תגובה.
בהחלט מעניין. הייתי רוצה שתביא לי שמות של חברי המפלגה הנאצית שהיו פגאניים שעבדו את האלים הגרמאניים\נורדים העתיקים. מפלגת ירוקים לא בהכרח מתקשרת לאסאטרו. אסאטרו, למרות היותה דת פגאנית, אינה בהכרח "דת ירוקה". כן, למי שמאמין בה איכפת מהטבע, אבל לא באותה רמה כמו בדתות פגאניות אחרות. והיטלר לא היה אסאטרואר בגרוש. מה כן? הוא השתמש בסמלים ועיוות את הדת, כמו שאמרתי. לעיתים כדי לגרוף עוד קולות מפגאנים שחיו אז. לא רק שהוא לא היה אסאטרואר, הנה הדעות המדויקות שלו (מתורגם מאנגלית שהיה מתורגם מגרמנית).
יועציו הקרובים מצטטים אותו: "נראה לי שאין שום דבר יותר טיפשי מאשר לעבוד מחדש את ווטאן [השם הגרמאני של אודין]. המיתולוגיה הישנה שלנו הפסיקה לצמוח כשהנצרות השתילה את עצמה."
ציטוט מספרו של היטלר, "מיין קאמפף", מפרק 12: "הדבר שמאפיין את אנשים אלה [אסאטרוארים], זה שהם מתהדרים על גבורה גרמאנית ישנה, על פרה-היסטוריה מעומעמת, גרזני אבן, חנית ומגן, אבל במציאות הם הפחדנים הכי גדולים שניתן לדמיין. בשביל אותם אנשים ש-"מנפנפים" [לא מצאתי תירגום נורמאלי למילה, נו] בחיקויים של חרבות גרמאניות ישנות מצופות בדיל, לובשים עור דובים עם קרני שור על ראשיהם [למרות שזה פרט לא נכון, אבל זה לא לכאן], מטיפים להיום שום דבר מלבד לחימה עם כלי נשק רוחניים, ובורחים הכי מהר שהם יכולים כשהם רואים כול קומוניסט."
היטלר בעצמו הכריז ש-"על העתיד לא לקבל צורה של החייאת הפולחן לווטאן".
גם אלפרד רוזנברג הכריז בגלוי ש-"אודין מת!".
באלדור וון שיראך (Baldur von Schirach, היה המנהיג של הנוער ההיטלראי) הבטיח להורי הנוער ש- "אין בכוונתי להעמיד מחדש את היער הגרמאני עובד האלילים ופולחניו, וגם לא להכיר לנוער שלנו כול סוג של הכת של ווטאן..." היטלר ומקורביו לא האמינו, ויותר מכך - חשו בוז לאסאטרו\אודיניזם\ווטאניזם\תקרא לזה איך שתרצה. שימוש בסמלים ועיוות הדת היה בשביל למשוך אנשים מהאוכלוסיה. בבקשה בבקשה, תבינו את זה. מאגיה? ובכן, מי אמר שמאגיה זה אסאטרו?