תואר שני (ושלישי) במדעי המחשב

תואר שני (ושלישי) במדעי המחשב

היי אנשים. אם יש פה אנשים שלומדים אחד מהתארים הנ"ל אני מאוד אשמח לשמוע ממכם: - מדוע בחרתם בלימודי המשך במדמ"ח? - איפה לדעתכם הכי כדאי ללמוד ובמה זה כרוך מבחינה אישית ומקצועית? - עד כמה משנה המקום בו עושים תואר שני (בהנחה שעושים עם תזה כמובן) בזמן קבלה לתואר שלישי? כל פיסת מידע בנושא תעזור לי מאוד, תודה.
 

טיורינג

New member
אני לומד לתואר שני

באוניברסיטה הפתוחה. בחרתי ללמוד לתואר שני כי בשלב מסויים נשבר לי ה**ן לעסוק בעבודה החד גונית של תכנות (לפחות אצלי היא היתה חד גונית) ואני באמת אוהב את החומר התיאורטי של מחשבים (אלגוריתמים, סיבוכיות וכיו"ב) ככה שאני עושה את זה בעיקר מתוך עניין. אני לומד באו"פ כיוון שכשהתחלתי ללמוד לתואר שני זה היה בתל אביב. אז הייתי עוד קצין בקבע והיתה לי ממש בעיה לצאת באמצע היום ללימודים, ככה שהפסדתי המון שיעורים. לתדהמתי התברר לי שבלי להגיע לשיעורים אין לי סיכוי לעבור את המבחנים (ואכן לא עברתי...), אז עזבתי שם ועברתי לפתוחה. מאז השתחררתי, אבל אני ממש נהנה ללמוד בפתוחה, שיטת הלימוד הזאת מאוד מתאימה לי. אה, וכמובן שכיוון שאני מנחה באו"פ הלימודים שלי שם הם בחינם, אז זה גם שיקול
לגבי השאלות האחרות - אין לי מושג, אני עובד לאט, ועד שלא אסיים את התואר השני אני לא מתחיל לחשוב על השלישי...
 

johnny d

New member
משנה מאוד איפה

ההבדלים הם שמיים וארץ בין המקומות. ראשית כל, כל מסלול מהיר ללא תיזה או תואר שני במכללה לא שווה את הנייר עליו הוא כתוב. סה"כ קצת לימודי המשך מעבר לתואר ראשון. לעומת זאת תואר שני עם תיזה זה עניין אחר, זה צעד קדימה באקדמיה וקצת ניסיון מחקרי שנדרש במשרות מסויימות. לעומת זאת אני מאוד מקווה להתקבל לויצמן, שם זה לימודים במשרה מלאה, לפי מה ששמעתי אני מקווה שכמה שנים שם יחשבו לי כניסיון מעשי למשרות של פיתוח ומחקר, שזה אחת השאיפות שלי (לפני הפרופסור) :)
 

ron369

New member
נראה לי שגם הקורסים יכולים להשתנות

בצורה רחבה בין האונ' (מה שלא בהכרח מחייב את אותם נושאי לימוד ומחקר באונ', אני מניח), הרבה מעבר לקורסים של תואר ראשון (המל"ג בכלל יכול להגיד משהוא בנוגע לדרישות מינימליות של קורסים?) (מי מציע מכרז ליצירת סקריפט, בפיירפוקס, ששומר אוטומטית את כל מה שנכתב בחלון ההודעה, ומוחק את המידע אמ"מ הכל באמת נשלח בסוף, ולא הושמד באכזריות?
)
 

vinney

Well-known member
תחפש בפלאגינים

יש שם משהו כזה
(כנראה שאתה לא היחיד שסובל משגעונות תפוז
)
 

johnny d

New member
למי אכפת מקורסים ?

זה לא תואר שני במנהל עסקים. מהיכירות שלי עם אנשים בתחום (אני מניח שכמו רוב המשתתפים כאן, גם אני מסתובב בחברה אנשים מתחום ה"הי-טק"), אין לתואר שני שום השפעה על מקומות עבודה שאינם עוסקים במחקר או פיתוח. כלומר אם אתה בדיוק כמו מועמד אחר כאשר ההבדלים הם: 1. אתה עם תואר שני. 2. הוא עם שנת ניסיון תעסוקתי נוספת. אז מה לעשות לא יקחו אותך. השאלה היא, מה הסיבה שעבורה אתה עושה את התואר ? אם כל מה שאתה מעוניין זה להרחיב אופקים, אז תבחר את המקום בו הקורסים הם בנושאים שהכי מעניינים אותך. במידה ואתה מחפש עבודה במדע, תואר שני ללא תיזה מכובת זה לא תואר שני.
 

ron369

New member
מכיוון שצריך לעשות כ-8 או 12 קורסים

בהחלט הייתי אומר שיש חשיבות לאם הקורסים הם "תורת הרקורסיה", או "חישוב קוונטי" (הראשון מאב"ג והשני מאת"א. למיטב ידיעתי, לראשון אין מקביל בשני ולהיפך). נכון שזה לא ישפיע על הקבלה שלך למקומות עבודה. ונכון שזה לא באמת ישיפיע על איכות התיזה. אבל, זה לא אומר שלא חשוב מה הנושא. הזמן שתשרוף על הקורסים הוא משמעותי, יחסית, גם אם הוא מינימלי ביחס לתואר הראשון. (שלא לדבר על כך שקורסים בנושאים שמעניינים אותך בתואר השני, רומז באשר ליכולת שלך למצוא מנחה טוב, ובכלל - להכיר את הנושא לפני התיזה, דבר שאני מניח משמעותי למי שלא יודע מראש באיזה נושא בדיוק תהיה התיזה שלו. וכן, לקורס טוב אין תחליף כמעט, ביחס לספרים בנושא - תלוי במרצה (נכון?).)
 

דודהלי

New member
לא מדוייק

כמי שהתקבלה לעבודה אחרי שסיימה תואר שני- לענייני קבלה לעבודה ושכר- תואר שני שקול לשנתיים נסיון.
 
באמת?

האם יכול להיות להיות שזה יצא ככה רק במקרה שלך או ששמעת על כך מעוד אנשים? תודה
 
תואר בבין-תחומי עם תיזה -שווה משהו?

אני לא בטוח שאני מתקבל לת"א אבל לי אופציה לעשות תואר שני במדמ"ח בבין-תחומי בהרצליה שכולל תיזה (זה לא חלק מהמסלול הרגיל) האם זה שווה משהו? נראה לכם שאני יכול להתקבל לדוקטורט באחת האונ' עם תיזה שעשיתי בבין תחומי? בבקשה לרשום בתגובה שלכם אם היא מבוססת על ידע וניסיון או השערה כי זה מאוד קריטי לי כל הנושא תודה
 

neko

New member
בתור בוגר הבינתחומי,

אני מאד ממליץ עליו מהרבה בחינות - אבל המסלול של תואר שני הוא חדש (עוד לא שלוש שנים), והמסלול עם תזה רק נפתח בקרוב. עוד מוקדם לדעת איך יתייחסו לתואר השני מבחינה אקדמית. אבל הדבר הכי חשוב בשביל להתקבל לדוקטורט הוא תחום עניין משותף עם חוקר, ושתוכיח את עצמך בתזה. אם תעשה תזה מעולה בבינתחומי, אני מניח שתמצא מנחה שירצה אותך לדוקטורט יותר בקלות מאשר אם תעשה תזה בינונית במכון ויצמן. מצד שני, קח בחשבון שרוב האנשים ממשיכים לדוקטורט אצל אותו מנחה אצלו עשו את התזה, ככה שתואר שני בבינתחומי כרגע תוקע אותך, אלא אם כן המנחה כ"כ ירצה אותך, שהוא יעשה קומבינה שיקבלו אותך לאונ' כלשהי, שתעשה דוקטורט על הנייר אצל חבר שלו, והוא ינחה אותך בפועל. זה למעשה די מקובל, אני מכיר כמה דוקטורנטים כאלה בבינתחומי. לסיכום, הדבר הכי חשוב בשביל להכנס לאקדמיה זה לא איפה עשית את התואר השני והדוקטורט, אלא אילו מאמרים פרסמת, עם מי, ואיפה הם הוצגו. עדיף לך לעבוד עם חוקר נחשב במכללה מאשר עם איזה פוסטדוק עלום שלא פרסם שומדבר חשוב אבל במקרה יושב בעברית או באת"א.
 
ההודעה שלך מאוד מעודדת

סתם מסקרנות - אתה בוגר תואר ראשון או שני? עם מי אתה חושב שאני יכול להתיעץ בנושא? תודה!
 

vinney

Well-known member
המם...

אני לומד באוניברסיטה הפתוחה, בעיקר כי אני רגיל ללמוד שם (אחרי שסיימתי שם את התואר הראשון), וגם כי אני רוב הזמן בחו"ל, אז זה נוח
לגבי אם זה חשוב - וודאי שזה חשוב, אבל מה שבאמת חשוב זה לא המקום אלא נושא התיזה והמנחה. תואר שלישי זה המשך מחקר של התואר השני (בד"כ), לכן אם את בוחרת מנחה עם שם טוב ונושא שיש בו הרבה מחקר, יש הרבה יותר סיכוי להמשיך לתואר שלישי. כמובן שמנחים עם שם טוב הם אלה שנותנים שם טוב למוסדות, כך ששני הדברים קשורים
בארץ, כמעט כל האוניברסיטאות חזקות בתחום (מכון ויצמן וטכניון יותר, חיפה ובר אילן פחות, השאר באמצע), להוציא את האו"פ שהמחקר בנושא מדעי המחשב בה מועט. מה שכן, באו"פ אפשר להביא כל מנחה שיסכים להנחות, כך שאם אגיע לשלב שארצה לעשות תיזה, סיכוי גדול שאפנה למישהו בויצמן או טכניון להנחיה.
 

טיורינג

New member
ויני

אמרת עכשיו משהו חשוב - באמת אפשר להביא כל מנחה שיסכים להנחות?! אם זה נכון זה ממש עוזר לי. אני לא מצליח למצוא אף אחד במחלקה שרוצה/יכול להנחות אותי בנושאים שמעניינים אותי...
 

vinney

Well-known member
זה מה שכתוב באתר המחלקה

הם יצמידו מישהו מהאו"פ בכל מקרה, אבל אם אתה מביא מנחה חיצוני שמסכים - אין להם בעיה עם זה. מישהי שעברה פה בפורום עושה מחקר אצל דוד הראל.
 

טיורינג

New member
נפלא, חדשות טובות

למרות שמעולם לא ראיתי את זה באתר של המחלקה, כנראה לא הסתכלתי טוב....
 

johnny d

New member
באמת ?

אני כבר בחצי הדרך עם הקורסים של תואר שני בפתוחה. וחשבתי לעבור למקום אחר כי פשוט אין מנחים עם נושאים מעניינים. השאלה היא, איך אתה מתכנן למצוא מנחה שיסכים להנחות אותך ? נראה לי שאם לא אתקבל לויצמן אלך בכל זאת בתור שומע חופשי אולי אכיר כמה פרופסורים שבסוף יסכימו להנחות אותי :)
 

vinney

Well-known member
המם...

אני אשלח מיילים לאנשים בקבוצות מחקר שמתעסקות בנושאים שאני רוצה להתעסק בהם ואקווה לטוב? לא יודע
 
למעלה