תגידו מה הדיסק הכי טוב שלהם?

mashina17

New member
תגידו מה הדיסק הכי טוב שלהם?

אני רוצה להתחיל לשמוע פינק פלויד ואני לא יודע עם מה להתחיל תביאו לי שם של דיסק שכדאי להתחיל איתו? תודה לכל העוזרים!!

the piper at the gates of dawn!!!

האלבום הכי גדול מדהים וגאוני שפינק פלויד הוציאו מתחת ידיהם, אלבום פסיכדליה בריטית מושלם שלוקח אותך לעולמות עליונים!!!

weird dust

New member
אני לא ההיתי ממליץ להתחיל איתו

ההיתי ממליץ על משהו יותר חדש רובם היום מתחילים עם החומה שהוא אלבום די קל אבל מלא במסרים, ואישית אני לא הכי אוהב אותו. אם לא זה אז Wish You Were Here מ-75 אולי ישר לטופ הצד האפל של הירח (Dark Side of the Moon) מ-73. אבל זאת רק דעתי ואני אישית מאוד אוהב את הפייפר אבל לא ההיתי ממליץ להתחיל איתו.

Shakty

New member
פלויד של PIPER ופלויד של DSOTM

הם בפירוש לא אותה להקה - גם ברמה הפרסונלית וגם ברמת המוסיקה. PIPER הוא אכן אלבום פסיכדלי, אך על תצפה לאותה קלילות פיזמונאית של בארט או מילים מבודחות השעונות על קלאסיקות אנגליות, כי ב DARK SIDE כשמו אתה מתעסק עם הצד הפחות נעים של החיים - אותו צד שווטרס מנסה להראות לנו אלבום אחרי אלבום - הניכור האגואיזם האלימות כל המאפיינים של חברה מערבית מודרנית. אי אפשר לבוא ולהגיד PIPER טוב יותר מ DSOTM כי הם לא על אותו מישור. זה כמו להשוות פיצה לנדנדה. למרות מה שכתבתי אני מצטרף להמלצתו של WEIRD DUST - PIPER הוא לא אלבום קל להאזנה למי שלא מכיר פסיכדליה טוב ואולי באמת עדיף להכיר את פינק פלויד מהסוף להתחלה, כדי לאמן את האוזן.

כדאי להתחיל מWish You Were Here

כדי להגיע בסוף לפייפר

One Echoe

New member
חבוב, וויש יו וואר היר.

WISH YOU WERE HERE אחח...וויש יו וואר היר...

LittleKittie

New member
אני התחלתי עם Wish You Were Here...

אחח... פשוט יפה.
אני ממליצה לך גם!

mashina17

New member
איך שהבנתי בויש יו אר אין הרבה שירי

כמה שירים יש באלבום ויישר יו אר? מישהו אמר לו לא הרבה בכלל זה נכון?

כן, יש שם רק ארבעה שירים

מעט מאוד... ועל זה רוצים מאיתנו מחיר מלא של דיסק רגיל! פשוט שוד לאור יום!!

Shakty

New member
נורא גם ב MEDDLE וב ATOM HEART

כל כך מעט שירים וכל כך הרבה כסף... תגידי ציף כמה עולה היום דקת שיר ? או שזה לפי משקל ? קילו ווטרס ב 80 שקל שווה ? מעניין מה הוא יגיד על Thick as a brick... :)

weird dust

New member
הקטע טיק אס א בריק הוא בעצם

משהו שניראה כמו עצלות של העורך. השיר הוא הרי לא באמת שיר אחד הוא כמה שירים שמרגישים את המעבר בינהם אבל פשוט לא שמו א ה2 שניות הפסקה בהם. והמעט שירים של מדל וג'ו זה פשוט רוח התקופה. צד אחד מוזיקה שהיא יותר קצרה ובצד השני יציראה אחת שהיא ארוכה ולרוב תופסת צד שלם (זה לא היה בכולם אבל בהרבה). ואת האמת הרי כל המוזיקה שניכנסת לכל תקליט היא אותו זמן בעיקרון רק החלוקה שונה, לא ככה?

mashina17

New member
התחלתי לשמוע פינק פלויד!!

כמו שאמרתי לכם אתמול רציתי לדעת איזה דיסק טוב להתחיל איתו לשמוע פ"פ אז הבאתי מחבר את הדיסק wish your where here וממש אהבתי כמובן רציתי להפתח לכל הסצנה הזאת של פ"פ לד זפלין והבאתי כמב דיסקים מכל להקה והגעתי למצב שפ"פ ברבה אבל בהרבה יותר טובים מלד זפלין!! אהבתי את הדיסק wish your where here ובזכות זה אני מביא מחר גם את "החומה" ואני מקווה שזה יהיה באותו סגנון!!!!!!! אם לא ממש התאכזבתי אהבתי את השירים מתוך האלבום שהזכרתי: Welcome To The Machine Wish You Were Here Have A Cigar את השתיים הנותריפ פחות כי זה ארוך ואין מספיק שירה אבל אהבתי אם את הסוליים אז אני מרוצה מהלהקה ואני ישמיך לשמוע אותה ולהתמכר איתה כמו שעשיתי עם משינה!!!!!

mashina17

New member
צמא לידע :)

תראו כמו שאמרתי אני התחלתי לשמוע פ"פ עכשיו אני רוצה קצת מידע כמו איך קוראים לזמר לגיטריסט וכו' , מתי הם הוקמו? מתי עם סימו להופיע ביחד וכו' מי יכול לעזור לי?

שלום משינה

להלן קישור ל”תרשים זרימה” שהכנתי בקיץ שעבר, בתור “בקרוב” לתולדות הלהקה, שנכתוב בפירוט בקרוב, אני מקווה. לגבי חלוקת התפקידים בלהקה: דייויד גילמור - גיטרה ניק מייסון - תופים וכלי הקשה ריק רייט - קלידים, כלי נשיפה רוג'ר ווטרס - בס, גונג, אפקטים סיד בארט: גיטרה, קלידים

mashina17

New member
תודה...

ולמה שמת את ההודעה החדשה שלי בתוך הישנה? אני רוצה שיהיו תגובות

One Echoe

New member
מה? :]

אממ... ממתי ריק רייט מנגן על כלי נשיפה? וממתי סיד הוא קלידן? הוא לא גיטריסט? טעית או שאני לא מודע לזה?
(אגב, אפקטים, מה זה אומר? ויש באלבומים המקוריים בחלוקת תפקידים משהו שכתוב באנגלית. אני לא ממש זוכר מה...כמה אותיות כאלה, מה זה אומר?) אגב 2, ב-have a cigar, בתמונה, מי זה שם?(באלבום המקורי).

אז ככה

ריק ניגן בכלי נשיפה בכמה קטעים של הפלויד, כרגע אני לא זוכרת אלו. מדובר בקטעים מוקדמים שלהם. בעצם גם ווטרס ניגן בטרומבון איפשהו. במחשבה שניה, אני לא בטוחה שסיד הוקלט כשהוא מנגן על קלידים, למרות שיש תמונות שלו בעת נגינה על אורגן, באולפן. לגבי האפקטים, אני חושבת שמגיע לפלוידים קרדיט על שימוש באפקטים אלקטרוניים, צלילים שהוקלטו מראש (לדוגמא, השעונים ב-time, הקלטת האנשים המדברים ברקע ב-DSOTM וכו' וכו'). אלו אמצעים אמנותיים בדיוק כמו נגינה בגיטרה. ווטרס היה זה שהיה אחראי לרוב האלמנטים האלו, וכן מייסון פה ושם. אני לא בטוחה למה אתה מתכוון ב”אותיות” שהופיעו בחלוקת התפקידים, והתמונה של Have a Cigar - האם תוכל לפרט?

One Echoe

New member
הבנתי, תודה ../images/Emo13.gif ו...

נכון בחוברת של וויש יו וואר היר? אז איפה שכתוב את השיר have a cugar, בצד שמאל יש תמונה של מישהו שוחה בתוך בריכת חול, ולא זיהיתי מי זה. ו..בקשר ל " אותיות ", אני חושב שזה אפקטים... (בוויש יו וואר היר לא מצאתי, ודארק סייד נאבד לי, בהזדמנות הקרובה שאני אמצא את הדיסק אני אכתוב..זה נמצא איפה שכתוב למשל: דיוויד גילמור:גיטרה, ווטארס:גיטרה בס, הנ"ל...וכו'..

למעלה