תואר שני (ושלישי) במדעי המחשב

vinney

Well-known member
כי אין לי זמן

וכמו שאמרתי, אני רוב הזמן בחו"ל

gil levi

New member
מוסיף שאלה

לכל אלו שמגיבים (פרט לויני וטיורינג שכבר עשו זאת), תוכלו לכתוב מדוע בחרתם במוסד שבו ברחתם? יתרונות/חסרונות כלשהם שספציפיים למוסד הזה? תודה מראש.

gil levi

New member
נצל"ש- שאלה על תואר שני באו"פ.

האם יש תנאי קבלה לתואר שני במדעי המחשב באו"פ? תודה מראש.

vinney

Well-known member
בוודאי

לפי הידיעון - ממוצע 80 בתואר ראשון לפחות + קורות חיים - נתון לשיקול הועדה המחלקתית. אם הממוצע לא מגיע, אפשר להתקבל על תנאי. יש קורס חובה - נושאים נבחרים באלגוריתמים, ואם לא עשית קורס בחישוביות וסיבוכיות בתואר ראשון (אחד מהשניים באו"פ או משהו שקול להם) - אז אחד מהשניים באו"פ לתואר ראשון מתווספים לחובה.

gil levi

New member
תודה רבה.

שאלה נוספת- מה זה אומר בדיוק על תנאי? הממוצע שלי בתואר השני צריך להיות גבוה מסף מסויים? אם כן, אז מה הסף?

vinney

Well-known member
המם...

על תנאי זה שאתה לא עומד בדרישות סף, אז נותנים לך דרישות נוספות וזמן לעמוד בהם. זה אומר בד"כ שאתה צריך לעשות קורסים מסוימים בממוצע מסוים או בציונים מסוימים. זה יכול להיות קורסי השלמה או קורסים שנחשבים לתואר, אבל תהיה תלמיד מן המניין רק לאחר שתעבור אותם, ואם לא תעמוד בתנאי (לא תעבור את הקורסים בציונים נדרשים) - לא תוכל להמשיך. לגבי סף ציונים, לתיזה בד"כ דורשים ממוצע 85 (לפחות באו"פ זה כך, לפי הידיעון, גם בכמה מקומות אחרים שראיתי) בלי תיזה, אני חושב שצריך ממוצע 75, אבל אני לא בטוח.

gil levi

New member
כי אני לא חושב שאסיים עם 85.

לא נורא. אני מניח שלתואר שני במתמטיקה צריך ממוצע נמוך יותר, ואני ממילא נמשך יותר למתמטיקה. יש סיכוי להירשם לתואר שני בלי תזה ואז לשכנע את אחד המרצים להנחות אותי?

vinney

Well-known member
זה ממוצע תואר שני, לא ראשון

קודם כל נרשמים לקורסים, ולפי ממוצע קורסים מחליטים אם לאפשר לך לעשות תיזה. לפחות באו"פ זה כך.

טיורינג

New member
למיטב ידיעתי

בשביל להתקבל לתואר שני אתה חייב ממוצע 80 בתואר ראשון, בכל אוניברסיטה. אבל, שים לב שאנחנו נמצאים במדינת ישראל, ולכן הכל פתוח למשא ומתן. גם אם יש לך ממוצע קרוב ל-80 (אני לא מתכוון ל-60, יש גבול גם לזה...) תוכל להתקבל, כמובן תחת תנאים מסויימים (יש כאלה שידרשו שתעשה קורסי השלמה מסויימים, ויש כאלה שיקבלו אותך על תנאי למשך סמסטר או שניים) אבל שווה לנסות את מזלך בכל זאת.

למעלה