תגידו לי?

oehhe

New member
עלמה

נגעה הודעתך ללבי עלמה, נדמה לי כי אני מבין אותך היטב. שלא תביני לא נכון, אינני מאמין כי למי מאתנו כאן אין בעיות, חילוקי דיעות, עם בן הזוג, עם הילדים שלו, עם הילדים שלו עצמו, עם האקסים, בני זוגם של האקסים, הסבים, ואפילו מס הכנסה. כולנו כאן נמצאים בשלבים של פרק ב' לחלקנו ילדים משותפים, חלקנו מתגוררים בכפיפה אחת, ושלא יספרו לך שהכל מושלם. אלא מאי? נוצר כאן מצב שעיקר הכותבים כותבים כאן על הצדדים היפים והנעימים הקשר. גם אצל רולן ואצלי לא הכל פשוט, יש חילוקי דיעות, יש אי הסכמות, לא כל מה שעושות בנותיה של רולן מקובל עלי, רולן הייתה שמחה לו השתנו כמה ממנהגי ילדיי שלי. אני כאן החדש בבית שלהן ואני מתנהג כחדש, משתדל לא לעשות גלים ביודעי כי בנות חביבות אלה אינן בנותי ואני אינני אביהן. גם אני אינני טלית שכולה תכלת, יש לי חסרונות, אך מולן יש לי גם מגרעות
חילוקי דיעות בין בני זוג (חדשים וותיקים, פרק או או פרק ב) יכולים לנבוע מאין ספור סיבות, החל באופן ניגוב האבק בבית וכלה בתנוחה המועדפת במיטה. מה הקונץ? להביט בחצי הכוס המלאה, ולנסות למלא את החצי הריק. הרבה אהבה סובלנות וסבלנות. עלמה, נסי לדמיין לפחות פעם בשבוע, כמה נורא היה יכול להיות אם שותפך לחיים היה הרבה יותר גרוע (יש לך עם מי להשווות נכון?) שבוע טוב

האווי

זה בדיוק העניין ,בפורום הזה רצוי לדבר על החצי כוס הריקה,כי על הצד המלא אפשר לדבר בכל הפורומים וכולם יבינו .... על מורכבות כמו שלנו אפשרי לדבר בפורומים אחרים אך כולם יביטו בנו כך...
זה בדיוק המקום להוציא את הצד האפל והמכוער כאן בבית שלנו, כי באופן טבעי אנשים מורכבים מבינים ואמפתים יותר למצב,רק אנחנו יכולים להבין אותנו....מבלי המבט הזה

עלמה יקירתי

כל מילה שווה זהב,אבל למה את כל כך עדינה? לי אישית בא לצעוק ולהקיא כל פעם שהדלת נפתחת ומול עיניי צועד לו ילד במבט קר שעובר על פניי מבלי להגיד שלום . ואני לא רוצה לדבר על אותם מצבים בהם אני חוזרת מקניות מתנשפת במדרגות והוא יושב כמו פרוק מלך מצרים....ולא זז.ובסוף עוד נהנה מהקניות.

עלמה2

New member
הכל כל כך עדין וורוד פה שהרגשתי לא

נעים לפתוח בגסות, אבל מה שקורה ביני לבין הילדים שלו זה משהו שאין לי מושג אפילו ורוד, איך להכניס אותם לחצי הכוס הריקה? מה עוד למלא שם? אני נותנת, אני צבועה אני חמודה ולבבית וקונה ומה אני מקבלת מהם ? קוראים לזה בספרדית - "נדה". הוא , בעלי מתרץ את זה כל הזמן מה את רוצה ? הם מורעלים ומוסתים...... עד מתי?

rolan

New member
חד ועין ../images/Emo149.gif

אני קוראת לכם שוב... אנא בידקו האם אפשר למצוא יועץ שייעץ לחברי הפורום בנושאים הכואבים הללו... לא נראה לי שמישהו מאיתנו יוכל לתת תשובות, עם כל |הגדש|הרצון הטוב לעזור ולתמוך, מעבר למתן עיצות ידותיות או סיפורים מקבילים מחיינו. אין כאן אף אחד שמנסה להתייפף, כל אחד רואה את מצבו, כפי שהוא בוחן את חייו. יש כאלה המביטים על חצי הכוס המלאה ויש כאלה שאצלם היא יבשה... נראה לי, שאנחנו כאן, כל מה שביכולתנו לעשות, זה רק הבעת הזדהות ונסיון לתמיכה מוראלית, כל מה שננסה מעבר יהיה לא אחראי מצידנו... אז חד ועין איפה אתם היום?!......... שלכם

blonda3

New member
רולן-יועץ לא יפתור לך את "הבעייה"

יועץ יכול לבוא מדי פעם, לתת לפורום ערב, לענות על שאלות וללכת. יועץ לא יכול להיות פה באופן קבוע, כי זה פורום שבו האנשים שפה אמורים להוות מעין קבוצת דיון ו/א קבוצת תמיכה וזה דבר שלוקח זמן. בפורום אחר שאני כותבת הזמנו לפורום באופן חדפעמי יועץ מגשר שענה לשאלות הגולשים, לדעתי זה היה מוצלח מאד אבל-זה היה חד פעמי, והפורום חי וקיים בזכות עצמו. הייעוץ יכול להיות רק תוספת קטנה מדי פעם וכל מי שיש לו בעייה כלשהי יכול לפנות לפורומים של אנשי מקצוע שבשביל זה הם נועדו. חוץ מזה שבמשפחות מורכבות כל יום יש בעיות חדשות.... לא? זו רק דעתי...

בואו נדבר באומץ על חצי הכוס הריקה

החצי שמציק לנו שאתו קשה לנו להתמודד. על חצי הכוס המלאה תמיד אפשר לדבר ויהיה כייף יותר לדבר כשנטפל ביבלות שמכאיבות לנו. יונתי, חשוב מאוד שאת מבטאת את רגשותייך קשים ככל שיהיו וזה בסדר להשתמש בביטויים חריפים אם זה עושה לך טוב. אני יודעת כמה זה קשה לתת ולספוג כשלא מקבלים פידבק חיובי ובמיוחד כשמדובר בילדים לא ביולוגיים. במקרה שלנו יש לנו ילדים טובים ובכל זאת לא קל לחלוק בית אחד עם "שותפים" שחושבים שהעולם סובב סביבם, כדרכם של ילדים. ילדים רגילים לקבל שרות ממבוגרים, רגילים שקונים להם, מנקים אחריהם וכו. אבל אני מבינה אותך ויודעת שכמה שזה טיבעי עדיין קשה לקבל את זה לפעמים.

rolan

New member
נראה לי שקצת נסחפנו ../images/Emo26.gif../images/Emo36.gif

אני מרגישה די מחורבן עכשיו... אוהי אמר לי שאולי פגעתי כאן ברגשותיו של מי מהכותבים שאמרתי דברים קצת "מתנשאים" על יועץ, על תמיכה וכו' וכו' אם כך נשמעתי לעוד כמה, אם פגעתי במישהו אני ממש ממש מ ת נ צ ל ת מעומק ליבי כל כוונתי היתה לנסות למצוא פתרון אמיתי, לבעיות אמיתיות שאני, ונראה לי שגם חברי הפורום, לא ממש יודעים לעזור בהן... אז אם קצת נסחפתי ברצון לעזור, נשמעתי מתנשאת ועוד משהו... תדעו לכם - כוונתי היתה לעזור
שלכם

אין לך כל סיבה להרגיש רע!

רולן, אל תקחי את הדיון הזה באופן אישי. זכותך לכתוב ולהגיב כאן איך שאת מוצאת לנכון. אני שמחה שאת אדם ששמח בחייו ואופטימית. אמנם ציפיתי לדיונים עמוקים יותר בפורום שנוגעים באמת בבעיות של משפחות מורכבות. א-ב-ל צריך גם את הפן הנוסף שאת מציגה וזה יפה ותורם המון. אל תשתני לי, אני רק מבקשת שיהיו פנים נוספים לדיון.

blonda3

New member
../images/Emo12.gifמה פתאום מתנשאת?

לדעתי היתה לך כוונה טובה.... ובסך הכל העלית רעיון טוב את יודעת אבל שכל הכוונות הטובות מובילות ל"ג'יהינום".....

רולאן ../images/Emo149.gif../images/Emo149.gif../images/Emo149.gif

בדיוק בדיון כזה שלא פעם עושה סדר בבית כל אחד אומר את שיכול לעזור,וכאשר דברים נאמרים ממקום חיובי ורצון עז לעזור מרגישים זאת מיד. גם אני כמוך חושבת שאולי יועץ שיציץ פעם ביום ויתן טיפ מקצועי יכול להניב פרות. הדרך שאת אומרת את הדברים מאד חיובית גם עם היא לא מקובלת על חלק,זה המקום והזמן לדבר גם על כך. חג שמח

עלמה2

New member
אין מקום להתנצלות ../images/Emo70.gif

לא ראיתי ולא שמעתי כלל התנשאות ולא הסחפות, ולדעתי כאן כולם בשביל לעזור ולתמוך. אני זאת שפתחתי את הנושא לאחר ההודעה שלך והיה לי חשוב להעביר את המסר ובאמת לדבר ולגעת דוקא איפה שקשה ואיפה שמתסכל אותנו כמשפחות מורכבות. אני חושבת דוקא שיועץ מקצועי שיופיע לעיתים יכול מאד לעזור וגם אם לפעמים בא לספר ולהוצי דברים שמעיקים וזה בסדר גם לא לקבל תגובות או עזרא מיידית ולפעמים צריך אוזן קשבת. ולא לשכוח שפורים היום
חג שמח

ח ד

New member
חברים יקרים

שלום לכולכם, ופורים שמח. ביומיים האחרונים עין ואני שקענו כל כך עמוק בעבודה ולא הספקנו לשבת ולהתייחס לכל השאלות שעולות כאן, ואלה שאלות חשובות בהחלט. אני קורא את ההודעות, וכל הזמן מנסח בתוך הראש את התגובה שלי, ופשוט לא מגיע לשעות השקטות שבהן אפשר לשבת ולהתבטא. הערב, אני מאמין שבסביבות עשר נגיע למסך.

למעלה