תודה ירדן, פותחת שירשור לכבוד

mikkush

New member
תודה ירדן, פותחת שירשור לכבוד

המתכון של עוגת הדבש. והכי חשוב שיתכן והבן כן יגיע לראש השנה בסופו של דבר אבל שום דבר עדיין לא בטוח, אני מתפללת בתוך תוכי. עוגת דבש: חומרים: 3/4 כוס סוכר 1/2 כוס שמן 1 כוס דבש 3 ביצים 1/2 כפית קינמון 1/2 כפית ציפורן (לא חייב, אני מוותרת) 50 גר' אגוזים או שקדים קצוצים 2 וחצי כוסות קמח תופח 1 כוס נס קפה מוכן (ללא חלב כמובן) הכנה: לבחוש את הסוכר עם השמן להוסיף את הדבש ולבחוש שנית להוסיף את הביצים שלומות זו אחר זו ולבחוש שוב להוסיף, את האגוזים והקינמון להוסיף את הקמח והקפה לסירוגין אני עושה הכל במעבד מזון לאפות ב 180 מעלות כ - 45 דק' בתאבון ושנה טובה ומתוקה
 

י רדן

New member
תודה מיק מיק על המתכון נראית עוגה

קלה להכנה וטובה. בעבר ניסיתי להכין עוגת דבש אך משום מה היא גלשה לי וליכלכה לי את התנור לא יודעת מה היתה הסיבה אך באיזה תבנית את אופה ב- 2 אינגליש קייק, או שבתבנית עגולה 26 או לחילופין תבנית מרובעת???
 

mikkush

New member
ירדן, זו אכן עוגה מאד קלה להכנה

אני מכינה אותה באופן קבוע כבר 20 שנה (בחגי תשרי) מאז שמצאתי אותה על גב חבילת קמח אוסם. (עד היום יש לי את אותה חבילה) אני אופה באיזו תבנית שמתחשק לי באותו רגע. מאד אוהבת לאפות בסיר פלא, הפרוסות יוצאות מרובעות וגבוהות. הכנתי היום לבן קופסא שלמה שיקח לחבר'ה מחר. יש לי גם מתכון לעוגיות דבש קלות חומרים: חצי כוס דבש, חצי כוס סוכר, 1 ביצה, 2 כוסות קמח (רגיל)+עוד 2 כפות, חצי כפית מלח (לא יוצא מלוח אבל ממתן את המתקיות של הדבש) הכנה: מקציפים במיקסר (או במקצף ידני) את הביצה במהירות בינונית עד שהיא אוורירית ומלאה בועות. מוסיפים תוך כדי הקצפה את הדבש והסוכר. כשהתערובת אחידה ותפוחה, מוסיפים בבת אחת את הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד ודביק. יוצרים בעזרת ידיים רטובות מעט או בעזרת 2 כפות עוגיות. אופים על נייר אפיה בחום של 175 מעלות למשך 5-7 דק' בלבד! העוגיות אמורות להיות בהירות-טיפה זהובות בחלק העליון וחומות בתחתית. להשאיר לצינון בתוך התבנית ורק כשמתקרר להעביר לכלי אחר.
 

mikkush

New member
מה שהכנתי לבן שיקח מחר לבסיס

אלה מאפינס. מעוגת הדבש לא נשאר הרבה לקחת.
 
בבקשה... מאפינס

100 גר' חמאה רכה (אפשר גם מרגרינה או "מחמאה") גביע שמנת חמוצה (אפשר גם לבן "גיל") 2 ביצים 3/4 כוס סוכר סוכר וניל לערבב הכל במיקסר עד שיוצא אחיד להוסיף 2 כוסות קמח תופח ולערבב שוב להוסיף ידנית 3/4 כוס שוקולד צ'יפס לשים בעטרות נייר (מנג'טים) עד 3/4 הגובה שלהם ולאפות בתבנית שקעים כ - 20 עד 30 דק'. הקופסא שנתתי לבן היום, הוא דיווח על חיסור חצי ממנה עם חברים תוך כדי לסיעה לצפון הרחוק. התקשר לשאול אם אני צריכה את הקופסא בחזרה, הייתי בהלם - כל כך מהר. לבריאות שיהיה להם.
 

י רדן

New member
מתפללת איתך ומחזיקה אצבעות..

הבת נוסעת מחר לעשות תורנות בראש השנה תחזור רק בשישי הבא..
 

שויו

New member
בתיאבון! בא לכם להרחיב את השרשור

לעוד מתכונים שאהובים על החיילים שלנו?
 

י רדן

New member
רעיון נפלא.. קדימה מתכונים.....

הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה.. כבר חתכתי ושמתי לביתי בתוך קופסא שתיקח איתה לבסיס לראש השנה..
 

סמדר בנ

New member
לא נעים לי לאמר

וזה לא "Politically Correct " אבל אני לא אוהבת עוגות דבש.... מסתפקת בראש השנה בעוגת תפוחים
 

oshiko

New member
לא יעלה על הדעת ../images/Emo12.gif

אני בכלל נזיר עוגות מרצון. אחרת הייתי מתחיל לא רק לאמץ את דפוסי ההתנהגות של זה שבתמונה, אלא גם להיראות כמוהו ...
 
../images/Emo178.gifאושיקו..התנזרות מרצון? יש דבר

כזה? בכל הספרות המקצועית הרפואית אין מאמרים בנושא, אתה צריך לשמש מודל למחקר
, כעת למחקר האמיתי שקובע:פרוסת עוגת דבש=דווש מהשפלה לירושלים. עד שער הגיא שורפים את הדבש ומשער הגיא עד גינות סחרוב שורפים את השאר. מי שמסיים לשרוף את השאר לפני גינות סחרוב מגיע לא עלינו לעין כרם.
ובנימה אופטימית זו
נאחל לכולנו שנה של שירשורים אופטימיים, חייכניים, שנה של בריאות לילדינו ולנו, שנה של קליטה מהירה של גולשים במחזורי הגיוס הבאים ותודה לאושיקו וסמדר ולכל חברי הגולשים והגולשות על התקופה שחלפה. שנה טובה
 

אימשל2

New member
כמוני כמוך, לא אוהבת דבש

לעומת זאת מתה על תפוחים בכל מצב צבירה.
 
ילדים לא אוהבים עוגות דבש

ככה אני מתרשמת. חיילים אוכלים כל עוגה מעשי ידי אמא(או אבא).יש לי בת קונדיטורית והעוגות שלה בכלל פליליות.
 
למעלה