תגידו מה זה כל הסיפורים האלה על

valeta

New member
תגידו מה זה כל הסיפורים האלה על

לידות שהתחילו, נפסקו, המשיכו, נפסקו וכו'. אני מתכוונת לזה שיש מלא סיפורים בנוסח "הרגשתי צירים כואבים, אבל לא הייתה פתיחה, כך זה נמשך שעות רבות, אז חזרתי הבייתה, אחרי יום הפתיחה עדיין לא זזה, צירים פחות כואבים וכך הלאה". בסוף תמיד פוקעים להן את הקרומים.

"בסוף תמיד פוקעים להן את הקרומים"

זה בגלל שלא נותנים ללידה שלהן להתפתח בקצב שלה. לפעמים לידה לוקחת זמן להתפתח. לפעמים יש משהו שעוצר מבעדה להתפתח. פקיעת קרומים היא דרך אחת לזרז את התפתחות הלידה, אבל היא טומנת בתוכה סיכונים רבים שאני לא הייתי רוצה לקחת (סיכון מס' 1: צניחת חבל טבור) ובד"כ היא גם מיותרת. שימי לב גם שבד"כ הסיפורים האלה הם של לידות ראשונות. בלידות הבאות, נשים כבר יודעות לזהות מתי הן בלידה ומתי לא... ברור שזו לא אמת אבסולוטית אבל שומעים הרבה פחות על עניינים כאלה בלידות שניות והלאה.

ayala26

New member
וואו איזה סיפור!

ומנסיוני הדל (עוד לא חמישה - רק אחד בינתיים
) אני מסכימה מאוד עם המסקנה על צירים כל 10 דקות כי גם אני בכלל לא ידעתי שמה שאני הרגשתי זה הצירים האמיתיים וגם - כמו אצלך אמא שלי בטלפון מישראל אמרה לי "איילה! זה היה ציר!!"

WOW!!!!! WHAT A STORY!

Indeed, every time is different... And I also want to stress that labor contractions also don't necessarily have to be PAINFUL to cause good dilation and lead to birth. When I was in labor with Maya, I had what felt like braxton hicks for a couple of hours (and I've had plenty before - I always get them during the second half of the pregnancy), the only thing that made me think that this time was different was that this time they were accompanied by a feeling of great pressure in my cervix (I swear, I felt my cervix dilating!) and that they were coming every 2-3 minutes exactly. When I started timing them, I KNEW I was ni labor. But I was in no pain at all! The nurse looked at me when I came to the hospital, by myself, holding my bag and smiling... She didn't believe me, but 2 hours later I had Maya in my arms. It was so quick, and so unexpected, that Gabi didn't even make it until she was 1/2 an hour old. THANK YOU FOR MY GREAT FRIEND 'SCALAR', YOU WERE MY ANGEL! She came to be with me until he got there, so that I wouldn't be alone, but she ended up being with me through everything. MASKANA - It will never be what you expect it to be
Next time I plan to just hop on the ride and enjoy it, and expect nothing. Just go along with it...​

וואו

איזה סיפור גם הנסיון שלי מראה שתדירות הצירים היא לא ממש מדד. גם אצלי הם לא היו סדירים לחלוטין, ובכל זאת גרמו ללידה מהירה מאד

כנ"ל

אני זוכרת את הסיפור שלך מהריון ולידה ומאוד התלהבתי ממנו. פעם הבאה, נראה לי שאפשר לוותר על האמבולנס

mise

New member
איזה סיפור..(רק עכשיו הספקתי לקרוא)

למה המיילדת המליצה לך לקחת 2 אקמול? ממתי ממליצים ליולדת לקחת אקמולים?

debby12

New member
מנהל
התקדמות הלידה מאוד תלויה במצב נפשי

כלומר באה מהראש והפנימיות. המון פעמים יש צירים, ואז האישה מגיעה לבית חולים שם יש אורות נאון, וצוות לחוץ, ורופאים שמדברים לה מעל הראש בשפה שהיא לא מבינה (הרבה פעמים בימינו פשוט לא עברית). גם אם היא בעיקרון פרו-בית חולים, המצב הזה גורם לגוף שלה להילחץ והלחץ מפסיק את הצירים. עוד דוגמא סיפרה לי פה מכרה שהתחילו לה צירים די רציניים, ואז הגיעו החברים שהיו אמורים לשמור להם על הילדים בזמן שהיא תלד. בקיצור - הם רבו איתם ונהיה בלגן - והצירים פשוט הפסיקו לה לחלוטין. היא ילדה רק אחרי יומיים, ואחרי שהחברים התחפפו מהשטח והם מצאו סידור אחר. לגבי ה"בסוף תמיד פוקעים להם את הקרומים" - חייכתי בעצבות. אפשר לסרב כמובן. אני לא ממליצה לך להסכים אם אין סיבה טובה כי אז מתחיל השעון של בית החולים לתקתק ואת חייבת ללדת תוך 24 שעות אם לא אז החשש לזיהום מעביר אותם על דעתם וסיכוייך לניתוח נוסקים. בכלל הכל פתוח יותר לזיהומים אחרי פקיעת מים. לדעתי האישית גם סיכויי התינוק למצוקה גדולים יותר אחרי פקיעת המים - אבל זו סתם אינטואיציה שלי ואולי אני טועה.

כרמית מ.

New member
כי לידה היום כל כך מנותקת ממה שהיא

אמורה להיות, שכל האיזון ההורמוני מופר. לא סתם אומרים, שההתערבות הראשונה היא היציאה מהבית לבי"ח - למרות שהאמת היא שזה מתחיל עוד קודם: כל הלחץ של ההתארגנות, ותזמון הצירים, ולא לצאת מוקדם מדי (שלא יכריזו עלייך כהיסטרית (וגם כי זה באמת מגדיל את הסיכון להתערבויות)) אבל גם לא מאוחר מדי (שלא ללדת בבית או חלילה באוטו). וכמובן - מי שמפקח על העניינים, זו היולדת. כבר כאן - שיבוש האיזון ההורמונלי העדין הנדרש ללידה. תחשבי על יונקים בטבע. נניח, איילה. (אני מתארת את זה מאד פשטני) אם היא מפחדת שיבוא נמר - ההמלטה תתעכב. לפעמים, כבר יהיו לה צירים חזקים, אבל הם לא יקדמו שום דבר. אם מצב המתח ימשיך - הם גם יחלשו. עכשיו היולדת כבר עייפה מצד אחד, ומאד מודאגת "מה לא בסדר איתי" מצד שני - מה שממש לא מועיל למצב. פקיעת מים הוא עוד אחד מהנהלים שלא הוכיחו את עצמם, והם רק מזיקים. זה נחשב למזרז לידה, אם כי בפועל, הזירוז הממוצע הוא מספר דקות (אולי חצי שעה) - די חסר משמעות - לעומת הסיכונים: צניחת חבל הטבור, זיהום, כאב גדול יותר. לעיתים רחוקות יתכן מצב שהמיים שמצטברים בין הראש לתעלת הלידה, חוסמים את הירידה (מעין כרית, שלא מצליחה להתפנות). במצב כזה, באמת פקיעת המים עשויה לעזור. אני מנחשת (לא יודעת), שאם לא פוקעים באופן יזום, כשהלחץ יהיה מספיק חזק, תהיה פקיעה עצמונית (שהסיכונים בה פחותים).

אחרי לידה כזו ברור שהבאה תהיה

לידת בית. אחרי שחוויתי מה זה שהגוף קובע מה שטוב לו, בלי הפרעות בכלל מצד מיילדות, מוניטור ובלי הלחץ של "אז בכמה פתיחה אני כבר"- אני לא יכולה לדמיין משהו אחר. להפתעתי, בעלי הסכים בלי בעיות בכלל. הלידה הכי קרובה לזו היתה השניה שהיתה במרכז לידה באנגליה. אם זה מעניין., אני אכתוב את הסיפור. אני לא רוצה להלאות אתכן... וד.א.- אחרי הלידה, נהג האמבולנס שהיה גם המיילד חטף על הראש מהפרמדיק הראשי של מ.ד.א. על כך שהוא הסכים שאני אלד על שש "כי זה נורא מסוכן"...

זה מסוכן כי אי אפשר לשים חגורת

בטיחות בתנוחה על זו, ואם חס וחלילה יש תאונה אז יהיו פגיעות חמורות
עדיף ללדת בישיבה, חגורה לפי ההוראות

כרמית מ.

New member
אבל באמת, היה שלב שחשבתי שזו הסיבה

- שהיא הגיונית למדי. אבל אז קראתי שוב את הסיפור, וראיתי שהם עצרו בצד (למרות שגם צד הדרך הוא מקום מועד לתאונות...)

למעלה