תגידו , על מה בעצם מסופר ב-Hey you

babalua

New member
תגידו , על מה בעצם מסופר ב-Hey you

שפכו פרשנויות על השיר...

meandmeandme

New member
לצערי..

אני עברתי את המספר המוגבל של פעמים שמותר לבן אדם להסביר לאנשים את הבאנליות של ואטרס בחומה בתקופת חיים אחת. אז אני יגיד בקצרה: פינק כיביכול קורא לאנשים שעדיין מחוץ לחומה ובודק אם הם עדיין שומעים אותו, מרגישים אותו ושמים לב עליו כדי לוודא שהוא לגמרי מבודד.

adiville

New member
ווטרס......

המחיש את זה בצורה מאוד יפה בהופעה של החומה בברלין כשכל הנגנים והזמרים עומדים מאחורי החומה והקהל מהצד השני. זה השיר היחיד בהופעה שיש נתק מוחלט בין הקהל למבצעים. איזה גאונות !!!!!!!!

CaerBannog

New member
כמו שהוא אמר, טחנו את זה לגמרי..

ווטרס היה כותב מאוד מוכשר, זה אי אפשר לקחת ממנו, ובאנימלס הוא בהחלט מרהיב, גם בדרעקסייד הוא אחלה החומה זה השתפכות של רגשות בלתי בוגרים וסלוגנים טחונים ומעפנים, נכון הם כתובים בצורה נורא יפה, ויצרתית, אבל המסר כלכך לא בוגר וטעמי זיון מוח אחד גדול, רוג'ר ווטרס משליך את הקקי שלו על העולם שובף הכל פה לעניות דעתי, אם אתה מתחבר אז שיהיה לך בכיף

meandmeandme

New member
אני מסכים איתך לחלוטין

חיכתי שמישהו יסביר את זה בדרך לא תוקפנית ובלי להפגוע באף אחד ואז אני יוכל להסכים

rainbow demon

New member
לא הגזמנו?

אתה לא חייב להסתיר את סלידתך מווטרס.. אם תתעמק קצת תגלה שיש פה לא סתם "התבכיינות" של ווטרס אלא גם ביקורת נוקבת כנגד הממסד באופן כללי וכנגד החברה הקפיטליסטית בפרט... זה שהאלבום הפך למיינסטרימי לחלוטין וטחון בכל פינה לא מוריד במאומה את גאוניות האלבום... אם אתה מחפש אלבום שכולו התבכיינות של ווטרס - נסה את פיינל קאט או אחד מאלבומי הסולו שלו. אגב, אתה בכלל אוהב פינק פלויד? "דרעקסייד"??? חחחח

לא חייב כלום

אין מה לעשות, המסרים של ווטארס כל כך פשטניים, שאפשר לסכם אותם בעזרת סטיקרים, ווטארס, לפחות בחומה, הוא לא משורר הוא פרסומאי, יש לו רעיון והוא משתמש בדימויים הכי בוטים ובשפה הכי פשוטה בשביל להעביר אותם, אולי זה מרגש בהתחלה ("סוף סוף מישהו חושב כמוני"), אבל אחרי כמה האזנות ובעיקר כשמתבגרים קצת (מה שלא יזיק לווטארס אגב), ומכירים עוד דברים מגלים שיש דרכים יותר עדינות ומתחכמות להגיד את המשפטים שווטארס זורק לחלל האוויר.

rainbow demon

New member
שאני אבין

דימויים בוטים ושפה פשוטה זה רע? מי החליט ששירים חייבים להיות עם שפה גבוהה ומטאפורות שרק גדולי המנתחים ידעו לזהות את כוונתם? אנחנו מדברים פה על מוזיקה בסופו של דבר, ולא על ביאליק או משהו. וחוץ מזה, אולי בשבילך הכל פשוט ופשטני, אבל לרוב האנשים צריך להשקיע קצת מחשבה למה התכוון המשורר (או הפרסומאי, כהגדרתך). עובדה שאנשים ממשיכים לשאול למה התכוון ווטרס, בשיר X או Y באלבום זה. לדעתי, וזאת כמובן דעתי בלבד, "החומה" הוא אחד האלבומים היותר מוצלחים של פינק פלויד, הן במוזיקה והן בתוכן הטקסטואלי. אמנם לא מדובר ביצירת מופת כמו דארק סייד או וויש יו וור היר, אבל מדובר בחתיכת יצירה שאין מה להתבייש בה, לעומת - למשל - DEVISION BELL. אם תרצה או לא, ווטרס ה"בכיין" וה"ילדותי" הוא זה שהחזיק את הלהקה בטופ במשך שני 15 שנים, ואחרי עזיבתו, הצלחתה המועטת של הלהקה נובע בעיקר בזכות המומנטום של 15 השנים האלו (שים לב איזה אלבומים הצליחו מאז עזיבתו - האוספים שכללו בעיקר חומר ישן)

Rubycon

New member
בטח שזה רע!

אתה רוצה ליהנות מהספק, זה לגיטימי. שירה היא כלי רב-מימדי - גובה צליל, כוח, אקו וכו'... אחד המימדים היותר בוא נאמר פיקנטיים הוא הפירוש לעומק של השירה. ווטרס למעשה זנח לגמרי את אחד האלמנטים שלדעתי הם הכי מכריעים בשירה. אנימלס הוא אחד האלבומים עם המילים הכי יפות ששמעתי מעודי וזו אחת הסיבות העיקריות שהאלבום יותר טוב (לדעתי כמובן). כנ"ל Meddle, המאסטרפיס של פינק פלויד, ושאר חברים.

meandmeandme

New member
בדיוק! אני לא מבין...

אני לא מבין איך הוא עבר מאנימלס לחומה בשנה או שנתיים. אנימלס הוא אחד הדיסקים ש(לדעתי)מכילים את הליריקה הכי טובה בעולם. דימויים ציורים שמשמים להשראת האווירה האפלה והמושחטת של הדיסק, נקודות מבט שונות ומעניינות, קונצפט בנוי ומושלם שמוצג בצורה מופתית, משחקי תפקידים ועוד המון.. איך לעזאזל? .. אך.. אני הולך לשמוע אנימלס.

rainbow demon

New member
אם אני לא טועה

ווטרס חיבר את הבסיס לחומה עוד לפני אנימלס... מסכים שווטרס פנה לכיוון יותר סנטימנטלי ופחות "אומנותי" אבל אני לא חושב שבסה"כ החומה היה כזה על הפנים...

meandmeandme

New member
לא הגיוני

את הרעיון לחומה ואטרס קיבל רק בסוף סיבוב ההופעת של אנימלס.

הבנת

גם סיבוך יתר הוא בעיה, אנחנו מדברים על שירים וביאליק הוא דוגמא מעולה לכותב שירים טוב, ההבדל בין שיר לבין סתם צעקה היא היכולת לעדן את הצעקה ולהגישה בצורה פחות צורמת לאוזן, ווטארס לוקח את הצעקה ופשוט מלחין אותה, בעיני זה משעמם אחרי כמה האזנות, שירים מורכבים יותר דורשים התעמקות יתר וממשיכים לעניין גם אחרי שלמדת אותם בע"פ והבנת את הפשט שלהם, לשיר צריך להיות משהו שמעבר להבנה הפשוטה של המילים שלו, איזה רובד אחד או שנים אצל ווטארס מה שאתה רואה זה מה שיש, אין רבדים ואין כלום. הוא מאוד מוכשר ביכולת שלו להוציא רגשות וליצור הזדהות אבל זה לא עושה אותו משורר, ואם ניסת להגיד שהוא כותב מילים מוכשר יותר מגילמור אז אין לנו שום ויכוח על זה, צריך רק לזכור שהעולם השתנה בנתיים לא רק פינק פלוייד ושיש ירידה טבעית אצל כל יוצר, אין מה לעשות ככה זה (גם אלבומי הסולו של ווטארס, הם לא מציאה גדולה אגב)

rainbow demon

New member
לא השוויתי אותו לגילמור

כל אחד כבודו מונח במקומו.. מסכים גם שהחומה שיעממה אותי הרבה יותר מהר מאלבומים אחרים של פינק פלויד (אפילו יותר מהר מפיינל קאט ודיויז'ן בל). אבל אני בנאדם שיותר מתחבר לצד המוזיקלי ופחות טקסטואלי של שירים, לכן זה פחות משמעותי מה שהוא שר שם אלא מה הוא ניגן שם (או יותר נכון מה הם ניגנו שם) ולדעתי החומה מבחינה מוזיקלית לא נופלת מרוב הדברים שפינק פלויד יצרו עד אז

noosh

New member
../images/Emo26.gif

אין ספק שקל מאוד להתחבר ל"חומה" בגלל הטקסטים שלה... כולם מרגישים באיזשהו שלב בחיים שלהם שווטרס פשוט מנסח שם את המחשבות שלהם ומנלחין אותם... זה נכון במידה מסויימת, כי מי לא מרגיש לפעמים שהעולם אכזר וצבוע ורודף אחרי כסף, ושאף אחד לא מבין אותו והוא כלוא מאחורי חומה. אבל האלבום הז כתוב בצורה כ"כ... פשוטה, מתוסכלת, שאחרי כמה פעמים אתה מבין שדילן מנסח את אותם הדברים בצורה הרבה יותר פוגעת והרבה יותר חזקה. ווטרס לא החזיק את פינק פלויד 15 שנה, הם החזיקו את עצמם יחד כקבוצה. דווקא ווטרס הוא זה שהחל את הדרדרות הלהקה, והסיבה לאי-הצלחתה אח"כ הייתה לא רק בגלל הפרישה של ווטרס, אלא בגלל הכנעותה לתכתיבים של האייטיז הנוראיות.

HelterSkelter1

New member
פשטניים? הכי בוטים?

לך תגיד את זה לבוב דילן. אין מה לעשות, אנשים שופטים את ווטרס לפי הבולשיט מסביב. אם תורידו את המסכות ששמתם לו, ותפסיקו עם הפוזה, אולי תוכלו להודות. אני בטוח שלא היית אומר דבר כזה על בוב דילן או כל אחד אחר.

נכון

כי דילן לא פשטני הוא משתמש בכל המנעד הלשוני שהשפה מאפשרת, צריך לדעת אנגלית טוב בשביל לקלוט אבל זה נכון, כשהוא מצטט דילן תומאס, או בודלייר, והמאזין לא מכיר אותם זה אולי נראה פשטני אבל לכל שיר של דילן יש כמה וכמה רבדים, מה לעשות האיש משורר שיודע לנגן גיטרה ולא ההיפך.

למעלה