תואר במשפטים - עזרה בבחירה

nogala1

New member
תואר במשפטים - עזרה בבחירה

ואשמח לשמוע את דעתכם: הבת מתלבטת בין אוניברסיטת אוהיו במילגה מלאה , (מדורגת ~30) אוניברסיטת אמורי ב-70% מלגה ( מדורגת ~ 22) ואוניברסיטת בוסטון 50% מלגה ( מדורגת ~ 20)
היא התקבלה לאוניברסיטאות שמדורגות גבוה יותר - אך ללא מילגה .
היא מתכננת עבודה במגזר הציבורי / עמותות ( כנראה שלא משכורות גבוהות )
היא חוששת מלטבוע בהלוואות בסוף הלימודים .
מחשבותיכם ?
 

John the Savage

New member
קודם כל, אני חושב שהיא צודקת

אם היא היתה מעוניינת בקריירה באחת ממשרדי עו"ד המובילים ולגבות 400$ לשעה, הייתי אומר שאין ספק שתואר בהארוורד או ייל יפתח הרבה דלתות שתואר באוהיו לא יתן לה. אבל מכיוון שהיא חושבת לעבוד במגזר הציבורי/עמותות, התועלת שבהליכה לאוניברסיטה יוקרתית קטנה יותר, והסיכון בלטבוע בהלוואות גדול יותר.

מלגה מלאה זה שיקול משמעותי, וגם אוניברסיטה במקום 30 זה בכלל לא רע. אבל כמובן שיש גם שיקולים נוספים מעבר לדירוג ולגובה המלגה, כגון האם תוכנית הלימוד שלהם מתאימה לכיוון בו היא מעוניינת ובכלל הרושם הכללי מהאווירה והאוניברסיטה. ודבר אחרון לקחת בחשבון: תואר נותן לא רק ידע ותעודה אלא גם קשרים, כך שתואר ב-BU יועיל יותר למציאת עבודה בבוסטון, תואר באמורי יועיל יותר במציאת עבודה באטלנטה וכו' ...
 

John the Savage

New member
שאלתי גם את אישתי שמכירה את תחום המשפטים בארה"ב מבפנים

קודם כל, היא מסכימה עם מה שכתבתי ... אבל מעבר לזה, היא אומרת שחשוב לברר גם אם המילגה שמציעים היא לכל השנים או רק לשנה הראשונה. לטענתה BU ידועים לשמצה בכך שהרבה פעמים הם מציעים מילגה לשנה הראשונה ולא ממשיכים לממן אחר-כך.

ודבר נוסף, כתבתי כבר אבל היא מדגישה את זה עוד יותר: אם היא מעוניינת בתחום כגון נון-פרופיט, חשוב לברר שהמחלקה אכן שמה דגש על נון-פרופיט ולא מתמחה רק בקורפורייט, וזה חשוב במיוחד משום שעזרה מה-career services יכולה להיות קריטית במציאת משרה ראשונה בתחום, ואם הם לא ממש מתעסקים בתחום זה יהיה הרבה יותר קשה.
 

nogala1

New member
תודה לאשתך בשמי …

המלגה היא לכל שנות הלימוד וההכוונה לגבי הקריירה היא נקודה חשוב. וטובה - תודה
 

debby12

New member
מנהל
חסרים כמה פרטים

שאת יכולה, אם את מעדיפה, לענות עליהם רק לעצמך כמובן)

האם היא הולכת לממן את כל שכר הלימוד מהלוואות או שיש גם איזו ערימת כסף שחסכתם לצורך זה? אני שואלת כי אם יש גם כסף אז לא כל העלות מיתרגמת להלוואה עתידית שלה

יותר חשוב - איפה אתם גרים עכשיו ואיפה היא חושבת לגור אחרי קולג' (בהנחה שתהיה עבודה וכו' - אבל מה ההעדפה שלה? היא מעדיפה קרוב להורים?). נדמה לי שאוניברסיטת בוסטון מפוקסת בעיקר למי שירצה לגור בבוסטון והיא פחות "לאומית". אולי זה קשקוש - אבל זו התפיסה בעיני רוחי. ואמורי היא בג'ורג'יה כלומר ממש ממש מדינה דרומית וזה יותר מדבר למדינות דרומיות.

מעבר ל"מדבר" זה פשוט כי יהיו יותר בוגרים של אמורי, נניח, במדינות דרומיות והרבה פעמים בוגרים שוכרים לעבודה בוגרים מאותו המוסד...

נראה לי שהייתי הולכת על אוהיו ומתבאסת על שהיא תהיה עוד "אויבת" של יוניבסיטי אוף מישיגן בפוטבול [יש יריבות אימתנית בין השתיים]
 

iris mom of two

New member
לבת שלי יש תוכנית דומה

דבר ראשון, שתלמד איפה שהיא רוצה לעבוד. דבר שני, היא חכמה. באמת לטבוע בחובות עם המסלול שהיא רוצה זה לא כדאי.
&nbsp
שמחה לשמוע שיש הורים במצבי
 

nogala1

New member
ערימת הכסף מממנת כרגע לשלושת ילדי את התואר הראשון :)

תודה על הנקודות שהעלית
 

debby12

New member
מנהל
אה -
לא ממש שמתי לב לכותרת

אם ככה אין שאלה בכלל. אוהיו סטייט - לגמרי. ואני כן מתחום המשפטים (ואם את רוצה גם יכולה לפרט יותר במסר)

ההבדל בין 20-22 ו-30 אינו כה גדול. ובכלל לא היה לי מושג ש BU מדורגת כה גבוה (את בטוחה שזה לא רק השנה שהתפלק להם ככה? הם פעם לא היו כה גבוה מזכרוני)

והמחיר של משפטים הוא עצום

בקיצור - לאוהיו סטייט ומהר. והעם דורש טיפים איך - כפרעליה - היא הצליחה לקבל מלגה מלאה לבי"ס למשפטים? לדעתי זה נדיר אלא אם כן מדובר באיזה יתומה מרואנדה או סיפור קורע לב שכזה...
 
אוהיו סטייט, לא אוניברסיטת אוהיו... אלו שתי

אוניברסיטאות שונות לגמריי והראשונה הרבה יותר טובה.
&nbsp
אבל יותר לעניין, באתר שלהם אוהיו סטייט כותבים ש-20% מבוגרי בית הספר למשפטים שלהם מצאו עבודה מחוץ לאוהיו. זה בקשר למה שכולם כתבו לך בקשר להשפעה של מיקום הביה"ס על העבודה העתידית. מצד שני, יכול להיות שהסטטיסטיקה הזו קצת מטעה כי רוב הסטודנטים בסטייט סקול כזה הם מראש מאוהיו. יכול להיות שתלמידי החוץ מוצאים עבודה מחוץ לאוהיו באחוזים גבוהים יותר, במיוחד בתחומים שבהם בתך רואה את עתידה. אני די בטוח שיש להם סטטיסטיקה גם של זה ושהם יהיו מוכנים לשתף אתכם במספרים (כסטייט סקול אני חושב שהם חייבים).
&nbsp
בשורה תחתונה, אמנם בלי לדעת פרטים חשובים כמו היכן היא למדה לתואר ראשון (מרחק מהבית וסוג וגודל האוניברסיטה), ורק בהתחשב בתחום שהיא מכוונת אליו (ולאחר שהייתי אוסף את הנתונים המלאים על הפלייסמנטס שלהם לאאוט-אוף סטייט סטודנט ומקווה לגלות שהם מעודדים), אני הייתי כנראה ממליץ לבת שאין לי ללכת על האופציה נטולת החובות של אוהיו סטייט.
&nbsp
&nbsp
 

Gidi Shemer

New member
אני לא מתחום המשפטים

אז קחי את העיצה שלי עם שקיק של מלח.
אם היית כותבת שהיא מתלבטת בין מלגה מלאה בדירוג 30 לעומת 50% מלגה בדירוג של טופ 5, ובמיוחד אם היא היתה מעוניינת בשוק הפרטי היוקרתי, אז בהחלט היה מקום לתת משקל מאד גדול לדירוג האוניברסיטה.
אני חשוב שבהשוואה בין 20 ל- 30, ובמיוחד כשמדובר בשוק שהיא מעוניינת בו, המשקל של המלגה חזק מאד ואני מאד מזדהה עם קו המחשבה שלה.

שוב דיסקליימר- אני לא מומחה בתחום ולא יודע שום דבר על איכות הלימודים בשיקגו בהקשר של העניין הספציפי שלה. זה שלימודי תואר מסויימים נמצאים בדירוג מסויים לא מבטיח שבתחום ספציפי המקום נמצא דווקא במקום חזק
 

xbuffalomen

New member
שאלת תם לאו דווקא למקרה הנוכחי

למה לא ללמוד בישראל ורק אחרי השלמת תואר לחזור ולהשלים את הנחוץ ? אם אני מבין נכון התכנים זהים (או ניתנים להסבה) וזה בטוח פחות משעבד
 

debby12

New member
מנהל
הרבה סיבות - אתחיל ב....

1. כי ילדים שגדלו בארה"ב אין להם את רמת העברית הנדרשת כדי ללמוד משפטים בעברית (ואם הם ינסו, סביר שיהיה אחרונים בכיתה לאור רמת השפה שלהם שהיא קריטית במקצוע הזה)

2. כי קשה מאוד להתקבל ללימודי משפטים בישראל (באוניברסיטה/מוסד נורמלי. לא דיברת על מכללת שושנת העמקים...)

3. כי הסיכוי למצוא עבודה אחר כך בארה"ב עם תואר מישראל אפסי

4. כי התכנים אינם זהים (ולא ממש ניתנים להסבה)

5. כי רוב המדינות - אולי כולן - לא יתנו לך זכאות לגשת לבחינת לשכת עורכי הדין על בסיס תואר מישראל בלבד
 

nogala1

New member
בחלק מהמחקרים צריך להוסיף לימודים גם פה

עד כמה שהבנתי , מקצועות פרה - רפואיים ורפואיים דורשים הכשרה בכדי להסב את התואר לדרישות המדינה הספציפית .
גם בהנדסת בניין נדרשת תעודה מקומית .
אבל הצעירה שלי שקלה ללמוד עיצוב תעשייתי בישראל - כך שזה בהחלט אפשרי במקרים מסויימים
 
למעלה