תגידו

שםכלשהו

New member
עצמת הממשיים היא עדיין א...

"תהי G קבוצת הxים כך ש: עד לשנת 2000 x יהיה נשיא לשעבר של ארה"ב. ... כמו כן ברור כי G היא קבוצה סופית, ובכל זאת לא ניתן כיום לערוך רשימה של כל איברי G." (ההדגשה אינה במקור) אשנב, יחידות 1-3 עמ' 11 האו"פ מציגה - באג 2000 ב2007
אני הבנתי למה התכוון המשורר עוד לפני הדוגמה הזו (קבוצות סופיות שלא ניתן לערוך רשימה של איבריהן) ועדיין לקח לי כמה דקות להבין למה לעזאזל הוא חשב שהדוגמה הזו מדגימה את זה ... מה קורה למי שלא הבין לפני והדוגמה הזו צריכה להסביר לו את זה??? אין לי שום בעיה עם הקורס עצמו, בחרתי אותו כדי "לבדוק את המים" בבריכה האקדמית במקום לקפוץ ראש למים הקפואים של האלגברה הלינארית ורק משום שנקודות הזכות עליו נחשבות לתואר באו"פ. בדיעבד, הייתי עושה אותו גם בלי לקבל עליו נקודות זכות - ולו בשביל להמנע מההיפותרמיה הוודאית שהייתי חוטף בלינארית/אינפי (ואולי אפילו בדיסקרטית) אם הייתי מנסה לגשת אליהם כעשור אחרי ההתעסקות האחרונה שלי במתמטיקה (תיכונית). אבל להגיד שאין צורך לשנות כלום? עריכה מחודשת בהחלט הייתה מועילה לספרים

vinney

Well-known member
נראה לי שכדאי שתשלח מייל לישראל פרידמן

עם הדוגמא הזאת
אם אתה מתכוון לרביזיה מהסוג הזה - אז כן, לא יזיק לחדש מהדורות של ספרים מדי פעם.

vinney

Well-known member
אני לא חושב שלקורס הזה יש מדריך למידה

זה בא בד"כ בקורסים בהם הספרים לא של האוניברסיטה הפתוחה אלא תירגומים/באנגלית. לאשנב יש ספרים ייעודיים שנכתבו במיוחד לקורס, וכל החומר (פרט לאיזה פרק שהיה רשות בתקופתי) מהספרים נלמד בסדר בו הם כתובים. אבל אם יש כזה מדריך - אז כן, כדאי להשיג

אריק109

New member
היי וויני

בתור אחד שעשה תואר שלם בפתוחה איך הספרים שלהם , כאילו אפשר ללמוד את כל החומר לבד? נניח מישהו לומד במכללה או באוניברסיטה אתה ממליץ להשתמש בספרים שלהם כחומר עזר עבור כל קורס? שאתה למדת אתה למדת מההרצאות או רק מהספרים בצורה עצמאית? תודה!

vinney

Well-known member
אכן ממליצים על הספרים של הפתוחה כחומר

עזר בכל הקורסים הרלוונטיים באוניברסיטאות/מכללות, אבל זה בא בנוסף להרצאות, אז זה לא באמת לבד
במדעי המחשב הספרים לדעתי טובים וקריאים מאוד, בקורסים בסיסיים הספרים בעברית, כתובים על ידי צוותי האוניברסיטה הפתוחה (רובם מתורגמים מספרים ידועים ברמה עולמית, כמו ספר של קורמן באלגוריתמים או אנטון בחדו"א, חלקם נלקחו מהאוניברסיטה הפתוחה באנגליה, כמו הספרים של אינפי), והספרים בתוספת הנחיות בהחלט מאפשרים ללמוד את החומר טוב מאוד. אני לא חושב שאתה צריך לקנות את הספרים או לקחת קורסים כאלה או אחרים באו"פ, אלא אם כן אתה באמת רוצה ללמוד באו"פ או לעשות אפיק מעבר, הספרים האלה נגישים בכל הספריות בכל המוסדות. בקורסים מתקדמים הספרים באו"פ הם בד"כ ספרים ידועים באנגלית (כמו ספרים של טננבאום, סטיבנס, וכד'), שכמובן אפשר להשיג בכל ספריה ומופיעים כמומלצים בקורסים הרלוונטיים בכל מקום שמכבד את עצמו.

למעלה