תהליך השיווק הנכון להמצאה שלי

OldRedEyes

New member
תהליך השיווק הנכון להמצאה שלי

לכבוד עורכי הפטנטים הנכבדים. יש לי אבטיפוס של המצאתי ביד ובקשת פטנט פרוביזורית שאמורה ליצור סוג של הרתעה אל מול חקיינים עתידים. המוצר שלי מיועד לבתי קפה, בתי מלון וכו'.. מה הדרך הנכונה ביותר לשווק את המוצר שלי? והאם יש לי עוד אפשרויות בכדי להרחיב את מערך ההגנה שלי אל מול ההמצאה מבלי לרשום פטנט. בתודה מראש אבי.

הרתעה

שלום OldRedEyes, מאחר ואיננו עוסקים בשיווק והפורום הוא פורום מקצועי בתחומי הפטנטים וסימני המסחר אתייחס רק לחלקים הרלוונטיים. הגנה על המצאה אפשרית רק על ידי פטנט. אם למוצר הסופי המתבסס על ההמצאה יש תכונות עיצוביות הראויות להגנה, ייתכן שניתן יהיה להגן על התכונות העיצוביות באמצעות מדגם. אם למוצר יש שם מיוחד, אז ניתן יהיה להגיש בקשה לרישום סימן מסחרי לצורך הגנה על המוניטין. אולם לא ניתן יהיה להגן על ההמצאה ללא פטנט. בקשה זמנית אינה יוצרת הרתעה של ממש שכן היא לעולם לא הופכת להיות פטנט רשום וניתן לתבוע בגין הפרה רק לאחר שהפטנט רשום (או קובל לאחר בחינה, בחלק מהמדינות). כלומר, הבקשה הזמנית למעשה מרחיקה ממך את האפשרות לתבוע בגין הפרה. אם מדובר בבקשה זמנית שלא נערכה כבקשה מלאה, אני מציע לקרוא את המאמר הבא בטרם ולשקול את צעדיך בטרם תפרסם את המצאתך ברבים. בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

מתבקש ונכון :)

ההרתעה הכי טובה היא היכולת לתבוע בגין הפרה, גם אם מפר ספציפי אינו חושש מתביעה - עצם הגשת התביעה נגדו תוביל (בתקווה) גם לעצירת ההפרה וגם תשמש כדגל אזהרה לכל מפר פוטנציאלי "איתי לא מתעסקים, אני תובע". בברכה, אפלפלד זר פישר, עורכי דין ועורכי פטנטים

אדנדום

New member
הרתעה

מעבר לתשובתם של אז"פ, שים לב שהבקשה הפרוביזורית, כלשעצמה, אינה יוצרת כל הרתעה. האפקט ההרתעתי יתחיל רק שנה וחצי מתאריך ההגשה, כאשר הבקשה תתפרסם לציבור (כמובן בהנחה שהגשת בקשת פטנט מלאה בתום השנה הראשונה).

OldRedEyes

New member
ערב טוב מכובדיי

תחילה, תודה רבה על התוגבות והעצות היפות. לאחר בדיקה שערכתי גיליתי שהמצאתי מתאימה להגדרה -מדגם רשום- היייתי רוצה לדעת למי לפנות בקשר לזה? ומה הפרוצדורה הנוגעת בדבר.. מה ההבדל מבחינה בירוקרטית בין רישום פטנט ובין מדגם רשום? אבי

אדנדום

New member
עורך פטנטים...

עליך לפנות למשרד עורכי פטנטים, שם יוכלו לסייע לך בענייני מדגמים. אגב, מומלץ לתת לעורך הפטנטים לקבל את ההחלטה הסופית אם מדובר בהמצאה כשירת פטנט או במדגם - ולא לסמוך על מה שקראת באינטרנט. הפרוצדורה של הגשת בקשה לרישום מדגם פשוטה, מהירה וזולה באופן משמעותי יחסית לפטנט. עורך הפטנטים יסביר לך בדיוק לאילו שרטוטים (ואולי גם הסברים) הוא זקוק ע"מ להגיש את הבקשה.

למעלה