marabo
Well-known member
הוא שאמרתי, נער יהודי מניח תפילין זה בשבילך צידכלל לא מפריע לי לראות נער שנצוד בדוכן-רחוב על ידי סוכן-חב"ד ואולץ להניח תפילין, ובלבד שהוריו מסכימים לכך...
אתה מוכיח את הטענה שבשאלה
הוא שאמרתי, נער יהודי מניח תפילין זה בשבילך צידכלל לא מפריע לי לראות נער שנצוד בדוכן-רחוב על ידי סוכן-חב"ד ואולץ להניח תפילין, ובלבד שהוריו מסכימים לכך...
ומה לעשות וצֵיד-אדם אסור על פי חוק...הוא שאמרתי, נער יהודי מניח תפילין זה בשבילך ציד
מה קשור ציד לכאן? מדובר בהנחת תפילין, לא קניבליזםומה לעשות וצֵיד-אדם אסור על פי חוק...
לא. הציד הוא מה שעושים הדוסים. הנער הוא הניצוד.הוא שאמרתי, נער יהודי מניח תפילין זה בשבילך ציד
הם שוחטים אותו ומדמו עושים מצות?לא. הציד הוא מה שעושים הדוסים. הנער הוא הניצוד.
המדינה קובעת ולא הדת!והם זה לא מחזק את הטענה שאין מטרתם אלא לעקור דת ישראל מעם ישראל?
מה קשור המדינה? מי דיבר עליה? לא הבנתיהמדינה קובעת ולא הדת!
למשל אם המדינה החליטה שעובדים ביום שבת ונחים ביום ראשון
זה מה שיהיה!!!
במטבח יש רק טבח אחד , השאר הם עוזרים.
אם יש 2 טבחים המטבח נשרף כי כל אחד מושך לכיוון אחר.
אם אתה מניח תפילין במקום לעבוד,לשלם מיסים,ללכת לצבא וכיוצא בזה,מה קשור המדינה? מי דיבר עליה? לא הבנתי
גם אם אני שומר שבת? אוכל כשר?אם אתה מניח תפילין במקום לעבוד,לשלם מיסים,ללכת לצבא וכיוצא בזה,
אז הנחת תפילין היא סמל שאתה עושה קודם מה שהדת אומרת - נאמן לממשל הדתי
לפני המדינתי.
כן!גם אם אני שומר שבת? אוכל כשר?
ואם המדינהתקבע מחר שאתה מניח תפילין ומתפלל שלוש פעמים ביום?כן!
אם המדינה קובעת שאוכלים חזיר אתה תאכל אותו או שתעוף מהמדינה!
אם אני מניח את התפילין בארון ומתפלל 3 פעמים לאללה זה נחשב ???ואם המדינהתקבע מחר שאתה מניח תפילין ומתפלל שלוש פעמים ביום?
אתה זורם?
נכנסת לדיון אחר ואתה לא שואל לענייןאם אני מניח את התפילין בארון ומתפלל 3 פעמים לאללה זה נחשב ???
ברור שלא,בשביל זה אני מנסה למנוע כניסת הדת למדינה בצורה יותר אינטנסיבית.ואם המדינהתקבע מחר שאתה מניח תפילין ומתפלל שלוש פעמים ביום?
אתה זורם?
ובשביל זה בדיוק אני מונע כניסת החילוניות למדינה בצורה יותר אינטנסיבית.ברור שלא,בשביל זה אני מנסה למנוע כניסת הדת למדינה בצורה יותר אינטנסיבית.
מעניין שאת כל הסיפורים האלה אף פעם לא שמעתי שהייתי צעיר - רק עכשיו מדברים על זה לחמם דתיים על הערבים ומי שלא חושב כמוהם.הטיפוסים הדוחים האלו קיבלו את האינסטינקטים שלהם מהיטלר וסטאלין - אז כל דבר יהודי מעורר בהם תגובה מזעזעת
אגב,
יצא לי לקרוא דברים ממש יפים על טרומפלדור.
הוא גדל ברוסיה, לאימא ממש חילונית (בזמן מסויים אפילו רצתה להשתמד עם הילדים)
אבל כשהוא היה במחנה שבויים ביפן - הוא דאג לשכנע את היפנים להשיג טליתות לשבויים היהודים,
והם לימדו אותו עברית (בגיל מאוחר, אז העברית שלו נתקעה עם מבטא כבד כל חייו), והזכירו לו מה זה להיות יהודי.
יום אחד, אחד החלוצים התפלל עם תפילין, וחלאה ממוצא יהודי החליט להשפיל אותו, מנהג שבהמשך הנאצים אימצו. אבל אז - עדיין לא היו נאצים
יוסף טרומפלדור, שעמד בחוץ ושוחח, שמע זאת, הפסיק את השיחה, ניגש לבחור, ובחמה שפוכה אמר לו:
“סובולוטש (מנוול)! איך אתה מעז להתעלל ברגשותיו של השני? האם זהו 'חופש המצפון' אצלך? לו היית נותן לו סטירת לחי, לא היה זה מכאיב כל כך כמו הלעג שלך"
זה כל ההבדל בן בן-אדם גדול לתולעי הריקבון האלה, שמחפשים רק איך לפגוע באחרים
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.