תגידו יש כאן דתיים בפורום?

Lu Tze

New member
אני דווקא מסכים איתך

יש אתאיסטים מנייאקים ויש חרדים נחמדים ולהפך.

Lu Tze

New member
בחרת בפילוסוף הלא נכון

התורה המוסרית של קאנט מבוססת על האדם כאינבידואל - כל בנאדם קובע לעצמו את המוסר. לפי התורה המוסרית של קאנט, אם אתה מוכן שמעשיך יהפכו לחוק טבע כללי, זה מוסרי (כך אם אתה מוכן שכולם יהרגו אם בא להם, זה מוסרי). דבר זה בא בניגוד מוחלט לסט החוקים הקבוע מראש בדת היהודית (ובשאר הדתות המערביות לצורך העניין) זו הייתה "דקה על פילוסופיה", בהגשת לו-טזה. בכל מקרה, האם נשימה היא לא מוסרית? האם תזוזה הצידה כשחפץ נע במהירות לעברך היא לא מוסרית? אותו דבר עם פחד, קיומו של פחד הוא מה שהופך אדם אמיץ לכזה. אדם שפועל למרות הפחד שלו הוא אדם אמיץ. אדם שלא פוחד מכלום הוא טיפש.

תום30

New member
אתה לא הבנת את קאנט

אני מציע לך לקרוא את "ביקורת התבונה הטהורה" שוב. הציווי הקטגורי של קאנט הוא הוא ביסוס התפיסה המוסרית האמפירית!! לכן המשפט שלך "כל אדם קובע לעצמו את המוסר" הוא פשוט אחי..איך לומר....שטות מוחלטת!! אתה האדם הראשון ששמעתי\קראתי\הכרתי שמעז בכלל לטעון כי קאנט דוגל במוסר רלטיבי. יתירה מזו קאנט טען כי אם עומדות בפניך 2 ברירות :למות או לשקר- עליך לבכר למות היות ואתה לא חושב שזה מוסרי לשקר לכן אין לשקר לאחרים, הוא צמצם במקצת גישה זו ב (הציווי הקטגורי) ב"נוסחת האוטונומיות" אך מכאן ועד למוסר רלטיבי\עצמאי הדרך עדיין ארוכה מאוד. חבל שאתה מדבר בשמו של גדול הפילוסופים של הדורות האחרונים כשאתה למעשה לא הבנת אותו ולו ברמה בסיסית (ואני מציע לך לא להתעצבן ופשוט לבדוק..מצא לי משהו ש"הבין" את קאנט כמוך, חוששני שאתה באמת לבד בעניין הנ"ל). לכן כל הסקותיך בקשר לקאנט מוטעות!!! משפטיך האחרונים בנוגע לפחד היו חזרה מדויקת על דברי בהודעה הקודמת ודברי אותם הבאתי בשם אומרם היו דברי קאנט. אינני סובל בורות -זו תכונה שלילית שלי. אך יותר מזה- אינני סובל שמצטטים הוגים גדולים בצורה מוטעית כל כך. אם תרצה הפניות מדויקות למשנתו של קאנט שיוכיחו לך עד כמה טעית - אנא בקש. אם יש לך ולו אדם רציני אחד ש"""הבין""" את קאנט כמוך- אני מבקש...תרשום לי מיהו, הוא לבטח אנלפבית רציני.

Lu Tze

New member
חחח.... הרגע העלבת את המורה שלי

לפילוסופיה שיש לי הרגשה שצבינה בזה יותר ממך... כן, תן לי לינק שמוכיח את מה שאמרת. לא שמעת על הציווי הקטגורי של קאנט?!? דרך אגב, לא הייתי קורא לקאנט גדוטל הפילוסופים, יש כמה באגים במישנה שלו.

תום30

New member
המורה שלך דביל\ית

ויש לי את הרושם שגם אתה קצת..
אתה שואל אותי "לא שמעת על הציווי הקטגורי של קאנט" בה בשעהה שהציווי הקטגורי של קאנט הוא הוא המוכיח את תפיסתו של קאנט בדבר מוסר אמפירי. אתהה רוצה "לינק" על קאנט...אני מציע תחילה בטרם תקרא מה שאנשים אחרים הבינו מקאנט (למרות שאני בטוח שלא תמצא אף אחד שיטען כי קאנט האמין במוסר רלטיבי!!) אז אולי תקרא קודם את קאנט עצמו? אם אתה רוצה לינק על קאנט שיוכיח לך כי קאנט היה אחד מההוגים שהאמינו כי מוסר הוא דבר אמפירי, אני מבטיח לך כי בכל מנוע חיפוש בו תשתמש ותקיש "קאנט" או "מוסר קאנט" תמצא אינספור מאמרים שכולם ללא יוצא מן הכלל יספרו לך את הנ"ל. לכן ביקשתי כי תפנה אותי לזה שסיפר לך כי קאנט דוגל במוסר רלטיבי הוא פשוט צריך ללמוד את הא,ב,ג,ד מחדש.

Lu Tze

New member
../images/Emo6.gif אתה צודק!

אני תמיד מתבלבל בין קאנט לדקארט! סליחה. אבל יכלת פשוט לתקן אותי במקום לקרוא לי אידיוט, אתה יודע.

תום30

New member
ניסיתי לתקן ב3 הודעות קודמות

תבדוק. ולא טענתי שאתה קראתי לך אידיוט, אלא קראתי למי שמבין את קאנט כדוברו של המוסר הרלטיבי הוא אדיוט. תבדוק.
בכל מקרה אם נפגעת- קבל את התנצלותי, באמת.

תום30

New member
ניסיתי לתקן אותך

לפחות פעמיים, תבדוק. במקרה וניפגעת אני מתנצל באמת ובתמים. וקראתי אדיוט לא לך אלא למי שהבין את קאנט כדוגל במוסר רלטיבי.

Lu Tze

New member
יש לי מנהג להתבלבל בין מילים

(אל תשאל, גם בין אריסטו לסוקרטס וגם מילים יותר פשוטות) וזו פעם ראשונה שהתבלבלתי בכתב אז אני רגיל שמתקנים אותי אוטומטית... לא משנה... No hard feelings בכל מקרה.

Lu Tze

New member
יש לי מנהג להתבלבל בין מילים

(אל תשאל. גם בין אריסטו לסוקרטס וגם מילים יותר פשוטות) וזו פעם ראשונה שהתבלבלתי בכתב אז אני רגיל שמתקנים אותי אוטומטית... לא משנה... No hard feelings בכל מקרה.

neko

New member
דווקא בתור אתאיסט אני חייב לציין

כי הגבלה היא היא הדבר הכי חשוב שיש. אדם ללא הגבלות לא יוכל להיות מאושר. ודווקא בנק´ הזאת הדת נופלת - אם הדת מצליחה לבודד אדם מכל דבר שעלול להוות "חטא" לפיה (למשל החרדים שאין להם גישה לאוכל לא כשר או תמונות של סנדי בר), אזי אין טעם לאיסורים שלה, ואין "הגבלה" בה. ההגבלה העצמית היא הרמה הכי גבוהה של האנושות. אדם שמסוגל להחליט לעשות דבר מה בניגוד לטבעו מרצונו ולא בגלל כפיה או הצעה מבחוץ, הוא הגיבור הכובש את יצרו.

פימה? מה מגבילה? על מה אתה

מדבר בדיוק? אני לא רואה את עצמי מוגבלת בכלל.חיה וטוב לי.

fima2001

New member
על זה אני..

אני על זה שאת נולדת וגדלת בתוך מסגרת של צניאות. למה את מגבילה את עצמך,דוגמה להקבלות. למה את לא יכולה ללכת אם שער פזור לשבת ביחד אם גברים בשולחן לצאת לבד במקומות התומעה(דיסקוטקים) ממה את מפחדת מה יקרה אם תעשי את אחד הדברים שציינתי להל"ן? אני אגיד לך למה טבוע בך להיות מאז שנולדת שאת סחורה ושומרים אותך עד לגיל הפורקן, אתם קוראים לנו בהמות(מי שמדבר) על זה שאת משתנה גופנית ומתאימה לזיון אז "מוכרים אותך" וזאת התבהמות. וכל זה בנוי על אינסטיקט בסיסי של התרבות את שומרת מצוות כלומר מכסה את עצמך כדי שרק בעלך יוכל להעביר את הגנים שלו לדור הבא. ובך משתמשים כבעובר מהלך.

בדוק והשווה מה הדתי והחילוני מפסיד

: היהדות לא נגד הנאות, להיפך, ביהדות ישנם הזדמנויות לשמחה ולהנאות בכל הרבדים מההנאה הפשוטה ביותר עד לחויה הרוחנית הגבוהה. העיקרון הוא להנות בזמן הנכון ובאופן הנכון. דמיין לעצמך, לו קבלת במתנה מעבד מזון משוכלל, אם תתעלם מחוברת ההוראות של המעבד ולא תלמד כיצד להפעיל אותו בצורה היעילה והנכונה, אלא תשתמש בו בתור משקולת כבידה להניח על הניירות כדי שלא יעופו, הנאתך תהיה מצומצמת ביותר. אלוקים רוצה שניסע את מסע חיינו במחלקה הראשונה. לכן נתן לנו חוברת הוראות (התורה) להראות לנו כיצד להפיק את המקסימום מהחיים. להיות דתי אין הכוונה לוותר על הנאות, בדיוק להיפך, ללא תורה לא יתכן להתנסות בכל תענוגות החיים. האדם עשוי מכמה רבדים בגוף וכמה רבדים בנפש. כאשר אדם חי ללא תורה, הוא יכול להנות ברובד הנמוך של הגוף וגם בו אם אינו יודע כיצד להנות בצורה הנכונה והמבוקרת כאותו ילד שאכל במסיבת יום הולדת סוכריות בלי סוף ושכב ימים שלמים מתפתל מכאבי בטן. לעומת זאת, עם התורה ניתן להנות גם ברובד הגופני בצורה הראויה וגם ברובד הרוחני העמוק ביותר, גם מבחינת החויה הרוחנית וגם מבחינת הרגשת הסיפוק והמשמעות בחיים. אנשים רבים שמשתתפים בחתונות ושמחות של שומר מצוות מציינים את השמחה הפנימית האמיתית שישנה בחתונה (בין המציינים זאת גם צלמים וזמרים שמצד עבודתם משתתפים גם בחתונות של שומרי מצוות וגם בחתונות של כאלה שאינם שומרים מצוות). אדם שיש לו עולם ברור, שיודע מהיכן הוא בא ולאן הוא הולך ומהי משמעות חייו ולשם מה לקום בבוקר, מהו מעשה טוב ומהו מעשה רע לאן לשוף ולהיכן להתקדם, לאדם כזה יש סיפוק, בהירות ושמחה בחיים שלו. לעומתו אדם שאין לו אמת מוחלטת, אין לו ערכים ברורים, אין לו עולם ברור ומשמעות ברורה לחייו, יכול בקלות ליפול לבלבול ולדיכאון ולחוסר סיפוק בחיים. כשהשאיפה של האדם הנאה וסיפוק גשמי בלבד, נפשו צמאה עליו וכל הנאה גשמית אחת גוררת בסופה חוסר סיפוק ורצון להגדיל את ההנאה וכמו אדם ששותה מים מלוחים המגבירים צמאונו ולא נותנים לו מנוחה וסיפוק ממה שיש לו. לא לחינם עשרות שחקנים ואנשי במה שלא היה חסר להם מבחינה גשמית, פתאום הם מתקרבים לדת ומדוע? כי נפשם צמאה להנאה, לסיפוק אמיתי ולאמת הפנימית שיש ביהדות. לא לחינם אלפי אנשים ומשפחות שהתארחו בשבתות בבתים של שומרי מצוות או בסדנאות להכרת יהדות – ציינו שמעולם לא הרגישו הנאה וחוויה רוחנית כזו. השקט מצלצולי פלאפון וטלפון, השחרור מההשתעבדות לחומר, החוויה שבאיחוד המשפחה,ההנאה שבהקשבה אחד לשני ללא הפרעה חיצונית, המימד הרוחני העמוק שמעולם לא נתנו להם לטעום ולהרגיש. הרב קוטלר זצ"ל הגדיר את המניע הפנימי של היציאה לבילויים ואמר: "כל רדיפת התענוגים (הגשמיים) אינה אלא להפיג את העצבות הבאה מתוך החושך של החומר" (הקדמת "משנת רבי אהרון"). אפשר לסכם ולומר שרוב ההנאות שישנם לחילוני, ישנם גם לדתי רק בצורה מבוקרת ונכונה ולעומת זאת, חלק נכבד מההנאות שיש לדתי, אין לחילוני. ומכאן יוצא כי דווקא להיות חילוני, זה לוותר על הנאת החיים האמיתית.

Lu Tze

New member
אתה אומר שכיף יותר להיות חרדי?

רק תזכיר לי מי אמר שהחילונים נשארים כאלה הכדי להנות יותר ב"עולם הזה"?

הצחקת לי תגבה השמאלית חחחחח

קודם כל אני נולדתי לאבא חצי גוי לשעבר. שרצה שאני אלמד במינזר!!!!!!!!! אלמלא אמא שחסמה אותו, ולא בגלל הדת, בגלל שהיא יהודיה. אני לא מכסה את השיער היפה שלי עדיין. הוא ממשיך לגלוששששששששש אבל אני כן שומרת מסורת מרצון שלי בלבד. כמו שבת שגילתי אותה לצערי מאוחר מאז אני נחה לי בלי כל הרעש מסביב קוראת עיתונים ואוכלת חמין. מה רע בזה? שומרת נידה בכייף, שומרת כשרות (גם ככה אני צימחונית) הקוצור, על מה הגבלה בדיוק..על זה שאני צריכה לשבת עם גברים בשולחן שידברו איתי והסתכלו עלי ויגששו תדופק? יש לי את בעלי אשב איתו ועם חבריו ונשותהם ביחד. או שיהיה לחוד, מה קרה? זה יגרום אושר בחיים. ולסיום הכל בא מאהבה לאלוקים שאני בטוחה בו. כמו שאני בטוחה שאני כותבת עכשיו לך תשובה. אגב...משפחתי אחים אחיות חילונית למהדרין.

fima2001

New member
מי אמר?

התורה זה לא מדריל לחיים זה סתם אם מה שאמרתם נכון אז אם כולם היו הולכים לפי המדריך לא יהיו אינדיבידואלים בחברה וכך זה קורה אצל הדתיים כשאני רואה דוסים כמו חיילים באותם מדים אפילו ש40 מעלות חום אותו הליכה אתם חושבים שאם אתם הולכים לפי המדריך אתם טובים יותר טובים מחילוניים אתם מקווים שתגיעו לגן עדן חחחחחחחחחחח הצחקתם אותי אתם מבזבזים את כל החיים שלכם על משהוא שיקרה רק שתמותו

neko

New member
שים לב - חילוני טוב מקיים את מצוות

התנ"ך יותר מאשר חרדי. החרדים לא מאמינים בתנ"ך, וגם לא בתרי"ג מצוות. הם עובדי אלילים בבגדי קוזקים, וכך הם ישארו עד שעמלק ימחו אותם.

למעלה