תהייה-נדמה לי שרוב הבנות המשתתפות

rnati

New member
גם מהארץ

ודווקא להורים שלי זה היה נשמע בסדר גמור ללדת ככה ואחרי הלידה הם בכלל התלהבו מהתהליך (ההורים של בן הזוג זה כבר סיפור אחר...
)

אם פי 3

New member
תגידי

רק אני פספסתי, או שלא סיפרת על הלידה שלך? (או שסתם הזכרון שלי מועל בתפקידו)

rnati

New member
הזיכרון... ../images/Emo9.gif

לצערי עוד לא סיימתי לכתוב את הסיפור, אבל הנה ההודעה

טלימה

New member
אנחנו בארץ וילדנו בארץ, אבל-

על האופציה ללדת בבית למדתי בארה"ב. כשחזרנו לארץ אמרנו שאם נכנס להריון ניסע לארה"ב ללדת ורק לאט-לאט גילינו שאפשר גם ללדת בבית כאן. כל זה למרות שהסתבר לי אח"כ שאמא של חברה שלי ילדה את ביתה האחרונה (היום בת 17) בבית, בארץ.

תודה לכל העונות

אני דווקא שמחה לראות שכנראה טעיתי בהנחה שלי .... וחשבתי שאולי ריחוק ופתיחות בארצות זרות הן תמריץ. כשאני רק מדברת על לידת בית המשפחה הקרובה שלי משתווצת. אבל נראה לי בעיקר כי הם חונכו מאוד חזק על ברכי הרפואה הקונבנציונאלית. אמא שלי מעריצה רופאים , אחי עובד בבית חולים וככה כל המשפחה...ואני? אני הכבשה השחורה.... הבעל מאידך גיסא הולך ומתרכך ונראה לי שאולי בהריון הבא הוא יהיה אמיץ מספיק... קודם נראה איך תעבור לי הלידה הזו. אומנם תהיה בבית חולים אבל מתכננת בלי התערבויות, אפילו הכנתי שלטים מצחיקים לחדר הלידה שיזכירו לי ולצוות מה אני רוצה...השלטים חלקם קצת הומוריסטיים אבל אני מקווה שהם יעשו את העבודה.

swann

New member
גם אני בחו"ל (קנדה)

ובכ"ז נראה שרוב המשתתפות פה בארץ... בכל מקרה פה בקנדה הדברים קצת שונים. שרותי מיילדות הם משהו שכלול בביטוח חינם הממשלתי. ובהם כלולות גם לידות בית. פה לידות מים לא אפשריות בבית חולים (טורונטו). בלידה הראשונה ילדתי בבית חולים, וזה מה שנחשב פה "נורמלי". רק אחרי שנתיים התוודעתי לאופציית המיילדות למעקב ההריון והלידה, ואז כבר בחרתי ללדת בבית במים. הבחירה היתה לי קלה, בעיקר כי זה ממוסד פה ולא מחתרתי כמו בארץ... ובכל זאת החברות המקומיות שלי והמשפחה היו חלק מהתהליך, למרות שרוב רובם לא תמכו ופחדו מהעניין. לא בטוחה שהריחוק עזר לי להחליט, אבל אישית נראה לי שאם הייתי חיה בארץ כנראה שלא הייתי חשופה לנושא, וכנראה שלא הייתי בוחרת כך. היום אני לא מסוגלת לחשוב שאפשר אחרת.

ריקי29

New member
ילדתי בארץ ועזבתי אחרי חודש ../images/Emo3.gif

אז לאן אני שייכת? האמת, כאן (באיזור מטפסי העצים, ככה קוראים לזה?) התגובות היו זהות לאלה שבארץ...

שָׂרָה

New member
נדמה לי שבארץ זה יותר מפחיד ללדת

בבית מה אם מישהי שמנסה לידת בית ללא מיילדת לא הולך לה ואז תנחית את עצמה בבית חולים הקרוב, Y Y מה יעשו לה?!

אם פי 3

New member
כלום

דווקא שמעתי לא מזמן על יולדת שילדה אמנם עם מיילדת, אך ללא הסמכה ישראלית, ולכן לא יכלה להזכיר אותה או להעזר במסמכיה, והלכה לבי"ח עם סיפור על לידה ללא מיילדת (ולא בטעות- זה כבר היה כמעט יממה אחרי, ולא היה טעם לשקר). דווקא עבר בשלום יחסי.

למעלה