אגב, בפורום הזה, מטבע הדברים, כל הזמן מתעסקים
בבעיות מסוג של תסמונת האלכוהול העוברית, הפרעות קשב, בעיות ויסות, הפרעות נפשיות, קשיים רגשיים ועוד. אבל קיימות בעולם בעיות נוספות שיש לתת עליהן את הדעת ושאיש אינו חסין מפניהן, ושהשלכותיהן עלולות להיות הרסניות. בתור מי שחוותה מצב כזה על בשרה, אני לא מאחלת אותו אפילו לאויבים שלי, ואף שבמקרה שלנו הכל נגמר בטוב ואני לא מסוגלת לדמיין אפילו מה היה קורה אילו היה נגמר ברע, וגם זה קורה.
בסביבות גיל 7 התחילו לבני כאבים חזקים באיזור הברך. ביקורים תכופים אצל רופא הילדים והאורתופד, כולל בדיקות דם וצילומים, לא העלו דבר, וכשהגענו למצב שהילד ממש בכה מכאבים ולא יכול היה לחיות ללא משככי כאבים התאשפזנו לבדיקות בבית חולים.
מכאן התחילה סאגה מסויטת של בדיקות שונות, חלקן תחת הרדמה, שלא העלו דבר פרט למדדי דלקת גבוהים וילד שסובל מכאבים איומים, חסר תאבון והולך ומרזה. כשגם האנטיביוטיקה שקיבל למקרה של דלקת בעצם לא עזרה, שלחו אותנו לבדיקת MRI, וזה היה כבר אחרי חודש אשפוז, כשכולנו כבר מותשים מההתרוצצות בין הבית (היו גם 3 ילדים נוספים, שהיו צריכים להמשיך את חייהם עד כמה שאפשר כרגיל) לבית החולים, מהדאגה וחוסר הוודאות ומלראות את הסבל התמידי של הילד שהלך וקמל לנגד עינינו. עד שהגיע התור ועד שקיבלנו את התוצאות עבר עוד שבוע של מתח ואי ודאות. בזמן שהתקבלו ההמצאים של הבדיקה בעלי היה תורן בבית החולים והוא התקשר אליי להקריא את הכתוב. עד שהגיע לסוף הרשימה הארוכה של הדברים שזה יכול להיות כבר לא הייתי מסוגלת להקשיב, ופספסתי את האפשרות היחידה בכל הרשימה הזאת שלא הייתה מחלה איומה וקטלנית (וגם לו לא הייתי מפספסת, לא בטוח שלאור הסיכוי שזו אחת מהאפשרויות הרבות האחרות זה היה משנה הרבה). הדבר היחיד שהיה ברור שיש ממצא חשוד מאוד במח העצם וצריך לעשות סוללה נוספת של בדיקות כדי לשלול את הגרוע מכל, וביניהן שתיים חשובות במיוחד. בהתחלה עשו לו דיקור מותני תחת הרדמה כדי לוודא, לדבריהם, שזה לא התפשט בכל הגוף. אמרו לנו שנקווה שלא ימצאו כלום כי אז יש סיכוי שזה עדיין מוגבל רק לאיזור הברך, ובמקרה כזה לאחר מכן יהיה ניתוח בברך כדי לקחת ביופסיה מהעצם. הייתה בדיוק תקופת חגים, ואנחנו העברנו את החג הראשון של פסח בציפייה לתוצאות בדיקת מח העצם. כל התקופה הזו לא יכולתי לאכול או לישון ותפקדתי רק בזכות כדורי ההרגעה שקיבלתי מהרופא שלי. בסופו של דבר התוצאות חזרו תקינות ואז היינו צריכים לחכות לניתוח בברך במשך שבוע נוסף. בזמן הזה הילד אמנם החל להרגיש טוב יותר, אבל זה לא היה שיפור יציב וחד משמעי, והרופאים גם הזהירו שזה יכול להיות רק שיפור זמני וחסר משמעות ובכל מקרה חייבים את הניתוח. אחרי הניתוח חיכינו 3 שבועות לתוצאות הביופסיה, והילד בינתיים שוחרר הביתה כשהוא רזה כמו שלד, מקיא ומשלשל ללא הפסקה וצריך לשאת אותו כל הזמן לשירותים (ולכל מקום אחר) על הידיים. בסופו של דבר, לא מצאו כלום ואמרו שזו הייתה כנראה דלקת חריפה וממושכת שחלפה ממש לפני הניתוח (וזו הייתה גם האפשרות השפירה היחידה שפספסתי כשבעלי הקריא לי את תוצאות ה-MRI), ולאחר תקופת החלמה ארוכה מאוד, גם הילד התחיל להבריא מהדרגה. אבל מה שחוויתי היה כל כך קשה שבמשך תקופה ארוכה סבלתי מסוג של דיכאון וגם מפוסט טראומה ממש קשה (שלא חלפה לגמרי עד היום), שבאה לידי ביטוי בחרדות בנושא בריאות. כל תלונה על כאב מצד הבן וגם הילדים האחרים הייתה מכניסה אותי לפאניקה ולסרטים איומים, ועד היום אני דואגת יותר מהממוצע בגלל מחלות וכאבים של בני המשפחה.
מה שחוויתי גרם לי להבין עד כמה המצב של כולנו שביר ולא צפוי בעולם הזה, שאף אחד אינו חסין מפני הגרוע ביותר, עד כמה כל רגע שילדינו פחות או יותר בריאים הוא יקר ועד כמה חשוב להכניס את הצרות והבעיות לפרופורציה.