושב מה שהם חושבים כשהם עושים את

זה. ממש לא לפי הרגש, הם עושים את זה לפי המתמטיקה של המשחק. בבסיס זה עניין של adds ו- implied adds. בדיוק כמו עם זוגות קטנים שמנסים להפוך לסט. והם יעשו את זה רק כשהמשחק עמוק מספיק כדי שזה ישתלם להם.

Harleydude

New member
../images/Emo45.gif

בדיוק מה שכבתי כמה הודעות למטה רק מתומצת :) וגם כשהם חושבים שהיריב שלהם ישים הכל על השולחן עם האוברפייר\טופ פייר טופ קיקר שלו בלי לראות בעיניים.

LamLamos

New member
חחחח מה הקשר רגש אחי

היה לך מזל פסיכי ומגעיל אם הייתי מפסיד 560 שקל ככה הייתי מתאבד במקום 7 8 9 10 סוטד וכאלה זה ידיים נחמדות אבל להכנס איתם בקאש אבל בטורניר ברייסים ענקיים פריפלופ כשאתה יודע שאם תפסיד את היד אתה יורד למקומות האחרונים זאת התאבדות או הימור רולטה שתפגע בפלופ ( ורוב הסיכויים שלא תפגע ושהשחקן השני ינצח אותך )

../images/Emo243.gif אזהרה חמורה! אל תקראו את ההודעה שמעלי

אם אתם רוצים להרוויח כסף בפוקר. הבן-אדם נתן לכן מתכון בטוח להפסיד כסף. הרגש שלי אומר לי שאתה מפסיד הרבה יותר ממה שאתה מרוויח. אני אפילו מוכן להסתכן ולהמר שאם יש לך חשבון באיננטרנט 100% אתה מופסד בו כסף.

matan5165

New member
עצרו הכל וכנסו

מה נראה לכם שאני יושב ומשחק רק לפי הרגש ? אני אומר שמידי פעם זה טוב להכנס שיש לך הרגשה טובה ( במקרה כמו שאני עשיתי זה התאבדות, אני מסכים.) אני לא אומר שאני משחק רק לפי הרגש וכל כניסה או יציאה שלי באה מרגש. אם אתה לא תדע מתי להקשיב ללב שלך לא תצליח בכלום בחיים ולא משנה במה. אם אני מופסד באינטרנט ? וואלה לא... התחלתי לשחק באינטרנט בצורה קצת יותר רצינית לפני שבועים. מאז לקחתי מקום שני בטורניר עם 5600 איש וקיבלתי 1100$ וחוץ מזה אני ברווח נוסף של 800$ ואני משחק על סכומים נמוכים. טורנירים 1V1 של 11 או 22 דולר ומידי פעם של 50. אני יודע שזה לא הרבה אבל בשביל בנאדם שהפקיד 135 דולר לעמוד על 2000$ בשבועים זה נראה לי תענוג. לגבי המשחקים אצלנו - אנחנו עושים טורנירים עם כניסה של 50-100 ש"ח כניסה. בחודש האחרון אני עם רווחים של 5200 - אני רושם כל ערב את התוצאות. אני לא בא חס וחלילה להתלהב, אין לי ספק שיש פה שחקנים שעושים את זה ביום. אני רק אומר שחבל שאתה חושב דברים כאלה לפי הודעה של 2 שורות.

Shaycus

New member
שאלה

במשחק קאש שלכם אתמול על כמה עמדו הבליינדים שהשוות רייז של 560 שקל? זה היה אול אין פרי פלופ?

למעלה