תואר באוניברסיטה הפתוחה.

tamarhp

New member
תואר באוניברסיטה הפתוחה.

למי שקצת זוכר אותי מפעם.. אני לומדת כרגע שנה ב' באונ' בר אילן (זה לא בדיוק שנה ב' כי יש לי עוד השלמות משנה א' - ילדתי בשנה שעברה - וגם פיצלתי את השנה הזו..) הבעיה היא שההתנהלות אצלנו היא די זוועתית במחלקה, ובגלל שמנסים להעלות את הרמה בצורה קיצונית - יש הוראה ברוב הקורסים להכשיל את התלמידים. (הממוצע השנה בקורס "בדידה 1" היה 68!). יש עוד המון בעיות וקשיים מטעם המחלקה והמרצים, מה שגורם לכך שרק למי שלא צריך לעבוד תוך כדי, לדאוג לבית, או לבזבז זמן על נסיעות, וגם יש לו שכל ועדיף גם ידע קודם - מסוגל לסיים את התואר בציון נורמלי. כל הסיבוכים האלו גורמים לכך שמאד מאד קשה לי לגרד ציונים עוברים ומעלה. המרצים אומרים לנו בפירוש שיהיו מבחנים קשים. לא מבחנים שבאים לבדוק את רמת הידע שלנו, אלא מבחנים קשים ומכשילים שבאים להשיג ממוצע מסויים שנקבע מראש ע"י המחלקה, ולכן אני חושבת לעבור לאונ' הפתוחה - שם ההתנהלות נורמלית ומסודרת, ויש לי כמה שאלות: א. עד כמה התואר שם נחשב? האם יקבלו אותי לעבודה? וויני, אני יודעת שאתה משוחד, אבל תשתדל לענות בצורה אובייקטיבית
ב. עד כמה יש לי טווח בחירה במקומות הלימוד באיזור המרכז והשרון? האם הקורסים מרוכזים רק במקום אחד (ת"א...) או שיש במקומות נוספים (כפ"ס, פ"ת)? האם יש גם בבוקר? (בערב אני רוצה להיות בבית עם הילד שלי.. בבוקר הוא ממילא במעון). ג. האם יש אפשרות שיחשיבו לי את הקורסים שכבר עברתי? האם זה תלוי בציון? ד. עד כמה זה קשה לדעתכם לעבור את הקורס הזה בציון נורמלי ומעלה, באונ' הפתוחה, כאשר הלימודים זה לא החיים היחידים שלך? אני יודעת שלימוד באונ' הפוחה דורש המון משמעת עצמית, וב"ה יש לי כשאני רוצה (למדתי לפסיכומטרי לבד תוך כדי השירות הלאומי, קיבלתי 715), אבל השאלה היא אם יהיה לי מספיק זמן לזה והתואר לא יגרר לי ל10 שנים...

vinney

Well-known member
אני אענה לך כי ביקשת יפה../images/Emo13.gif

למרות שיש פורום האוניברסיטה הפתוחה, כדאי לך לשאול שם, הרבה יותר אנשים יענו. א. לי לא הייתה בעיה ולא מכיר אף אחד שהייתה לו. ב. יש בתל אביב, רמת גן, פ"ת, רעננה, ראשון - תבחרי ג. תלוי בציון וסיליבוס. תגישי לוועדה להכרה בלימודים קודמים ותקבלי תשובה. ד. תלוי רק בך ומשמעת העצמית שלך. אני סיימתי תוך 4 וחצי שנים עם עבודה במשרה מלאה במקביל.

tamarhp

New member
תודה :) ושאלות -

לגבי הציונים: הציונים שלי מתרכזים בתחום שבין 60 ל80. האם יש לי סיכוי שיקבלו את הקורסים האלו, לדעתך? כ"כ חבל לי על שנתיים שלמות של לימודים שילכו לטמיון.... לגבי הקורסים - בכל המקומות הנ"ל יש קורסים של מדמ"ח? ברעננה זה רק דרך המכללה (ב2000 ש"ח יותר)?

vinney

Well-known member
אני באמת לא יודע

החלטות הוועדה להכרה בלימודים קודמים זה לא מדע מדויק בשום מוסד והאו"פ לא יוצאת דופן. לגבי קורסים - תמיד יפתחו קורסים בתל אביב, קורסים מבוקשים יותר - יפתחו ביותר מקומות. אם את באזור המרכז - תהיו בטוחה שתהיה לך קבוצה בתל אביב, אם יהיה במקום יותר נוח עבורך - הרווחת.

2good2b

New member
תואר בפתוחה לדעתי יותר נחשב מבר אילן

ומנסיון אישי הועדה להכרה בלימודים קודמים מאוד מתחשבת. כדאי לגשת ולדבר באופן אישי

generala

New member
../images/Emo45.gif אבל...

אין צורך ללכת באופן אישי מספיק במכתב בדואר. מה גם שלא יעזור לך כי זו ועדה סגורה לציבור (פנימי של האונ' בלבד)

tamarhp

New member
איך אני אמורה להעביר להם את הציונים?

ב"מידע אישי" באתר של בר אילן יש לי אפשרות להדפיס את הציונים וכתוב שם שזה מסמך רשמי, אבל הקורסים כתובים בקיצור, למשל "מתמטיקה בדי" (= מתמטיקה בדידה 1 או מתמטיקה בדידה 2), כך שאי אפשר להבין באיזה קורס מדובר... אז לצרף בכתב יד (או מודפס....) את רשימת הקורסים והציונים שלי ולצרף את האישור הרשמי? איך לעשות את זה?

generala

New member
../images/Emo36.gif

הועדה להכרה בלימודים קודמים
לשלוח הטופס + מסמכים מקוריים וצילומים שלהם של הציונים ולחכות חודשיים בערך. הטופס (סוף העמוד למטה
)

specs

New member
ממוצע 68 זה לא כזההה נמוך...

לא עדיף לך להישאר בבר אילן ולסיים כבר למרות הקשיים?

tamarhp

New member
קצת דחוף - מה ההבדל בין BA לBS.c?

נכנסתי לאו"פ ואני רואה שיש שני מסלולים..

2good2b

New member
BA

בד"כ BSC זה יותר נקודות זכות מBA. תכלס אין הבדל בפועל מבחינת עבודה, קבלה לתואר שני וכו'

למעלה