תהיות שקיבלתי במסר וחשבתי לשתף

ניר נגר

New member
תהיות שקיבלתי במסר וחשבתי לשתף

את כולכם: 1. מי אמר שהדרג המדיני במדינה שלנו חושב? תשובה: 1. הדרג חושב! להם יש את מירב הנתונים ואת התמונה הגדולה שלנו אין,הם מתייעצים בשב"ע, במוסד ובאלה שמכירים את התמונה הגדולה. כל החלטה שהם מקבלים תימצא חן בעיני מחצית מהעם, למה? כי זו מדינה דמוקרטית, תודה לאל 2. אם אנחנו רק הדרג המבצע, האם אסור לנו לחשוב עבור עצמנו? תשובה: 2. ברור שהדרג המבצע אמור לחשוב!!! אבל יש הבדל עצום בין חשיבה למעבר על קווים אדומים, כגון סרבנות! ואי אפשר בלי דוגמית קטנה: במילואים תחווה דעה על מצב העמדות, תתריע, תבדוק תתלונן, באזרחות תמחה בצורה חוקית, תנסה לשנות, להשפיע. אבל בתור דרג מבצע במדינה מתוקנת: אתה מקבל פקודה? בצע אותה!!! (כל עוד לא מדובר בפקודה בלתי חוקית בעליל) 3. מותר לך לאסור על פרסום דרכים לשחרור ממילואים בפורום שאתה מנהל, אבל אם היית אדם הוגן והגון, גם היית דואג לכללי כתיבה בפורום שלך, ואוסר על אנשים לנבל את הפה רק כי מישהו כתב משהו שלא מוצא חן בעיניהם. תשובה: בפורום שלנו לא מנבלים את הפה! ואם כן אני מעיר ומקווה שזו הפעם האחרונה, אדם שימשיך עם זה בצורה קבועה יאלץ להיפרד מאיתנו. 4. אתה באמת חושב שמדינה שבה מותר הכל, ובתנאי שכתוב על הצו "חריג", היא מדינה מתוקנת? תשובה: נושא הצו החריג היה לא תקין בעיננו (אתה מוזמן לראות בפורום את הצעדים שנקטנו ואת המכתב שנשלח לשר הביטחון, כולל תגובות העיתונים (לינק של החזית התקשורתית) , אבל אם תחזור לסעיף 2 תראה שאנחנו מחינו על כך בצורה חוקית מצד אחד ומצד שני אנשים מילאו פקודה! זה ההבדל בין מדינה יציבה לרפובליקת בננות שמפילה את המשטר בעזרת הצבא כי לאנשים לא בא 5. מי שמסרב לעשות מילואים אינו עושה זאת על חשבון אחרים. מצדו, שגם הם לא יעשו מילואים. הוא פשוט מסרב להמשיך ולתת מזמנו, מרצו ובריאותו למדינה שרק לוקחת. הוא בודאי לא טפילו על חשבון המדינה, משום שבשביל זה צריך שהמדינה תתן משהו - והיא לא. כשאנשים פוטרו ואיבדו את מקור מחייתם בגלל שירות מילואים, צה"ל אפילו לא טרח להעמיד לרשותם עורך דין, למרות שיש לו כאלה. לעומת זאת, מיסים הם המשיכו לשלם כרגיל... תשובה: 5. היום רק 3% עושים מילואים!!! ברור שהמשתמטים מעלים את הנטל על אלה שעושים מילואים, וכן בפה מלא: משתמטים עושה את זה על חשבוננו!!! קודכל, אתה צודק שאנשים פוטרו! וחבל לי על כך שאנשים מפוטרים כשהם יוצאים להגן על המפטרים, אבל בכל אוכלוסייה יש את אנשים הרעים והאנוכיים. כמו כן, המדינה העמידה מספרי טלפון (במיוחד אחרי חומת מגן) לטובת המפוטרים, חוקקה חוק בנושא, וכן, יש סעד משפטי על חשבון צה"ל (אתה מוזמן לפנות אליי לפרטים) המדינה כן נותנת לך, היא נותנת לך מקום שבו אתה יכול להיקרא יהודי וללכת ברחוב מבלי שיגזזו לך את השפם והפיאות ומבלי שיזרקו אותך למשרפות. אנחנו בבלת"ם מנסים לשפר את תנאי המילואימניקים ומצליחים במידה מסויימת ונכשלים במידה אחרת, אבל אנחנו עושים זאת כמילואימניקים גאים. בברכה ורק אופטימיות

gaby26

New member
משהו לחשוב עליו

השאלה היא לא האם לעשות מילואים כן או לא. השאלה היא האם הדם שלך פחות חשוב מאלו שלא עושים ולא מקבלים על כך את הדין. והאם דמך פחות ערך מאותם אלה שעל פי חוק לא משרתים ולומדים בישיבות ואני ואתה מממנים אותם מכספי המיסים שלנו ומהזמן שאנחנו נותנים לשמירה עליהם ועל בתיהם בהתנחלויות. ואני רוצה לומר לך שהייתי לאמזמן בגרמניה ובצרפת והיחס שקיבלתי מאותם "אנטישמיים" כמו שאנחנו דואגים כל הזמן לקרוא לומר עליהם היה פשוט מדהים ואילו את הגועל הנפש האמיתי חוויתי רק כאשר ירדתי מהמטוס בנתב"ג וראיתי באמת מה זה יחס מחפיר לאזרחים ששומרים על המדינה הזאת ונוטלים בעול המילואים ובעול המיסים.

agnostic

New member
זה די ברור...

הרי מי "שמאכיל" אותנו כל הזמן בסיפורים כמה הצרפתים,הבלגים והגרמנים אנטישמיים זה כלי התקשורת בארץ, שעושים את זה מכל מיני שיקולים שלהם, כל מיני כתבים שלפעמים אני באמת מנסה להבין מהיכן הם שואבים את המידע המוטעה הזה בד"כ, ומה האינטרס שלהם לכתוב את הדברים האלה. לא מזמן חזרתי משהות ארוכה באירופה, והיחס לישראל נע בד"כ בין סקרנות, אצל אלה שלא כ"כ מכירים את ההיסטוריה של הסכסוך, לבין הערצה אמיתית לישראל על כל מה שעשו פה ב50+ שנים.

ניר נגר

New member
למה ללכת רחוק? תראה האו"ם???

בכל ההחלטות שלהם 120 מדינות נגדינו לא משנה מה עשינו רק ארה"ב מיקרוזיניה ואיי מרשל איתנו חחחחחחחחח נו? זו אובייקטיביות? הם לא מוכנים לגנות את הטרור, הייתי רוצה לראות את אותם מדינות צבועות עם פיגועי טרור כמו אצלנו ומה הם עשו.

ניר נגר

New member
ותודה לאל על כך חחחחחחחחחחחח

לא הייתי רוצה לחשוב מה היה קורה אם לא הייתה להם זכות ווטו :))))) דרך אגב, ולכן כשהם "מבקשים" משהו אנחנו משתדלים להקשיב, שזה בכלל דיון בפני עצמו

TJSBZ

New member
לגבי חשיבות הדם

המדינה קבעה, לצערי, שדמם של חרדים שווה יותר. לא רק משום שהם לא משרתים בסדיר, ובודאי שלא במילואים, אלא שהם גם מקבלים ממנה כספים שאף חייל ושום מילואימניק לא מקבל. אתם שוכחים שרוב הסרבנים לא מסרבים לעשות מילואים, הם מסרבים לעשות מילואים ב*תנאים נתונים* - כשהצבא עושה דברים הנוגדים את צו מצפונם. במדינה דמוקרטית, כמו שאנחנו מתיימרים להיות, לאזרח מותר להחזיק מצפון ולפעול על פיו. הוא זה שצריך לחיות עם מעשיו אחר כך. הסרבנים מוכנים ברובם המכריע לתרום בדרכים רבות ושונות - אם במילואים אחרים ואם בשירות אחר. לגבי המתנחלים - כמו בכל חברה אחרת, יש ביניהם את כל סוגי האנשים. בין השאר, יש ביניהם את משפחת זר, שהתנכלו לחיילי המילואים ששמרו עליהם (ביחס של ארבעה מילואימניקים לשני אזרחים). בין השאר, יש את תושבי תפוח, שאני יודעת ממקור ראשון שלפני חמש שנים זרקו אבנים וניאצו את החיילים ששמרו עליהם. אני טוענת, שאנשים כאלה צריך פשוט לעזוב. אם אדם לא אסיר תודה שלמי שבפועל ממש שומר עכשיו עליך ישירות, במקום להיות עם משפחתו ולשמור עליה - אותו שומר צריך פשוט לקום וללכת. אחרי לילה אחד לבד בשטח, נדבר ונראה איך הם מתנהגים. אני מסכימה בהחלט שטענת "כל העולם נגדנו" ו"כולם אנטישמיים" מופרכת מעיקרה, ומיועדת ליצור בדיוק את התופעה שרואים בהודעה של ניר: אסירות תודה למדינה שלנו על עצם קיומה. קהילות יהודיות בחו"ל חיות לא פחות טוב, ולדעתי יותר טוב, מאשר אנחנו כאן. ויש מקומות שבהם אין קהילות. אנשים הם יהודים בלי להסתגר בתוך "קהילה".

ניר נגר

New member
אנ לא שכחתי מה קרה לפני 50 שנה

גם אז לא האמינו שדבר כזה יכול לקרות...השואה! בעניין החרדים, צודקת מדובר בקיפוח שיצרה הפוליטיקה המושחתת שלנו, אבל בעניין ההשתמטות 90% מהחילוניים לא משרתים אז ההתמקדות צריכה להיות בכספים שהם מקבלים ממני וממך ולא מפן הצבאי. יחס רע ממתנחלים? אם אני הייתי בצומת ההחלטות גם אני הייתי מפנה את תפוח והתנחלויות בודדות (ואני בטוח שנגיע לזה, יכולנו להגיע הבעיה שערפאת (או סלאח א-דין לפי תפיסתו) לא מעוניין היה לקבל את הסכם אוסלו, אבל אני הדרג המבצע! לא הדרג המחליט, יש לי את כל הכלים להיאבק ולמחות במסגרת החוק, הסרבנות מסוכנת! בעניין הקהילות בחיות בביטחון בחו"ל, ראית מה קרה במרוקו? טורקיה? צרפת? האנטישמיות חוגגת. יש לי חבר שהיה בהולנד והוא חובש כיפה, הוא כמעט נרצח שם בגלל זה!!!

TJSBZ

New member
ניר, אף אחד לא שכח מה קרה

כולנו זוכרים שהשואה התרחשה לפני ששים שנה. היטלר עלה לשלטון לפני 66 שנה (1937), מלחמת העולם השניה פרצה לפני 64 שנים (1 בספטמבר, 1939), והסתיימה לפני 58 שנים (1945). אבל לא נהיה קטנוניים איתך על עשור-עשור וחצי. וכולנו יודעים לדקלם שבגלל השואה עכשיו רק לנו מותר להיות גזענים ופאשיסטים (פאשיסט = מי שמאמין שהמדינה מעל הפרט. זו ההגדרה ההיסטורית הרשמית). וכל מי שאומר משהו נגד המדיניות שלנו, הוא בטח אנטישמי, כי הרי לא יכול להיות שיש פה אי צדק, או שהוא חושב אחרת מאיתנו... כן, גזענות עדיין קיימת. אני אפילו אספר לך שיש איפה שהוא מדינה אחת שבה האזרחות נקבעת לפי גזע ולא לפי קריטריונים אזרחיים. אני, אגב, נגד טרנספר מכל סוג. גם של יהודים. לדעתי, צריך לבוא ולהגיד, "חברים, כאן עובר הגבול של מדינת ישראל. רוצים לחיות בחו"ל? בבקשה, קחו דרכון". מי שרוצה מוזמן לעלות לישראל ויתקבל כאן בברכה חמה. אבל כמו שאף גדוד לא שומר על אזרחי הולנד היהודים, ככה אף אחד לא צריך לשמור על אזרחי פלשתין (לכשתקום, כי היא תקום) היהודים. מדינה בלי גבולות מגדלת חברה בלי גבולות, ואנחנו אכן הופכים להיות כאלה.

ניר נגר

New member
היי גבי, יש משהו בדברייך, שיוויון

זכויות אף פעם לא היה במדינה שלנו בכל הנוגע למילואים, ואני לא מדבר רק על החרדים (לידיעתך 90% מהחילוניים משתמטים או לא עושים מילואים מכל מיני סיבות) היית בגרמניה וקיבלת יחס מדהים, אחלה ואני שמח לא כולם חיות... באת לכאן וקיבלת יחס מחפיר,,אני חוזר על המנטרה שלא כולם פה חיות... בהיבט הצר יש אנשים טובים פה ושם בהיבט ברחב יש לנו רק מדינה אחת שיש בה אנשים טובים, כמוך וכמוני, מדינה יהודים ליהודים כמוך וכמוני והיחס שאנחנו מקבלים מחפיר מצד אחד אבל יש גם יחס חיובי, אנחנו בתנועת בלת"ם מנסים להעלות את נושא חיילי המילואים לסדר היום הציבורי בשביל שלא נקבל יחס מחפיר, ולעניות דעתי אנחנו מצליחים (אבל ניצחון במערכה מורכב מנצחונות קטנים וכישלונות קטנטנים חחחח)

TJSBZ

New member
מכותבת המסר

כן, אני אשה. כן, יש נשים שהנושא הזה נוגע להן: אלה שנשארות לבדן בבית, אלה שלא ישנות בלילה, אלה שבמצב של פיטורין של בן הזוג ישארו עם פחות פרנסה; אלה הנשים שיצטרכו להיות אלמנות, חס ושלום, אלה הנשים שיצטרכו לסעוד נכים ופגועי טראומה חס וחלילה. נקודה מעניינת למחשבה: המת לא משלם שום מחיר, הוא לא מרגיש ולא יודע דבר מרגע שסגר עיניו. מי שמשלם מחיר כבד ונורא הם הנשארים והנשארות מאחור. הנשים שנושאות (לפחות) במחצית הנטל להחלטות שרוב הגברים חושבים (באנוכיות טיפוסית, יש לציין) שנוגעות רק להם. ורק למען הפרוטוקול - בן זוגי עושה מילואים, ואנחנו דנים על כך לפני כל יציאה למילואים ובקבלת כל צו: הוא לא מחליט לבד. ומכיון שאתם בפורום הזה קובעים את ערכו של אדם לפי שירותו הצבאי ובמילואים (קריטריון שהופך את האנס איציק מרדכי לאדם מצויין) - אז כן, שנינו קצינים, הוא במיל' ואני לא. שנית, סימני קריאה בסוף כל משפט לא הופכים אותך לצודק. רק לצעקן
שלישית, לעניין עצמו. אני מפקפקת ביכולתם של אנשים שכל ניסיונם צבאי, שאין להם מושג אזרחי-ניהולי לחשוב מעבר לרמת הכוונות. לכן, אני מפקפקת ביכולת המחשבה של הדרג המדיני שלנו. הוא מורכב, להזכירכם מסוס קרבות זקן שועדה ממלכתית קבעה שאינו יכול לכהן כשר ביטחון, שיש מסמכים המעידים על הרגלו "לא לומר אמת" (כהגדרתו הנצחית של בן גוריון); מאדם שלא עבר תקופת צינון מינימלית הקבועה בחוק לפני שהפך מרמטכ"ל לשר; מאנשים שעסוקים בהיותם מואשמים בפלילים. אלה הדרג החושב שלך, ניר. אתה עדיין חושב שהם חושבים? הם עסוקים בלהסיח את דעתנו מכשלונותיהם בכל תחום ומעבירותיהם. "אם חס ושלום יהיה פה שקט - האזרחים אולי ישימו לב לשחיתויות ויקחו לנו את השררה מהידיים" - זה מה שהם אומרים בלבם. רביעית, הרשה לי להזכירך ש"מילוי פקודה" גרידא אינו תרוץ לכלום, אלא במשטרים חשוכים (ובבתי דין בינלאומיים בדיעבד). יתר על כן - לא רק רוצחים נוצרים כך אלא גם מתים מתוך ממלאי הפקודות. שלושת החיילים שנשלחו להיות ברווזים במטווח לפני שבוע היו צריכים לסרב. דיויד דמלין, ז"ל, שנפל בעין עריק כברווז במטווח, למרות שהתריע (כי, כרגיל, לא הקשיבו לאנשי השטח), היה חי איתנו היום, וכמוהו שאר הנופלים שם, אם היה פשוט מתקפל משם עם חייליו ומסרב לשבת כברווז. הכי חשוב: החייל שמת כי המפקדים שלו לא הפסיקו להריץ אותו (תחת עוצר אימונים ולמרות תלונה שלו על מגרנות קשות) היה עדיין חי אם לא היה ממלא את פקודותיהם חסרות השחר, ואם חבריו לא היו ממלאים אחר הפקודה הקבועה - לשתוק ולמלא פקודות. הם צריכים לחיות ברגשות האשם על כך שלא מנעו בפועל ממש (ולמען האמת, גם לא מחו, מחשש שיטרטרו גם אותם למוות). אני אפילו לא בטוחה שהמפקדים הללו סולקו מצה"ל, והם לבטח לא יושבים בכלא באשמה היחידה המתאימה כאן: רצח. זה מה שקורה ממילוי פקודות עיוור. הפקודה לרוץ, ניר, לא היתה בלתי חוקית בעליל, כי החיילים לא ידעו שיש עוצר אימונים. והם לא ידעו, כי המפקדים לא סיפרו להם. רוב המפקדים לא נותנים פקודות בלתי חוקיות בעליל, אבל אלה שכן, לא מצהירים על כך. ההבדל בין מדינת חוק לרפובליקת בננות הם האנשים שלא ממלאים פקודה, רק מפני שהיא פקודה. ברפובליקת בננות אין כאלה אנשים. כולם ממלאים פקודה של *מישהו* - השאלה רק מי וכמה ממלאי פקודה יש לו. אשר לפקודה בלתי חוקית בעליל - היא הוגדרה כך על ידי נותני הפקודות, זוכר? לכן, הרבה מאד פקודות שהיו צריכות להיות בלתי חוקיות בעליל הן חוקיות. חמישית, בעניין ניבולי הפה, עיין בתגובותיו של איל, שרק הבוקר (לאחר שקיבלת המסר שלי?) נזכרת לבקש ממנו לא לנבל את הפה. כן, אייל, אני יודעת מה אתה רוצה לומר, חסוך ממני את הקללות השוביניסטיות שעומדות לצאת לך מהמקלדת. אגב, שווה ללמוד עברית - שפה, כללי תחביר, כללי פיסוק, לא רק ניבולי פה. רואה איך אפשר להעליב מישהו בלי לנבל את הפה? עכשיו אני אתנצל בפניך באותה נשימה, כי זה היה באמת לא יפה מצדי. שישית - גם בהרבה מדינות אחרות לא יגזזו לי את הזקן והפאות. למעשה, זו המדינה היחידה - חוץ ממדינות מוסלמיות - שבה מישהו מתעניין אם אני יהודיה או לא, ומתערב לי בחיים בגלל זה (אקט שבכל מקום אחר היינו מוחים עליו וקובעים שהוא גזענות). היום אנחנו בין המדינות הגזעניות ביותר בעולם והיחידה שבה יש חוק שקובע שאזרחות מתקבלת על פי גזע. אז אלא אם כן תמצא משהו אחר שמקבלים פה, חוץ מהזכות הגדולה "למות בעד האידיאלים של אחרים", היא לא נותנת כלום. מי שמקבל פה הכי הרבה הם החרדים, שבאופן לא תמוה בכלל, גם לא משרתים אפילו בסדיר. אני לא אגיד לך שאני בהכרח בעד הימנעות ממילואים. אבל אני גם לא יכולה להגיד שיש המון היגיון בעיני בלעשות את זה. לדעתי, מי שעושה מילואים עושה את זה בגלל רגש חובה שהוטמע בו בשנים ארוכות של שטיפת מח יותר מאשר בגלל שכל. וכן, זה כולל את בן זוגי. אשר לנקודה של "על חשבון מי" - אני שוב אומרת: אם הנמנעים ממילואים היו אומרים לך "אני רוצה שאתה תעשה מילואים ואני לא" - כמו שהחרדים אומרים, היית צודק. אבל הם לא אומרים את זה. הם אומרים "אני מסרב לעשות מילואים (ורובם גם מגדירים "בשטחים" ומוכנים לתרום במאות דרכים אחרות), ואני לא דורש ממך לעשות זאת במקומי. אדרבא, סרב גם אתה" וזה, אדוני, הוגן. בכלל לא על חשבונך. מי שקובע שזה יפול על כתפיך זו המדינה שאתה טוען שנותנת לך כל כך הרבה. סע לחו"ל (אם נשאר לך כסף לזה אחרי כל המסים והקיצוצים), חזור, וספר לי איפה התנהגו אליך באדיבות רבה יותר: שם או כאן.לתשומת לבך: "יא מניאק" זו לא אמירה אדיבה, וגם צ'פחה על השכם אינה נחשבת למחווה אדיבה ברוב החברות הנאורות... ועוד נקודה למחשבה: כשאתה בצרות, איפה המדינה שלך? איפה הצבא שלך? כשאתה חולה, מתברר שאין תרופות בסל, כי הכסף הלך לשחיתויות ול"בטחון" (תקציב בלתי קציץ תמידית, שמשום מה יש בו כסף לצו שמונה חסר הצדקה, אבל לא לאפודים קרמיים לחיילים); כשאתה מפוטר, מתברר שקיצצו בדמי אבטלה ואין עבודה. במקומות שבהם אתה חושש שיקצצו לי את הפאות לא משלמים שכר לימוד, אתה יודע את זה? בצרפת ובגרמניה, סתם דוגמא מקרית, הבינו מזמן שהסטודנטים יהיו יום אחד אקדמאים, ואם הם רוצים חברה משכילה, עליהם לאפשר זאת. שם סטודנט לא עובד בלילות-לומד בימים ועוד עושה מילואים. שם סטודנט לומד. זהו. לזה הוא מקצה את כל משאביו. בארצנו הקטנה אם אתה סטודנט אתה לא זכאי אפילו להבטחת הכנסה. אז הזכר לי שוב, מה המדינה נותנת לי: בטחון - לא; אפשרות להתפרנס בכבוד - לא (ואם כן, הם לוקחים חלק נכבד מהכסף ואז הפרנסה כבר לא ממש מכובדת); השכלה - לא (גם חינוך חינם הוא מאד יקר פה); קורת גג - לא (מי שמשלם משכנתא, כמוני, יודע); בריאות - לא; מזון ומשקה, לפחות? לא, גם זה לא. סלח לי, אבל אנחנו, כולנו, בהחלט פרייארים.

gaby26

New member
הוצאת לי פשוט את המילים מהפה

אני מקנא בבעלך שיש לו אישה כזאת שיכולה לומר בדיוק את אשר על ליבה ולא נכנעת לתירוצים טפשיים בשם הבטחון מכיוון שכולנו יודעים שבראש ובראשונה הצווים החריגים הללו שהוצאו מ"טעמי בטחון" הם לא אלא סיבה לנסות לגרום לביטול הקיצוץ הצפוי בתקציב הבטחון המנופח גם ככה על כל מיני עובדי קבע שהצבא לא ממש צריך אותם. אבל הבעיה בארצנו הקטנטונת היא שכל דבר נפתר בסיבה הבטחונית. יש מובטלים מפעלים נסגרים חרדים משתמטים אין השקעות זרות יש חיסולים ממוקדים מיותרים יש התנחלות כמו נצרים ששומרת עליה חטיבה שלמה. הכל בסדר מכיוון שלמען "הבטחון" אנחנו מסוגלים לספוג את כל החרא שמאכילים אותנו ה"פוליטקאים". אני חייב לומר משהו שאני לא נגד שירות מילואים בפועל אני כמו כל חברי הפורום הזה משרת במילואים ביחידה קרבית.הבעיה היא שנמאס כבר מאי הצדק הזה שנגרם פה לאוכלוסיה שכן מוכנה לתרום מכיוון שהדרג המדיני יודע שלמרות כל מה שיקרה האנשים הללו ואני בתוכם נמשיך להגיע למילואים הללו. או איך שהיה כתוב בעיתון שבוע שעבר שוב פעם מגיעים חיילי המילואים ומקטרים כהרגלם אבל עדיין מגיעים. אתם מבינים הציבור שעוד תורם למדינה הזו נקרא היום ציבור קטרני.

ניר נגר

New member
../images/Emo45.gif צודק, תיצטרף לבלת"ם ותשפיע

רק כשנראה להם שאותה אוכלוסייה לא מוכנה לשתוק, ושיש לה משקל, רק אז הדברים יתחילו לזוז, לשבת ולקטר כמה המצב גרוע וחרא, את זה כולנו עושים...אבל אחדות מביאה כוח, וכוח מביא לשינויים...

TJSBZ

New member
קודם כל, תודה על המחמאה, מסרתי לו

את קנאתך... שנית, הבעיה העיקרית של המדינה והחברה בישראל היא שהורגלנו לא להרהר ולא לערער אחרי המפקדים שלנו. ומכיון שגם הדרג המכונה מדיני מורכב ממפקדים בנפשם, הרי שאנחנו לא מהרהרים אחריהם ולא מערערים על החלטותיהם. אם הם היו יודעים שכל החלטה שלהם תיבחן לגופה, תיזכר ותוזכר, ובעיקר - שהם לא יכולים להחליט על גיוס מילואים מיותר, כי אף אחד מהאזרחים החושבים שלהם לא יבוא - הם היו חושבים פעמיים. אבל אנחנו רגילים להיות אזרחים בלתי חושבים בעליל.

ניר נגר

New member
וואלה את מעבידה אותי קשה היום חחחח

קודם כל אני לא מזלזל בהיותך אישה חס ושלום, כשאנחנו יוצאים למילואים אתן נושאות בעול, זה ברור לכל בר דעת. אבל כל אישה לא הייתה רוצה שבעלה ייצא למילואים, גם עם אישתי יש את הדיונים האלה, כשהיא מטיחה בי את הדעות שלך ואני יודע שהיא צודקת, ולי נותר רק התיזה השחוקה של ביטחון המדינה, ומה יקרה אם אני לא אלך? מי יעשה את העבודה? ומה יהיה על החברים שלי? הרי אם אשתמט הם "יסבלו" מכך והעול עליהם ייגדל, וגם בשביל לא לבגוד בערכים עליהם גדלתי. כך שמצד אחד אני מבין אותה לחלוטין ואפילו מזדהה איתה מצד שני אני יוצא למילואים, לא מטעמים אנוכיים (אני ממש לא מחכה לצו, ואםילו נעצב כשאני רואה את אותה מעטפה ירוקה) לא אני קובע את הדרג המדיני אלה אזרחי ישראל...אני ואת! ואנחנו בעפנו את ברק ובחרנו בסוס קרבות? למה? כי השמאל התייאש, כי ירד לנו האסימון שבצד השני אין פרטנר. אני אישית סומך על שרון וחושב שהוא ראש ממשלה טוב, אין ראש ממשלה מושלם ולא יהיה. שנית, סימני הקריאה נועדו להדגיש לא לצעוק, אבל אני מקבל את הערתך ומעתה אשתמש בזה
חחחחחחחחחחחחחח שלישית, רגע...הולך לחפש את שלישית בספר שכתבת למעלה :))) בעניין ניבולי הפה, אני כתבתי לידידנו אייל במסר וגם הפורום (אם אני לא טועה) הרבה חםני שראיתי את זיו פנייך בפורום שלנו (ברוכה הבאה...) שאני לא מוכן לשפה כזו פה, בואי נקווה שהמסר נקלט. רביעית,אנחנו חיילים, וחיילים משחקים באש ולא בריתמיקה. וכשמשחקים באש נפגעים (לצערי הרב ) החיילים בען יברוד עשו טעות שלא שינו את השיגרה, המפקדים שלהם עשו טעות! צה"ל הפיק את הלקחים וכולי תקווה שהוא יטמיע אותם פקודה בלתי חוקית בעליל היא פקודה שלפי ראות עיני והמוסריות שלי לא תתבצע! להרוג חפים מפשע זו פקודה בלתי חוקית בעליל (ואל תטיפו לי על הרג החפים מפשע בשטחים ממטוסי חיל האוויר, במלחמה יש נפגעים ולצערי המחבלים מנצלים את האוכלוסייה ובכוונה ניטמעים בה, אבל טייס שרואה התקהלות יש לו את כל הזכות לבטל את הפקודה, והצבא יתמוך בו! (חייב להדגיש חחחח) טוב אני חייב ללכת לאכול משהו לפני שאני נעלם חחחחחח

agnostic

New member
לא דיברתי על המדינאים

של אותן מדינות אירופה, לאלה יש מניעים להתייצב בד"כ נגד ישראל בעיקר בגלל קשריהם המסחריים עם מדינות ערב. דיברתי על האזרחים הרגילים, ואצלם ניתקלתי בהרבה הערצה לישראל, רצון לבקר בארץ, וגם לעיתים קרובות שינאה כלפי המהגרים הערביים באירופה. מהגרים אלה גם בד"כ נושאים את דגל האנטישמיות החדשה, ואם לחבר שלך חובש כיפה הייתה תקרית בהולנד , קרוב לוודאי שהיא הייתה עם מהגרים ערבים.

TJSBZ

New member
לפי הסדר

קודם כל בקשר לחברים שלך: אני לא מכירה אותך ואת זוגתך, ולכן אני לא יודעת אם הם באמת חברים שלך או רק חברים למילואים. כלומר, אם הם שם גם בחיים האמיתיים. כשבן זוגי ניסה פעם אחת ויחידה להביא את טיעון ה"חברים" הזכרתי לו ש: א. הם לא באמת חברים שלו בחיים האמיתיים, רק בתקופת ה"משחקים בחיילים". ב. תודה לאל על כך, כי רק זה חסר לי, שיחות מילואים בסלון ג. מי יותר חשוב ומי באמת נמצא שם בשבילו, אני או הם? התשובה היתה שאני יותר חשובה. אז איך זה שאתה והוא ועוד רבים אחרים זונחים את נשותיכם כאילו בשבילם? המסקנה: זה לא בשבילם. זה בשבילכם. כדי שאתה, למשל, תוכל להגיד שאתה "תורם" ולא "אחד שדואג רק לעצמו"; שאתה "נושא בעול" ולא "משתמט" ובעיקר כדי שתוכל להמשיך להסתובב עם חזה נפוח מגאוות יחידה. הכי חשוב: כשגברים ישראלים נפגשים, תמיד הם יגיעו מתישהו לדבר על צבא. ואם חס ושלום יקחו להם את המילואים, על מה ידברו? מנין ילמדו בדיחות גסות? ואיך יקראו אחד לשני "גבר"? שמתם לב שאף אשה לא קוראת לחברתה "אשה"? אנחנו יודעות שאנחנו נשים, מכירות בעובדה השמחה הזו, ולא רואות צורך לגלות זאת אחת לשניה כאילו זה חידוש... ועוד משהו: לא לזנוח את העקרונות שעליהם גדלת זה טוב רק אם חשבת בעצמך והגעת למסקנה שהם עדיין תקפים ונכונים, לא סתם מתוך נאמנות עיוורת. אני אספר לך סיפור ואשאל אותך שאלה: קצת לפני הפעם הקודמת שקראו לו למילואים, אני חליתי. החום שלי לא ירד מארבעים מעלות, בקושי זזתי (שלא לדבר על תפקוד מתקדם, כמו להכין לעצמי תה), והקול שלי הלך ונחלש, כך שאפילו לקרוא לעזרה בטלפון היה סיכוי טוב שלא אוכל. ערב לפני תחילת המילואים, שבוע לתוך המחלה ולא רואים את הסוף, מה היית מייעץ לו - ללכת או להישאר ולטפל באשתו? אשר לאמונתך בשרון - יורשה לי רק להזכיר שועדה ממלכתית קבעה שאינו ראוי להיות מופקד על בטחון המדינה; שכבר בן גוריון כינה אותו "האיש שלא דובר אמת"; שהוא רימה את כולנו יותר מפעם אחת; שתלויים נגדו חשדות חמורים בפלילים; שבניו שותקים בחסותו ומגנים עליו בחקירות, והוא לא דורש (כפי שהיה עושה מי שידיו נקיות) חקירה עד היסוד שתנקה אותו מאשם (והוא גם יודע למה); שבכל משרד שבו היה הותיר נזקים ואדמה חרוכה; שרק לאחרונה הוכח שהוא עוזר ל"חברים" מכפר מל"ל ודואג בכוחו כראש ממשלה שיקבלו מחיר גבוה מהמקובל על אדמתם; שאת התירוץ לאינתיפאדה הנוכחית (כי ערפאת רק חיכה לתירוץ) הוא סיפק, בידיעה ברורה שזה מה שיקרה; שיש ניירות והקלטות המעידים שהוא שיקר עוד בהיותו קצין צעיר וצמא דם; שהוא הודיע שהבופור נכבש בלי נפגעים והרוגים, אבל האמת היא שמתו שם ששה חיילים. מחקרים מראים שהישראלי הממוצע נותן לו ציון נכשל בכל תחום בנפרד, אבל בסך הכל מרוצה ממנו, כי הישראלי הממוצע רק רוצה להגיע הביתה בשלום. שרון יודע היטב שכל עוד מר ישראל ישראלי רק רוצה להגיע הביתה בשלום, השררה מובטחת לו ואף אחד לא ישים לב לשחיתויות חוץ מכמה עיתונאים. שרון רוצה בהמשך המצב - חברה רעבה ונחשלת היא חברה שלא שואלת שאלות ולא מחליפה ממשלות. צה"ל הפיק לקחים? סוף מעשה במחשבה תחילה. ואני אזכיר שוב את מקרה עין עריק. בודאי, במקום נוראי מבחינה טקטית ואסטרטגית כאחת, דרשו כמה מתנחלים להקים מחסום. אז צה"ל הקים מחסום, למרות שהיה ברור שמספיק צלף אחד כדי להרוג שם את כו-לם. הגיע לשם קצין המילואים דיויד דמלין, ז"ל, וחשכו עיניו (אחר כך זה גם היה מילולית). הוא התקשר לכל העולם והתריע שהם יושבים כמו ברווזים במטווח, שמספיק צלף אחד וכו'. לא הקשיבו לו. נחשו מה? לפנות בוקר בא צלף אחד והרג את כו-לם. לו היתה כאן מחשבה תחילה ולא כניעה לקומץ מתנחלים, לא היה שם מחסום של צה"ל. לא היתה לזה שום הצדקה. אחרי המטווח הורידו את המחסום. פשוט, היה צריך שכמה אנשים ימותו שם, כדי שאפשר יהיה להגיד למתנחלים "לא".

TJSBZ

New member
רק בשביל הפרוטוקול

תודות לטעם הטוב שלי, אני נשואה לאיש שלא מספר בדיחות גסות, לא קורא לאנשים "גבר" (וגם לא "אחי"), וגם לא מדבר על צבא אלא עם אחיו החייל בסדיר או כשאין ברירה ואחי ממש דורש שיחת מילואים ומושך לשם בכל הכח.

ניר נגר

New member
יש יותר מאמת במה שאת אומרת

כמו בעלך הם לא חברים בחיים האזרחיים (אם כי מהסדיר יש לי כמה חברים טובים שיחד הקמנו משפחות ואנחנו חברים עד היום) מה הייתי מייעץ לו? הייתי עושה בדיוק מה שהוא עשה: הולך למילואים. מכמה סיבות: העיקרית היא שזו לא תוכנית כבקשתך, אם לא תלך תיחשב לנפקד (אני בטוח שאין מילואימנייק אחד שהיה רוצה לכת, סתם כך) שנית, אם לא תלך זה התעסוקה תיפול על כתפיי החברים שלך, ואומנם הם לא לברים שלו באזרחות, אבל במילואים אני בטוח שהוא היה מסכן את חייו בשביל ללכת ולחלץ מישהו מהחברים שלו במילואים. שלישית, כן, יש גאווה, גאווה שאתה שומר על הערכים שלך ועל המדינה שלך. רביעית, הביטחון בך וביכולות שלך לקום ולהבריא גם בלעדיו, כי אם זה היה משהו יותר רציני "משפעת" הוא לא היה הולך למילואים... בעניין ראש הממשלה, תראי לי ראש ממשלה אחד בהיסטורייה של מדינת ישראל ששחיתות ומניפולציות לא ניקשרו בשמם, למה..ברק היה טלית שכולה תכלת? הוא לא הקים עמותות פיקטיביות? רבין לא התפטר בראשות הממשלה בגלל שחיתות? אז עזבי אותך מימין או שמאל במפה הפוליטית, פוליטיקאי לצערי הולך היום כשניחוח של שחיתות מאחוריו..זה בסדר? ממש לא... בעניין עין עריק, היה מחדל...צודקת, הוא התריע ואמר וזה לא עזר, אנ מצטער צער רב על המקרה ומקווה שצה"ל הפיק את הלקחים...אבל מפה ועד ללא לעשות מילואים המרחק גדול. בכל יום נעשות מאות פעולות שאני ואת לא מודעים אליהם, בחומת מגן היינו יוצאים לפעילות כמעט בכל לילה...מספיק שהיה קורה משהו ואז זה היה הופך למחדל...חיילים עושים דברים מסוכנים, זו עובדה! וכשמישהוא נהרג תמיד יהיה על מי להצביע כאשם ולא משנה מה עשינו כדי למנוע את המצב, הכדור הצליח להגיע וזה מבחן התוצאה

למעלה