תגידו לי שאני טועה

איש איש בדעתו יחיה..

נסכים שלא להסכים?
 

זרובי

New member
לדעתי צודק פייד, וכמה חבל שהוא צודק

החברה המערבית המושפעת קשות מהתרבות האמריקאית שמה דגש חזק ביותר על היכולת "לעשות כסף". כתוצאה מכך כבר זמן רב שיש תהליך של בחירה במקצועות לימוד המובילים למקצועות "ריווחיים". מה שקורה בפועל הוא שהתלמידים הטובים יותר (די הרבה פעמים אלה התלמידים הטובים בכל המקצועות) בוחרים את מקצועות הלימוד שיובילו אותם למקצועות האלו ולאו דוקא באלו שהם מתעניינים בהם. כך קורה שהתלמידים הטובים בבית ספר לומדים מתמטיקה מוגבר, פיסיקה מוגבר, ביולוגיה מוגבר וכד´, כדי להתקבל להנדסות, רפואה, מנהל עסקים וכדומה. וכך קורה שמה שפייד מצביע עליו הוא הנפוץ יותר. שבכיתות בהם לומדים את המקצועות המוגברים בתחומים ה"מדעיים" נמצאים התלמידים המוכשרים יותר בדרך כלל. זה קורה ללא קשר לנטיה הטבעית שלהם. מי יודע כמה סופרים מוצלחים, הסטוריונים נפלאים ופילוסופים מוצאים את עצמם בשנים האחרונות עוסקים במקצועות "ריווחיים", ומתוסכלים כי בעצם הייעוד האמיתי שלהם היה אחר, רק כי החברה שלנו דוחפת אותם לשם. בגלל זה גם נוצרת התופעה של ההבדל הגדול בציוני הפסיכומטרי בין הכיתות, כפי שאמר פייד. התלמידים הטובים, אלה שיהיו גם התלמידים הטובים באוניברסיטה, יקבלו בממוצע ציונים הרבה יותר טובים בפסיכומטרי, ויתרכזו בממוצע בכיתות מוגברות המתמטיקה, הפיסיקה, הכימיה וכדומה. כמובן שיש יוצאים מן הכלל שבוחרים באמת במקצוע שמעניין אותם, אבל הם היוצא מן הכלל המדגיש עוד יותר את הכלל. לדעתי זה לא שמתמטיקה, או כימיה, או פיסיקה "קשים" יותר ולכן מתאימים לאנשים "החכמים" יותר. זה הולך להיפך. האנשים "החכמים" יותר נדחפים על ידי החברה לבחור במקצועות האלו. ענין של ביצה ותרנגולת.
 

Asaf p

New member
פייד ענה לך יפה

ואני גם הייתי עונה לך כמוהו. הערות: 1. אם את חושבת שגיאוגרפיה וחשמל יותר לך יותר קשה מכימיה ופיסיקה, אז תהיי בריאה, כי לדעתי זהו רק מכשול פסיכולוגי אצלך בראש ולא בגלל שאת מתאימה דווקא למקצועות ריאליים. מקצועות ריאליים הם יותר קשים,אין מה לעשות. לעומתך אני אישית למדתי שני מקצועות מוגברים: הסטוריה ופיסיקה, ובהסטוריה לא השקעתי אפילו חמישית מההשקעה בה הייתי צריך להשקיע בפיסיקה. וקיבלתי בשניהם בערך אותו ציון. 2. לא כתבתי באף מקום ש"קשה" זה מדד למקצוע ריאלי. מה שכן כתבתי זה שמקצועות ריאליים הם בד"כ יותר קשים מהשאר. מרגיז שאת ממציאה דברים בשמי. יום טוב
 
ממציאה??

"לא כתבתי באף מקום ש"קשה" זה מדד למקצוע ריאלי. מה שכן כתבתי זה שמקצועות ריאליים הם בד"כ יותר קשים מהשאר." ריאלי בד"כ יותר קשים מהשאר - משמע שאתה מחשיב קושי למדד משהו ראלי או לא.. עזוב, זה לא הולם את הפורום. יש לך עוד שטויות להוסיף ,אתה מוזמן לרשום בפרטי. כמו שכבר אמרתי, נסכים שלא להסכים.
 

Asaf p

New member
בואי נפשט את זה כדי שתביני את טעותך

בשפת ההגיון הפסיכומטרי זה כך: אני אמרתי שרוב A(מקצועות ריאליים) הוא B (קשים) ואת הסקת מזה שאני חושב שכל B הוא A מקווה שהבנת. בכל אופן ההגיון ממך והלאה. באמת תעברי לפרטי. נ.ב מי שתוקף בני אדם על רקע אישי בדרך כלל הוא אדם חסר בטחון שלא בטוח בדעותיו. גם את זה לפשט לך כדי שתביני?
 

LifeGiver17

New member
המקצועות האלה לא בהכרח יותר קלים

אני למשל מוציא 100 בכימיה בלי ללמוד יותר מידי, אבל אם הייתי הולך ללמוד מקצוע אומנותי או אפילו ספרות מורחב הייתי מקבל ציונים על הפנים!
 
קודם כל...

באופן יחסי,כימיה הוא מקצוע שלא מצריך הרבה מידי חשיבה ככה שהוא לאו דווקא דוגמא טובה,אבל בכל מקרה,צריך להיות יתרון למי שלמד פיסיקה-כימיה-מדמ"ח-ביולוגיה בקבלה לפקולטות של ההנדסה והמדעים ע"פ מי שלמד במגמות כמו הסטוריה-ספרות-תנ"ך-מחול-התעמלות-תיאטרון ותקשורת... ואל תקשקשו בבקשה,הבגרויות האלו בתיאטרון ותקשורת לדוגמא הן פשוט בדיחה והממוצע בהן הוא גבוה באופן יוצא דופן יחסית לשאר המקצועות,זאת אני יודע ומכיר מהסביבה הקרובה מאוד. ספרות ותנ"ך מוגברים...בשניהם היחידות שמשלימות ל-5 מעבר ליחידות הבסיס שהן חובה,הרבה יותר קלות מיחידות החובה,ככה ששוב... אגב,אהבתי הגדולה ביותר מבחינת מקצועות או ביים בכלל היא היסטוריה במרביתהתקופות והאיזורים,אבל מסיבות פרקטיות לא הלכתי ללמוד את זה בתיכון ואני גם לא אלמד מקצוע זה בלימודים גבוהים. ודבר אחרון לסיום-בכלליות גם באקדמיה נחשבים המקצועות הריאלים קשים יותר ללמידה מאשר המקצועות ההומנים,שהם לבטח לא קלים,אבל לא יעזור כלום,הם עדיין קלים יותר מהמקצועות הריאלים באקדמיה. פייד!
 

שעטנז

New member
אתה לא טועה אבל

אף אחד לא מנע ממך מלהגביר את המקצועות מחול, אומנות, גאוגרפיה וכו´ ולקבל בהם ציון גבוה. אבל אם אתה רוצה להתקבל למקצוע מדעי באוניברסיטה, או בכלל לטכניון, אז אתה צריך פיסיקה ו/או מקצועות מדעיים ריאלים. חוץ מזה, לפי דעתי הרבה יותר להוציא ציון גבוה בפיסיקה עם השקעה ממוצעת מאשר לחרוש על כל האומנים, פסלים, תקופות, הסברים באומנות , מחזות בתאטרון או ספרים בגאוגרפיה.... דבר אחרון הוא שבמילא מי שרוצה ללמוד מקצוע מדעי באוניברסיטה, לומד אותו בתיכון, ומי שלא - לא לומד! ככה שזה לא משנה אם יתנו עם מקצוע מדעי עוד בונוס, התחרות היא זהה!
 
למעלה