תהיות, הודעות, קטנות, וחדשות

CowLover

New member
דוכני פתח-תקווה

בטח כבר נמאס לכם מכל העדכונים על הדוכן המסכן הזה, אבל אני נאלצת שוב לתקן משהו שנמסר במגזין השבוע...
המיקום אכן שונה לקניון הגדול בימי שלישי במקום שישי, אבל השעות עדיין לא סגורות, השעות המדויקות יקבעו רק ביום שני כנראה.... אבל כרגע מדובר על סביבות אחר הצהריים - ערב. ושוב מי שמעוניין להגיע מוזמן...
אליזבת.

m_shy

New member
צריבה בראש חלק I ../images/Emo80.gif

השימוש בסודה קאוסטית למניעת גדילת הקרניים של עֶגלות תחקיר, ראיונות וכתיבה: טל להט חשיפה, ביטול וחלופה. ב 13 בינואר 2002 נחשפו בתכנית "כלבוטק" תמונות שצילם צוות אנונימוס, אשר תיעדו שיטה לגדיעת קרניהן של עֶגלות: הגדיעה התבצעה באמצעות מספריים גדולים (קאטר), ואת הדם עצרו באמצעות כוויית אש חיה. הניתוח כולו נערך ללא הרדמה או אלחוש. מה שנראה בתכנית היה מעשה של שגרה ברפתות לייצור חלב בכל רחבי הארץ. בעקבות הזעזוע הציבורי שגרמה החשיפה, אסר ד"ר עודד ניר, מנהל השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות, לגדוע קרניים ללא הרדמה, והודיע בחוזר ששלח לכל הרפתות בארץ כי "אי מילוי הנחיות אלו תחשבנה כעבירה על חוק צער בעלי-חיים (הגנה על בעלי-חיים) התשנ"ד-1994". תחת זאת המליץ ד"ר ניר "להסיר את הקרניים באמצעות משחה (צריבה כימית)". המשחה שהותרה לשימוש היא סודה קאוסטית. על פי מילון תורת הרעלים, מוגדרת הסודה הקאוסטית כ"חומר מאכּל מאוד, גורם לכוויות חמורות, עשוי לגרום לנזקים בלתי-הפיכים לעיניים. בליעת החומר מאוד מזיקה." חומר זה אף משמש לפתיחת סתימות ביוב. מה חושבים בעולם. מומחי רווחת בעלי-חיים ברחבי העולם שוללים במפורש את השימוש בסודה קאוסטית: אירופה: ועדה מדעית של האיחוד האירופי המליצה בשנת 1995 להימנע משימוש בסודה קאוסטית ולהעדיף פרוצדורה כירורגית באמצעות ברזל מלובן; פרוצדורה זו תינקט תחת הרדמה ואלחוש ותיעשה על-ידי וטרינר, בשלושת השבועות הראשונים של חיי העגלות. אוסטרליה: קוד האתיקה האוסטרלי הדן ברווחת החיות, אוסר בתכלית האיסור גדיעת קרניים על-ידי חומרים מאכּלים כדוגמת סודה קאוסטית. קנדה: ועדת מומחים קנדית טענה, שהשימוש במשחה מכאיב לעגלות וגורם להן חרדה וסבל לטווח ארוך וכן לחוסר תיאבון, המזיק לרווחי התעשייה החקלאית. הוועדה המליצה על גדיעת הקרניים תחת הרדמה מקומית או הרבעת בקר מזכר קצר קרניים – כדי שהוולדות לא יגדלו קרניים ארוכות מלכתחילה. בריטניה: דו"ח משנת 1987 של הקולג´ הבריטי המלכותי של הרופאים הווטרינריים, קובע: "הסרת ניצני הקרניים של העגלה הצעירה חייבת להיעשות תחת הרדמה ועדיפה על גדיעת הקרניים של בקר בוגר וצריכה להיות השיטה המועדפת.... אין להשתמש בחומרים מאכּלים בשל הסכנה של כאב יתר הן לבעל-החיים הרלוונטי והן לבעלי - החיים שאתו במכלאה." מבריטניה לישראל. טיוטת ההנחיות של השירותים הווטרינריים במשרד החקלאות בישראל, המכונות "פעולות השחתה בבעל-חיים", מבוססות על הדו"ח הבריטי. בטיוטת ההנחיות מצוין, כי השירותים הווטרינריים מקבלים את מסקנותיו של הקולג´ הבריטי המלכותי, אבל, למרבה הפלא, האיסור על השימוש בחומרים מאכּלים אינו מופיע. להפך, מצוין שהסרה של ניצני הקרניים בעגלים צעירים מותרת ללא הבחנה של שיטה. כך, על אף ממצאיהן ומסקנותיהן של ועדות המומחים בעולם, בישראל מותרת הסודה הקאוסטית לשימוש ללא הגבלה. התגובה הרשמית. לדברי ד"ר עודד ניר וד"ר מישל בלאיש, הממונה לפי חוק צער בעלי-חיים בשירותים הווטרינריים עד לפני כחודש, במכתב מתאריך 9.6.02, "ראשית אנו מודים לך על הסבת תשומת-לבנו כי המשחה המונעת צמיחת קרניים אינה רשומה בישראל וכבר ניתנה הוראה לנוגעים בדבר לטפל ברישומה. הסרת ניצני קרניים בעזרת משחה כימית הנה שיטה מקובלת בעולם, ולדעתי זוהי השיטה ההומאנית ביותר כיום לגידום קרניים. מטרת פעולה זו של הסרת קרניים היא מניעת פצעים בעתיד בעקבות לחימה בין בעלי-החיים וכן הפחתת הסכנה לעובדים ברפת. הסרת ניצני קרניים בעזרת משחה כימית מומלצת בעשרת הימים הראשונים לחיי העגלה ולפני הוצאת העגלות מהרפת במקרה של מכירה או מסירה לפנסיון. פעולה זו יכולה להיעשות על-ידי מפעיל מיומן, אך הסרת בסיסי הקרניים והורדת קרניים לאחר גיל עשרה ימים חייבת להיעשות בהרדמה מקומית. את ההרדמה רשאי לבצע רופא וטרינר בלבד. חריגה מהנחיות אלה נחשבת כעבירה על חוק צער בעלי-חיים (הגנה על בעלי-חיים) התשנ"ד-1994." דבריהם של ד"ר ניר וד"ר בלאיש חושפים כמה מן הסכנות, המאיימות על העגלים כתוצאה מן השימוש במשחה: "לגבי היות המשחה מסוכנת לעור הפרה והווטרינר, כמו בכל תכשיר יש להקפיד להשתמש בו לפי הוראות היצרן. כעיקרון המשחה נמרחת על ניצן הקרן (לאחר לבישת כפפות) בעזרת מקלון לאחר הסרת השיער באזור, ותיחום ניצן הקרן על ידי ג´ל מיוחד. על-ידי כך מצטמצם האזור הנמרח לאזור הרצוי. כמו כן, יש להרחיק לזמן מה את העגל מהאם או מעגלים אחרים על מנת שאלה לא יוכלו ללקק את המשחה – דבר אשר עלול לגרום להרעלה דרך הפה. בנוסף, אין לבצע פעולה זו בזמן גשם שכן נזילת החומר לעיני העגל תגרום לפגיעה עינית קשה."

m_shy

New member
צריבה בראש חלק II ../images/Emo80.gif

עדויות רפתנים. רפתנים רבים מעדיפים את השימוש במשחה מטעמי נוחות וחיסכון על פני הרדמה כירורגית. מספר גילי בבס, 27, רפתן ממושב בית-הילל שבצפון: "מאז שאני זוכר את עצמי אני משתמש במשחה. אני גוזם את הפרווה מסביב לבתי הקרן של העגלה ומורח את המשחה בצורה מדויקת. העגלות מאד שקטות וממשיכות לשתות חלב, הן מרגישות מצוין." האמנם? אפרת שחר, 25, ילידת המושב, סיפרה כי ברפת נגלו לעיניה עגלות צעירות בנות שבועיים-שלושה, אשר עברו את מריחת המשחה על בשרן לפני מספר ימים ועדיין ניתן היה לראות מסביב לשני בתי הקרניים שני פצעים מגלידים בקוטר של 2.5 ס"מ. על ראשה של עגלה אחרת שעמדה בפינת הרפת, הבחינה אפרת בפצע עמוק וגדול יותר. "מה זה?", שאלה. גילי הודה, כי לעגלה זו הוא מרח את המשחה בכמות גדולה יותר, דבר שגרם לפצע עמוק על בית הקרן שהזדהם, אך היא טופלה באנטיביוטיקה, והפצע הגליד בהדרגה. גילי, ידוע כי הסרת הקרניים תחת הרדמה היא השיטה המומלצת לשימוש עבור העגלות. מדוע אינך קורא לווטרינר שיעשה זאת? תהליך כירורגי עולה כסף. אני קונה את המשחה בסביבות ה 40 שקלים והיא מספיקה לי להמון זמן. האם אתה חושב שהמשחה גורמת סבל לעגלות? השימוש במשחה תלוי במידת הזהירות של הרפתן: אם אכפת לו והוא מדייק במקום המריחה, אני לא חושב שזה כואב לעגלה. אני מניח כי זה מציק לה במשך היום. אבל אם הוא מפספס, זה יכול לעשות נזקים של ממש משום שהחומר אוכל את הפרווה ויכול להגיע בקלות אל הגולגולת ואל העין ואז העגלה מתעוורת. האם קיבלת חוברת הדרכה לרפתנים לגבי השימוש במשחה? לא. בקיבוץ הרדוף שבצפון, העוסק בייצור חלב אורגני, שוללים את השימוש בסודה קאוסטית. יורם קלגרד, 46, מנהל הרפת, אומר: "אני מתנגד נחרצות לשימוש במשחה. זו התעללות בבעלי-חיים. סודה קאוסטית הוא חומר נוראי שאם משתמשים בו במינון לא נכון, הוא עשוי לעוור את העגלה. הקרן של הפרה היא איבר חשוב בגופה ולכן התקן העולמי לגידול אורגני אוסר על גדיעת קרניים ועל שימוש בחומרים מאכּלים באופן מפורש." מסתבר שגם השיקול הכלכלי לשימוש במשחה אינו כה מהותי. ד"ר דורון טיומקין, הווטרינר הראשי של החברה החקלאית, שבה חברים 95% מהמשקים הקיבוציים ו 80% מהמשקים המושביים, שולל את הטענה כי המשחה היא השיטה הזולה ביותר שקיימת כיום במשק. לדבריו, "לרפתן הרבה יותר זול להזמין וטרינר כדי שיבצע את גדיעת הקרניים בהרדמה מקומית. חומר הרדמה בכמות 100 סמ"ק, עולה מקסימום שישה שקלים והרפתן אפילו לא משלם על ההרדמה. הרפתנים משתמשים במשחה כי זה יותר נוח להם." האם אתה מודע לכך שהאיחוד האירופי שולל את השימוש במשחה? לא כל מה שהאיחוד האירופי ממליץ, ישראל עושה. יש מדינות המתירות את השימוש במשחה, יש כאלו שאוסרות על השימוש ויש כאלו שמתירות את השימוש רק על-ידי מומחה מיומן. בישראל הרפתנים יכולים להשתמש במשחה. האם יש הנחיות ברורות כי צריך להשתמש בכפפות כאשר מורחים את המשחה? יש הוראות שימוש של המשחה. אני לא השתמשתי בכפפות. מחקרים הוכיחו כי המשחה גורמת סבל לחיה ומומלץ כי גדיעת הקרניים בהרדמה היא פתרון טוב יותר. אתה לא חושב כי זו התעללות? תופעות לוואי לא צריכות להיות. בגלל שאיני אדם פרטי אלא משמש בתפקיד רשמי, אני אומר לרפתנים כי הם יכולים לבחור את אחת משתי הדרכים: המשחה הקאוסטית וגדיעת הקרניים תחת הרדמה. מבחינתי הכל תקין. אם כן, כל עוד לא נקבעו תקנות המגבילות את השימוש בסודה קאוסטית, "הכל תקין" ברפתות מבחינת הרפתנים ומשרד החקלאות – על חשבון בעלי-החיים. מקורות לעיון ברשת: John Irwin and Belinda Walker, “Dehorning cattle”, Agfact A0.2.4, second edition, September 1998. Ontario Ministriy of Agriculture and Food, “Dehorning Methods”, 10.5.02. Joseph M. Stookey, “Dehorning Beef Cattle Via Genetics Is Welfare Friendly”, Applied Ethology, 2001. Daniel M. Weary, “Dehorning Dairy Calves”, UBC May, 2000 Sodium hydroxide, http://health.yahoo.com/health/dc/002487/0.html

m_shy

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

m_shy

New member
זה לא אני כתבתי, ענבלוש...

זה חלק ממגזין אנונימוס של שבוע שעבר, הכנסתי אותו מהניק שלי, ולא מהניק של "מגזין אנונימוס", אבל כל החומר הזה למעלה הוא המגזין "זכויות בעלי חיים השבוע". מי שאינו מקבל אותו באימייל כדי שיכנס לאתר אנונימוס וירשם אליו. הוא מגיע פעם בשבוע בפורמט וורד.

m_shy

New member
פינת התזונה: לאכול בחוץ גלידת סויה

בכל גלידרייה, כמעט, תוכלו למצוא גלידת שרבט (סורבה) – גלידה על בסיס פירות, שאינה מכילה מוצרים מהחי. הפעם נסקור שתי גלידריות תל-אביביות, שיש להן אגף מרשים של גלידות סויה, אשר מופקות מרכיבים טבעיים בלבד, דלוֹת קלוריות (כמאה קלוריות למאה גרם), אינן מכילות סוכר, ובכל זאת – טעימות ביותר. שימו לב כי שתי הגלידריות סגורות ביום א´. גלידריות נוספות, ובראשן סניפי רשת אלדו ברחבי הארץ, מוכרות גלידת סויה, אך לרוב מדובר במבחר מצומצם מאוד של טעמים. גלידה סיציליאנית. ברחוב אבן-גבירול 63, קרוב מאוד לכיכר רבין בתל-אביב, נמצאת הגלידה הסיציליאנית. מיד עם הכניסה למקום נתקלים בדוכן גלידות הסויה, המכיל שמונה טעמים שונים: קוקוס, וניל, שוקולד מריר, שוקולד אגוזים, קפה, גזר תפוז ולימון, שיבולת שועל ואגוזים. הטעמים המומלצים הם: קוקוס, שוקולד, קפה ואגוזים. כדור עולה 7 שקלים, שני כדורים עולים 12 שקלים בכוס או בגביע קטן ו 14 שקלים בגביע גדול, ושלושה כדורים עולים 17 שקלים. המנות נדיבות, אם לא נופלים במקרה על בעל הבית, שמפגין חוסר נדיבות מצער בפרשנותו למושג ה"כדור". ניתן לשבת בשולחנות בפנים (יש מזגן) או בחוץ. שעות הפתיחה: ב´-ו´ 13:00-24:00, שבת 15:00-24:00. סגור בימי ראשון. גלידרייה איטלקית. בבן-יהודה 122, מעט דרומית לפינת בן-גוריון נמצאת הגלידרייה האיטלקית. גם כאן יש דוכן סויה נפרד, אם כי מצומצם יותר – רק ארבעה טעמים: פיסטוק (מומלץ), שוקולד, אגוזים ווניל. לפעמים יש גלידת קפה במקום האגוזים או הפיסטוק. הישיבה על כיסאות פלסטיק בחוץ, המנה נדיבה והטעם משובח. המחירים: 8 שקלים לכדור אחד, 14 שקלים לשני כדורים ו 18 שקלים לשלושה כדורים. שעות הפתיחה: ב´-ה´ 14:00-01:00, ו´ 11:00-02:00. סגור בימי ראשון. מומלץ לבקר בפורום צמחונות וטבעונות

11223343

New member
לקרוא ולא להאמין

כתבה שפורסמה בוואלה היום. כנסו ותקראו.

lilithmm

New member
רכס

על זה: רכס אף הביע תמיכה מוחלטת בעריכתם של ניסויים בתחומי הקוסמטיקה, ההוראה וחומרי הניקוי, הנמצאים בתהליך של הוצאתם אל מחוץ לחוק במדינות האיחוד האירופי. באשר לטענה כאילו חלק מהניסויים משמשים בעיקר לקידום הקריירות של החוקרים ולא של המחקר, אמר רכס: "אנחנו לא מבזבזים חיות סתם – יש תוצרת המתבטאת במאמרים מקצועיים. מתפרסמים הרבה מאד מאמרים של חוקרים ישראליים". אני בעד שיעשו את הניסויים (אבל רק על רכס עצמו ומשפחתו. במיוחד את הניסוים שקשורים לחומרי ניקוי)

zappa7

New member
רכס שקרן פתולוגי

היום הוא שיחק על תפקיד גבלס של עולם המחקר הביורפואי בישראל. בתכנית של יעל דן (חברה טובה שלו) בגל"צ הוא סיפר כמה היה רוצה שקיפות, וכמה שקיפות היא חשובה אך לא שכח לומר שלמרות תמונות הזוועה של מאליש - המדע חסר רגש. מה גם שענה בסוף לשאלתה של דן שעושים ניסויים בכלבים וחתולים אבל "ממש קצת" ושאישתו לא יודעת שהוא מאכיל ומטפל בחתלתולים שלו בגינה... מסכנים החתולים האלה. כואב לי על חולה שייפול לידיו...

m_shy

New member
כדאי לקרוא: "לא מבזבזים חיות סתם"

הקישור הוא הקישור שהביא 11223343, כאן למעלה, רק שלא מצויין בכותרת הודעתו שמדובר בידיעה חדשותית זו... תודה רבה, 11223343, דרך אגב
שי משולם

m_shy

New member
תוקם ועדת ביקורת לפיקוח על ניסויים

בבעלי חיים. להלן שתי כתבות בנושא מהימים האחרונים, אחת מעיתון הארץ, והשניה מעיתון גלובס.

m_shy

New member
אתר הארץ עדיין לא פועל!

לא ברור לי למה, מאז אתמול אני לא מצליח להכנס אליו. נאלץ להסתדר בלי הכתבה משם...

tipid

New member
m_shy ץ\בורכי על יוזמתך!

ובהזדמנות זאת אני רוצה לברך את כל משפחת הפורום בברכת שבת שקטה ומבורכת! . מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות מתמר

למעלה