תואר ראשון בפסיכולוגיה :)

Columbina

New member
אפיק מעבר

אפשר להתחיל ללמוד קורסים במקום מסויים, וכשלוקחים מספר מסויים של קורסים בהתאם לתנאי האפיק בציון ממוצע מסויים (בדרך כלל מעל 90) אפשר להמשיך את התואר במוסד אחר.

חשבת על האוניברסיטה הפתוחה?

אין סף קבלה, ואת יכולה להצליח שם ואז כן להתקבל עם ציוני התואר יחסית בקלות, כי הם אוניברסיטה ולא מכללה.
אני לומד שם (מסיים תואר ראשון עוד שנה).
החיסרון הוא שסביר להניח שיקח לך עוד שנה לתואר (כלומר 4 שנים במקום 3)

montella

New member
זה לא בהכרח חיסרון, אפשר להסתכל על זה אחרת

שנה פחות לפנסיה

aristoTALI1

New member
ושוב עולה השאלה

אם לומדים באוניברסיטה, סיכויי הקבלה טובים יותר מאשר אם לומדים במכללה?
ונגיד היו מקבלים אותי לאוניברסיטה על הקשקש ואני אסיים את התואר עם ציון 84, ולמרות זאת במכללה אני יכולה להצטיין ואני אסיים, נניח, ב-92. אין לי בעצם יותר סיכוי להתקבל לתואר שני כשאני מצטיינת במכללה?

Just Neta1

New member
בעיקרון לא אמורה להיות סיבה שלא...

כי בסופו של דבר נבדקים קריטריונים ספציפיים- ציון מתא"ם, ציון תואר, ניסיון, המלצות.. אם יש לך את כל אלה, יש לך סיכוי טוב ופחות רלוונטי מאיפה את מגיעה. לא שמעתי שמקום לימוד של תואר ראשון פגע בסיכויי קבלה של מישהו.

רק שני דברים-
א. הבנתי שהרבה סטודנטים במכללות מתלוננים על זה שלא לימדו אותם מספיק למתא"ם והם היו צריכים להשלים הרבה חומר לבד. אני לא רוצה להכליל כי אין לי מושג וזה כמובן תלוי איזו מכללה, אבל זה מה ששמעתי מבוגרי מכללות- אז רק תקחי את זה בחשבון (למרות שעם אלה שדיברתי איתם- זה לא פגע בהם בציון הסופי, אז זה לא נורא).
ב. כמו שאמרו לך כבר- ניסיון מחקרי, קשה יותר להשיג במכללות כי ברובן אין מחקר משמעותי ולכן תצטרכי להתנדב באוניברסיטה או משהו כזה, אבל זה לא די בקטנה.

למעלה