תהיות שקיבלתי במסר וחשבתי לשתף

TJSBZ

New member
מישהו אמר לך שהוא הלך?

בן זוגי איש חכם ולא הלך למילואים האלה. לא בתחילתם, על כל פנים, רק אחרי שהרגשתי טוב יותר והחום ירד לי קצת. אז אבי הסכים לבוא להיות איתי כמה שעות בכל יום, לבשל, להכין תה ולהוריד את הכלבה (שלפי התיאוריה שלך היתה צריכה לחרבן בבית כל הזמן הזה). ותודה לאל שאתה לא היית היועץ שלו, אלא שכלו הישר ולבו הטוב והבנתו שאשתו באה לפני כל אדם אחר, אפילו ה"חברים" למילואים. המ"פ שלו חשב כמוך, אגב, אבל זה לא עזר לו. והוא לא היה נפקד - הוא הודיע טלפונית למ"פ שלו, שמיד פצח בנאום הססמאות הידוע, על המדינה, והחובות, והבלה בלה בלה. אני מקוה בשביל אשתך שלעולם היא לא תצטרך לעמוד בינך לבין מילואים, שלעולם היא לא תזדקק לך בזמן שאתה במילואים, כי אתה, בשביל להרגיש "תורם" ו"גבר", תזניח אותה בלי בושה ועוד תתגאה בזה. התעסוקה אולי נפלה על כתפי ה"חברים" שלו כמו שאתה מתעקש לקרוא להם, אבל אם אני הייתי נופלת (בדרך לשירותים, למשל, זה קורה עם ארבעים מעלות חום) זה היה על הרצפה. וזה, מילואימניק יקר, הרבה יותר כואב. למה אתה חושב שהכתפיים שלהם יותר חשובות משלי, תסביר לי? באיזו זכות אתה מצפה מאדם שיפקיר את משפחתו לטובת חבורת אנשים שהוא מכיר רק בשמם? לפי דרך המחשבה שלך הוא לא צריך לעזוב הכל ולבוא הביתה גם אם סבתי מתה חס ושלום, או אם מישהו פרץ הביתה ואנס אותי חס וחלילה, כי התעסוקה תיפול על כתפי החברים, ואני יכולה להשתקם מאבלי גם בלעדיו... ואגב, מישהו אמר לך שזו היתה שפעת? מה שקובע זה לא איך קוראים למחלה אלא מה חומרת הסימפטומים. רבין פרש בשנות השבעים בגלל משהו שלא היה פלילי אלא מראית עין לאי-תקינות. את ענייני ברק עדיין חוקרים. שרון כבר הוכח והוקע כשקרן מועד. כמו שנאמר על ידי מישהו חכם אחד: מתי יודעים ששרון משקר? כשהוא פותח את הפה ואומר משהו... על שרון נאמר: מי שלא רצה אותו כרמטכ"ל, יקבל אותו כשר ביטחון, ומי שלא רצה אותו כשר ביטחון יקבל אותו כראש ממשלה. לא אמרתי שבגלל עין עריק צריך לא לעשות מילואים, ואני בטוהח שרובי דמלין היתה מרגישה הרבה יותר טוב אם היתה יודעת שאתה מביע את צערך על מות בנה. אמרתי שעין עריק מוכיח שהצבא שלנו לא חושב בזמן, לא מקשיב לדרגי השטח וכפוף למטה המתנחלים, שאותם ממש לא מעניין מי ימות במקומם. ואפרופו ההבחנה בין דם לדם, מי קבע שדמך או דמו של בן זוגי אדום פחות מדמו של המתנחל שבחר לגור ליד עין עריק או בתפוח? ניר, נדמה לי שאתה צריך להיפרד מכמה ססמאות לטובת קצת מחשבה עצמאית.

TJSBZ

New member
מקפיצה

ואגב, למה לא לנהל דיון ענייני ואינטיליגנטי על הצורך במילואים? מה רע בקצת מחשבה ודיון? מפחדים שמישהו יגיד משהו שלא תהיה לכם תשובה טובה ובלתי ססמאית עליו? ועוד אגב, על מה אתם כל כך גאים? על כך שכולכם יודעים שגיוס החירום האחרון היה מיותר ומסכן חיים לשוא, אבל עדיין הולכים כמו עדר? בעברית קוראים לזה "ציות עיוור" ואפרופו הזכרון ההיסטורי של השואה, שאתה בחרת להכניס לדיון הזה, ניר, זה די מסוכן.

ניר נגר

New member
מי אמר שאני מסכים לנושא צווי החירום

??? את מוזמנת להסתכל בפורום ולראות את דעתי ודעת תנועת בלת"ם והצעדים שנקטנו בעקבות הצעד הנמהר והטיפשי הזה

TJSBZ

New member
כן, כן, כתבתם מכתב

אני בטוחה שאריק ושאול הזילו דמעה, הם אוהבים לעשות את זה לאחרונה. הם גילו שזה פוטוגני.

ניר נגר

New member
שיר לי...אין לי מושג מה הייתה

הסיטואצייה שבגללה בעלך לא הלך למילואים, אבל אם בסופו של דבר הוא נשאר בבית אז כנראה שהייתה לו סיבה טובה, וזה הסימפטומים שלך. אל תנאמי לי פה על הזנחת אישתי! אני אוהב אותה בכל מאודי והיא ומשפחתי יקרים לי מכל, ואם הייתה איזו שהיא סיבה רצינית לא ללכת למילואים ..לא הייתי הולך...(הגזמת עם עניין האונס וסבתך, הדוגמאות הללו לא במקום) אני לא מכיר אישה ששולחת את בעלה למילואים עם פרחים ונשיקת פרידה, אף אחת לא רוצה להישאר בבית ולהעמיס את העול של הבית על כתפיה בלבד...ולכן עם כל הצער אנחנו נירדים מכן (עם נשיקת פרידה, כמובן) ויוצאים למלא את חובתנו. את לא אוהבת את שרון...זכותך! ואת מוזמנת להגיד אותה בחירות הבאות. ואני את המחשבות שלי עשיתי והרבה, אישית אני שמח על התובנות שהפקתי מהם

TJSBZ

New member
בזה אתה צודק: היתה לו סיבה מצויינת

וכתבתי לך אותה: אני הייתי חולה. אני בטוחה שאתה ואשתך אוהבים ומאוהבים עד מאד. אין לי ספק בדבר. אני מקוה בשביל שניכם שסדר העדיפויות שלך מסודר ומוסכם גם עליה. כשאנחנו לא שולחות אתכם למילואים בשמחה זה לא רק בגלל עול הבית. להניח זאת זו הנחה מאד לא הוגנת (שאנחנו אגואיסטיות ורוצות אתכם בבית רק בגלל העזרה). וזה גם פתיר - לשכור עוזרת לחודש. כשאני לא שולחת את בן זוגי (בן זוגי ולא בעלי, למרות שנישאנו - לי אין בעלים) ברצון, זה גם משום שאני לא מסכימה עם עצם העקרון של "המדינה מעל הכל". זה משום שהמחשבה שלי דמוקרטית ולא פאשיסטית. זה משום שאני דואגת לו. ויותר מכל, זה משום שאני חושבת שהמתנחלים בחרו בחירה שאנחנו משלמים עליה את המחיר הכבד מנשוא. אתה יודע, כשגלעד זר נרצח, ראיינו את אלמנתו, הגר ב"הארץ". דברו על גבורתה וחוזקה - הלכה לנחם אבלים בבית מתנחלים אחר. אבל אני רוצה לראות אותה באה לנחם את רובי דמלין, אמא של דיויד. אני רוצה לראות אותה בבית של אחד משלושת החיילים שנהרגו - לא, נרצחו בידי מפקדיהם - לפני שבוע. טעות? זו לא היתה טעות, זה היה סיכון וזילות חיי אדם. חכמה גדולה ללכת לנחם חברות לדרך. נראה אותה מסתכלת לאמא של חייל מתל אביב בעיניים - אחת שלא בחרה לגור דוקא בלב אוכלוסיה עויינת, ובכל זאת שכלה בן. עוד לא ראיתי את המתנחלים מושיטים יד לקבוצה אחרת בחברה הישראלית. עוד לא ראיתי את זמביש עושה מגבית למען אלמנת מילואימניק; עדיין לא ראיתי את הגביר משה זר קונה כסא גלגלים לנכה צה"ל שאינו מחבריו לדרך. לא ראיתי את נוער הגבעות מתנדב. אשר לאי חיבתי לאריק שרון - זה לא עזר לי בבחירות הקודמות, לא באלה שלפניהן, וגם לא בבאות, לדעתי. גם משום שהשמאל, המרכז, מישהו שפוי, לא השכילו להציב לו אלטרנטיבה הולמת (כלומר, קולנית, וולגרית, צעקנית), וגם משום שאנשים כאן כבר לא יודעים מה לעשות ומחפשים "מנהיג חזק" שיוביל אותו. אגב, נחש איזה עוד מנהיג היסטורי עלה על תקן ה"מנהיג החזק"? ואגב, האר-נא את עיני: למה אתה כל כך מרוצה מאריק שרון? מה הוא עשה כל כך טוב? מה השתפר בשנות כהונתו? עזוב השתפר - מה לא הדרדר?

gaby26

New member
ניר היקר

ממכתביך כאן עולה הרושם שירותך במילואים לא נובע מאידטואילוגיה מדהימה אלא יותר מהפחד להיות נפקד ומהפחד מה יגידו ה"חברים" כשהם ישמעו שלא באת להציל אותם

ניר נגר

New member
חחחחחחחחח תקרא שוב פעם

בפורום מה אני חושב...שירותי נובע מהרבה גורמים, אחד הגורמים העיקריים זו אידאולוגיה, ציונות ופטריוטיות.

למעלה