תודה על התשובה על ימי אכשרה,והבהרה?

מצב
הנושא נעול.

the 11one

New member

עו"ד גליה, בקשר לימי אכשרה, כתבת שימי מחלה נחשבים אם עבדתי באותה תקופה. האם הכוונה היא שאלו צריכים להיות ימים שהמעסיק שילם עליהם? כי במקרה שלי לא רצה המעסיק לשלם לי על ימי המחלה, ועל ימי התאונה שלם המוסד לביטוח לאומי (ת.עבודה)?? אלו ימי מחלה שפשוט יש לי תעודת מחלה עליהם אבל המעסיק לא שילם עליהם. אמנם באותם חודשים עבדתי והמעסיק כן שילם ביטוח לאומי עלי אז. האם הם ייחשבו כימי אכשרה? והאם יש לביטוח לאומי איזה נוסחת הפחתה מהם, כלומר גם אם הוא מחשיב אותם, הוא לא מחשיב אחוז מסויים מהם לצורך ימי אכשרה? או למשל לא מחשיב שבתות שנכללו במחלה/תאונה?? הסיבה שאני כל כך מבקש לברר זאת היא משום שחסרים לי ימים ל-300 שמתבקשים לצורך ימי אכשרה. בתודה על מענה מהיר!

שיר ורד

New member
ימי מחלה

עו"ד גליה, בקשר לימי אכשרה, כתבת שימי מחלה נחשבים אם עבדתי באותה תקופה. האם הכוונה היא שאלו צריכים להיות ימים שהמעסיק שילם עליהם? כי במקרה שלי לא רצה המעסיק לשלם לי על ימי המחלה, ועל ימי התאונה שלם המוסד לביטוח לאומי (ת.עבודה)?? אלו ימי מחלה שפשוט יש לי תעודת מחלה עליהם אבל המעסיק לא שילם עליהם. אמנם באותם חודשים עבדתי והמעסיק כן שילם ביטוח לאומי עלי אז. האם הם ייחשבו כימי אכשרה? והאם יש לביטוח לאומי איזה נוסחת הפחתה מהם, כלומר גם אם הוא מחשיב אותם, הוא לא מחשיב אחוז מסויים מהם לצורך ימי אכשרה? או למשל לא מחשיב שבתות שנכללו במחלה/תאונה?? הסיבה שאני כל כך מבקש לברר זאת היא משום שחסרים לי ימים ל-300 שמתבקשים לצורך ימי אכשרה. בתודה על מענה מהיר!
ימי מחלה
ימי מחלה, נחשבים אם המעביד דווח עליהם. במקרה כזה, גם היום הראשון למחלה שהמעביד פטור מלשלם עליו , ייחשב כיום עבודה לצורך תקופת אכשרה. מצד שני, ימי מחלה שחורגים מהצבירה המוקנית בחוק או בחוזה העבודה לא יחשבו גם לתקופת האכשרה. אם מגיע לך על פי חוק תשלום בעד ימי מחלה והמעביד סרב לשלם עליהם בניגוד לחוק ולא ידווח עליהם בטופס התביעה לביטוח הלאומי, תצטרך לתבוע את המעסיק לשלם עליהם ואת הביטוח הלאומי להכיר בהם לתקופת האכשרה, יתכן ואפשר לתבוע את שני הדברים בתביעה אחת, אבל אני לא בטוח בכך. מקווה שגליה תוכל לענות לך על כך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה