תהיה שלי עם מפלגת העבודה

saaron1991

New member
תהיה שלי עם מפלגת העבודה

שלום
אני בן 21 מתעניין בפוליטיקה מגיל קטן.בבחירות הקודמות למרות שלא יכלתי להצביע תמכתי ופעלתי למען קדימה.לאחר שקרה כל מה שקרה הבנתי שאין מקום למפלגת מרכז בישראל.ושמפלגת העבודה הינה המקום הנכון בשבילי,אני לא מסמפט בכלל את יחומביץ אבל לדעתי בניגוד למה שנראה שזה הטרנד בזמן האחרון.יש להצביע למפלגה לפי האידאולגיה שלה ולא המנהיג\ה שלה.בכל מקרה,השאלה שלי היא באמת איך אפשר להסביר לאנשים ששלי ראויה לראשות ממשלה או לפחות להיות המהנהיגה של האופזיציה אם ביב ייבחר.
באמת באמת קשה למצוא מישהו שמתעב את השלטון של נתניהו יותר ממני ורוצה בהחלפתו.אך בקטע של מי יחליף אותו אני לא מוצא תשובות.

aשרון

New member
תראה.........

גם אני תמכתי בקדימה בבחירות הקודמות וגם אני מתעב את שלטונו של ביבי בראשות מדינת ישראל וגם אני חושב שהיום אין מקום למפלגת מרכז .

וזה נכון שמצביעים במדינה שלנו לפי מפלגה ולא לפי זה שעומד בראשה ולדעתי זה צריך להשתנות כי הרי האנשים שנמצאים במפלגה הם אלה שעושים את כל העבודה.
ואני מצביע למפלגת העבודה בגלל שלי יחימוביץ' כי היא נראית לי אדם אמין שיעמוד מאחורי המילים שלו. הכוונות שלה להתמקד בחינוך, כלכלה וכיוצא בזה קנו את הקול שלי.....

מקווה שהיא תממש את ההבטחות האלה אם תיבחר.......

נהורית1

New member
יש כאן בעיה רצינית

בגלל שישראל מבחינה צבאית, נמצאת תמיד תחת מתקפה כל שהיא,
ראוי שיעמוד בראשה איש צבא, שמכיר את מהלכי המלחמה מלפני ולפנים,
שיכול לעמוד תחת לחץ בזמן אמת ולתת את ההוראות הנכונות. במצבים
של מלחמה קצת קשה לאשה לשמוע כל מיני יועצים למיניהם ולהחליט
החלטות, כי אלה יהיו החלטות לא של אדם עם ניסיון. ואם ההחלטה תהיה
שגויה, את התוצאות ישלמו האזרחים והחיילים. כבר הייתה לנו ראש ממשלה
אשה, שכולם פחדו ממנה, אבל בגלל חוסר ניסיונה בעינייני צבא, היא שמעה דעות
מדעות שונות (את קנצלר גרמניה בזמנו שאמר שאל לה לחשוש ואין מלחמה
ברקע, וסאדת לא מתכנן שום דבר) היא החליטה החלטה שגויה, לא להתכונן
למלחמה, והשאר היסטוריה עקובה מדם.

לכן בגלל האופי המיוחד של תנאי חיינו, אנו צריכים שיעמוד בראש המדינה
אדם שיש לו ידע נרחב בלוחמה, ידע בכלכלה (אל תשכחו באיזה מצב קטסטרופלי
הייתה המדינה מבחינה כלכלית, ביבי עם כל האומץ והדעות נגד, העמיד את המדינה
על הרגליים).

אז אם שלי עונה על הדרישות האלה,(והיא לא), היא ראויה להבחר כראש הממשלה. עד
אז צריכים אזרחי ישראל לחשוב טוב טוב לפני שמצביאים רק בגלל הפופולריות או בגלל
הבלורית...

ביבי לא "העמיד את המדינה על הרגליים"

כשר אוצר, ביבי שיפר את הדירוג של המדינה בסטנדרטים של מוסדות פיננסיים מסוימים, בעודו שובר את מטה לחמם של אזרחים מסוימים (לא את שלי, אגב). המדינה עמדה על הרגליים לפניו, וגם אחריו.

בניגוד למה שמקורביו החלקלקים מנסים לטעון, אין קונצנזוס לאומי על ביצועיו כשר אוצר (למרות שהם היו טובים בהרבה מביצועיו כראש ממשלה).

דווקא בתחום הבטחוני ביבי מאוד מוצלח לדעתי

רבין - עם כל הכבוד, אוטובוסים מפוצצים בהמוניהם. שקט לא היה פה.
ברק - שני חיילים חטופים (רגב וגולדווסר), אינתיפאדת ענק.
שרון - המשך האינתיפאדה 1000 הרוגים בפיגועים בגדה.
אולמרט - שתי מלחמות (אחת מהן כושלת - לבנון 2), חייל חטוף (גלעד שליט), קסאמים.

ביבי - כבר קדנציה שניה שלו (96-99 + 09-13) שאין מלחמה, אין כמעט פיגועים, אין אינתיפאדה. כל המהפכות בארצות ערב מסביב עוברות לנו מעל הראש. הצרה היחידה היא הקסאמים אבל גם זה הרבה פחות מפעם. מפציצים מפעלים בסודן, עוצרים משטים לעזה, הגדר בדרום הורידה את מספר המסתננים מסודן לעשירית מפעם. בינתיים נראה שהכל דופק טוב באופן יחסי.

זה "במקרה"? לא יודע, רק אתמל פורסם שהוא מכהן בתקופה הכי ארוכה כראש ממשלה חוץ מדוד בן גוריון - יותר משמיר ורבין ובגין. איך מקרה של 7 שנים?

בכהונתו הראשונה, היו אירועי מנהרת הכותל

גגל בעצמך ומצא כמה חיילים נהרגו במהומות שבאו לאחר מכן. אני רואה גם את הפשיטה על ה"מרמרה" כפיאסקו בטחוני שנתניהו אחראי לו, למרות שלא הסתיים בהרוגים. וגם את הקטטות בין שר הבטחון וצמרת הצבא, שנתניהו כבעל הבית יכול היה לשים להן סוף, והעדיף שלא.

אני בכלל לא בטוח שנכון למדוד הצלחה של מנהיג לפי מספר ההרוגים שהיו לו בשנות כהונתו. ראיתי פעם מדד כזה שהראה, שבשתי שנותיו (כמעט) של ברק בראשות הממשלה לא היו הרוגים בפח"ע בכלל. זו לא חכמה כל כך גדולה, כי הוא הוביל את המדינה לבחירות זמן קצר אחרי תחילת אינתיפאדת אל אקצא, והפסיד בהן. אז מה, זה הופך אותו להצלחה גדולה? לא.

אגב, רגב וגולדווסר נחטפו בזמן אולמרט.

בקשר לחטיפת החיילים אתה צודק, התבלבלתי

כמובן - חטיפת רגב וגולדווסר הובילה למלחמת לבנון השניה.

התכוונתי לחטיפת החיילים בני אברהם, עדי אביטן ועומר סואעד בשנת 2000, וזה היה בימיו של ברק.

בקשר לשאר הטענות שלך, הארועים בעקבות מנהרת הכותל לא הפכו לאינתיפאדה ועל המרמרה - כמו שכתבת גם אתה - לא היו חיילים הרוגים, ולכן אני לא רואה איפה פה הפיאסקו הבטחוני. הבעיה האמיתית במרמרה היתה הנוכחות של חברת כנסת שמקבלת כסף מהמדינה (זועבי) לצד פורעי החוק הטורקים.

אני מנסה לעקוב אחרי הלוגיקה שלך

אירועי מנהרת הכותל - לא באה אחר כך אינתיפאדה, ולכן זה לא פיאסקו?
אז אולי גם המחדל של 1973, שגם אחריו לא באה אינתיפאדה, לא היה פיאסקו?

צורי80

New member
ממש לא פיאסקו

הרשות הפלסטינית החליטה לנקוט באלימות ותוך שלושה ימים בזכות נחישות, שהתבטאה בהבאת טנקים ישראלים לפאתי ערי יו"ש, נקטעה באיבה אינתפדה שנייה.
זו אינדיקציה די טובה לכך שאם ביבי היה ראש ממשלה ב-2000 בסבירות גבוהה האינתיפדה השנייה הייתה נמנעת

אשרי המאמין

לו הבשילו התנאים לאינתיפאדה שניה בזמן אירועי מנהרת הכותל, היא הייתה פורצת כבר אז, והטנקים לא היו מועילים הרבה. אירועי מנהרת הכותל היו דוגמא להחלטה פזיזה של קברניט שעלתה לנו בחיילים הרוגים. אני קורא לזה פיאסקו. אתה, כמובן, יכול לקרוא לזה ניצחון אלוהי (כמו ששכנינו נוהגים לקרוא לתבוסותיהם).

על עובדות לא מתווכחי

בשנת 2003, ישראל עמדה על סף פשיטת רגל כלכלית,
אז באמת כמעט יוון,
נתניהו, הביא את הכלכלה, מחובות עצומים, בירוקרטיה אין סופית
בזבזנות, אבטלה בשמיים, ונסיגה כלכלית
למצב שירידה באבטלה , צמיחה ושגשוג, וזאת עובדה, לא דעה ולא כלום
אתה יכול לשנוא את ביבי ולראות בו את השט, אבל אל תתווכחו על עובדות.

אבל אלה אינן עובדות

בשנת 2003 ישראל הייתה במצב כלכלי מורכב בעקבות מגמות עולמיות (התפוצצות בועת האינטרנט) ובעקבות האינתיפאדה השניה. אבל היא לא עמדה על סף פשיטת רגל כמו יוון של 2012. לא יודע מנין שאבת את ה"עובדות" שלך, אבל אני כבר הייתי בשוק העבודה בשנת 2003, והמצב לא היה גרוע כמו שאתה מתאר.

ItsikH

Member
התהליכים בראשית שנות האלפיים היו לחלוטין בינלאומיים, אין לגזול מהממשלה את הקרדיט על ניווט נכון של הכלכלה בתנאים אלו, אבל לא יותר מזה - כל העולם היה במשבר וכל העולם יצא ממנו, באותם זמנים. הביקורת החריפה נוגעת להתהליכים שנים האחרונות, בפרט בועת הנדל"ן, ואלו לא קשורים למגמות עולמיות דווקא.

dgamim

New member
למה נשים לא מפרגנות לנשים בפוליטיקה...

ניהול מדינה זה עבודת צוות !
צ.ה.ל. לא נבנה ע"י ביבי ! יש שר (או שרה) ביטחון !
תנו לנשים לנהל את המדינה...אולי לא יהיו מלחמות...
הביטחון האישי יותר חשוב (לגמור את החודש).

נהורית1

New member
תגיד, לא טעית בפורום?

פורום פמיניסטיות ישמחי לקרוא את מה שאתה כותב.
אבל ברצינות, מה עיניין שמיטה להר סיני? אנחנו
מדברים פה על גורל המדינה ועל אחת שאין לה ניסיון
בכלום חוץ מלדבר. ועם זה אי אפשר לנהל מדינה, עם
כל הכבוד, (ויש לי כבוד, כדברי הגשש).
צהל לא נבנה על ידי ביבי וגם לא על ידי שלי. אבל שלי
לא הייתה קרבית בצבא, ולא בטוח שיש לה ניסיון כלשהו
במהלכי מלחמה, ואסטרטגיות. יש לה אולי אסטרטגיות
מפלגתיות, איך לקדם את עצמה. לא בטוח שתוכל לקדם את
המדינה.

ItsikH

Member
אכן, היא האשמה, כי נתנה אמון בגנרל אסור לעשות דבר כזה