תגידו, מהי עמדתכם הפוליטית?

מולדת הסטורית ? של מי ?

של הערבים ? כמדומני שערש התרבות היהודית מקורה מבגדד. וסתם כך חמדו להם ארצות כנען. ושומה עליך להוכיח תחילה את יהדותך דבר שעוד בתקופת התלמוד מוטל בספק (קידושין ע) או אז לעזוב את כל חלקי הארץ ולהתנחל בארץ יהודה בלבד אם אתה בכלל מסתמך על התנך ולא בכח הזרוע

התמ-ים

New member
זה מאוד מסביר הרבה דברים אחרים

אני בטוח שאחמדיניג'ד ישמח לממן טרנספר של כל הלא ערבים לארה"ב. למה להקים שם עוד מדינה? מה רע במדינות שכבר קיימות? המגורשים מפלסטין צריכים להיות מצורעים גם בארה"ב?

אני מתנצלת אם אני אשמע תוקפנית...

"מי צריך את כל המלחמות האלו וההרג, בעבור פיסת אדמה?? " אני. אנחנו. למה? "לגור בישראל זאת סכנת חיים" "אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת" - בשבילי, ובשביל עוד הרבה אנשים זהו לא סתם ציטוט משיר נדוש וחרוש אלא דרך חיים. ארץ ישראל היא הבית שלי, אז אני יודעת אנגלית ונהנית לטייל בחו"ל, בשחמה אלך לעבוד כמה שנים בחו"ל, אם יתאפשר, אבל זה הבית שלי, כאן אני רוצה להתחתן, להקים בית (יהודי), לגדל ילדים שיבינו שזו לא סתם פיסת אדמה אלא בית. ה-בית. המקום שלנו בעולם. למה? את יכולה לקרוא את מגילת העצמאות, או את התנ"ך, מה שתבחרי. היית בפולין? ולמה להרחיק כל כך בהיסטוריה...עכשיו העולם מלא באנטישמים ושונאי זרים מסוגים שונים, ככה אנחנו, כאנשים, שונאים זרים...חיים קשים. ואם, לדוגמה, ארה"ב תחליט להעניק אזרחות אמריקאית לכל ישראלי שיחפוץ בכך, מה יקרה, לדעתך? כי לדעתי בתוך שנה מקסימום יצוצו מפלגות אנטישמיות בארה"ב, או "אנטי ישראליות". למה? בואי נראה-הישראלי הממוצע לא רוצה לעבוד בסיעוד, בנייה וחקלאות ואנחנו עדיין שונאים עובדים זרים... אהבה לאדמה הזו היא משהו שאי אפשר ללמד בבית ספר ולכן אני לא מנסה לשכנע אותך שכדאי לך לאהוב אותה, רק מנסה להראות לך שיש אנשים שהאדמה (כן, החול והעשב) חשובים להם. רק אבקש לא לזלזל בזה. ודבר אחרון- לא יפה להגיד על "הערבים" שהם עם דם חם וכל זה, לחינוך יש כוח אדיר, אם ילד גדל בעוני וסבל ואומרים לו "היהודי אשם בהכל" זה מה שהוא יחשוב. אבל מזה ועד לתת להם כל מה שהם ירצו...מרחק רב. שיהיה שבוע מקסים לכולנו, פרבולה

אה. איזו מדינה ? אם תשאל את הרשב``א

היה קובע נחרצות שבארץ ישראל לא שייך דינא דמלכותא דינא. וכמובן שאיש הישר בעיניו יעשה. והגדיל לעשות האור זרוע באומרו שזה דוקא במלכות ישראל בלבד. אבל במלכי עכו``ם ואפילו בארץ ישראל יש להם דין של ``דינא דמנחוסה`` ועיין באינצקלופדיה תלמודית.

לא יודעת - עוד לא החלטתי../images/Emo4.gif

והאמת היא שגם אני לא מצליחה להבין אף פעם למה מתכוון פלמוני

לדעת הרשב``א

אין כל תוקף לחוקי השלטון בארץ ישראל. ולא חילק בין אם השלטון נתון בידי יהודים או גויים. אך לדברי האור זרוע שרק ליהודים אין תוקף שלטוני בארץ. אולם לגוים השולטים בארץ יש להם תוקף שלטוני. ושלחתי לעיין באינצקלופדיה תלמודית ערך ``דינא דמלכותא`` מומלץ

הייתי צריך לקרוא כמה (וכמה) פעמים

כדי להבין למה אתה מתכוון בכלל.. וגם אחרי כל הפעמים שקראתי לא כל כך הבנתי.. אתה יכול לכתוב בבקשה מה 'אתה' (אתה! לא ראשבא ולא שמשבא) חושב שצריך לעשות.. אני בטוח שבתור בנאדם בוגר יש לך דעות משלך.. ראיית עולם כלשהי.. יש נושאים ביטחוניים במדינה, יש נושאים כלכליים, יש נושאים מדיניים, יש נושאים חברתיים, יש המון המון דברים... הייתי מעוניין לדעת מה אתה (וגם אחרים כאן בפורום) חושבים שצריך להיות כאן.. מה ואיך אפשר לשפר (אם בכלל).. מקווה שהצלחתי להעביר את המסר.....

אילו דעתו של הבוחר הייתה מכרעת

או אז הייתי מוגיע את מוחי בסוגיות שכאלו. ומכיון שמימילא הכל מושחת, והדג מסריח מראשו, חבל``ז על הזמן לדבר סתם כך אל הקירות. וכמו שאומרים בלע``ז אין זה משנה איזה פתק תשים בקלפי, תמיד יעלה השמאל. הכל מכור במדינה הזו

מיאוס מההיצע הפוליטי

מיאוס מההיצע הפוליטי הקיים כיום במדינה. אני מגדיר עצמי מרכז, לאומי. אבל בבחירות הצבעתי "ירוקים" למען איכות הסביבה

the ror

New member
אני די בשוק...

עזבו את השאלה של שילוב הדת במדינה אם בכלל, אבל להטיל ספק בצורך של קיום מדינת ישראל? ולעניין הערבים ועשיית שלום איתם. פעם כבר הוצע מצב של חלוקת הארץ ושלום עם הפלסטינאים. ניחוש קטן מה קרה אז- הם לא הסכימו... החמאס מבהיר את עצמו בצורה טובה מאוד, כמו כן גם הבוחרים שבחרו בו בצורה דמוקרטית- אין מצב לקיום הסכם שלום שכזה. אין מצב שהם יכירו בזכות יהודית למדינה בארץ ישראל(לפחות לא בעתיד הקרוב). עלתה גם ההצעה להקים מדינה בארה"ב-זו נשמעת לי הצעה יותר הזויה מכך שהחמאס יכיר במדינת ישראל. לא קיימת אופציה שכזו. הגירה לארה"ב משמעותה התבוללות ואובדן העצמאות שלנו במובן האזרחי(לאום) וגם במובן התרבותי(דת למשל). ולשאלה: בכל דרך שיבחרו ושנראית לנכון, רק שילכו בה עד הסוף ועם הגיון וראיה לעתיד. נסיונות לחתימת הסכם שלום כבר התגלו כלא אפשרים/הגיונים. למרות שבזמנו הייתי נגד ההתנתקות, אם מחליטים להתנתק מהפלסטינאים ולתת להם אחריות על עצמם אז צריך גם להגיב אליהם בהתאם! איזו מדינה אי פעם הסכימה להיות תחת קסמים במשך כל כך הרבה זמן בלי פיתרון למצב. תכלס, אני בשוק מהדרכים שהעלו כבר...מה קרה לקרובים ולאבות שלנו שמתו כדי להגן על חשיבות הארץ הזו?סתם?הם טעו?

הגירה לאמריקה לא מחייבת בהכרח

"התבוללות". מה שכן, לא יהיה מי שיגן עלינו בשעת צרה. האמריקנים הם אינטרסנטים, והם דואגים אך ורק לצרכים שלהם (וככה באמת צריך להיות). פשוט חבל מאוד שיש ישראלים שבאמת ובתמים מאמינים שהאמריקנים יגנו עלינו בשעת צרה ויכניסו את ידיהם לאש בשבילנו. צריך להפנים ש"אם אין אני לי - מי לי?"

האחיכם יבואו למלחמה ואתם תשבו פה ?

2 אפשרויות. או סיפוח כל חבלי הארץ ועריכת בחירות דמוקרטיות ומי שיעלה יעלה, או כיבוש מחדש את כל חבלי הארץ. רק השאלה כמה מהישראלים יהיו מוכנים להירתם למלחמת חורמה זו? ומה יגידו האומות ?

the ror

New member
אחי, למדתי בישיבה כמה שנים טובות

ועדיין אני בקושי מצליח להבין אותך לגמרי עם הביטויים וההתנסחויות וההקבלות שלך... אבל אכן, ממה שהבנתי, שני האופציות והשאלות שהצגת בעיתיות...

בעבר הרחוק

הוזהרנו ``והיה אשר תותירו מהם-לשיכים בעיניכם`` ואם הותירו את אותה קחבה שנשאה יהושע ואת הגבעונים, מה תתפלא אם יהוה נהפך להם לאוייב והוא הנלחם בם, ``והיה אשר דמיתי לעשות להם אעשה לכם`` על שנתאוו ארצות גוים במקום להפריח את שממת המדבר כמו בגוש קטיף

the ror

New member
איבדתי אותך...אולי מחר כשאהיה פחות

עייף אנסה לפענח את משמעות ההודעה שלך... עוד כמה כאלה ואשכרה ישתלם לי לעשות מההודעות שלך ספר...

למעלה