תואר במשפטים - עזרה בבחירה

ranshe

New member
צבא?

לא יודע לגבי אחרים ולילדים שלי יש עוד זמן, אבל מי שמגיע בגיל צעיר צריך לעשות צבא.
לא מתאים לכל הילדים ו/או ההורים..

Gidi Shemer

New member
היות ומדובר בבת, אז זה לא ממש רלבנטי

דחיית הגיוס של בנות כ״בנות מהגרים״ הופכת לביטול גיוס בערך בגיל 21 (לא זוכר אם 21 או 22), כך שבסיום הקולג׳ הצבא הישראלי כבר לא רלבנטי

ranshe

New member
אנחנו לא מדברים על תואר ראשון בארץ במקום הקולג'?

אם ככה, נראה לי שאני צריך לבדוק כמה קונטיינרים נשארו
#קרוס

Gidi Shemer

New member
תואר במשפטים בארה״ב הוא תואר מתקדם

הכוונה שלי היתה שהעובדה שהיא מתעניינת בתואר במשפטים מרמזת שהיא (סביר להניח) כבר בערך בגיל 22, וזה כבר גיל שהצבא הישראלי נותן בו פטור לבנות מהגרים (אין לי מושג מה קורה עם בנים. לא יודע איך לעשות בנים)

ranshe

New member
זה אני מבין, אבל חשבתי שבאפלו מדבר על ראשון בארץ

והשלמות בארה"ב.
אולי טעיתי.
קרה בעבר.
&nbsp
לבחור הזה יש בעיה הפוכה

האמת היא שבן מהגרים שנולד בחו"ל או היגר בגיל צעיר דווקא

כן זכאי ללימודים בישראל (אבל עם כל מיני מגבלות). אין לי מול העיניים את המסמך שהבן שלי קיבל עם הפטור, אבל מהזיכרון זה דומה למה שכתוב תחת "לימודים אקדמאים בישראל (וכן לימודים בישיבה)" באתר הזה:
&nbsp
http://www.israelishortcut.org/Services.aspx?l=1&c=3&id=49

meir12121

New member
חד משמעי: האוניברסיטה שנותנת מילגה מלאה

אין פה בכלל שאלה, ברור שאוניברסיטת אוהיו שנותנת מילגה מלאה.
ההבדלים בדירוגים בין האוניברסיטאות שהוזכרו לא מצדיקים לוותר על מימון מלא.
אישית אני לא חושב שיש הבדל משמעותי בין תוכניות הלימוד במשפטים באוניברסיטאות השונות מבחינת ההצלחה אח"כ.
אני טוען שכאשר כל שאר הנתונים שווים, סטודנט שיעבור את תוכנית הלימודים של הארווארד לא יהיה עורך דין טוב יותר מסטודנט שעובר את תוכנית הלימודים של כל אחת מהאוניברסיטאות שהוזכרו. כאשר מדובר במקצוע עורך דין האוניברסיטה נותנת רק את הבסיס והיסודות, עיקר ההתמחות וההתמקצעות מתבצעים בעבודה המעשית שאחרי הלימודים.

Boston Guy

New member
אתה טועה

כלומר - אתה צודק בכך ש"אני לא חושב שיש הבדל משמעותי בין תוכניות הלימוד במשפטים באוניברסיטאות השונות" - אבל אתה טועה בהמשך המשפט שלך כשאתה כותב ש"סיכויי ההצלחה" של צעיר שלמד משפטים באוניברסיטת הארווארד אינם שונים מאלו של צעיר שלמד משפטים באוהיו סטייט, למשל.

אני מסכים איתך שזה שלמד בהארווארד לא בהכרח יהיה עורך דין יותר טוב. אבל במיוחד כשזה קשור למקצוע כמו עריכת דין -
IT IS NOT WHO YOU ARE - IT IS WHO YOU KNOW.
להיות חלק מהאלומניי של הארוורד זה יתרון לא קטן בשוק הזה.
וזה בהחלט משפיע סוג המקומות שיש לך סיכוי להתקבל אליהם להתמחות, וגם ל"עבודה מעשית אחרי הלימודים".

meir12121

New member
אתה צודק, וגם אני (דברי הוצאו מהקשרם
)

כאשר כתבתי שאין הבדל בסיכויי ההצלחה, התכוונתי בין האוניברסיטאות שהוזכרו בפוסט הפותח, ולכן טענתי שההבדלים בדירוג שלהם אינו פקטור חשוב לבחירה ביניהם.
בפסקה שאחרי כן כבר התייחסתי באופן כללי לתוכניות הלימודים בכל האוניברסיטאות וכאן כבר דיברתי על "עורך דין יותר טוב". מסכים שזה לא היה ברור לגמרי מהניסוח שלי.
מאוד מסכים איתך שלבוגר משפטים של הארווארד סיכויי הצלחה גדולים מאוד (שאינם קשורים לאיכות תוכנית הלימודים). נוסף על נושא האלומניי שהזכרת אני יכול לחשוב על עוד כמה סיבות טובות:
א. מי שמצליח להתקבל ללימודי משפטים בהארווארד הוא בהגדרה בעל כישורים אישיים גבוהים, ולכן מבוקש מאוד בשוק העבודה.
ב. הבוגרים מבוקשים מאוד גם כי עצם העובדה שהפירמה מציגה בוגרי הארווארד בין עורכי הדין שלה זה תורם למוניטין של המשרד.
ג. בכל מחזור יש אחוז גבוה של סטודנטים שהם דור המשך של משרדי עורכי דין מובילים, או בנים של השמנא והסלתא של אמריקה. מבחינת יצירת קשרים זה נכס אדיר לכל עו"ד בפוטנציה.

ilanvag

New member
אני עם ג'ון ואשתו -- כל הנימוקים שהובאו

המילגה היא מאוד משמעותית וחשובה.

KallaGLP

New member
אני לא מומחית גדולה לעניין, אך בלי ספק הייתי הולכת על המלגה.

placid1

New member
מה עלות הלימודים באמורי לעומת

אוהיו? אם בכל המקומות היתה מקבלת מלגה מלאה, איך היא היתה מדרגת אותם ולאן הכי היתה רוצה ללכת? אני לא הייתי בהכרח בוחרת במקום עם המלגה המלאה אם למשל הייתי מעדיפה מבחינת המיקום ותכנית הלימודים את אופציה 2 של ה 70% מלגה וה 30% שהייתי צריכה לשלם מכיסי היו הגיוניים מבחינה כלכלית והייתי מסוגלת לעמוד בהם. נשמע שהיא עם ראש על הכתפיים ויודעת מה היא רוצה, כל הכבוד ובהצלחה!

nogala1

New member
תודה

היא והוריה נוטים יותר לאמורי . היות והאוניברסיטה קרובה הביתה והתשלום מכיסה יהיה 13000 $ לשנה - בהחלט אפשרי . אבל אוהיו בהחלט מפתה - שינוי אווירה , חיזור אינטנסיבי אחריה ואי תשלום שכר לימוד...
אני מנסה להוציא אותי ואת בעלי מהמשוואה , בכדי לתת לה לבחור את חייה בעצמה .

למעלה