תהיי יפה ותמותי

א ו ר בת

New member
תהיי יפה ותמותי

באמת לא בשביל לקנטר. לפעמים אני קוראת או שומעת דברים שמדהימים אותי לחלוטין ואז אני פשוט תוהה מה דעתם של דתיים ובעיקר חרדים על קטעים כאלה... זה גם מתקשר איכשהו לתגובות דוגמת זו. מה דעתכם ?

מתנדב

New member
אור, אני יתייחס ברשותך לכתבה

שהבאת במעריב... קראתי את הכתבה וזה אכן חמור מאוד מאוד, ואותו אנס צריך לשבת כמה שנים טובות בכלא, אם אכן היה אונס, ואפילו שזה היה בהסכמתה, היות והיא מתחת לגיל 18, ואז זה נקרא בעילה, לכן יש חובה להחמיר עם אחד כזה. ולגבי הרב אינני יודע, מהיכן אותם רבנים לוקחים את ההלכות האלו, ואינני רוצה להכפיש אף רב בישראל, יתכן שהוא לוקח את זה ממקור כלשהו, אך לומר שזה הלכה, לא נראה לי נכון, כי בהלכה לא מוזכר כשבחורה נאנסת היא אשמה בזה כי היא זימנה כביכול את האונס כפי שצויין בכתבה, אני חושב שאני לא יוכל להסכים בדעה של אותו רב, אילו הייתי יודע את שמו של הרב הייתי חכם יותר, ומבין קצת יותר...

א ו ר בת

New member
אתה יודע מה ?

בוא נעזוב לרגע את הרב. מה דעתך על חרדים (והיא לא הראשונה) שרואים בסיפור כגון זה סוג של מופת ושל משהו שיש להתפעל ממנו ?

מתנדב

New member
את שואלת מה יש לי להגיד על אותם

חרדים מהכתבה שהבאת במעריב?, אני חושב שצריך לסרס אותם, ולהושיב אותם כמה שנים בכלא...

א ו ר בת

New member
לא

מה יש לך להגיד על מה שנכתב בחוזרים בתשובה. על מי שהתנהגות דוגמת זו של הרב יוסי היא מופת בעיניו. תקרא שוב את ההודעה הקודמת שלי.

מתנדב

New member
אור, הוא זה מה שכתבתי לך

בתשובה הראשונה כשהגבתי, שאני אתייחס על החלק השני שכתבת, היות ואינני רוצה להתייחס על החלק הראשון מה שהבאת שמה שנאמר בפורום חוזרים בתשובה, היות, והדברים מצריכים הרבה ידע והבנה, ויש בתלמוד עוד הרבה מעשיות מוזרים שלא כולם יכולים להבין זאת, לכן אני נמנע מלהתייחס בנושא ההוא...

לגבי הבחורה שנאנסה

כדי שיהיה לה סיכוי לחיים נורמליים, הייתי ממליץ לה לינטוש את החברה שהדביקה עליה אות קיין, ולמצוא לה סביבה אוהדת. גם הייתי אומר לה לחפש גבר שיקבל אותה כמו שהיא, שיתמוך בה נפשית, ושלא יאשים אותה על כך שהיא נאנסה. (אם היא יכולה למצוא חרדי שיקבל אותה עם ה"פגם" שלה - למה לא.) שאלה לחרדים (או למי שיש לו אנפורמציה בנושא). האם בחור חרדי רווק יסכים להינשא לבחורה חרדית שנאנסה?

מתנדב

New member
זולל, אתה קצת קיצוני בדבריך....

למה שהיא תעזוב את החברה החרדית, רק בגלל שרב אחד אמר עליה שהיא אות קיין?, היא יכולה להמשיך לחיות בחברה החרדית, ואפילו להתחתן עם בחור חרדי, ותאמין לי שאם היא בחורה טובה ומביית טוב, יחטפו אותה, והיא לא תישאר רווקה כל חייה, זה אני יכול להבטיח לך, אלא אם כן היא בדיכאון נפשית, והיא לא תרצה להתחתן, אבל בעיקרון בחורה שנאנסה אין זה מאשמתה, ואינני רואה שמגיע עונש לאותה בחורה להישאר רווקה כל חייה רק בגלל שהיא נאנסה...

tiptip4u

New member
צודק-

אבל יכול להיות והרב פגע בה... הרי זה דיי הגיוני- וזה היה דבר מגעיל מצידו לעשות... ללכת לבחורה שעברה טראומה כזאת ולהגיד לה "את אשמה" אני מקווה שהיא תהיה חזקה ולא תשנה את כל דרכה בגלל המקרה הפוגע והמזעזע הזה...
.

אני מאוד מקווה

שהמצב אצל החרדים הוא כפי שאתה מתאר. אני מבין מדבריך שהעובדה שבחורה נאנסה זה לא משהו שהיה עוצר בעדך מלהינשא לה. הבנתי אותך נכון? שאלה נוספת: האם אתה חרדי?

blablash

New member
מעניין מאוד ממש מעניין

ב"ה מי זאת "החברה החרדית" הזאת שאתה מכיר? יחטפו אותה? בחורה שנאנסה יחטפו רק אם ההורים יצליחו להסתיר את זה שהיא נאנסה, ואם הם לא צליחו להסתיר, רחמנות עליה.

לגבי הגמרא במסכת תענית

לא כל מה שכתוב בגמרא נכון, נראה לך אפשרי שרבי יוסי אמר לבתו: "כיון שאת מצערת את הבריות ביופיך מוטב שתשובי לעפרך", ומיד נפטרה בתו?! דיבורים לא יכולים להחיות או להמית.

א ו ר בת

New member
מספיק

שהוא אמר את זה. הזעזוע הוא מזה. יותר מזה. גם אם הוא לא אמר - הזעזוע הוא מכך שיש הרואים באמירה כזאת מופת לקדושה. ואגב - מצאתי שגם עם בנו היה מקרה דומה.

lala897

New member
הבעיה איתכם

שאתם לא מסוגלים להבין שהיו אנשים שהיו מעדיפים למות ולא לגרום לאדם אחר לחטוא. אם היא היתה אומרת אני מעדיפה למות ולא לגרום למישהו אחר למות זה היה נשמע לך הגיוני? זה אותו דבר מנקודת מבטה. היא גם רצתה למות מאשר לגרום חטא לאדם וכיון שהעדיפה למות באמת ובתמים וקשה היה לה מאאאדדד זה שהיופי שלה גורם לחטא ה' כיבד את רצונה והמיתה.

גוססי

New member
הבעיה שלנו היא...

שלדעתנו, מי שסובל ממחשבות פריצות, הבעיה היא לכל היותר שלו, לא של זולתו. להטיל על אשה את האחריות למה שקורה בראשו של הצופה בה? לא בבית ספרנו.

lala897

New member
זה לא משנה מי אשם פה..

היא לא אשמה פה. ברור. אבל היופי שלה גרם לכך אם היא היתה מכוערת אף אחד לא היה חוטא. מדברים פה על עובדות. לא על אשמה.

גוססי

New member
להיפך, שאלת האשמה היא קריטית

קרה משהו שלא היה צריך לקרות, אנשים מסויימים התנהגו בצורה לא נורמטיבית, האחריות והאשמה היא שלהם והם היחידים שצריכים לתת את הדין. כך מקובל בחברה מתוקנת.

lala897

New member
שוב פעם-

היופי שלה היה משהו לא מהעולם הזה, כלומר, יופי מיוחד במינו. האנשים התנהגו לא בסדר (אני לא יודעת אם זה נורמטיבי או לא..) אבל הם חטאו והם יתנו את הדין. היחידים שיתנו את הדין. היא לא תתן את הדין כי היא היתה צנועה. אבל היא לא רצתה לחיות בצורה כזאת שבגללה אנשים חוטאים - וזאת עובדה שהם חוטאים בגלל יופיה ולא עניין של אשמה.

א ו ר בת

New member
אני מניחה

שהיא לא עברה סידרת ניתוחים פלסטיים. היופי הנדיר שלה היה טבעי. מה זאת אומרת טבעי, לשיטתכם ? מאלוהים. כך היא נבראה. אותו יופי, שאותו קיבלה מה', גרם לדבריך לחטא שלא באשמתה. ובעקבות זאת ביקשה את נפשה למות (נניח. בסיפור מדובר על אבא שלה) וה', אותו אחד שבעצם אשם ביופי שלה – "כיבד את רצונה והמיתה". המון מוסר השכל יש בסיפור הזה. גם את רואה בה (בהנחה שהיתה זו היא שרצתה את נפשה תמות) או באביה דוגמא ראויה ?

למעלה