תהייה (לכולם ולאסאטרוארים בעיקר)

Madcurius

New member
תהייה (לכולם ולאסאטרוארים בעיקר)

אני רוצה להעלות כאן משהו אבל לפני זה אני רוצה להעיר שזה לא במטרה להוציא לכם את הרוח מהמפרשים או לדכדך אתכם, אלא כי אני מעוניין לקרוא מה יש לכם להגיד בנושא ואיך אתם עונים על זה מנקודת המבט שלכם. איך אמונתכם מסתדרת עם השואה?

Madcurius

New member
השאלה שאני שואל היא

לשאול "איך השואה מסתדרת עם האמונה שלכם" יהיה יותר מדוייק. היכן היו האלים? מה משמעות האירועים על פי אמונתכם? מדוע אסאטרוארים סבלו גם הם?

ToryMaster

New member
המ.

אני פשוט לא מבינה למה השאלה הזו צריכה לבוא לידי ביטוי באופן שונה, אבל אני לא מגיעה מהרקע הזה.

Wing Chan

New member
אם זו השאלה שלך, אז למה דווקא

אסאטרוארים? אתה יכול לשאול כול בנאדם שמאמין בדת כלשהי. ואין לי מושג. באמת.

Madcurius

New member
השאלה נוגעת לכולם

אולם שאלתי אסאטרוארים בעיקר מפני שהם מאמינים בדת גרמאנית. האם לפי האסאטרו הארצות הגרמניות למיניהן לא נתינות לתחום האלים של האסאטרואר? האם העמים הגרמניים לא נמצאים תחת השגחת אליליהם? מה היה מקום האלים בשואה?

ToryMaster

New member
חייב להיות קשר?

הרי המוצא של הדת מגיע מהאיזור הזה, אבל זה לא אומר כלום על הקשר של המאמינים לארץ ההיא.אלים [לא אלילים, בטובך], בעיני, בניגוד למה שאנשים אוהבים לחשוב, הם לא עניין של מיקום, אל יפני יכול להשגיח עלי גם בקצה השני של העולם, או לבחור שלא להתערב בחיי גם אם אני יושבת במרכז של המרכז של ה"דומיין" שלו.בכלל, אלים הם יותר מיצורי אנוש מוצלחים או חזקים במיוחד.

Madcurius

New member
לגיטימי בהחלט

אבל לאסאטרוארים יש השקפה קצת שונה ממה שהצגת כאן לגבי האלים שלהם, זו אחת הסיבות שאני שואל אותם בעיקר.

gwizard

New member
השאלה האמיתית היא...

למה אתה שואל את זה. לפי תפיסתי, האלים היו בדיוק באותו מקום כמו הם היו קודם או יהיו אחר כך - בכל מקום, דואגים לאיזון. אני לא מקצה לשואה משמעות מיסטית או רוחנית נסתרת. שואה היא בדיוק מה שהיא הייתה - ניסיון של אדם אחד לקבל כוח ולנסות להשתלט על העולם [פינקי והמוח, מוח, מוח...]. הוא קיבל את התיקון האנרגטי שלו בסופו של דבר. אסאטרוארים סבלו גם כי...למה שהם לא יסבלו בדיוק כמו כל השאר ? הם גם אנשים ואמונתם לא עושה אותם לשונים.

Wing Chan

New member
אין קשר בין השניים.

זה שהיטלר השתמש בצלב קרס\פיילפוט כסמל המפלגה הנאצית, זה לא אומר כלום. באותה מידה היה יכול להשתמש בסמל של הצלב האדום או בציור של איזה פיסטוק. לא היטלר ולא שום חבר אחר (לא שידוע, לפחות) מהמפלגה הנאצית היה פגאן. הם לא אהבו מי יודע מה את הכנסיה, אבל מזה לפגאניות הדרך היא ארוכה. לצערי גם כיום, קבוצות של לבנים נאציונליסטים וגיזעניים, משתמשים בסמלים ובאמונה בכדי לקדם את האידיאולוגיה המפגרת שלהם. חשוב להדגיש כי בכול הזרמים של האסאטרו, בין אם ב-Folk ובין אם ב- Universal, קבוצות ודעות כאלה נשללות על הסף. אני אישית הייתי רוצה לפרק לאחד מהם את הפנים עד כדי כך שהאמא שלו בכלל לא תזהה אותו. אתה טועה בכך שאתה חושב שאחד מהנושאים של המפלגה הנאצית והסיבות לשואה היה אסאטרו. זה לא נכון בעליל וזה עיוות מכוער של הדת.

זה דווקא לא כל כך נכון

במפלגה של היטלר כן היו פאגנים. אפילו מאד הרבה. המפלגה שלו חוץ מהיותה מפלגת גזע סוציאליסטית היתה מפלגת ירוקים והיה בה גוש מאד גדול של פאגנים. יש תיעודים לכך שגם היטלר עצמו התעניין ואולי אפילו עסק במאגיה וגם שעוזריו הקרובים עסקו בנושא. זה כמובן לא אומר כלום על שאר הפאגנים. זה שמישהו פאגן לא אומר שהוא אדם רע. זה גם לא אומר שהוא אדם טוב. יש כאלה וכאלה כמו שיש מונטאיסטים נחמדים ויש גם כאלו ששורפים אנשים. חוץ מזה, רק לצורך הפרוטוקול, האמונה של היטלר אינה מייצגת כלל את הדתות המוגדרות היום כפאגניות בכללותן כוון שהגדרה זו נושאת תחת כנפיה כמות כל כך גדולה של דתות שיש לי ספק אם היטלר אי פעם אפילו שמע את השמות של כולן.

Tatu4Taty

New member
גם מה שאתה כתבת לא כל כך נכון...

היו לא מעט קבוצות פאגאניות שהתנגדו להיטלר ומצאו את עצמם ברשימת המבוקשים מהסיבה הזו.

מובן שהיו

לא אמרתי שכל הפאגנים בגרמניה תמכו בו. היו כאלה שכן והיו כאלה שלא. זו כל הנקודה שלי. שזה שאדם פאגני לא אומר שהוא נאצי אבל גם לא אומר שהוא לא.

Wing Chan

New member
תגובה.

בהחלט מעניין. הייתי רוצה שתביא לי שמות של חברי המפלגה הנאצית שהיו פגאניים שעבדו את האלים הגרמאניים\נורדים העתיקים. מפלגת ירוקים לא בהכרח מתקשרת לאסאטרו. אסאטרו, למרות היותה דת פגאנית, אינה בהכרח "דת ירוקה". כן, למי שמאמין בה איכפת מהטבע, אבל לא באותה רמה כמו בדתות פגאניות אחרות. והיטלר לא היה אסאטרואר בגרוש. מה כן? הוא השתמש בסמלים ועיוות את הדת, כמו שאמרתי. לעיתים כדי לגרוף עוד קולות מפגאנים שחיו אז. לא רק שהוא לא היה אסאטרואר, הנה הדעות המדויקות שלו (מתורגם מאנגלית שהיה מתורגם מגרמנית).
יועציו הקרובים מצטטים אותו: "נראה לי שאין שום דבר יותר טיפשי מאשר לעבוד מחדש את ווטאן [השם הגרמאני של אודין]. המיתולוגיה הישנה שלנו הפסיקה לצמוח כשהנצרות השתילה את עצמה."
ציטוט מספרו של היטלר, "מיין קאמפף", מפרק 12: "הדבר שמאפיין את אנשים אלה [אסאטרוארים], זה שהם מתהדרים על גבורה גרמאנית ישנה, על פרה-היסטוריה מעומעמת, גרזני אבן, חנית ומגן, אבל במציאות הם הפחדנים הכי גדולים שניתן לדמיין. בשביל אותם אנשים ש-"מנפנפים" [לא מצאתי תירגום נורמאלי למילה, נו] בחיקויים של חרבות גרמאניות ישנות מצופות בדיל, לובשים עור דובים עם קרני שור על ראשיהם [למרות שזה פרט לא נכון, אבל זה לא לכאן], מטיפים להיום שום דבר מלבד לחימה עם כלי נשק רוחניים, ובורחים הכי מהר שהם יכולים כשהם רואים כול קומוניסט."
היטלר בעצמו הכריז ש-"על העתיד לא לקבל צורה של החייאת הפולחן לווטאן".
גם אלפרד רוזנברג הכריז בגלוי ש-"אודין מת!".
באלדור וון שיראך (Baldur von Schirach, היה המנהיג של הנוער ההיטלראי) הבטיח להורי הנוער ש- "אין בכוונתי להעמיד מחדש את היער הגרמאני עובד האלילים ופולחניו, וגם לא להכיר לנוער שלנו כול סוג של הכת של ווטאן..." היטלר ומקורביו לא האמינו, ויותר מכך - חשו בוז לאסאטרו\אודיניזם\ווטאניזם\תקרא לזה איך שתרצה. שימוש בסמלים ועיוות הדת היה בשביל למשוך אנשים מהאוכלוסיה. בבקשה בבקשה, תבינו את זה. מאגיה? ובכן, מי אמר שמאגיה זה אסאטרו?

ToryMaster

New member
אלו

מישהו מוכן להסביר לי למה השאלה הופנתה ספציפית בעיקר לאסאטרוארים?

Wing Chan

New member
מכיוון שיש הרבה אנשים שכשהם

מחפשים חומר על האסאטרו, הם מגיעים גם לאתרים כמו Stormfront למשל, שלמי שלא יודע, הוא פורטל פורומים של נאצים\White Nationalists. שאלה לוויקאנים\דרואידים (ז"א, מי שחלק או כול הדת שלו מתקשרת לתרבות הקלטית, כמובן שיכול להיות שאני טועה מכיוון שאיני מכיר את הדתות הללו בגרוש ולכן אבקש תיקון
.) - אי פעם ראיתם את הלוגו של כול ה-"לבנים נאציונליסטיים" האלו? ובכן, כתובות המילים "White Pride World Wide", ומסביב למה? מסביב לסמל שמש קלטי\צלב קלטי, לא בדיוק יודע איך קוראים לזה. עכשיו, תגידו לי שזה לא מעלה לכם את כול החלסטרה למוח...

Wing Chan

New member
אזהרה: התמונה הבאה עלולה לפגוע

באנשים מסויימים. מי שיודע שהוא הולך להיפגע מסמל שקבוצה נאצית אימצה אותו (שלא בצדק, כמובן.), שלא ייכנס לתמונה. יעלה, אם את מקבל איזה מסר נכעס על זה (כי להעלות סמל זה במתכונת זו לא שונה הרבה מלהעלות את דגל הנאציזם ובו צלב קרס), או הערה או לא יודע מה, אז אין לי בעיה שתמחקי בדאלאק.

למעלה