תגמולי מילואים ופיצוי הודעה מראש

מצב
הנושא נעול.

limonim

New member

שלום רב, פוטרתי יום לפני תחילת המילואים שלי ( שארכו שבועיים) יחסי עובד מעביד הוגדרו בו ביום וכפיצוי הודעה מוקדמת קיבלתי שכר של חודש וחצי (שכר בסיס ללא הפרשות כמובן), במעמד הפיטורין נאמר לי שהם באו לקראתי היות ובשבועיים של המילואים לא אוכל לחפש עבודה. נשאלת השאלה האם אני יכול לתבוע תגמול על המילואים מביטוח לאומי? או האם המעסיק לשעבר יכול לתבוע תגמול על כך כתמורה לפיצוי הודעה מראש. תודה רבה, פ

limonim

New member
הבהרה קטנה

שלום רב, פוטרתי יום לפני תחילת המילואים שלי ( שארכו שבועיים) יחסי עובד מעביד הוגדרו בו ביום וכפיצוי הודעה מוקדמת קיבלתי שכר של חודש וחצי (שכר בסיס ללא הפרשות כמובן), במעמד הפיטורין נאמר לי שהם באו לקראתי היות ובשבועיים של המילואים לא אוכל לחפש עבודה. נשאלת השאלה האם אני יכול לתבוע תגמול על המילואים מביטוח לאומי? או האם המעסיק לשעבר יכול לתבוע תגמול על כך כתמורה לפיצוי הודעה מראש. תודה רבה, פ
הבהרה קטנה
אבקש לציין רק שהפיטורין הם לא מחמת המילואים ועל זה אין לי טענות.

שיר ורד

New member
תגובות

תגובות
1. גם אם הפיטורים לא קשורים לשירות המילואים שלך, הם לפחות נראים כך, ולכן אם אתה רוצה אתה יכול להגיש תלונה לועדת התעסוקה במשרד הבטחון והם רשאים לבטל את הפיטורים או לקנוס את המעסיק. דרך אגב, אם הפיטורים היו נעשים בזמן שאתה במילואים או 30 יום לאחר מכן, הם גם היו בלתי חוקיים. 2. אם היית פונה לועדה אזי אני מניח שבכל מקרה היו מחייבים את המעסיק לשלם לך שכר גם בעד תקופת המילואים וזאת על פי פרשנות מרחיבה של סעיף 41א (ג). ג) במניין ימי ההודעה המוקדמת לפיטורים, לא יבואו התקופות המפורטות בסעיף קטן (ב). הפרשנות היא מרחיבה , כי סעיף 41א ב עליו מבוסס סעיף 41א ג, מדבר על פיטורים בתקופת המילואים ו 30 יום אחרי המילואים ולא על פיטורים יום לפני המילואים. כלומר אם הפיטורים היו נעשים יום אחד מאוחר יותר היה על המעביד להמשיך לשלם את שכרך ביתרת תקופת המילואים, במהלך 30 יום שלאחר מכן ובמהלך תקופת הודעה מוקדמת לאחר מכן. ועכשיו לשאלתך, אם המעביד היה קובע שיחסי עובד מעביד ימשכו במהלך תקופת המילואים, היה עליך להעביר אליו את אישור המילואים והוא היה צריך להאריך את תקופת ההודעה מראש בהתאם לאורך תקופת המילואים. מאחר ויחסי עובד מעביד כבר הסתיימו לפני התחלת שרות המילואים, אזי (לדעתי) אינך צריך למסור למעסיקך את אישור המילואים ואתה יכול לתבוע את התשלום מהביטוח הלאומי. לדעתי זה דומה למקרה שהיית מוצא עבודה, יום לאחר סיום יחסי עובד מעביד, אף ששולם לך תשלום בגין הודעה מראש. הרי ברור שלמעביד לא היתה קמה זכות לתבוע את השכר הנ"ל או את החזרת תשלום דמי ההודעה המוקדמת.

מצב
הנושא נעול.
למעלה