תואר שני מעל גיל 30, שאלות

תואר שני מעל גיל 30, שאלות

שלום לכם, התקבלתי לתואר שני, אני בת 36, יתומת צה"ל. התואר יקר יקר (תואר של שנה אחת) ורציתי לשאול אם יש סיכוי לקבל מילגה או עזרה או משהו ממשרד השיקום.. תודה!

No name for now

New member
אפשר לפנות לועדת חריגים

יש מקרים בהם הם מסייעים במימון לימודי תואר שני גם ליתומים מעל גיל 30 אבל, לימודי תואר שני חייבים להיות באותו המקצוע כמו תואר ראשון (כלומר חלק מהליך השיקום באמצעות רכישת מקצוע) נשמח להתעדכן על ההליכים לאישור וטיפים אם יש בהצלחה

תודה רבה!

זה לא ממש באותו המקצוע, אבל בהחלט במה שניתן להחשיב כהתפחות מקצועית באותו הכיוון. התואר הראשון בקולנוע, הניסיון המקצועי בעקבות התואר הוא בתסריטאות ועיתונאות, שהובילו לעבודה בתחום המדיה הדיגיטלית, והתואר השני - פילוספיה, מידע ותרבות דיגיטלית. איך זה נשמע? עובר? תודה רבה! איך מגיעים לועדת חריגים? התקשרתי למשרד השיקום והפנו אותי למישהי שממונה על האיזור שלי כדי למסור לי אינפו, אבל לא דובר על ועדת חריגים. יכול להיות שהיא תפנה אותי...

No name for now

New member
לועדת חריגים מגיעים באמצעות מכתב

עובדת השיקום צריכה להגיד לך בדיוק למי לשלוח את המכתב (מען רשמי) היא גם תנחה אותך מה לכתוב במכתב (אם היא לב בקשי ממנה להנחות אותך מה המכתב צריך לכלול), עקרונית צריך להסביר מה את רוצה ללמוד ולמה, וכנראה גם למה את חושבת שהם צריכים לסייע לך למרות שעברת את גיל 30 בהצלחה

greywolf

New member
לא מתקשר ישירות אבל

אם אני מזהה את תוכנית הלימודים שציינת הרי שזוהי תוכנית מ.א חדשה שאוניברסיטת ת"א חנכה. היא אחת ממספר תוכניות המלמדות לתואר שני בתקופה מקוצרת, ובמחיר כפול פחות או יותר. זוהי תוצאה של ניסיון לפתוח "תוכניות אקסטרניות" שלא ימומנו על ידי המועצה להשכלה גבוהה. אני מאחל לך הצלחה בהתדיינות עם משרד הביטחון, אולם, כדאי לך גם לעבור על תוכניות הלימודים "הרגילות" בפקולטה למדעי הרוח בת"א. ייתכן מאוד שהתוכניות "המסורתיות" מספקות תכנים דומים, באיכות ובהיקף לא פחות טובים, ובמחיר זול בהרבה.

lyor5

New member
תואר שני-עידכון

משרד הביטחון בעיקרון אינו ממן לאף יתום את התואר השני , אך עם זאת ניתן לקבל החזר מהעזרה המיוחדת של כספי העזבונות וזה לא תלוי גיל. אני מעתיק את החוק מדף 36 סעיף 2: מלגות שכר לימוד ללימודי תואר שני במקצוע בו מומנו לימודי תואר ראשון,או בכל מקצוע אחר ללימודי תואר שני שיש בו להקל על שילובו של הזכאי בשוק העבודה ולהנחת חברי הועדה .המענק ינתן למשך שנתים בלבד. צריך בסה"כ לפנות לעובדת רווחה ולבקש את הסיוע האמור.

יוּ.. זה כולל גם אוניברסיטה בחו"ל?

כזאת שאפשר ללמוד בה דרך האינטרנט, בלי לעזוב את העבודה כאן בארץ? כי אולי הגיע באמת הזמן שאני אעשה את זה....

lyor5

New member
בא.הפתוחה תוכל ללמוד לתואר שני...

בלי לעזוב את העבודה ,וגם מן הסתם יאשרו לך אם תצליח להוכיח שהתואר דרוש לך.

באו"פ לא מצאתי שום דבר מעניין

לתואר שני. בטח ובטח שאין שם שום דבר שניתן להוכיח שהוא דרוש לי, ושגם לא ידרשו ממני לעשות תואר ראשון נוסף כדי להתקבל אליו (טוב, חוץ מתואר שני במנהל עסקים, ה-MBA המהולל שאף פעם לא דרוש באמת, ואף פעם אין בעיה להוכיח שהוא כן דרוש, ושדרישות הקבלה האמיתיות אליו הן פחות או יותר תעודת סיום טובה מכיתה ג'). עזבו, אם אני פעם אחליט שאני באמת רוצה לעשות תואר שני, אני מן הסתם אמצא את הדרכים הנכונות לעשות זאת.

טרקו לי את הדלת

העובדת אמרה בקצרה שאין עזרה ואין כלום מעל גיל 30. לא היה שום פתח לדיאלוג, גם לא כשהזכרתי ועדת חריגים. אבל היא לא העובדת הישירה של המשפחה, סתם מישהי שהפנו אותי אליה בגלל האיזור. בזמנו, העובד רווחה של המשפחה היה מאוד נחמד. אני צריכה לברר איך מגיעים אליו... אני יועדת לנסח מכתבים מאוד יפה... אבל אין לי למי לשלוח
. איך מגיעים לכספי העזבונות, ליאור? למי פונים?

soso_sami

New member
מניסיוני הדל - זה לא עבד

לפני שנתיים המשכתי את לימודי ומשום שחציתי את גיל 30 לא הצלחתי לקבל שום דבר וזאת בלשון המעטה למרות שכבר אני בעל משפחה וללא אמצעים "עודפים". התואר השני היה בדיוק בהמשך לתואר הראשון (מקצועית) ולא עזרה שום וועדת חריגים. אני מאחל לך הצלחה ויכול אולי לייעץ לך להפנות מכתב לשר הבטחון, שר העבודה ויו"ר ועדת עבודה ורווחה בכנסת. בפניות קודמות שלי אליהם זה עשה את העבודה בנושאים אחרים.

2005אורן

New member
מעניין שלמרות שאתה מצדיק את מרים

המתנגדת לתמיכה ביתומים, בטענה שזה פוגע בעצמאותם ובמסוגלותם להגשמה עצמית, פנית לבקש תמיכה. למרות שצידדת במרים, שעיקר טענתה שהורים התומכים בילדיהם מסכנים אותם, ביקשת שיתמכו בך. האם אין כאן כפילות דיעות?

soso_sami

New member
לא אין כאן כפילות דיעות

בתוך עמי אני חי ואיני טלית שכולה תכלת וכשמישהו "מציע" לי משהו אני נוטה בדרך כלל "לקחת". אם לא מציעים לי אני בודק טוב טוב האם לדעתי זה מגיע לי או לא ואז נוטה לבקש ואם אני ממש חושב שזה מגיע לי אני גם אדרוש. במקרה דנן זה היה המשך ישיר ל"מאבק" קודם שלי מול המדינה בנושא סיוע ליתומים. כיוון ששירתתי גם אני בצבא קבע במשך שנים רבות ביקשתי להאריך את תקופת מימון הלימודים מעבר לגיל - 30. בזמנו התמיכה הופסקה מייד בגיל 30 גם אם היית בשנת הלימודים הראשונה שלך בעקבות בקשת הצבא ממני להאריך עוד את שירותי העליתי נקודה זו ונעשו פניות הן מטעמי והן מצד צה"ל לנסות ולשנות הסוגייה ואולי אפילו להוציא מהכלל את היתומים המשרתים בצה"ל. ההישג היחיד שהשגנו לאחר פניות לשרי הבטחון והעבודה וחברי וועדת העבודה ובתמיכת משרד הבטחון אגף השיקום ויד לבנים היה שעליך "להתחיל, את הלימודים לתואר לפני גיל 30 והמימון יעשה עד תומם. כיוון שהתעכבתי בתחילת לימודי בשל שירות למדינה והמשך דרכו "במרכאות" של אבא ולא בגלל שנסעתי לטייל או "חיפשתי" את עצמי, ביקשתי את המימון ולא קיטרתי כשסרבו לי. זה מקרה של "אבקש" ולא "אדרוש" בניגוד למקרה הקודם המתואר. לא צידדתי בטענת מרים על שתמיכה בילדים "פוגעת" בהם או בעצמאותם ואף נתתי דוגמאות לילדים שהצליחו לא "רע" בלשון המעטה עבור כולנו. אבל צריך לקרוא את זה בעיון. אני מקווה שעניתי לך בכך.

No name for now

New member
אתה יודע

דווקא דברים כאלה מעצבנים אותי, אני לא מבינה למה צריך להיות כ"כ נוקשים בנסיבות כאלה ולמה ארגון כמו יד לבנים משיב פניך ריקם במקום לנסות לפעול למענך

2005אורן

New member
סיכום התכתבות עם סוסו סאמי

ציטוט מדבריה של מרים: "רציתי לציין שישנם אנשים רבים שהחל מגיל מסויים אינם נתמכים או נעזרים כספית בהוריהם. לדעתי זהו צעד חשוב ביותר בהתבגרות ובהעמדת זהות עצמאית לצד הקשר עם ההורים" ציטוט מדבריו של סוסו סאמי: "אולי איפשהו בכל זאת מסתתר הגיון בדברי מרים" יום קודם כתב סוסו סאמי על מקרה אותו כינה "אבקש" ולא "אדרוש" המשך תמיכה כספית ללימודיו, בגיל שמעל 30, שאין ספק שנכנס לקטגוריה של מרים כ"אנשים מגיל מסוים אינם נתמכים או נעזרים כספית......." לאור הערתי, ניסה לצאת מזה בצורה עקיפה, בטענה שהתכוון רק לדבריה של מרים הנוגעים לתמיכה "פוגעת". האומנם? או שניסה בדרך לא ישרה, לתקן עצמו? יש פעמים שאדם, רק כדי להעצים את דבריו ולתת להם נופך דרמטי דבריו, משתמש בדוגמאות שהוא בעצמו אינו מסכים אתן.

שלום אורן, עקבתי אחר השרשור

כעת, ואני רואה שהבנת כי אני מתנגדת לתמיכה ביתומים. אינני מתנגדת כלל לתמיכה ביתומים ודברי אינם מכוונים לשינוי מערכת העברת הכספים הקיימת היום, אלא להציג הסתכלות נוספת לאותו אדם, יתום צה"ל, אשר מבקש את אותם הכספים אשר מוקצים לו. לטעמי מטרת ההסתכלות הזו איננה "לחסוך" כספים למדינה, אלא לה ע צ י ם את אותו אדם. כמובן שדברי מקושרים לתפיסת עולם כוללנית יותר ואינם מכוונים רק כלפי יתומי צה"ל. לטעמי תלות במערכת, כל מערכת , מחלישה את האינדבידואל. אינני אומרת - יתום צה"ל, אל תיקח את הכסף שהמדינה מציעה לך, אלא - לחשוב היטב על כך, האם כל כסף שיש לך ההזדמנות לקבלו הוא אכן כסף שאתה מעוניין לקבל, ואם כן - מתוך איזו עמדה ריגשית אתה לוקח אותו. דוגמא מתחום אחר של פיצויים, סבתי זכרונה לברכה נמנעה מסיבותיה שלה מלקחת את כספי הפיצויים שממשלת גרמניה העבירה לפליטים ולניצולי שואה. אני מתארת לעצמי שיהיו אנשים שיצביעו על ההבדל בין השניים, וכמובן שיש הבדלים רבים, אך האספקט שאני מתכוונת אליו הוא כי זה לא אוטומטי לקחת כסף שמציעים לך. "כסף זה לא הכל בחיים".

a l m a n a 7 3

New member
איזה גיבוב של שטויות!!!

מרים שירבטה מלים רבות, שאין מאחוריהן כלום, סתם ברבור חסר תוכן, רעיון או חשיבה. בקיצור, מלים ריקות, חסרי משמעות.

a l m a n a 7 3

New member
מרים יפת הנפש

גם את לא היית מסרבת לקבל כסף שהיה מוגש לך, אם למשל היית זוכה בפרס כספי, האם היית דוחה אותו? אולי, אם היית גנדי או אמא תרזה, מלבדם, גם את, יפת הנפש, לא היית מסרבת לקבל כסף, בפרט שמדובר בציבור שההטבות הכספיות מגיעות לו, דבריך יוצאים ממקום של קנאה, ולא יותר.

למעלה