תה טיבטי, בריא או לא?

אופירA

New member
מנהל
מעניין, אני 5 שנים אחרי טבעת

ולי דווקא אמרו דברים אחרים, המנותחים.
דיברו איתי על ירידה מינורית בהתחלה, ורק אחרי כמה חודשים ירידה קצבית יותר.
גם לי כך קרה ולא אחרת. לא חשבתי שצריך להיות אחרת.

וגם אם חברות היו מספרות לי שירדו 15 קילו אחרי חודש, והמשיכו לרדת גם בחודש הבא - עדיין הייתי מסתכלת מה קורה בגוף שלי, ולא מה קורה בגוף שלהן.
כי הבדלים בין אנשים יכולים להיות כמו ההבדל בין שחקן כדורסל שחור וענק בן 20 בגובה 2.08, לבין אשה הונגריה בת 85 חולת לב בגובה 1.47.
שניהם בני אדם. אבל אם אנו מעמידים את שניהם ביחד - קצת קשה למצוא דמיון, נכון?...

צאי לרחוב סואן באמצע היום, ותראי המוני אנשים שונים בגדלים שונים צועדים כל אחד לכיוון אחר. כי כל אחד צריך להגיע למקום אחר, למרות שכולם ממהרים הביתה.
גם את צריכה להגיע למקום אחר מהחברות שלך. תשתדלי להתמקד אך ורק בדרך לבית שלך.

אני לא יודעת כמה ירדת בימים הראשונים, אבל תצפי שלאחר שתחזרי לאכול רגיל, הירידה הזו תעלה לפחות באופן חלקי.
כמו כן, תצפי שגם אחרי ההידוק הראשוני לא תהיה הגבלה באכילה, והתהליך עלול להימשך זמן. (אין אפשרות להאיצו כי הקיבה תגיב גרוע מאוד).
אם יהיו לך ציפיות ריאליות - לא תתאכזבי.

רומי 912

New member
שלום, מזל טוב עם הטבעת וברוך הצטרפותך לפורום. אצל מי עשית את הטבעת?
מי שעשה את הטבעת אצל ד"ר אבינוח, מקבל הסבר מפורט לפני הניתוח במפגש עם קבוצת אנשים שעומדים לפני ניתוח טבעת, ושם מוסבר להם בפירוט כיצד זה מתבצע וכיצד זה עובד, אם יש שאלות או משהו לא ברור , שואלים ומקבלים הסבר מאד מפורט ומובן.
לי למשל יש טבעת שבדית הניתנת להידוק ופתיחה לפי הצורך וכל אחד מהדק לפי יכולת האכילה שלו. האם אין לך פרטים על הטבעת שלך?

עדי1751

New member
אשמח מאד

אם תוכלי לתת יומן אשפוז קצר מהרגע שהגעת למדיקל ועד עכשיו.
אני מאד חוששת ומתלבטת וני ממש לפני הניתוח
המון תודה מראש ובהצלחה
עדי

אופירA

New member
מנהל
ממי הבנת?

אצל מי נותחת?
מה שם הטבעת (מה הקוד שלה)?

אם שם הטבעת הוא "אבנט קיבתי שבדי curved adjustable band" של חברת Johnson&Johnson, מספר קטלוגי 1000056480 - אז קיבלת טבעת שבדית חדשה, שאותה אכן שמים ב-3.5 השנים האחרונות.

רוב המנתחים מניחים אותה סביב הקיבה בניתוח, ולא מנפחים אותה, אלא מניחים לקיבה להסתגל לעצם קיומה של הטבעת.
לאחר כחודש עושים פעולה כירורגית חיצונית של "סגירת הטבעת", שבה מנפחים אותה באופן חלקי.
ואח"כ שוב ושוב אותה פעולה, לפי הצורך.

casher

New member
בגלל החגים קבעו לי הידוק ראשוני

אחרי חודש וחצי....

קוביd1

New member
הידוק ראשון

ד"ר אבינוח לא מהדק את הטבעת בזמן הניתוח
ניפוח ראשון אחרי חודש וחצי ,בגלל החגים שום דבר לא קרה ,תוכלי לאכול את הגיפלטע פיש ,או את החריימה ,בראש השנה בטבעת פתוחה ,בלי שום עיכוב

הרבה בריאות

קובי

אופירA

New member
מנהל
בדרך כלל קובעים אחרי חודש ושבוע

אז לך יצא עוד שבוע. זה הכל.

casher

New member
אתם מקסימים! תודה על כל התשובות

הייתי עסוקה ולחוצה עם תחילת השנה....
וכנאה שלא ידעתי את כל הדברים קודם.
אני לומדת תוך כדי.
תודה!!!!!

קוביd1

New member
תה טיבטי

בדקתי בגוגל וזה מה שמצאתי
במרכז הרפואי רמב"ם: "ישנם משלשלים שאם לוקחים אותם לאורך זמן הם גורמים לעצלות המעי, שהופך להיות לא גמיש ולא פעיל. בשימוש במשלשלים עלול הגוף להפסיד אלקטרוליטים, כמו אשלגן ונתרן, דבר שעלול להביא לפגיעה בתפקוד הכליה ואפילו להפרעות בקצב הלב. לשם פעילות מעיים תקינה מומלץ להשתמש בתאית ובסובין, לשתות הרבה ולבצע פעילות גופנית. ולדיאטה: פשוט לסגור את הפה".

עמדה דומה מביעה ד"ר אירית חרמש, רופאה בכירה במכון לגסטרו במרכז הרפואי רמב"ם: "לשימוש בתה הטיבטי ודומיו אין שום קשר לדיאטה. אנשים שותים את זה כדי לרזות, אבל בעצם זה כמו לקחת כדור משלשל. לא ידוע מה מכיל התה הזה והאם יש בו חומרים מזיקים. עלולים אף להימצא בו חומרים רעילים.

תחליטי לבד לאור מה שכתוב ,אני לא הייתי ממליץ

קובי

שמחה37

New member
לא.

שום משלשלים לא טובים.

צריך לאזן את התזונה לשתות מים ולעשות ספורט כל המכלול עוזר ליציאות.

חלק מהשינוי זה גם "גמילה" וגם אי שימוש במשלשלים

זה יכול לקחת מעט זמן אבל זה מתאזן

(מישהי ש"נגמלה" ממשלשלים")

שמחה

אופירA

New member
מנהל
זה אסון

זה משלשל ממכר חזק, שיכול להביא רק לצרות צרורות של התמכרות.
לא להתחיל עם זה. כמו סמים בדיוק.
שימוש במשלשלים אינו הדרך לרזות! גם לא בהקאות! זו הדרך לפתח מחלת נפש קשה מנשוא...
שלל עצות שאף אחת מהן אינה חומר ממכר - בקובץ הרצ"ב.

ליבי3617

New member
ממש לא

זה תה משלשל שמשאיר את הקיבה שלך עצלה.
לא כדאי בכלל.

ולמה צריך? בגלל עצירות או בגלל הצורך בירידה במשקל?

ליבי3617

New member
אז יש פתרונות אחרים

לדוגמא נורמלקס לא מפתח תלות וזו אבקה שאפשר לשים במשקה.
גם פגלקס אותו דבר.

ממש חבל על תה טיבטי.

אופירA

New member
מנהל
זה פיתרון מצוין

הכי חזק ברשימת הרעיונות נגד עצירות.
בהתחלה מינון מכסימלי, בהמשך להפחית מינון.

אני השתמשתי בזה כשנתיים, וזה סידר יופי את העצירות.
פתאום אחרי שנתיים אין לי בכלל צורך בעזרה נגד עצירות, כי אני אוכלת המון סיבים תזונתיים. הפסקתי לגמרי עם האבקה, ולא יודעת מה זה עצירות.

למעלה