אני מתנצלת אם אני אשמע תוקפנית...
"מי צריך את כל המלחמות האלו וההרג, בעבור פיסת אדמה?? " אני. אנחנו. למה? "לגור בישראל זאת סכנת חיים" "אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת" - בשבילי, ובשביל עוד הרבה אנשים זהו לא סתם ציטוט משיר נדוש וחרוש אלא דרך חיים. ארץ ישראל היא הבית שלי, אז אני יודעת אנגלית ונהנית לטייל בחו"ל, בשחמה אלך לעבוד כמה שנים בחו"ל, אם יתאפשר, אבל זה הבית שלי, כאן אני רוצה להתחתן, להקים בית (יהודי), לגדל ילדים שיבינו שזו לא סתם פיסת אדמה אלא בית. ה-בית. המקום שלנו בעולם. למה? את יכולה לקרוא את מגילת העצמאות, או את התנ"ך, מה שתבחרי. היית בפולין? ולמה להרחיק כל כך בהיסטוריה...עכשיו העולם מלא באנטישמים ושונאי זרים מסוגים שונים, ככה אנחנו, כאנשים, שונאים זרים...חיים קשים. ואם, לדוגמה, ארה"ב תחליט להעניק אזרחות אמריקאית לכל ישראלי שיחפוץ בכך, מה יקרה, לדעתך? כי לדעתי בתוך שנה מקסימום יצוצו מפלגות אנטישמיות בארה"ב, או "אנטי ישראליות". למה? בואי נראה-הישראלי הממוצע לא רוצה לעבוד בסיעוד, בנייה וחקלאות ואנחנו עדיין שונאים עובדים זרים... אהבה לאדמה הזו היא משהו שאי אפשר ללמד בבית ספר ולכן אני לא מנסה לשכנע אותך שכדאי לך לאהוב אותה, רק מנסה להראות לך שיש אנשים שהאדמה (כן, החול והעשב) חשובים להם. רק אבקש לא לזלזל בזה. ודבר אחרון- לא יפה להגיד על "הערבים" שהם עם דם חם וכל זה, לחינוך יש כוח אדיר, אם ילד גדל בעוני וסבל ואומרים לו "היהודי אשם בהכל" זה מה שהוא יחשוב. אבל מזה ועד לתת להם כל מה שהם ירצו...מרחק רב. שיהיה שבוע מקסים לכולנו, פרבולה