תודה על קבלת הפנים ופרטים נוספים

יאסון

New member
תודה על קבלת הפנים ופרטים נוספים

תודה לענת, רומי, עודד וסיאמית. כן, עושה רושם שהגעתי למקום טוב... לא, אני לא בפניקה, אבל כן- עדיין לומד את הנושא ואת התיחסותי אליו. מעט פרטים על עצמי- אני בן 36 כמעט 37, מת"א,לפני כשבועיים התחלתי לחוש בשינוי מוזר בראייה שלי, לא ממש טשטוש, ודי מזערי. ממכון עיניים שעמד בתוקף על כך שהראייה שלי היא 6-6 הופנתי לדוקטור רות חונא, שבבדיקה קצרה עלתה על הכוון ואשפזה אותי עוד באותו ערב בתל השומר לבדיקות. דם, ו- MRI . הבדיקות הלכו יחסית מהר. ה MRI אכן מראה מוקדים לבנים שמראים כפי שהבנתי על בעיה במיאלין, ולמעשה מחר בבוקר, לאחר שתגענה שתי בדיקות דם נוספות שתפסולנה אופציות אחרות, אנחנו נתמקד באבחנה- טרשת או כלשונכם טרפצת. בדיקת דיקור מותני עלתה אבל עדיין לא הוחלט עליה. אני לא לוחץ... לגבי סטרואידים: דק חונא ( שאגב- תחושת בטן, אני מאוד סומך עליה) ממליצה בחום. כן- כמה שיותר קרוב למועד ההתקף הראשון ( עד שבועיים) שלושה ימים( לפי השיטה האמריקאית) ולא ארבעה, חמשה או עשרה. היא גם טוענת שלא אמורות להיות תופעות לוואי קיצוניות. אני מאמין שאלך על זה. ( אם מישהו חושב שאני טועה- אשמח לשמוע) זהו בינתיים. אגב- פתאום אני מגלה עוד ועוד אנשים בסביבה הקרובה-יחסית- שלי ששיכים לקבוצת ההתייחסות הזאת. מוכר לכם לא? מלבד זה- נראה לי שבקרוב אעבור להשתמש בשמי הפרטי. לא מאמין בהסתרות. נראה לי בזבוז אנרגיה מיותר... זהו. אני מעריך שבהמשך יהיו לי עוד המון שאלות ושיתופים. ואני שמח שאתם פה. אגב- יש מישהו שיוכל לשוחח איתי טלפונית? חג שמח ו-שימרו על עצמכם .... יאסון

אורית...2

New member
היי אלמוני,פלמוני...../images/Emo140.gif

מאיפה ד"ר חונא ??? שעלתה כל כך מהר על הבעיה ...רבים מאיתנו עברו "שנים" עד שמצאו...מה יש להם. אצלי זה התחיל גם בהקף של טשטוש בעין אחת, ובמשך שנה עברתי את כל הבדיקות והתוצאה הסופית "מגרנה של העין" הסתובבתי כשנתיים עם "המגרנה של העין "
עד שהגיע "ההתקף" שאז גם לקח המון זמן, והמון רופאים ואישפזים עד שנמצא הרופא שאמר "טרפצת",הייתי צריכה לחכות 3 חודשים עד שהגיע התור שלי בתל השומר ...בוא נגיד שעבר משהוא כמו שנה וחצי עד שהגעתי ל"רופא" כשהגעתי ..בדק...ובסוף אמר למה את לא קיבלת טיפול עד היום ??? אמרתי לו שחיכיתי לתור שלי ...אליו, ואז הוא אמר טוב אז נתחיל טיפול....והטיפול שהוא נתן היה בכדורים, ההתקף "הגדול"
עבר לקח לו שנה...בערך אבל עבר ובמקביל גם "המגרנה של העין" עברה ... טוב מה שאני מספרת היה לפני 2000 שנה (בערך)
הדברים השתנו מאז ... אם תחושת הבטן שלך (שאגב אני מאוד מאוד מאוד מקשיבה לה (לשלי)!!!) אומרת להמשיך איתה ...אז אם אתה שואל אותי תלך עם תחושת הבטן שלך ... ואגב קראת את ללכת בעיקבות הלב ??? מומלץ ... בהצלחה עם כל מה שתחליט !!! ורק אל תשכח לדווח לנו ... תמיד טוב ללמוד דברים חדשים !

יאסון

New member
כן, כן, כנראה שבזה אני בר מזל

היי אורית, בחיי שבזה אני מרגיש בר מזל. ולכן גם התחושה שאפשר לסמוך ויש על מי. מה זה בדיוק בעקבות הלב? ברגע שעיין שמאל הבוגדנית תחזור לפוקוס מלא- אשמח לקרא. אדווח בהמשך אם יהיה משהו מעניין לדווח.
להתראות יאסון

RomiVais

New member
ללכת בעקבות הלב... ../images/Emo23.gif

זה ספר שכתבה סוזאנה תמרו. לצערי עדיין לא יצא לי לקרוא... אבל אומרים שהוא ממש טוב!!! מומלץ... ערב טוב רומי

anat11

New member
בחפץ לב

אם תתן לי את המייל שלך, אשלח לך לשם מספר טלפון. אם אתה לא רוצה לכתוב את כתובת המייל שלך באופן גלוי, תכתוב אותו למייל שלי: [email protected] אגב, אני במעקב בתל-השומר, כך שאולי אוכל לתרום לך דבר או שניים גם ספציפית לגבי מרכז הטרפצת שיש שם. בברכה, ענת

RomiVais

New member
היי יאסון!! ../images/Emo13.gif

זה שאתה לא בפאניקה - זה כבר מצויין!!!
אני לא שמעתי על ד"ר חונא... אבל אם תחושת בטן שלך טובה לגביה זה חשוב. הרי תמיד צריך למצוא רופאים שנרגיש איתם הכי בנוח שאפשר!! אני לא חושבת שאתה טועה ב-כ-ל-ל!! להיפך... אני מאוד מאמינה ב"עזרה" של הסטרואידים... ואם אפשרי כמה שיותר מהר - יותר טוב! אצל אמא שלי הם עשו פלאים... נקווה שגם אצלך!! מה זאת אומרת שאתה מגלה עוד אנשים בסביבה הקרובה? נודע לך על עוד חולים שיחסית קרובים אליך? איך זה שלא ידעת קודם? ומה מצבם? אתה לא חייב להשתמש בשמך הפרטי - בכלל לא!! אסור לשכוח שאינטרנט זה דבר מאוד חושף... אבל אם תרצה - בכיף!!!
אתה מוזמן להמשיך לשאול שאלות ולשתף אותנו! נשמח להיות כאן בשבילך!! המשך חג שמח גם לך ותשמור על עצמך גם כן רומי

יאסון

New member
אולי בכל זאת יאסון

רומי תודה על התגובה. אולי בכל זאת יאסון. גם בחרתי את השם בשליפה. נראה לי שבגלל שהוא מן גיבור שכזה... ובקשר לדוקטור חונא- קצת מוזר לי שאיש לא שמע עליה בהתחשב בעובדה שהיא ה- נוירופתמולוגית של תל השומר... בכל מקרה אין ספק שבראוו לה על הזיהוי המהיר. ידוע לך משהו על סיבת הבדיקה של הדיקור המותני ומידת חשיבותה? המון שאלות אני יודע...מצטער ועוד דבר- מילה או שתיים על בית האגודה ביהודה הלוי, זה קרוב אלי הביתה, יש טעם לפנות? שוב תודה ולהתראות יאסון

RomiVais

New member
היי שוב....

אין צורך להודות לי על תגובה... זה ממש מכל הלב!!
גם לי מוזר עכשיו שאתה אומר שהיא מתל השומר... חשבתי ששמעתי את כל השמות... כנראה שלא
לגבי הדיקור המותני אני לא כל כך יודעת בוודאות אז לא רוצה להטעות אותך... אני אנסה לברר קצת לגבי מידע וודאי... אם לא היום - אז מחר... האגודה לטרשת נפוצה... אנחנו לא חברים בה, אבל אין לך מה להפסיד... להיפך!! וממה שהבנתי המחיר לא גבוה בכלל... אז שווה. המשך ערב נעים רומי

אורית...2

New member
היי יאסון../images/Emo140.gif

אני רואה שרומי כבר ענתה לך לגבי הספר שהמלצתי לך עליו ! מהנוירופתמולוגיה של תל השומר , אני יצאתי עם האבחנה "מגרנה של העין" וזה היה מרופא שנחשב ל"הכי טוב שיש",(יש לי את המכתב שלו עדין ...) זה מה שאמרתי...דברים משתנים... אבל היא לא תמשיך לטפל בך בטרפצת ... היא העבירה אותך לניאורולוגיה ? אצל מי תטופל שם ? זה שפתאום מגלים עוד "חברים לטרפצת"...זאת תופעה ידועה !!! כי ברגע שיש נושא שאתה מתעסק בו ומברר עליו...אז פתאום אתה מגלה שאתה לא לבד ... שיהיה לנו יום שקט !!!

RomiVais

New member
../images/Emo42.gif בוקר טוב... עוד ספר מומלץ...

הוא מי הזיז את הגבינה שלי, מאת ספנסר ג´ונסון. אני רק התחלתי לקרוא אותו אבל אמא שלי קראה אותו בספרדית והתלהבה מאוד!! אז שווה לקרוא!!
יום טוב לכולם ואמן אמן אמן שיהיה רגוע רומי

סיאמית

New member
עוד ספר מומלץ...

"מיץ פטל"! רגעים של מתח לצד אמירות נוקבות על חשיבותה של החברות בימים שהם לא קלים לכולנו. שילוב של דיאלוגים בעלי ניואנסים רנסאנסים עם תאורי נוף עוצרי נשימה. הקורא הפשוט יחשוב כי יצירה זו היא ילדותית משהו, אבל אנו, אנשים בעלי שאר רוח שכמונו, מזהים בנקל את השורה התחתונה הנוקבת באפוס רחב יריעה זה. ........ אני חושבת שכבר מאוחר וכדאי שאני אלך לנמנם קצת. לא?

אורית...2

New member
סיאמית "מיץ פטל"???../images/Emo63.gif

קניתי את "מיץ פטל" לנכדות שלי בקלטת ווידאו והם משוגעות על זה ... איזה "מיץ פטל" את קוראת בדיוק ??? יש גם ל"גדולים"???

anat11

New member
לדעתי -

סיאמית מדברת ב-ד-י-ו-ק על ה"מיץ פטל" של הנכדות שלך..., (אם כי בפורמט של ספר), הלא כן יקירתי?...
ענת

אורית...2

New member
סיאמוש ...יש לי את מיץ פטל ביד../images/Emo63.gif

עליתי למדף העליון ...לבד !!!על כיסא...רק בגלל "מיץ פטל" אז ככה זה הספר מיץ פטל, של חיה שנהר. של סיפרית "שפן סופר" והוא מתחיל ב... "הבית של מיץ פטל עמד בקצה החרשה היו לו וילונות צהבים, חלונות ירקים ותריסים אדמים. החיות בחרשה שאלו: "מי הוא מיץ פטל?" אבל אף חיה לא ידעה . זה הספר שיש לי של מיץ פטל ... מה שנראה לי לפי התיאור שלך שיש עוד מיץ פטל... אבל תתחילי להכין זה ספר מאוד מומלץ ל"פיצים"....

סיאמית

New member
אוריתוש... ../images/Emo9.gif

אנחנו מדברות על אותו מיץ פטל, יקירתי... זו פשוט אני וההתחכמויות שלי. כמובן שגם אני גדלתי על הספר הזה (לצד שמוליקיפוד וכו´) כך שאין עוד מיץ פטל וכרגיל, נשארתי לבדי עם החבר הדמיוני שלי (אף הוא שפן!!! איזו מיקריות...), בריה חביבה (אם כי ביקורתית נורא) בשם "אברוך". נשיקות!

אורית...2

New member
אז את כבר מספרת אותו לפיצי ../images/Emo95.gif../images/Emo35.gif

שמעתי על השיטה להשמיע להם מוסיקה קלסית
לבטן, אז תגידי שאת מספרת לה סיפורים ...
היא אוהבת אותם ???
ליטוף ממני לבטנוטנת...

סיאמית

New member
בעניין מוסיקה קלאסית

אז אני משמיעה לנו קצת אבל לא ישירות לבטן! חס וחלילה להצמיד אוזניות לבטן כי לדעתי זה פיצוץ של ווליום למוח העוברי שלהם ואז, במקום לפתח להם את האונה הימנית במוח, אנחנו מסדרים להם אישיות נוירוטית. הם שומעים מספיק טוב גם כך. יש לנו כבר את כל המוצארט/בטהובן ושות´ לקטנטנים
ובנוגע ללהקריא סיפורים, אז אני מתחילה איתה בקטן - דר´ סוס
הגדול מכולם... אתמול הפסיכולוגית שלי סיפרה לי שעוברים נורא אוהבים את "חתול תעלול".

למעלה