תהליך האימוץ עומד להתחיל - דגשים?

KallaGLP

New member
לצערי, בדברים האלה קשה ללמוד או לנבא על סמך ניסיונם של אחרים

כי הרבה תלוי במזל, והחוויות של גולשים שונים פה שונות ומגוונות. אני במקרה אימצתי עם עמותה שעדיין פעילה כיום, והיה לי תהליך חלק ומהיר ביותר, אך זה היה מקרה פרטי והוא היה מזמן, כשהכל היה פשוט יותר. על כל סיפור כמו שלי תשמעי כנראה לא פחות סיפורים שונים ואף הפוכים, עם בעיות, קשיים ועיכובים. יש לזכור שחלק מזה לפחות בלתי צפוי ואינו תלוי בעמותה, אלא בגחמות וחוקים של מדינות היעד, המשתנים ללא הרף. למשל, שעריהן של מדינות כמו רומניה נסגרו לאימוץ בזמן שאנשים היו באמצע תהליך האימוץ, או שהתנאים שונו או הוקשחו (כמו שקרה ברוסיה עם סגירתה לאימוץ על ידי יחידניות). היו תקופות (בזמן האינתיפאדה) שבהן חלק מהשופטים ברוסיה, למשל, עיכבו אימוצים לישראל בשל המצב הביטחוני, וכד'. זה היה בדיוק בתקופה שאימצנו ולמזלנו לגמרי במקרה השופטת שלנו לא עיכבה אימוצים, ואילו שופטים אחרים במחוזות אחרים כן עיכבו - עניין של מזל טהור.
ככלל, מצב האימוץ הבינלאומי הוא די רעוע כיום: יש רק מדינה אחת שממנה ניתן לאמץ, שכל הזמן מאיימת (וגם עלולה לקיים, חלילה) להפסיק אימוצים לחו"ל לגמרי ויש רק עמותה או שתיים שדרכן ניתן לאמץ, כך שהאפשרויות מראש מאוד מוגבלות וכל דבר קטן עלול להשפיע ולשנות.
יחד עם זאת, האימוצים עדיין מתנהלים ויש הורים מאמצים שחוזרים עם ילדיהם לארץ, כך שבהחלט יש מקום לשמור על אופטימיות. אני גם מציעה לעשות שיעורי בית, כלומר את כל מה שניתן מצדכם כדי לתרום להצלחת התהליך. אכן, העצה לדבר עם מאמצים טריים כעצתה של חייכנית היא מצוינת, וגם אנחנו עשינו זאת בזמנו. בנוסף, צריך לברר כמה שיותר פרטים על המצב הבריאותי של הילד ולהשתמש בשירותיו של רופא מומלץ שיבדוק אותו, כדי לוודא עד כמה שניתן שהילד אכן בריא (וגם את זה לא תמיד ניתן לגלות בשלב האימוץ). ובעיקר להתאזר בהרבה סבלנות ואורך רוח, ולזכור שבדרך כלל הם משתלמים ובמוקדם ובמאוחר הופכים להורים.
יש גם לזכור שהחלק החשוב, כפי שציינה דניאלה, הוא מה שקורה אחרי האימוץ. לא יודעת באשר לסטטיסטיקה, אבל כן - כנראה שבקרב מאומצים יש בסך הכל יותר ילדים עם מאפיינים מהסוג שדניאלה ציינה. בתור אמא גם ל-3 ילדים ביולוגיים ומניסיוני המוגבל, אני לא חושבת שגידול ילדה מאומצת יותר מאתגר מבחינתי מאשר גידול הביולוגיים, אבל אני רק אדם אחד.
מתנצלת שיצא ארוך. מאחלת לכם הצלחה רבה ותהליך כמה שיותר מהיר וחלק.
 
תודה

תודה, אני מקווה שלא נאחר את המועד עם רוסיה. מאוד מפתיע שאין עוד מדינות שפתוחות לאימוץ מישראל.
 

KallaGLP

New member
במקרים רבים זה משיקולי פוליטיקה ותדמית בינלאומית

וזה שזה מושג על חשבון הילדים לא ממש מעניין את הפוליטיקאים.
זה בעייתי למדינה שרוצה לתפוס חלק מרכזי בהנהגת העולם, כמו רוסיה, להיראות כלפי חוץ כמדינה שאינה מסוגלת לדאוג לילדיה ולפתור את הבעיות שלה בפנים וצריכה לייצא אותם החוצה. בנוסף, יש תחרות וריב עם האמריקאים (רוסיה הפסיקה לגמרי את האימוצים לארה"ב) שיש להם השפעה על מצב האימוצים הבינאלומיים שם בכללותו. יש גם גורמי פנים פוליטיים חזקים המתנגדים למסירת ילדים למאמצים זרים, ופוטין צריך להתחשב בזה, וזה בנוסף לכך שהוא עצמו רואה בכך סימן של חולשה.
אני מניחה שזו גם הסיבה שבאוקראינה הגבילו את גיל האימוץ על ידי אזרחים זרים לגיל 6 ומעלה - כדי לצמצם את תופעת ייצוא הילדים שעוד יש להם סיכוי לאימוץ פנימי. האם הם חשבו על כך שילד שלא אומץ עד גיל כזה כבר צבר כל כך הרבה חסכים, עיכובים התפתחותיים וטראומות שיהיה מאוד קשה עד בלתי אפשרי לשקמו? אני בספק.
רומניה בזמנו הפסיקה אימוצים בינלאומיים על רקע הרצון שלה להצטרף לאיחוד האירופי. לא רצו לצרף אותה כי היו כל מיני אי סדרים עם תהליך האימוץ, אז במקום לפתור אותם היה הרבה יותר קל פשוט לסגור את האימוצים, ללא כל מחשבה על גורלם של הילדים שזו הייתה תקוותם היחידה לאיזשהו עתיד נורמלי.
בקיצור, עניין של אינטרסים זרים כאלה ואחרים, כשהילדים הם הקורבנות התמימים וחסרי הישע. אין צדק בעולם.
 

KallaGLP

New member
וחשוב לי להבהיר עוד משהו:

"תקופה של מערב פרוע", כפי שהתבטאת, הייתה *לפני* עידן העמותות. כל מי שאימץ דרך עמותה ממילא אימץ כבר אחרי שתמה התקופה הזו ואחרי שכל העניין הוסדר בחוק.
מרבית המשתתפים בפורום הזה כיום אימצו כבר דרך עמותות, אך מה שנכון הוא שגם האימוץ דרך עמותות השתנה מאז, גם מבחינת נהלים מסוימים של התהליך ועלותו, וגם ובעיקר מבחינת מצב האימוץ הבינארצי בכללותו. בתקופה שאני אימצתי, למשל, עוד היו הרבה עמותות ולא מעט יעדים לאימוץ, ובכל שנה הגיעו ארצה מאות ילדים מאומצים. כיום נשארו אולי 2 עמותות וניתן לאמץ רק מרוסיה, וגם ממנה מגיעים הרבה פחות ילדים מבעבר.
אבל חשוב לזכור ש"המערב הפרוע" יצא מהתמונה ברגע שנכנסו העמותות, כלומר עוד בשנת 1998. נכון, אף חוק, אף ארגון ואף תהליך אינו מושלם, כולל אופן התנהלות העמותות, אבל זה לא בר השוואה בכלל עם המצב שהיה לפניהן.
 

אביבה722

New member
אם זה מעודד לשמוע על אימוצים מהירים

ונפלאים,
אנחנו אימצנו את קרן שלנו כשהיתה בת שלושה וחצי חודשים בתהליך של חודש וחצי. אימוץ דה לוקס של ילדה מדהימה.. לפחות בעיני אמא שלה שמאוהבת בה מהרגע הראשון ועד עצם השנייה הזאת. דעתי האובייקטיבית בעליל :)
אגב היא אובחנה כבעלת ADHD וגם אינטליגנציה מאוד גבוהה. בדיוק כמוני אגב, גם לי יש. ומתמודדים. זה לא חייב להיות נורא.
אני מכירה לא מעט ילדים מאומצים והם כולם מקסימים בעיני, ולא יותר בעייתיים מרוב הילדים משום בחינה שהיא, אבל מדובר בבני גילה של קרן פלוס מינוס, והם לא מדגם מייצג...
 
בהחלט מעודד

מקסים. נשמע שיצאה לך בת נפלאה! איך אימצת כל כך מהר ובת כל כך צעירה? האם זה מהתקופה שבה היו פחות מגבלות או מדינה שונה?
האם קרן היא בת יחידה?
 

KallaGLP

New member
למי אין?

להמוני ילדים ביולוגיים שאני מכירה, כולל חלק משלי, יש. אז מה?
לדעתי זו תכונה אנושית בטווח הנורמלי, אבל היא מפריעה לאופן ההתנהלות במערכת החינוך, ולכן הגדירו את זה כהפרעה. ברור שיש מקרים קיצוניים וחריגים שהם באמת מחוץ לטווח הנורמה, אך לא מרבית המקרים לדעתי.
 
הפרעת קשה לא מטרידה אותי בכלל

הפרעת קשב לא מטרידה אותי. לי יש :) ואני מכירה המון המון ילדים ומבוגרים שיש להם.
אני חוששת יותר מאלכוהול עוברי או חס וחלילה מחלת נפש כלשהי שקשה לזהות בגיל כל כך מוקדם. סוג של הימור.
 

KallaGLP

New member
אני מבינה אותך. זה חשש טבעי ולגיטימי וגם לא בלתי מבוסס.

לצערנו, בריאות של ילדינו היא תמיד הימור. נכון, אצל ילדים מאומצים נוסף חוסר הוודאות של הרקע הגנטי והתנהגות האם הביולוגית במהלך ההריון. אך מצד שני מדובר בילדים גדולים יחסית, שאיש מקצוע יכול לבחון אותם ואת התנהגותם, לבדוק אותם ולאבחן חלק גדול מהתסמינים, אם קיימים (וזו הסיבה שכל כך חשוב להביא רופא טוב ומנוסה). וזאת בניגוד לילד ביולוגי, שכעובר או בסמוך ללידה עדיין לא ניתן לראות ולאבחן אצלו דברים רבים כמו הספקטרום האוטיסטי ובעיות קוגניטיביות , נפשיות ורגשיות רבות אחרות (ויש אותם לילדים כה רבים!). ואני מכירה לא מעט ילדים ביולוגיים שכשרק נולדו נראו תינוקות רגילים לגמרי, ולקראת גיל שנה-שנתיים לפתע הסתבר שיש בעיות לא פשוטות איתם, שאצל ילד המועמד לאימוץ כנראה אפשר כבר היה לאבחן.
נכון, סטטיסטית יש יותר סיכוי שלילד מאומץ יהיו בעיות מסוגים מסוימים, אך כאמור בחלקן הן בהחלט אפשריות לאבחון ויש כיום מודעות יותר גבוהה לזה מאשר בעבר. וכותבים כאן לא מעט הורים מאמצים (כמוני, כמו אביבה, כמו שנת החתול שאינה משתתפת בשרשור והיא אמא ל-3 (!) ילדים מאומצים ועוד רבים), שילדיהם אינם סובלים משום בעיה מיוחדת פרט, אצל חלקם, לקשב וריכוז, שזה כאמור משהו מאוד נפוץ בקרב בני אדם בכלל.
וזה מוביל אותי לעניין שאני מרגישה שאני חייבת להתייחס אליו: אני מאמינה שאכן מבחינה סטטיסטית זה נכון שיש יותר ילדים מאומצים עם בעיות מסוימות, אך יחד עם זאת כדאי לשמור על פרופורציות. ראשית, מרבית הבעיות אינן חמורות כל כך. ושנית, מטבע הדברים רופאים, פסיכולוגים ואנשי מקצוע אחרים בתחום בריאות הגוף והנפש נתקלים במקרים הבעייתיים, כי הורים עם ילדים בריאים פשוט לא מגיעים אליהם. ואז, בין אם רוצים ובין אם לא, באמת נוצר הרושם שהרוב הגדול בקרב ילדים מאומצים הם בעייתיים. גם לקבוצות הייעודיות האלה בפייסבוק מראש נמשכים מטבע הדברים אותם אנשים שיש להם בעיות משמעותיות עם ילדיהם (שחלקם הגדול אומצו בתקופה שבה כמעט לא הייתה מודעות לעניין האלכוהול העוברי, למשל), בעוד אלה שאינם סובלים מבעיות כאלה פשוט אינם נחשפים שם, וגם זה מוסיף לרושם שכל הילדים המאומצים הם בעייתיים. בעוד בפועל יש לא מעט כאלה שהם לא.
אז נכון, הסיכון תמיד קיים, אבל שוב - לדעתי צריך לקחת אותו בפרופורציה ובמקביל לפעול בצורה מעשית כדי לצמצם אותו עד כמה שניתן. היום יש לנו מודעות וכלים שלא היו לנו בעבר. הם אמנם רחוקים משלמות עדיין ושום דבר אף פעם לא מובטח, אך זה בהחלט משהו שנותן הרבה מקום לאופטימיות.
מאחלת לכם הצלחה רבה.
 

Noga Lavie

New member
ובנוסף

מסכימה לחלוטין עם
"מבחינה סטטיסטית זה נכון שיש יותר ילדים מאומצים עם בעיות מסוימות, אך יחד עם זאת כדאי לשמור על פרופורציות."
זה עובד, כמובן, לשני הכיוונים. צריך להיות עם יד על הדופק ומוכנים לכל צרה, אך צריך גם לזכור שגם אם קיימת מובהקות סטטיסטית בה לילדים מאומצים יש שלל בעיות כפול או משולש מן הציבור הכללי, עדין אין זה כולל את *רוב* המאומצים.

הסטטיסטיקה שלי היא יחידה - בפועל אני מכירה את הילדה המאומצת שלי (ילדים אחרים מאומצים שאני מכירה בפועל, איני מכירה לעומק כדי לחוות דעה). למרות שאני נוהגת לשתף בכל מיני בעיות הקשורות בגישתה לאימוץ, אין הן שונות מבעיות שחווים הורים אחרים, הנוגעות לעניינים פנים משפחתיים משלהם. לעומת זאת, כאוס היא אחת היחידות בכיתתה שאינה זקוקה לשום הוראה מתקנת משום סוג, שפגישות עם מוריה מסתכמת בשיחה ידידותית על הא ודא.
(התחלתי לכתוב את ההודעה בבוקר לפני שלקחתי את כאוס לביה"ס, אך מאז קצת ניתקעתי עם החדשות הבלגיות.)
 

KallaGLP

New member
שמחה שאתם בסדר.

בדיוק התכוונתי לשאול, כשהתעוררתי עכשיו ושמעתי חדשות.
 

Noga Lavie

New member
אנחנו בסדר, תודה

אוריאל אמור לחזור מחר הצהריים מנסיעת עבודה בליטא, אך לא ברור לאיזה שדה תעופה יגיע בדיוק.
מחר זיו ואני היינו אמורות לנסוע לקונסוליה בבריסל, כדי לחדש עבורה את הדרכון לקראת ביקור זריז בישראל בחופשת הפסחא שלנו, אך זה לא ממש יצא לפועל.

בקיצור - מצבנו טוב בהרבה ממאות הנוסעים שנתקעו בבלגיה רק בגלל שהיו בחניית ביניים בזבנטם, וכעת גם סובלים מטראומת פיגוע טרור וגם אין לא יכולים ללכת הביתה. שלא נדבר על מצבם של מי שנפגע באופן פיזי ישיר.
 
חייבת ליידע אותך

התאריך ה'פוטוגני' 9/9 הוא יום שמציינים בו בכל העולם נזקי שתיית אלכוהול,כולל שתיית אלכוהול בהריון. בישראל התקיימו כבר לפחות שלושה כנסים בנושא ביום הזה,שהרצו בהם חוקרים ואנשי מקצוע מטפלים ,בעיקר רופאים.
בספטמבר האחרון הרצה גם פרופסור גידי קורן שנחשב מומחה עולמי לאלכוהול עוברי.בין השאר סיפר על מחקר שלפיו 96!!!! אחוזים מהאימהות ההריוניות ברוסיה - שותות אלכוהול בזמן ההריון. הוסיף גם באופן אנקדוטאלי שבחורה ממוצא רוסי מהצוות שלו לא 'קפצה מכסאה' לשמע הנתונים.
האלכוהול זורם במזרח אירופה כמו מי שתיה,נגיש במה שנראה כמו פיצוציות 24/7 וזול למדי.יש גם הגיון מסויים בכך שאם אשה פיספסה אפשרות להפלה ,ולא מאוהבת בבטן ההריונית שלה ההולכת וכבדה ובמי שגדל בתוכה,היא תרצה לשכוח ולברוח ,ואנחנו יודעים שאלכוהול מספק לרבים את הפונקציות הללו. בנוסף גם התובנה שאלכוהול מזיק מאד למח המתפתח של העובר לא רחבה ברוסיה,ככל הנראה.
אלא שיש דרגות של שתיה ,ויש פחות נזק ויותר נזק.
דניאלה כתבה לך כל כך יפה ונכון - אם את באמת רוצה לחבק ילד את חייבת להיות מוכנה ומזומנה להתמודד עם כל מה שיבוא.
 

KallaGLP

New member
ואו, הקצב שבו שיעור הנשים השותות ברוסיה עולה ממחקר למחקר

מרשים ביותר. לפי כל הסימנים בדיווח הבא הוא כבר יעלה על מאה אחוז.

וברצינות - בכל המחקרים שבדקתי לא מדובר על אחוזים כאלה, אפילו לא בקרב גברים, ששותים הרבה יותר מנשים (ואיש לא מתווכח עם זה שברוסיה שותים הרבה יותר מדי ושאלכוהול הוא גורם תמותה מספר אחד בקרב גברים צעירים שם). לפי הנתון פה, מרבית האוכלוסייה הרוסית בכלל אמורה להיות לוקה בתסמונת האלכוהול העוברי. למען האמת, זה אפילו מחשיד שניפוח המספרים האלה בקרב העוסקים בתחום הוא ביטוי לאינטרסים האישיים שלהם, כדי שהורים מאמצים רועדים מפחד ירוצו אליהם לקבלת אבחון וטיפול על כל פיפס. במיוחד הורים שאין להם ילדים ביולוגיים ואין עם מה להשוות, עלולים לפרש כל בעיה, שאופיינית לגדילה והתפתחות של ילדים נורמליים באשר הם, כעדות לבעיה חמורה וירוצו להם סרטים בראש. חכמה הייתה סבתא שלי, שלמיטב ידיעתי לא הכירה אף ילד מאומץ, שתמיד חזרה ואמרה והדגישה: ילדים אינם גדלים בקלות. כן, צריך תמיד להיות מוכנים לכל, להיות עם היד על הדופק ולקבל ולאהוב את הילד ויהי מה, אבל לדעתי המספרים וההפחדות האלה מוגזמים, שלא לדבר על יוצרים פניקה וסטיגמות מזיקות.
 

מעין686

New member
הגיוני

לא יודעת לגבי 96% אבל הרגשה שלי שזה קרוב... השאלה אם זה כולל אשה ששתתה כוס יין לפני שידעה שהיא בהריון או רק מי ששותה כוס וודקה מידי יום? אם זה כולל כול אופציה אז גם בארץ יש אחוז גבוה- כול מי ששותה שלוק של יין בקידוש!
בכלל לפני שידעו על הסכנות בשתיית אלכהול היה רגיל שאשה בהריון תעשן ותשתה כוסית בערב לפני השינה- הבעיה עם תסמונת אלכהול עוברי זה שלא ניתן לדעת כמה אלכהול זה מזיק וכמה זה לא מזיק ולכול עובר זה שונה!
בניגוד לארה"ב היכן שיש הרבה אימוצים מבנות 16 שנגד הפלות אך שומרות על ההריון והבריאות וסתם היה פנצר לפי דעתי רוב הפעמים (לא כולם כמובן) אימוץ מרוסיה מגיע מאשה שלא יכולה להתמודד- ולכן צפוי שלא כולן בריאות או שהגבר לא בריא... אם זה נפשי, גופני או שימוש בסמים ואלכהול... יכול להיות שיצא תינוק בריא ומושלם עם כול זה ויכול להיות שלא...
לפי דעתי מספרים כמו 96% הריוניות שותות זה לא סיבה לא לאמץ מרוסיה ויותר מעניין לשמוע כמה אחוזים מהילדים בריאים...
 

זואילי

New member
תפני אלי בפרטי

עבורי התהליך היה קשה עד טראומטי.
אבל הסוף - מתוק מדבש.
והחיים החדשים שלנו - משכיחים את הקשיים של המסע ההוא.
אימצתי לפני כשנתיים וחצי. ביום שלישי היא מתחפשת לאנה. כמובן...
 
למעלה