תהייה (לכולם ולאסאטרוארים בעיקר)

gwizard

New member
אנשים נאורים

לא נפגעים מסמלים כאשר מאחוריהם אין כוונות זדון.

SunChild1

New member
זה כמו לשאול

מה דעתם של הנוצרים, או היהודים, או הבודהיסטים, או כל דת אחרת לצורך העיניין או שאולי זה לא קשור לדת. אלא לטירוף של היטלר אחד והרבה מאמינים.

Madcurius

New member
אז מה?

אני בכל זאת שואל. מנקודת מבט פאגאנית. או שאסור לשאול שאלות?

Wing Chan

New member
מותר בהחלט, ורצוי מאוד.

רק קח בחשבון שישנן שאלות (כגון אלה) שאין עליהן תשובה. הייתי רוצה לדעת בעצמי איך האלים הרשו את זה.

ToryMaster

New member
המ

ואיך הם הרשו את קתרינה? ואין הם הרשו את הירושימה ונגאסאקי, ואיך הם הרשו את הצונאמי?

בניגוד לתפיסת הדתות המונותאיסטיות

בהן קיימת המשוואה של "תעשה כמו שאלוהים אומר לך ויהיה לך טוב (אולי רק בעולם הבא)", בדתות הפוליתאיסטיות השונות האדם הוא לא בהכרח נזר הבריאה והאלים לא קיימים בשבילו (ואולי הפוך אפילו - האדם קיים כדי לשרת את האלים בחלק מהאמונות). לאלים ישנה אג'נדה משלהם, שלא קשורה בכלל לאדם. כדאי לקרוא.

Madcurius

New member
שים לב למשמעות המילים

יש "...האדם הוא לא בהכרח נזר הבריאה והאלים לא קיימים בשבילו". ויש אלה שמחליטה לקום בבוקר ולחסל כמה מאות אנשים. יש הבדל בין מישהו שרמת האכפתיות שלו מהסביבה היא נמוכה יחסית לבין מישהו שמחליט לקום בבוקר, לקחת את רובה הציד הישן ולטבוח בכמה מאות אנשים. אדם שמחליט לעשות מעשה כזה מקומו ואם הוא יעיז 'להוסיף חטא על פשע' ולכנות את עצמו "שוחר שלום ואהבה" ניתן בהחלט להבין שמקומו במוסדות הסגורים המתאימים. לאדם יש כוח, הרבה. האדם יכול להחריב את עצמו ואת סביבתו ברמות מטרידות. מה בנוגע לאלים? באותו עניין - או שאתה שוחר שלום או שאתה שוחר מלחמה. אין חצי-חצי, אתה לא יכול להיות אדם שליו, אוהב ושוחר שלום אם אתה שוחר מלחמה וצמא דם. בקיצור - על השאלה "למה?" משיבים "ככה"?. נ.ב "...אי אפשר להתכחש לקיומה" - מעניין...

windflute

New member
השאלה למה

למה יש רעידות אדמה שהורגות מליוני אנשים? למה היתה השואה? איך זה מסתדר עם האלים? השאלה הזו חוזרת שוב ושוב בכל דת, והתשובה, לדעתי, טמונה דווקא בראייה שלנו שהיא, מה לעשות, אנושית ולא קוסמית. מה בעצם הבעיה עם האירועים האלה? שהרבה אנשים מתים בהם? אז הבעיה שלנו היא עם מוות? למה? כי הגוף נגמר? כי פותחים דף חדש וחיים חדשים? כי בתפיסה המערבית המקובלת המוות הוא רע ויש לפחד ממנו? יש מוות ביקום. למה זה קורה? כי כנראה המסלול של אותה נשמה הוא כזה שעכשיו הגוף מת ומתחיל גלגול חדש. יש רעידות אדמה שהורגות אלפי אנשים. נכון. אם הייתי פרעוש על גב של סוס אני מניחה שהייתי מתמרמרת על זה שהאדמה שלי מדי פעם משתוללת ושכפר שלם של פרעושים על הרגל האחורית נמחה בהנף זנב. אז אולי "יש אלה שמחליטה לקום בבוקר ולחסל כמה מאות אנשים". מנקודת מבט אנושית זה נראה נורא, מנקודת מבטה היא רוקדת בהרמוניה עם היקום.. או שאולי פשוט מגרד לה. ~O~ שחר

מנקודת מבט אגרגוריאנית

ניתן לומר שגם אם הם האמינו כי האלים שלהם אמורים להצילם (אני לא מכיר את דתם על כן איני יודע אם זה אכן נכון), הרי יכול להיות שהאגרגור של הנאצים (עיין ערך "היטלר") היה פשוט חזק יותר מהאלים שלהם. אם להמיר זאת לשפה אחרת: הנאציזם בתור דת היה בתנופה גדולה יותר מהדת המדוברת. ניתן גם כמובן לומר שבסופו של דבר הנאצים הפסידו, זאת אומרת שאותן דתות שהם נלחמו נגדם הצליחו להביס אותם. התשובה לשאלה כזו תלויה מאד בתשובה לשאלה: מה זה אל? ומהיא מערכת היחסים בינו לבין מאמיניו?

למעלה