תוהה

seeker3

New member
תוהה

התגלגלתי לפורום זה במקרה (או לא...) ולא יכלתי שלא להבחין בהודעה הראשית של הפורום : "במאגיה אפשר לעשות הכל. ישנן דרכים שונות ומגוונות לעשות זאת..." (דגש על המשפט הראשון) יש כאן מישהו שבאמת נמצא ברמה כזו ? האם ישנו מישהו שיכול להוכיח בצורה אמפירית שקיימות תופעות על טבעיות שהוא יכול ליצור ?

nepthys

New member
תשובה

לא אני כתבתי את המשפט על גבי הפורום, אבל בתור אחת שעוסקת בכישוף אני עונה בכ"ז. כפי שכבר אמרתי כמה פעמים, בעיני מאגיה זה כוח שלא משפיע על עולם החומר. כוחות שמשפיעים על עולם החומר כמו קור, חום, לייזר, וכו', לא יכולים להיות כוחות מאגיים מכיוון שהם אמפירים ומצייתים תמיד ובכל מצב לחוקים מסויימים. אלו פשוט כוחות פיזיקליים. המאגיה היא לא כוח פיזיקלי אלא כוח רוחני. המאגיה נובעת מהרצון שלנו לחיות, מהקשר שלנו לטבע ובמיוחד מהרגשות שלנו, היא משהו מאוד אינדיבידואלי, מאוד אישי. מאגיה היא למעשה כוח רגשי ורוחני, ולא כוח פיזי. אין למאגיה נוסחאות, ואני מקווה שלא יהיו. לכן בעיני המאגיה משפיעה על אנשים, חיות, צמחים... אבל היא לא יכולה להזיז כיסאות, להניף דברים באוויר וכו'. (תזכור שזו דיעה אישית שלי ואני לא בטוחה בכלל שזה מה שרוב האנשים חושבים) לגבי בדיקה אמפירית, בדיוק דיברתי על זה עם ארדן. אני בטוחה שיש כאן מלא אנשים, כולל אני, שישמחו לקחת חלק בניסוי שינסה להוכיח השפעה של מאגיה. הבעיה היא בעיקר שמאגיה, כמו שאמרתי, היא כוח אינדיבידואלי. רוב הכשפים שתמצא ברשת הם כשפים שנועדו לעזור למטרות יומיומיות, כמו כשפים לאהבה, ידידות, כסף, בעיות במשפחה... המאגיה נועדה לפתור בעיות מאוד אישיות. כמעט ולא ראיתי כשפים של "כיצד להניף חפצים באוויר" ו"כיצד להבעיר דברים על ידי כוח הרצון", מכיוון שהדברים האלו לא באמת עובדים, מהסיבות שציינתי למעלה... יש גם מעט כשפים של "כיצד לעשות שלום עולמי", מכיוון ששוב, דברים כאלו הם, לפחות מנסיוני, בלתי אפשריים.. בגלל זה, למי שעושה את המאגיה בדרך כלל יש סיבות אישיות חזקות מאוד. לרוב המאגיה היא כלי להתפתחות אישית, רגשית, רוחנית. לכן, דבר כזה קשה לבדוק בצורה אמפירית. סביר מאוד להניח שרוב הכשפים של רוב המכשפים המנוסים מצליחים. אני יודעת להגיד ששלי מצליחים כמעט כל הזמן. אבל מאוד יהיה קשה להוכיח, שהם מצליחים לא בגלל שהם משמשים פלסיבו אלא בגלל שאכן יש כוח מאגי. יהיה מאוד קשה להוכיח שהם מצליחים לא בגלל נבואה שמגשימה את עצמה, או בגלל שיש אנשים שאולי בוחרים מראש כשפים של דברים שיש סבירות גבוהה שיתגשמו בכל זאת.. הכישוף עצמו גם לרוב נותן מוטיבציה רבה למכשף לפעול, ולכן שוב, לך תוכיח שהכישוף הצליח בגלל כוח מאגי או בגלל שהוא פשוט כלי פסיכולוגי.. ולכן, התשובה הסופית היא, מה זה משנה? כישוף עובד, זה די ברור, אחרת לא היו אנשים שעוסקים בזה כל כך הרבה שנים, אחרת זה לא היה דבר שקיים משחר התרבות האנושית ועד היום.. אני אומרת את זה מנסיון אישי ומנסיון האנשים שהכרתי. ואם זה עובד, אז זה לא כל כך משנה למה.

seeker3

New member
תודה על התשובה המפורטת

רשמת שהכישוף אינו לא משפיע על עולם החומר, אך כן משפיע על אנשים, חיות וצמחים. אני מניח שהכוונה שלך היתה שהכישוף משפיע על כל דבר שיש בו נשמה\רוח, על כל חומר שיש בו מימד אנרגטי\רוחני, כי בסופו של דבר, כל שינוי ברוח בא לידי ביטוי בחומר, למשל שינוי בהתנהגות אדם מסויים יבוא לידי ביטוי בשינוי המעגלים החשמליים במוחו, שינוי בצמח יבוא לידי ביטוי בתרכובות הכימיות שלו וכו' לגבי הבדיקה האמפירית, מתשובתך אני מבין שאין ממש הבדל בין אמונה בכישוף לבין אמונה בכל דת אחרת, מה שהדת מגדירה כתפילה המאגיה מגדירה ככישוף, בשני המקרים לא ניתן להוכיח כי התפילה\הכישוף היא זו שגרמה למשהו לקרות. בשני המקרים ניתן רק להאמין בדרך, לא באמת להוכיח את קיומה, העובדה שאנשים רבים עוסקים במאגיה שנים רבות לא מוכיחה את קיומה, משחר ההיסטורה בני האדם מאמינים בדתות רבות, מבחינה לוגית, מרוצת השנים לא נותנת גושפנקא לאמינות של דבר מסויים. אנא תקני אותי אם אני טועה.

nepthys

New member
נסיון לענות

נכון-אפשר לראות שינויים רגשיים גם בגוף של אדם. אבל זה לא אומר שהרגשות הן סה"כ פונקציה של כימיכלים. אני לא חושבת שבני אדם הם רובוטים, אני בטוחה שיש משהו מעבר לחומרים כימיים והורמונים. בסופו של דבר קשה להגדיר בני אדם כרציונלים... רוב האנשים לוקחים החלטות מסויימות מסיבות רגשיות גם כשזה ממש לא לטובתם. מדוע אישה נשארת עם בעל מכה? אם היינו כל כך מחושבים, כל כך צפויים, לא היינו בני אדם... רגשות הם לא מתמטיקה. זה נכון שיש קשר חזק בין הגוף לרגש, אבל אלו בכל זאת דברים נפרדים. לשאול מה גורם למה, הרגש לשינוי במוח, או שינוי במוח לרגש, זה כמו לשאול מה בא קודם, התרנגולת או הביצה.. זו שאלה שאי אפשר לענות עליה, לפחות כרגע... בכל מקרה, שוב, לדעתי, וזו רק דעתי, המאגיה היא כוח לשפר את עצמנו או את העולם סביבנו. זה לא כוח פיזיקלי, אי אפשר להרים עם מאגיה דברים באוויר, וגם אי אפשר לגרום לכך שיהיה כאן שלום עולמי. האם אין הבדל בין אמונה בכישוף לבין אמונה בדתות אחרות? באופן עקרוני, מכשף לרוב יאמין שיש לו כוח לשנות את המציאות. לעומת זאת, בני הדתות המונותאיסטיות עשויים להאמין כי להם אין כוח, רק לאל יש כוח. זו הפרדה תיאולוגית אבל באופן עקרוני היא חשובה. אני כן חושבת שלמרות שבכל הדתות תמיד היו מכשפים, אמונה בכישוף עשויה לסתור אמונות מונותאיסטיות. ולכן יש הבדל בינה לבין תפילה. הכישוף מבוסס על כוחו של אדם, התפילה מבוססת על כוחו של אל. ונכון, גם במקרה של תפילה וגם במקרה של כישוף, קשה לקבוע האם יש לזה באמת השפעה על המציאות. האם מרוצת השנים לא נותנת גושפנקא למשהו מסוים? אני חושבת שבהרבה מקרים כן. יש הרבה פילוסופים (אפלטון, הגל, מרקס..) שהאמינו שהאדם מתקדם לאנשהו. כלומר, שעם כל דור ודור בני אדם משתפרים. אני לא בטוחה שזה נכון, מכיוון שככל שאנחנו נעשים בריאים יותר ועשירים יותר, כך אנחנו גם מרגישים יותר ניכור מאחרים וכך אנחנו גם הורסים את כדור הארץ שלנו. אבל אני יודעת להגיד לך, שלאורך השנים, האדם הוכיח את עצמו כאחד שדובק למה שעובד. במיוחד מבחינה טכנולוגית, כל הזמן טכנולוגיות מיושנות נעלמות וטכנולוגיות חדשות נוצרות. היית מצפה שבעולם שיש בו גם פסיכולוגיה ופסיכיאטריה מפותחות וגם טכנולוגיה עצומה, אנשים יפסיקו לחפש פיתרון דווקא אצל כוחות מיסטיים לא מוכחים.... ולמרות זאת, האדם אולי נטש את האמונה שכדור הארץ שטוח, אבל הוא לא נטש את האמונה במאגיה. ייתכן שזה פשוט כי היא עובדת. (ושוב - לא משנה מדוע, היא אכן עובדת).

seeker3

New member
היי

לגבי גוף ונפש, למרות שאנו כבר קצת גולשים מהנושא :) , הגישה שלי מסתמכת על כלל התער של אוקום, נפש היא הגדרה מופשטת, ולמרות זאת אנשים רבים משתמשים בה כדי להסביר משהו שניתן להסביר בצורה יותר פשוטה. רגש וראציונאל הם בסה"כ מילים, מילים שמתארות תגובות שונות של הגוף שלנו, העובדה שאנחנו יצורים המונעים יותר ע"י הרגשות שלנו ופחות ע"י הראציונאל, לא מוכיחה כי הנפש קיימת, יותר מזאת, רוב הדתות ובעיקר היהדות מנחות את האדם לנטרל את אותם רגשות ולפעול בצורה יותר מחושבת... נושא זה, למרות שהוא מאוד מעניין, לא ניתן להוכחה, לא לצד שלי ולא לצד שלך, לדעתי זה באמת עניין של אמונה. לגבי ההשוואה בין הדת לכישוף. נכון שהדתות המונותאיסטיות וגם הפוליתאיסטיות מאמינות בישות עליונה יותר שהיא בעצם מגשימה את הרצונות שלנו והכישוף לעומת זאת מטילה את הכח והאחריות על האדם עצמו. זהו הבדל משמעותי בתפיסה אבל עדיין שתי האומנויות מכוונות לאותו מקום - שהוא שינוי המציאות. הגזע האנושי נמצא תמיד במצב של התפתחות, זה נכון, השאלה היא התפתחות על חשבון מה או מי.. ? לגבי זמן ואמונה , לפני כמאה שנים כתב סופר ספרים על "מכונות" שיכולות לצלול מתחת למים ולטוס מעבר לכדור הארץ, באותו זמן לעגו לו כי במרוצת השנים האדם נכלא בתוך המחשבה שדבר כזה לא אפשרי, היום מסתבר שז'ול וורן תיאר מציאות די מדוייקת. התפיסה המחשבתית שיש משהו "מעבר" שמשפיע על המציאות שלנו היא תפיסה פסיכולוגית גנטית שמופיעה אצל ילדים קטנים, מבחינה מחשבתית ברגע שאת מאמינה שיש ישות עליונה שקובעת את סדר העולם ואת יכולה לתקשר איתה, זה נותן לך איזו הרגשה של שליטה על החיים שלך שזהו צורך בסיסי של כל בן אדם. כל הדברים שכתבתי נובעים מתוך צורת המחשבה הקיימת אצלי היום, אולי אני טועה, אולי יש דברים מעבר שאני לא מודע אליהם. הכישוף לפי מה שאני הבנתי עד כה מסוגל לנצח את המקריות, הוא יכול ליצור דברים שמבחינה סטטיסטית לא אפשריים, איך אני יכול להיות עד לתופעה כזו ? מה עליי לעשות כדי לראות תופעה של כישוף ?

Bastat

New member
הייי

לקחתי את המשפט האחרון שלך ואני רוצה להתייחס אליו בדעתי - "הכישוף לפי מה שאני הבנתי עד כה מסוגל לנצח את המקריות," - בדרכי אין דבר כזה מקריות או צירופי מקרים, דרכי מאוד ברורה,בהירה ולא מקרית. מה שקורה במהלך חיי זה ציוני דרך, אזהרות, חיזוקים וכדומה - ולא מקריות. "הוא יכול ליצור דברים שמבחינה סטטיסטית לא אפשריים, " - סטטיסטיקה של מי ? הגיון ונורמות של מי ? באם את רוצה לחפש הגיון נורמטיבי פה... לא תמצא. "איך אני יכול להיות עד לתופעה כזו ? מה עליי לעשות כדי לראות תופעה של כישוף ? " - אם זה כל כך מעניין אותך תתחיל ללמוד ולתרגל את הנושא...דברים יתחילו לקרות לך מעצמם.

nepthys

New member
מחזקת את התגובה של בסטט

גם לי היו ספקות כשהתחלתי לעסוק במאגיה, גם אני תהיתי, האם יש משהו מעבר לחומר ולגוף? האם אני יכולה לשפר את החיים והסביבה שאני חיה בהם? כשהתחלתי לעסוק במאגיה, לא עשיתי זאת מתוך ביטחון מלא שזה יעבוד. עשיתי את זה כדי לנסות לחפש תשובות לכל השאלות שהצגת בפני בשיחה ביננו בשרשור הזה. ועכשיו אני מרגישה שמצאתי את מה שחיפשתי ואני בטוחה שהמאגיה עזרה לי לשפר את עצמי ואת חיי ללא היכר. אם אתה תוהה האם יש משהו מעבר לחומר, האם יש לנו דרך לשפר את עצמנו ואת העולם שלנו ולהתפתח בצורה רוחנית, ובמיוחד אם אתה כל כך אוהב את הנושא של פילוסופיה, תיאולוגיה וכו', אין לי ספק שלהתחיל ללמוד מאגיה יעשה לך טוב. אני לא יכולה להבטיח ששם תמצא את התשובות שלך, מכיוון שלכל אחד יש דרך משלו להגיע לאמת. אבל זה מקום שאני ממליצה לך לחפש בו. הדרך הכי טובה, ואולי היחידה, לחוות כישוף, היא לחוות אותו על בשרך.

Bastat

New member
אני רוצה להתייחס לשאלה וגם לתשובה

אני מבינה מהיכן מגיעה השאלה שלך (במיוחד בגילך המופלג
) הסקרנות הזו של כל מי שכל העולם הזה חדש לו...ושמעיז לשאול... תשובתי לשאלתך - כן בהחלט ניתן לעשות הכל הכל הכל בעזרת המאגיה. עם למידה נכונה, תירגול נכון והרבה רצון ניתן להזיז דברים בעזרת המחשבה..באם הדברים הם חומר ובאם הם רוח. הוכחות...פעם הייתי שם, במקום של לנסות להוכיח מי ומה אני (כנראה שזה היה בסופו של דבר הוכחה בעיקר לעצמי) היום ממש לא, אין לי שום צורך ושום רצון להוכיח עצמי בפני אף אחד, אני שלמה ובטוחה בדרכי ונראה לי ממש חבל לבזבז עבודה עם משאבי אנרגיה יקרים מפז עבור הוכחה לעם הסקפטי.. סלח לי....תנסה לבד ואז תראה לעצמך מה וכמה אתה יכול. נפתיס היקרה -
"רוב הכשפים שתמצא ברשת הם כשפים שנועדו לעזור למטרות יומיומיות, כמו כשפים לאהבה, ידידות, כסף, בעיות במשפחה... המאגיה נועדה לפתור בעיות מאוד אישיות. כמעט ולא ראיתי כשפים של "כיצד להניף חפצים באוויר" ו"כיצד להבעיר דברים על ידי כוח הרצון", מכיוון שהדברים האלו לא באמת עובדים, מהסיבות שציינתי למעלה... יש גם מעט כשפים של "כיצד לעשות שלום עולמי", מכיוון ששוב, דברים כאלו הם, לפחות מנסיוני, בלתי אפשריים.. בגלל זה, למי שעושה את המאגיה בדרך כלל יש סיבות אישיות חזקות מאוד. לרוב המאגיה" "בכל מקרה, שוב, לדעתי, וזו רק דעתי, המאגיה היא כוח לשפר את עצמנו או את העולם סביבנו. זה לא כוח פיזיקלי, אי אפשר להרים עם מאגיה דברים באוויר, וגם אי אפשר לגרום לכך שיהיה כאן שלום עולמי." - ממישהי שמשקיעה את רוב מרצה בלימוד ותירגול המאגיה(כך נראה לי) ... זה מה שאת כותבת לתוהים - באם היינו קצת פחות אנוכיים וקצת פחות בוחשים את הטפל בחיינו - מטרות יומיומיות ?! אהבה ידידות... מה עם המטרות הקצת יותר חשובות וגבוהות.. כן כן גם שלום עולמי.. את יודעת שלום עולמי יעשה טוב לכולנו - מאגיה היא מאגיה באם את יכולה לעשות כישוף לאהבה ולקצור את פרותיך את בהחלט יכולה להגדיל את עצמך ולהשתמש במאגיה לזמן דברים גדולים יותר (ולדעתי חשובים יותר) אם את כל כך מתעניינת במאגיה לא למדת את הבסיס....אין דבר כזה בילתי אפשרי..חבל שזה מה שנסיונך מלמד אותך. "האם אין הבדל בין אמונה בכישוף לבין אמונה בדתות אחרות? באופן עקרוני, מכשף לרוב יאמין שיש לו כוח לשנות את המציאות. לעומת זאת, בני הדתות המונותאיסטיות עשויים להאמין כי להם אין כוח, רק לאל יש כוח. זו הפרדה תיאולוגית אבל באופן עקרוני היא חשובה. אני כן חושבת שלמרות שבכל הדתות תמיד היו מכשפים, אמונה בכישוף עשויה לסתור אמונות מונותאיסטיות. ולכן יש הבדל בינה לבין תפילה. הכישוף מבוסס על כוחו של אדם, התפילה מבוססת על כוחו של אל." - מבחינתי האל והאדם - הינו אך, הרי בכולנו יש את הניצוץ האלוהי כולנו חלק בלתי נפרד מהיקום ומהאלוהות הגדולה - נוצרנו ממנה. אני את עבודתי עושה ככלי קיבול, כעצם חלולה. כלומר אני והאלוהות אחד, ברמה רוחנית הרבה יותר גבוהה מהיום יום הרגיל. ומשם אני מזמנת או משנה אך אני מבינה לגמרי שהעוצמה לא שייכת לי אלא אני כעצם חלולה שעושה עבודה עבור מישהו או משהו מבקשת שהאנרגיה תעבור דרכי ותעשה את העבודה דרכי והלאה.... בקיצור אני לא רואה את ההפרדה שאת מדברת עליה. קבלי את דבריי באהבה וכביקורת בונה.

nepthys

New member
אני חושבת שאני מבינה

את מה שאת מנסה להגיד. אבל אם זה כך, מדוע אין עכשיו שלום עולמי? אני בטוחה שאלפי מכשפות לפני ניסו לגרום לכך שיהיו פחות מלחמות, פחות אנשים גוססים.. ואני לא רואה שזה מצליח. בסופו של דבר רוב בני האדם על כדור הארץ לא רוצים מלחמה או רעב או מגיפות. וזה קורה בכל זאת. מדוע? לגבי הזזת חפצים בעזרת כוח הרצון, אני בהחלט מאמינה שיום אחד ייתכן ונוכל לעשות זאת. אבל ברגע שזה יקרה, אני חושבת שזה יהיה כוח פיזי. כלומר, אפשר יהיה לסווג כוח כזה ככוח פיזיקלי. לא אמרתי שדברים כאלו לא קיימים - רק אמרתי, שגם אם הם קיימים, לא הייתי מסווגת אותם כמאגיה אלא כרפואה, מדע וכיוב'. לגבי ההפרדה בין האל לביננו - גם אני מאמינה שהאל הוא בתוכי ושאני חלק ממשהו גדול יותר. אבל את צריכה לזכור שרוב האנשים המונותאיסטים מאמינים שהאל הוא משהו חיצוני לנו. על האבחנה הזו דיברתי.

seeker3

New member
ביקורת בונה

אימצתי את גישת המענה שלך ועל כן בחרתי גם אני מספר ציטוטים נבחרים... "בדרכי אין דבר כזה מקריות או צירופי מקרים, דרכי מאוד ברורה,בהירה ולא מקרית..." - אני מכבד את צורת ההשקפה שלך, אבל התשובה שלך חסרת כל קשר לשאלה שלי, אז את לא מאמינה במקריות, סטטיסטיקה ונורמות. כל הכבוד לך שאת נמצאת בדרגה אחת גבוה יותר מרוב בני התמותה, אני ביקשתי לראות הוכחה אמפירית לקיומה של המציאות הזו . "סטטיסטיקה של מי ? הגיון ונורמות של מי ? באם את רוצה לחפש הגיון נורמטיבי פה... לא תמצא..." - יש בעולם המערבי נורמה, תו תקן אם תרצי המסביר דברים בדרך הלוגיקה, לוגיקה והגיון אנושי הן לא מילים גסות, את משתמשת בהן כל יום בין תרצי ובין אם לא. כך שלדעתי צורת ההתייחסות שלך גם לא עניינית וגם בטעם מעט מתנשא. "אם זה כל כך מעניין אותך תתחיל ללמוד ולתרגל את הנושא...דברים יתחילו לקרות לך מעצמם..." - סלחי לי על גישתי הסקפטית והנורמטיבית, אבל לפני שאני מתחיל להתעמק באומנות מסויימת אני מעוניין לפגוש אנשים שכבר עוסקים בה כדי לראות אם יש דברים בגו. "ונראה לי ממש חבל לבזבז עבודה עם משאבי אנרגיה יקרים מפז עבור הוכחה לעם הסקפטי..." - להפיץ דבר בעל ערך כ"כ גבוה, שיכול לשנות את פני העולם, שיכול לפתוח אנשים רבים לעוצמות פנימיות שהם לא ידעו על קיומן, שיכול לשנות את צורת ההסתכלות של המין האנושי על החיים נראה לך בזבוז עבודה... ? צורת ההתייחסות שלך לנפתיס ו"הביקורת הבונה " שלך כלפיה וכלפי צורת ההשקפה שלה "האנוכית" שלה רק משקף משהו מתוך צורת ההתנהלות הפנימית שלך.

Bastat

New member
מבינה שתשובתי לא ממש לרוחך

"אני מכבד את צורת ההשקפה שלך, אבל התשובה שלך חסרת כל קשר לשאלה שלי, אז את לא מאמינה במקריות, סטטיסטיקה ונורמות. כל הכבוד לך שאת נמצאת בדרגה אחת גבוה יותר מרוב בני התמותה, אני ביקשתי לראות הוכחה אמפירית לקיומה של המציאות הזו." - הרי אתה כתבת שמה שהבנת זה שהכישוף יכול לנצח את המקריות, ולכן התייחסתי למילה מקריות ואך שאני רואה מושג זה בחיי, מה כל כך מכעיס אותך בזה שכתבתי את דעותיי וכבר אתה יורק ..כל הכבוד לך שאת נמצאת בדרגה אחת גבוה יותר מרב בני התמותה ? ! - את זה אתה אמרת לא אני. לא מעוניינת להיות מעל אף אחד (וגם לא מתחת) את החיים שלי השקעתי מתוך בחירה בדרך שלי בשביל שיהיה לי את היכולת לעזור לעצמי ולאחרים ולא ממקום מתנשא !!!. רק אומרת את דעתי מנסיון אישי אף אחד לא חייב לקבל את זה - אתה יודע זו בעצם מטרת הפורום ללמוד וללמד דברים חדשים. ואני לא מעוניינת להשקיע מאמץ בלהראות לך הוכחה לקיומה של המציאות הזו - זכותי המלאה. " יש בעולם המערבי נורמה, תו תקן אם תרצי המסביר דברים בדרך הלוגיקה, לוגיקה והגיון אנושי הן לא מילים גסות, את משתמשת בהן כל יום בין תרצי ובין אם לא. כך שלדעתי צורת ההתייחסות שלך גם לא עניינית וגם בטעם מעט מתנשא." - ההגיון והלוגיקה למי שעוסק בעולם הרוח ובמאגיה משתנה במאה שמונים מעלות, ואני חושבת שכל אחד בפורום הזה שעושה עבודה יסכים איתי על כך, אני משתמשת בהגיון ובלוגיקה שרכשתי לי עם השנים והעבודה וזה כנראה לא ההגיון המקובל עלייך. וחבל שאתה חושב כך שצורת ההתייחסות שלי לא עניינית, וזה בטח מצחיק חלק מהאנשים בפורום שמכירים אותי אישית שלדעתך גישתי מתנשאת אבל שוב זו דעתך ושלך. סולחת לך על גישתך הסקפטית והנורמטיבית....אתה אדם שמחפש הוכחה, ולא כל אחד מעוניין לתת אותה לאדם שלא מוכן להשקיע כלום מעצמו וממרצו עד שלא יראה אם יש דברים בגו...ואז מה.. שתגלה שיש דברים בגו מה אז תבקש ? פשוט אני חושבת שיקח לי חיים שלמים להוכיח לאדם כמוך עד תום את ההוויה האחרת וחבל לי על הזמן היקר בעוד אני יכולה לקיים עשייה אחרת והרבה יותר מועילה. נפתיס קיבלה יפה את צורת ההתייחסות שלי ואת הביקורת הבונה ואני לא חושבת שהיא צריכה סנגור, בנוגע לאנוכיות דיברתי בכלליות על רוב האנשים שלא מצליחים לראות מעבר לכתף שלהם וחלילה לא על נפתיס אז עשה עימי חסד ואל תוציא דברים מהקשרם שבאמת יכולים לפגוע בחבריי הפורום. מקווה שהיה לך ביקור פורה ומפרה בפורום שיהיה לך שבוע נהדר

RainBird

New member
אני רואה את זה טיפה אחרת בעידן ספון האשליות של היום- איך נדע מה "אמיתי" ומה לא? בואו נגיד שאני מראה משהו שהוא גראנדיוזי לחלוטין- כמו ללכת על המים או לעוף. תוכל להצביע ולומר שיש דיוויד קופרפילד ויש אורי גלר. לכן ביזבוז אנרגיה עצומה על מה בדיוק? על העובדה שמישהו יאמין או לא יאמין במשהו? וגם המאגיה היומיומית פועלת בדרכים טבעיות: ריפוי מואץ לדוגמא- או הכנסה ממקור שלא נראה זמין בעבר- כל אלו יכולים לקרות גם בלי השפעה מאגית- זה לא מטבעות זהב שנופלים מהשמיים. האנרגיה לוחצת על היקום ליצור שינוי במקום שבו סביר להניח שייתכן שיהיה שינוי (קרא לזה מצידי חוק מרפי הפוך- זאת לא תהיה טעות) והרבה יותר סביר שאני אקבל כסף מאימא לדוגמא מאשר שמטבעות זהב יצאו מהברז. זה הכל. ארדן.

nepthys

New member
השאלה החשובה היא

האם אתה מאמין שלמאגיה אין גבול? כלומר, האם אתה מאמין שאם אני או אתה נעשה כישוף לשלום עולמי, אכן יקרה שלום עולמי?

RainBird

New member
שאלה נהדרת זה תלוי בתנאים. דבר ראשון בואי ננתח- מה זה לחש לשלום עולמי?

nepthys

New member
אוף, בחרתי נושא קשה..

הייתי צריכה לבקש להפסיק רעב-זה הכי קל.. אבל בוא ננסה בכל זאת. אני רוצה לעשות כישוף שבו בעולם: 1. לא יהיו טרוריסטים 2. לאף מדינה לא יהיה צבא 3. לאף מדינה לא יהיה מפעל שמייצר נשק שמיועד לשימוש נגד בני אדם 4. לא יהיו וויכוחים בין מדינות שידרדרו לעימות פיזי כלומר, ברור שעדיין בני אדם יריבו, אבל לא תהיה מלחמה מאורגנת. הגדרה מספיק טובה?

RainBird

New member
בחרת נושא מושלם ../images/Emo13.gif ציינת ארבעה דברים *שקיימים* והן רק דוגמאות. בנושא הפרט מדובר על מיגור האלימות. עכשיו השאלה היא- אם את רוצה למגר אותם, מהיכן הם נובעים בעצם? התשובה היא- הם נובעים מהנפש האנושית. החברה המודרנית יכולה באמצעות חינוך לכל היותר לצמצם את תופעות האלימות אבל לא להעלים אותה. האלימות היא חלק מהאנושות ואין שום דרך פיסית להפריד אדם מהאלימות ששרויה בו. ועכשיו שאלה- האם היה מקרה או מקרים בהם את היית אלימה פיסית? סביר להניח שכן. אפילו הנפש השלווה ביותר לא מנותקת מהאלימות שבה. אנחנו חוזרים להסבר של ה"לחץ במקום הנכון" נגיד שכל הקאוונים וכל המכשפים האקלקטיים והסוליטריים בעולם מחליטים להטיל לחש כזה בדיוק- ולא סתם לחש שירגיע את העולם לתקופה מסויימת או לחש מצמצם- לחש שיעלים את האלימות- היקום ילחץ במקום הסביר ביותר. ומה סביר יותר? 1. שבוקר אחד העולם יתעורר ולא תהיה בו אלימות או 2. שמטאור ענק ישמיד את כדור הארץ ולא תהיה יותר אלימות או שום דבר אחר?

nepthys

New member
בשורה התחתונה

אתה כן מאמין שאם הרבה מכשפים יתאגדו יחד, הם יוכלו לשנות את המציאות (בלי קשר להאם זה יהיה לטובה). לא?

RainBird

New member
עזבי מכשפים- אנשים. אם הרבה אנשים יתאגדו יחד למטרה משותפת ה"מציאות" תתנפץ כמו זכוכית. ביוון העתיקה אם היו אומרים שבעתיד אנשים יעופו זה היה נפסל כמו בדיחה גרועה- וזו רק דוגמא.

nepthys

New member
זה סתם הסבר טלאולוגי

גם טרוריסטים מוסלמים רוצים שלום עולמי, הם פשוט רוצים זאת תחת התנאים שלהם... כולם רוצים שיהיה שלום, השאלה היא שלום באיזה תנאים.. ושוב אני שואלת. לפי בסטט אין גבול למאגיה, וממה שהבנתי, היא מאמינה שאם היא תעשה כישוף לשלום עולמי, הוא יצליח. כלומר, צריך רק אדם אחד. האם לדעתך מצב כזה אפשרי?

RainBird

New member
טלאולוגי? מה זה? סליחה על הבורות. אני לא יכול לענות לך. אני מרגיש שאדם אחד בתנאים הנכונים יצליח. מהם התנאים- באיזו סיטואציה ובאיזה זמן בהיסטוריה? אין לי תשובה עבורך. מצטער. אני לא בטוח גם שזה יביא לשלום עולמי המקובל על כולם.

למעלה