עצמת הממשיים היא עדיין א...
"תהי G קבוצת הxים כך ש: עד לשנת 2000 x יהיה נשיא לשעבר של ארה"ב. ... כמו כן ברור כי G היא קבוצה סופית, ובכל זאת לא ניתן כיום לערוך רשימה של כל איברי G." (ההדגשה אינה במקור) אשנב, יחידות 1-3 עמ' 11 האו"פ מציגה - באג 2000 ב2007
אני הבנתי למה התכוון המשורר עוד לפני הדוגמה הזו (קבוצות סופיות שלא ניתן לערוך רשימה של איבריהן) ועדיין לקח לי כמה דקות להבין למה לעזאזל הוא חשב שהדוגמה הזו מדגימה את זה ... מה קורה למי שלא הבין לפני והדוגמה הזו צריכה להסביר לו את זה??? אין לי שום בעיה עם הקורס עצמו, בחרתי אותו כדי "לבדוק את המים" בבריכה האקדמית במקום לקפוץ ראש למים הקפואים של האלגברה הלינארית ורק משום שנקודות הזכות עליו נחשבות לתואר באו"פ. בדיעבד, הייתי עושה אותו גם בלי לקבל עליו נקודות זכות - ולו בשביל להמנע מההיפותרמיה הוודאית שהייתי חוטף בלינארית/אינפי (ואולי אפילו בדיסקרטית) אם הייתי מנסה לגשת אליהם כעשור אחרי ההתעסקות האחרונה שלי במתמטיקה (תיכונית). אבל להגיד שאין צורך לשנות כלום? עריכה מחודשת בהחלט הייתה מועילה לספרים
"תהי G קבוצת הxים כך ש: עד לשנת 2000 x יהיה נשיא לשעבר של ארה"ב. ... כמו כן ברור כי G היא קבוצה סופית, ובכל זאת לא ניתן כיום לערוך רשימה של כל איברי G." (ההדגשה אינה במקור) אשנב, יחידות 1-3 עמ' 11 האו"פ מציגה - באג 2000 ב2007
![](https://timg.co.il/f/Emo163.gif)