תגידו יש כאן דתיים בפורום?

fima2001

New member
יש לי אלייך שאלה?

למה את מגבילה את עצמך מהחיים?

Lu Tze

New member
למה דווקא היא?

כל אדם מגביל את עצמו מהחיים על ידי הבחירות שהוא בוחר. כשאתה בוחר לא לאכול חזיר - הגבלת את עצמך כשאתה בוחר לא להתפלל - הגבלת את עצמך.

L7

New member
האתאיסט מגביל עצמו יותר מהדתי

הדתי איננו מגביל עצמו לחיי העולם הזה. יש לו עוד. הדתי איננו גוזר על עצמו מוסר ומיגבלות שלא ניגזרו עליו בכתב וכו וכו

תום30

New member
אתה מדבר מחוסר ידע

עפ"י תפיסתו של הרמב"ם אין כל קשר בין קיום המצוות לבין "פרס שיגיע לך בחיי העולם הבא", הרמב"ם מוצא טעמים למצוות ולאיסורים המוניים בתורה אך פוסק להלכה כי "כל תכלית המצוות הוא עבודת השם". היות ואמת היא דבר משתנה לכן הוא יודע ומודע שהטעמים שהוא מצא יכולים להתשנות בעוד כמהה שנים עם התפתחות הידע וכו' אך הציווים האלוהיים הם נצחיים ואינם מוכפפים לאמיתות משתנות. תפיסה זו כי אין קשר בין קים המצוות ע"מ "להגיע בשלום לחיי העולם הבא" היא תפיסה מאוד מרכזית ביהדות ומאמינים בה הרבה יותר אנשים ממה שאתה חושב. אולם לצערי אנו מכירים את הציבור הדתי ואת התורה בכלל מהמדיה ולא מעיוניים עצמאיים שלנו במקורות. וחבל. הדתי גוזר על עצמו מוסר לפחות כמו האתאיסט, רוב ורב של המצבים המוסריים איתם הדתי נתקל במשך חייו לא מנויים ולא ייתכן שיהיו מנויים בתורה. ישנו ציווי להיות מוסרי. אולם מהו מוסר יהודי דתי- לזה יש כמה וכמה זרמים חלקם מנויים על המוסר האמפירי וחלקם על המוסר הרלטיבי. לומר כי אדם חילוני אתאיסט הוא מוסרי יותר מדתי זוהי שטות שמקורה פשוט בבורות. למען הסר הספק- אני איני אדם דתי.

L7

New member
מה?אני מדבר על האופק שיש לדתי

מעבר להתפוררות באדמה. לא קשור לפרס. גם גהנום ותחיית מתים - מקלים על הסופיות של המוות. אדם חילוני- אתאיסטי מוסרי יותר שכן איננו פועל לפי נעשה ונישמע אוטומטי. יש דתיים חכמים האומרים במפורש כי המוסר הוא המצאה חילונית. בדת יש רק - נעשה ונישמע.

תום30

New member
אתה יהיר בבורתך

אתה מדבר על השקפה אחת שהיא שולית ביותר בעולם הדתי אך משום מה מודגשת ביותר במדיה כמייצגת את "עולמו של הדתי הממוצע" , האמן לי הייתי דתי פעם ואני יודע על מה אני מדבר, ואם תרצה לא להאמין אלא לבדוק לבד ע"י קריאה של ספרים דתיים אשמח להפנות אותך. יש ספרי יהדות רבים ועתיקים עוד הרבה לפני המוסר האריסטוטלי העוסקים במוסר וכו' יתירה מזו האמונה בתחיית המתים היא חלק מהאמונה הדתית אך לא מקיימים מצוות כדי להגיע לעולם הבא וכו' בכל אופן רוב רובם של הדתיים לא מקיימים מצוות כדי לזכות בחיי נצח וכו'. ה"נעשה ונשמע" מוזכר אך ורק בקונטקסט של מעמד הר סיני ואסור שיהא קו מנחה לאדם דתי כך קובע הרמב"ם מפורשות.

lordjek

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

L7, לא חשבתי שיום זה יגיע, אבל קבל ח"ח עצבני!!!!

תום30

New member
הגבלה היא חופש

כניעה לאינסטינקטים היא התבהמות. אדם המקבל על עצמו מתוך בחירה ושקילה רציונאלית\מנטלית הוא אדם חופשי יותר מאדם ה"עושה כל מה שטוב לו" מבלי להפעיל את ביקורת התבונה הטהורה. יתירה מזו תפישת המוסר האמפירי (בעיקר של קאנט) גורסת דבר המדגים זאת- כשיש לאדם פיתוי יצרי לעשות מעשה "לא מוסרי" והוא מתגבר על היצר\אינסטינקט- הוא מוגדר כאדם מוסרי. אך מנגד אם לאדם אחר באותו מצב אין את התגברות היצר לעשות את אותו מעשה והוא ג"כ לא עשה את המעשה -זהו אדם שלא נכלל בהגדרת מוסרי. משמע כדי להיות מוסרי או אמיץ עלינו להתגבר על דחפים לא מוסריים או על פחדים.

L7

New member
הדת היא האינסטינקט הבסיסי הפרימיטיב

הפרימיטיבי. האתאיסם והמשמעת העצמית הוא האנושות במיטבה. הפולחן והאקסטזה הדתית גם של הדתי המפזז עם ספר תורה על קברי צדיקים -זוהי ההתבהמות והכניעה ליצר הדתי .

תום30

New member
האם אתאיזם=פיזוז במסיבות טראנס?

ראשית אתה גוזר מהאתיאזם ערכים שאינם מצויים בו , אני באמת (ללא ציניות!) שמח לדעת שזהו העולם הערכי שלך. אך בין "משמעת עצמית"\"אנושות במיטבה" וכו' לבין אתאיזם אין שום דבר! אתיאסט יכול להיות אידיוט "דלוק" המפזז כעגל במסיבת טראנס או סקס מניאק פדופיל או חבר כת השטן- ולא חסרות דוגמאות. הסטיגמטיות בה עשית שימוש לגבי הדתיים היא מטופשת לומר כי אדם דתי הוא מתבהם וכו' כי הוא מפזז על קברי צדיקים מבלי לדעת מהם הטעמים לכך וכו' זוהי עשיית שקר לפרספקטיבה האתאיסטית הדוגלת בהפעלת ביקורת התבונה הטהורה והכלי הראשון של אותו התבונה הוא הידע . מסופקני אם יש לך ידע בדבר מקור ה"ריקוד עם ספרי התורה" או הידע הדרוש למשמעות הביקורים אצל קברי צדיקים וכו'. אולם ראה איזה פלא- למרות שאינך יודע דבר על הנ"ל אתה יהירה בבורתך מספיק כדי לנפק ביקורת שיפוטית ערכית על הנ"ל. הייתי מקבל (אולי..) את דבירך לו היית מבין\יודע על מה אתה מדבר לכן- אתה בושה לאתאיזם וחבל שאתה מדבר בשמו.

L7

New member
ההומו ספיינס הוא דתי ביסודו

בכל ההסטוריה האנושית היתה האלילות שלטת. גם כיום רוב האנושות מאמינה באלוהים. אם תפלח בכנות את האוכלוסיה תגלה שהאיכות והמוסריות במובנם המקובל כרוכים בקורלציה לא רעה עם אתאיזם.

L7

New member
אין הבדל בין הגירסאות השונות של

האמונה בכוחות עליונים. שלוש נקודות.

neko

New member
אין קבוצה אנושית אחת בהיסטוריה

שלא פיתחה לה רעיון כלשהו של כח עליון שמנחה אותה, מהאלילים האפריקאנים והאסייתיים ועד לרוחות האינדיאניות. הוכח כי ישנו אזור במוח שאחראי על אמונות, ולכן האמונה היא צורך לא פחות מאהבה ומין למשל.

תום30

New member
אלילות לא= אמונה באל.

אינני יודע מהיכן נטלת את המסקנות לגבי מה היה מאז תחילת ההסטוריה האנושית. אינני יודע מהו "פילוח כן". אני יודע כי לא מעט פעמים האנושות לא האמינה בדבר אלא ב"אכול ושתה כי מחר נמות" וכו'. זאת ועוד עובדות הסטוריות לא מלמדות אותנו דבר. הם נייטרליות ערכית לכן אפשר לשחק איתן לכל כיוון ערכי , חילוני, דתי וכו'. מוסריות עפ"י הדתי מקורה במציאות האלוהית ובדת. למעשה הדתות הן הראשונות שחוקקו ציווים מוסריים באופן מחייב עוד הרבה לפני כל שלטון חילוני כלשהוא - אולם כאמור זה אינו אומר דבר. לכן גם מציאת הקורולציה שלך היא סובייקטיבית.

Lu Tze

New member
בנאדם, אתה צריך להיות עקבי בדוגמאות

שאתה נותן. אתאיסט לא יכול להיות שטניסט...

תום30

New member
בנאדם, הבנת ת'כוונה נו

תשתדל תענות קונקרטית

למעלה