תואר שני במשפטים לבעל תואר במדעי החברה

Jagannatha

New member
תואר שני במשפטים לבעל תואר במדעי החברה

שלום, ראיתי כי ישנו מסלול שקיים במספר אוניברסיטאות לתואר שני במשפטים לבעלי תואר במדעי החברה. התואר הרלוונטי שאני מתכוון אליו הוא מטעם אוניברסיטת בר אילן(אני מניח כי הוא זהה באוניברסיטאות אחרות המקנות אותו). אני סטודנט לתואר ראשון בלוגיסטיקה וראיתי כי ישנה אופציה להתקדם לתואר שני במשפטים. דרך הפקולטה למשפטים, מדובר בתואר הנחשב כM.A ולא כLL.M כיוון שלא מדובר בבעל תואר ראשון במשפטים וגם התואר אינו מקנה אופציה לעסוק בעריכת דין(אני מודע לכך שיש אופציה להשלמה לעריכת דין בכל מיני מוסדות שונים ואז התואר הופך בעצם למעין LL.M). שאלתי היא כזאת: מה מקנה התואר הזה בחוץ(במובן העסקי/פרטי ולא במובן האקדמי)? האם הוא נצרך? האם יש טעם לעשות אותו, כיוון שראיתי בפורום אחר של אנשים שעשו אותו שהם החליטו להשלים את האפשרות של עריכת דין אז כנראה מדובר בתואר שהוא רק ציורי ואינו פרקטי במיוחד. אשמח לתשובה קונקרטית בנושא ממבין עניין. בתודה, אבישי סגל

תשובה:

התארים הללו בדר"כ מקנים ידע תיאורטי ופחות פרקטי. מובן שלא תוכל להיות עו"ד או לגשת להתמחות איתו. עו"ד היום גם פחות ופחות נגשים לתואר שני במשפטים אלא פונים לתחומים אחרים וכלכליים יותר.

Jagannatha

New member
אז במילים אחרות

עדיף לא לטרוח לגשת לזה בכלל אלא אם כן אני רוצה להיות עורך דין מוסמך. תודה רבה

המשך:

זה עדיין תואר מעניין. אבל תלוי מהו הערך המוסף שאתה רוצה להפיק ממנו ומהם התכנונים שלך לעתיד.

borogon

New member
יש בנתניה תכנית השלמה מהתואר הזה לעו"ד

היכנס לאתר המכללה ותוכל לראות שם

למעלה