תגיד - יש בארץ ליויתן אורקה? הסוג של "ווילי

909090

New member
תגיד - יש בארץ ליויתן אורקה? הסוג של "ווילי

אם לא - איפה אפשר לראות\לפגוש \לשחות איתם ? הסרט גרם לי להתאהב בליוויתן הזה .

לא נמצאים באזורינו

פה תמצא קצת פרטים ומה התפוצה שלו, :http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%98%D7%9C%D7%9F נראה גם באיזור מיצרי גיברלטר, אבל נדיר מאוד מתוך ים תיכון אביעד

909090

New member
למה לא מביאים כמה לאזור שלנו ?

אפשר לראות פה בארץ את כול סוגי החיות המוכרים - הגיע הזמן להביא גם חייה מדהימה כזו . אגב, ידוע על סיפורים אמיתיים שהם הצילו בני אדם ?(מטביעה למשל)

Dani Barchana

New member
זה לא צעצוע, זאת חיה. זה לא משחק.

לא מביאים כי למישהו בא לשחות איתם. זאת חיית בר, היום לא תופסים אותם יותר - אלו שבשבי כבר בשבי ואי אפשר לשחרר אותם (הם פשוט ימותו). הם לא מגיעים לאזור שלנו כי כאן חם מדי ואין להם מה לאכול פה.

מאי 972

New member
מביאים??? מה זה ג'ינס???

או ממשחק מחשב? זו חיה... לא עוד סוג חדש של משחק... אאא רגע.. בוא נצוד אותה , כי אין כאלו זמינות בשבי .. אתה יודע מה , תעמיס לי שניים... למה לענות אותה בטיסה , להביא אותה לארץ שלא ממש מתאימה לה?? כי אין כאלו כאן? ראבק!
< מצטערת, יש תגובות שמוציאות אותי מדעתי>

909090

New member
אותה השאלה את יכולה לשאול על סוגים אחרים של

חיות בר שהביאו בעבר. (דובים\פינגווינים וכו') לא אמרתי לצוד , אלא להביא בודד\ים ממקום אחר (שכבר רגילים לבני אדם) ולשפר את התנאים פה בארץ . (בריכה גדולה יותר למשל ) ולמה בטיסה ? היום יש ספינות גדולות שבתוכם יש בריכות .

מאי 972

New member
בעבר צדו אותם

בדיוק בשביל זה! חוצמזה , קצת קשה יהיה לשנות את האקלים הישראלי בשבילם. וכן, זו שאלה לגיטימית על כל החיות בר ...

909090

New member
טוב , אז איפה יש מקום בעולם שמציע

אפשרות לשחיה\צלילה איתם ? משהו בסיגנון שיש באילת עם הדולפינים .

Dani Barchana

New member
אין אפשרות בשום מקום לשחיה/צלילה איתם

בעיקר משום שהם ממש לא "חמודים" וזה מסוכן מדי. מדי פעם יש אתם תאונות אימון והם כבר פצעו או הרגו מאמנים בעבר. יש גם כמה מקרי התאבדות של אנשים שקפצו לבריכה של האורקות בלילה (כולם הצליח במשימה
). גם בריף הדולפינים - השחיה היא לצד הדולפינים - אבל אסור למבקרים לגעת בדולפינים, גם למען הדולפינים וגם לבטחון השוחים.

מאי 972

New member
הם קטלנים ה"חמודים" האלו..

חשבתי שהסיפורים על המתאבדים הם אגדה אורבנית... וד"ר יש לי שאלה אם כבר אנחנו עוסקים בהם - הם מתרבים/התרבו בשבי?

Dani Barchana

New member
לא רק שהתרבו, אפילו עשו להם רביה מלאכותית

מכיוון שקשה להעביר זכר בין דולפינריומים, ומכיוון שרוצים שונות גנטית, לקחו זרע מזכרים ועשו הפריה לנקבות בדולפינריומם אחרים - כבר יש כמה גורים חמודים ושובבים.

מאי 972

New member
תודה על המיידע

קצת מתקשה לחשוב על איך אוספים זרע מחיה שכזו (מפרות לדוגמא אני יודעת..) אבל בסדר. מודה , מאוד רוצה לראות אותם מצד אחד, מצד שני אחרי ביקור אחד בחיי הבוגרים בדולפנריום בטורקיה בו לא הפסקתי לבכות הבטחתי לא ללכת למקומות כאלו יותר..

Dani Barchana

New member
איך אוספים? הבעיה היא יותר איך להפסיק ../images/Emo6.gif

פשוט מאמנים אותם לשכב על הגב ולפלוט לתוך כוס - הם עושים את זה בהתנדבות, בשמחה רבה ואפילו בלי מגזין של של PLAYWHALE
... (נו, בסופו של יום הם גברים... לא צריך לבקש הרבה
) מצבם בחלק מהמקומות בעולם מעולה ובחלק מהמקומות נורא, תלוי לאיפה הולכים. ואם זה מפריע לראות אותם בשבי, עדיף לנסוע לטיולים בהם צופים בהם בטבע, זה באמת הרבה יותר כיף וללא בעיות מצפוניות.

909090

New member
הבעיה שבטבע הם לא רגילים לבני אדם ,

איפה צולמו הסירטונים האלה אגב? 1) http://il.youtube.com/watch?v=jCIy7uzQF2M&NR=1 2 ) http://il.youtube.com/watch?v=NEWTkDocjPw&feature=channel_page בכוונה הבאתי את שניהם מכיוון שהם היו גם בסרט , רק שהפעם זה לא ערוך וללא מאלפים . פשוט חייה מדהימה , חבל שאין כאלה בארץ .

Dani Barchana

New member
שניהם אותה חיה - KALIA , צולם ב SEAWORLD

סאן דיאגו. KALIA היא גורה צעירה וחמודה (בת כ 5 כיום) - הנה סרט הלידה שלה. בסרט הראשון - מה שנראה כמשחק הוא תנועות איום ! - זה אולי יסביר לך למה לא כדאי לשחות איתם - לך זה היה נראה כמו משחק חמוד, לא? בשני היא באמת משחקת עם הילדים, משחק תופסת כזה.. כשהם משחקים ביניהם (גורי האורקה), המשחק מלווה בנשיכות זנב גרירות, משיכות ונגיחות (בא לך לשחק נגיחות עם אורקה? נשיכות אולי? גרירה מתחת למים?). אחר כך היא מבצעת חלק מתרגילי האימון שאמא שלה עושה - להסתובב יחד עם הילדים וכו'. אני מאוד שמח שאין בארץ חיה שלא מתאימה לחיים כאן. אני יכול לאמר לך, כאחד שמכיר את התחום היטב, שגם אם היו מצליחים לסדר את התנאים כאן שיתאימו לאורקה - המקום לא היה מחזיק כלכלית יותר מכמה חדשים - פשוט אין מספיק קהל ואין מספיק תיירים להחזיק מתקן כזה. ולמען הסר ספק - אני ממש לא מצטער שזה בלתי אפשרי.

909090

New member
לגבי "תנועת האיום" ממה שהבנתי לאחר צפיה

כמה פעמים - זה שהיא מתכוונת לומר " לך\לכו מפה " . (זה קורה כשהם דופקים על החלון) זאת אומרת שהגורים לא מאומנים ישירות ע"י מאמנים מחשש ש"ישחקו איתם" ?

Dani Barchana

New member
הגורים לומדים משום שהם מלווים את האמא בהתחלה

אח"כ מתחילים לעבוד גם אתם, אבל בדרך כלל רק לאחר גמר היניקה. מאמן לא יכנס למים לעולם עם אמא וגור! מאמן לא נכנס למים לשחק - הוא נכנס כשהחיה יודעת בדיוק מה היא אמורה לעשות בכל רגע. תחשוב על זה כמו על כניסה של מאלף אריות לכלוב אריות - בכל רגע נתון הוא יודע מה האריה אמור לעשות ובכל רגע נתון הוא מוכן גם להפסיק הכל ולהתחפף משם. רק שאריה קצת פחות מסוכן......

מאי 972

New member
פעם גבר תמיד גבר..

<כתבתי לך כבר שאני מקנאה בך על העבודה שלך?>

Dani Barchana

New member
כשהיתי ילד קינאתי במוכר בחנות המשחקים

וגם במוכר הגלידה... אח"כ הבנתי שכשכל היום אתה בחנות המשחקים - המשחקים נהים פחות אטרקטיביים....... אחרי שאמרתי את זה... במוכר הגלידה אני עדיין מקנא

למעלה