תוהה

nepthys

New member
הסבר מעגלי

מה זה "בתנאים הנכונים"? אם תעשה כישוף לשלום עולמי באותו היום בו יכריזו על שלום עולמי, זה לא יהיה כישוף אפקטיבי.. לא בוחרים כישוף רק למטרות שקל להשיגן גם בדרכים אחרות, בוחרים כישוף כאשר המטרה היא אפשרית, גם אם הסיכוי קלוש.. שלום עולמי זה לא מצב כזה מופרך..

gwizard

New member
לדעתי זה אפשרי, אבל

הסיכויים לכך קטנים במידה כזו שזה פשוט לא ישים. זה בערך כמו לומר שלפי פיסיקת קוונטים ישנה אפשרות שעכשיו יפער חור שחור באמצע חדר שינה שלי וזה יהיה נכון. אבל, הסיכויי לכך הוא כל כך מזערי שסביר שזה לא יקרה. כמובן שזה יכול לקרות. אני מקווה כי ההבדל ברור בין משהו שיכול לקרות (זאת אומרת כן אפשרי) לבין לומר כי זה אכן יקרה (בזמן נתון). גם במאגיה, לדעתי, ניתן לעשות כל דבר, אבל הסיכויים להצלחה משתנים מנסיבות לנסיבות. במקרה של שלום עולמי ע"י אדם אחד זה אפשרי בתיאוריה, אבל האדם הזה חייב להיות כל כך חזק (רוחנית) שברמה הזו אני לא בטוח כי ניתן לקרוא לו אדם, אלא יותר אל. ברגע שמבינים איך המאגיה עובדת, ניתן גם לחשב בצורה לא מדעית (אני יודע שזו סתירה, אבל זה מה יש) מה יצליח ומה לא. כמובן שזה לא מדוייק כי זה לא אמפירי, אבל ככל שאת יודעת יותר כך הסיכויים להצלחתך במשימה עולים. זאת הסיבה שאני לא אנסה לעשות כישוף למען שלום עולמי לבד. זה פשוט יהיה נדון לכישלון. לעומת זאת, אני כן אעשה כישוף בשיתוף עם עוד 1000 מכשפים ומכשפות לשלום במזרח התיכון. לזה יש סיכויי הצלחה הרבה יותר טובים.

Discordia

New member
כמויות וכוחות

כמה שיותר מכשפים, ככה יותר אפקטיבי? יש דרגות של כוח לאנשים שונים? (כוח ככשרון או דרך תרגול?) אני רוצה לשמוע את דעתך, כי אני מנסה להבין את נקודת המבט שלך.

gwizard

New member
תשובה

אפקטיבי זה עניין של השקפה ואי אפשר למדוד את זה כמותית. מה שכן, כאשר כתבתי את ההודעה הקודמת יצאתי מנקודת הנחה כי כל המכשפים ברמה סבירה, אך כמובן שיש הבדל בין אדם לאדם לכאן או לכאן. בדרך כלל, כאשר עובדים בקבוצה, אז יש רק אדם 1 שמנהל את העסק מבחינה אנרגטית, בדרך כלל זוהי כוהנת גדולה עם הרבה ניסיון, וכל שאר חברי הקבוצה שולחים לה את האנרגיה מבלי לעצב אותה. הטכניקה הזו נקראת Cone of Power. אם כן, באופן כללי, כמה שיותר מכשפים כך יותר אנרגיה, אך לא בהכרח יותר אפקטיבי. אבל, במקרה שלנו, גם אנשים שרק למדו לתעל אנרגיה בצורה בסיסית יהיו בהכרח גם יותר אפקטיביים מבחינת הקבוצה כי לא נדרשת כאן שום עבודה מסובכת, אלא רק שליחת אנרגיה טעונה בכוונה מסויימת.

Swicca

New member
אהממ..

שלום עולמי.. הבעיה היא לא הכישוף אלא בעיה קטנה ומציקה.. רצון אנושי, אפשר להשיג הרבה בכישוף אבל בשביל לשנות את המטרה היחידה שבשבילה טרוריסטים חיים ונושמים זה יהיה קצת בעייתי. כבר קל יותר לבוא עם פצצת אטום ולסיים את כל העניין. :S אני מאמין שבכישוף אפשר להשיג הכל אבל בגבול המציאות האישית שלי, כשזה נוגע לאנשים אחרים ומציאות כללית יותר אני חושב שבשביל לשנות משהו לכולם לוקח קצת הרבה יותר מאמץ. כמו שארדן אמר לפני, כמות נכבדת של אנשים. הרי בכישוף צריך לא רק אנרגיה אלא מאמץ אישי.. מאגיה שם בשביל להגביר את הסיכויים שלך או לפתוח דלתות חדשות בפנייך שלא האמנת שהיו שם קודם.. וכאן הבעיה שאומנם בצורה מאגית את יכולה לבנות כישוף שיעשה שלום עולמי אבל מבחינת מאמץ פיזי אין ממש משהו שאת יכולה לעשות בשביל לעזור לתהליך, בעצמך. זו דעתי האישית בכל אופן. ^^

seeker3

New member
אין לי עניין להתנצח איתך

אני חושב שהגישה שלך מתנשאת - זכותי , את חושבת שאני טועה - זכותך

pSyhoKokiLiDa

New member
זה נשמע כנו התחכמות.

השאלה שעומדת כאן, האם מישהו כאן יכול להוכיח שמאגיה זה אמיתי? שבאמת יש לזה השפעה? קל להגיד שעברת את השלב של "להוכיח", אבל בכנות זה באמת מעניין אותי..

mb3inh

New member
עפ"י אמונתי במאגיה לא ניתן לעשות

הכל וגם לא צריך לנסות להשיג הכל. הניסיון או הרצון להשיג הכל הם חמדנות שתוביל אך ורק לאסון. האדם גם עם המאגיה לא משתווה ולא ישתווה לכוח הטבע ולכוח האלים. האדם חייב להיות צנוע וענו ולהבין שערכו נמוך ויכולותיו גם הן ביחס לטבע והאלוהות.

ממש לא מסכימה.

"האדם חייב להיות צנוע וענו ולהבין שערכו נמוך ויכולותיו גם הן ביחד לטבע ולאלוהות" דבר ראשון נצא מתוך נקודת הנחה (שמתבססת על האמונה שלי ואני משערת שעל רוב אם לא כל חברי הפורום) שהאדם הוא חלק אינטגרלי מן הטבע. נצא מתוך נקודת הנחה שהטבע הוא חלק אינטגרלי מתוך האלוהות (ביטוי שלה, כלי, מה שבא לך) זאת אומרת שהאדם והאלוהות מקושרים. מי בדיוק יכול לקבוע את ההיררכיה במעגל (משולש במקרה הזה) הזה? האדם חייב להבין שערכו נמוך?! אני תוהה מה גורם לך לחשוב ככה, אני אישית חושבת בדיוק הפוך. טוב, לא לגמרי הפוך אבל... אני חושבת שהמאגיה הוא הכלי החזק ביותר עבור האדם לגלות את עצמו, ללמוד את עצמו, לשפר את עצמו בכל רגע נתון (עד כמה שניתן) אך הלימוד הזה בא תוך כדי ההכרה בעוצמה שלך כאדם אינדיבידואל, ההכרה בעוצמה משמע- להיות מודע למעלות, ולעשות עבורן את אותו תהליך, שיפור, העצמה, התחזקות וכו'. דיכוי המודעות הזאת בעיניי הוא מיותר ופוגם בתהליך ההתפתחות. אני לא חושבת שערכי נמוך כלל, להפך, אני חושבת שערכי גבוה ביותר, אבל יחד עם זאת אני מאמינה ויודעת שיש עוד אלף ואחת אנשים בעלי ערך גבוה משלי, וכשאני אראה אותם, אני ארצה ללמוד מהם, אני אעריך אותם, אבל אמשיך להיות מודעת לייחוד שלי. באופן כללי אני לא מאמינה גדולה בענווה. בעיניי אין פסול להפגין ולהחצין את המעלות שלך כאדם כל עוד תרשה לעצמך להפגין ולהחצין את המודעות שלך כלפי מעלות של אדם אחר. אני יודעת הכל ואני לא יודעת כלום, אני בריאה מדהימה ואני בריאה נוראית וכו' וכו'... כדי שאדם יוכל למצוא איזון הוא חייב להתמסר לכל הצדדים בו ולהכיר אותם היטב, וללמוד לשלוט בהם. ברגע שאדם משכנע את עצמו שערכו נמוך זה מונע את היכולת לשלוט בעצמו. אני לא חושבת שערכי נמוך ביחס לטבע, אני חושבת שערכי כלול בתוך הערך של הטבע, בתוך הערך של האלוהות. זהוי עובדה ידועה שהאדם מנצל מעט אחוזים מן המוח שלנו, ואני מאמינה, שברגע שבו האדם ילמד לנצל את כל אחוזי המוח שלו, הוא יוכל לעשות דברים נפלאים, בין היתר דברים שכן יהיו כלולים תחת ההגדרה של- "על טבעי": טלקינזיס, שליטה מלאה ביסודות, יום יבוא ואולי אפילו לעוף, חוקי הפיזיקה מאד ברורים, אך יחד עם זאת, ככל שהזמן עובר, האדם פורץ אותם עוד ועוד, יכול להיות שההסבר המדעי לאנשים העוסקים בפרקטיקה הזאת הוא שיכול להיות שהם מנצלים אחוזים מסויימים במוח, מן הסתם תוך כדי חיבור ל"אני הגבוה" שלהם. ושוב- אמרתי שזה יכול להיות, אני לא יודעת אם זה נכון או לא, אני לא מבינה גדולה בפיסיקה אז יכול להיות שאני מדברת הרבה שטויות, אבל אם לא, אז זאת אכן אופציה. את האלוהות איני יכולה לתפוס, אין לי את הכלים לכך, וגם אם יש לי, איני יודעת עוד כיצד להשתמש בהם עד הסוף, סביר להניח שאני גם לא אדע בכמה מאות הקרובות. את הטבע יותר קל לי תפוס, כי הוא קרוב אליי יותר מבחינה ממשית. ולשניהם יש לי אותו ייחס, זהו אותו יחס שיש לי כלפי האני הגבוה שלי. הערכה, כבוד, הערצה במקום מסויים. ברור שהאלוהות רחוקה ממני, ויש לה שליטה מסויימת בי, אבל מכאן ועד להגיד לעצמי שערכי ויכולותיי נמוכות ביחס אליה? בעיניי זאת סתירה, לפחות במהות של המאגיה עבורי. מה גם שזה מזכיר לי מעט תפיסה של דתות מונותאיסטיות וזה מטריד משהו. "עפ"י אמונתי במאגיה לא ניתן לעשות הכל וגם לא צריך לנסות להשיג הכל"- פה אין הרבה מה לחפור- לגביי מה ניתן ולא ניתן לעשות במאגיה? הנסיון הקולקטיבי והפרטי, הזמן הקולקטיבי והפרטי, הם אלו שיגידו מה ניתן ולא ניתן. ב עיניי לאדם או לחילופין למאג כן יש את היכולת לעשות הכל (אגב- מה זה הכל?)- אבל היא כל כך כל כך כל כך כל כך כל כך (ועוד טריליון כ"כ"ים) רחוקה ואולי אפילו כמעט בלתי מושגת. אך אין זה אומר שהיא לא שם. המאגיה היא התליך שבו אתה לומד כיצד אתה מתקרב ליכולת הזאת. אני חושבת שהדרך בה אתה תופס "הכל" ואיך שאנשים שלא עוסקים במאגיה תופסים חיבור ואולי שליטה באלמנטים מסויימים בטבע מקבילות למדיי. הם לא מודעים לכך שיש יכולת כזאת וכי אין להם הוכחות ולכן הם לא מאמינים בזה, כך גם אתה (שוב, בנוגע ל-"הכל"). כפי שכתבתי במאמר שלי, האנשים אשר המאגיה היא באמת חלק מהם, לא יחפשו איך להשיג הכל, זאת לא הנקודה והמטרה, אלו שכן יחפשו, ינטשו אותה. *כל מה שכתבתי מתבסס על דעתי האישית בלבד. לילה טוב.

mb3inh

New member
אני מדגיש שאין בכוונתי לפגוע

בגין מוחך הלא מפותח אינך יכולה להבין שאת תוכנה פשוטה לעומת טבע מורכב. לפני שאת מצינת עובדות חקרי! מפאת הגועל לא יכולתי לסיים לקרוא את תגובתך(גועל מחוסר אמת מוסר וידע). יש לך עוד הרבה ללמוד(וליתר דיוק לכולנו יש עוד הרבה ללמוד). מאגיה היא אולי הכלי החזק ביותר של האדם אבל היא חלשה מול האלים. מהי הדת בה את מאמינה? באדיבות מגנוס ברנארד ה-3 אייזק ניוטון המרשלג

אני מדגיש שאין בכוונתי לפגוע

אתה יותר מדי מוצלח וחכם עבור הפורום הזה, או פורומים אחרים ברשת. קטונתי מלהבין את חכמתך הנשגבת וכך גם אחרים. האור שאתה שופך עלינו פוגע בנו ומסנוור אותנו והכל לחינם.

Swicca

New member
מסכים איתך "כוכב השחר"

למה שלא תפתח פורום משל עצמך ותרבוץ בו! וכל האנשים הקטנים יוכלו לשמוע על חכמתך הנשגבת מעל כל השאר.. (במידה וירצו להכנס לשם) ותחסוך זאת מאיתנו כאן. ^^ בהצלחה!

mb3inh

New member
אני בטח לא נפגע

אבל כן מרגיש שיש צורך להסביר את עצמי. כאשר אני אומר שהמוח שלה לא מפותח אני מתכוון לכך שהמוח של כולנו(עם דגש על המוח שלה)לא מפותח. אני חושב שהפורום הזה מארח חברים מכל הדתות,בדת שלי האדם נחשב ליצור חלש גם עם המאגיה ביחס לטבע ולאלים(כמו אצל הפינים וכמו אצל הקלטים). בתגובה שלה היא צינה עובדות שיקריות ואני ראיתי לנכון להעיר לה על התגובה השיקרית שהיא כתבה. ואני אשמח אם היא תענה לשאלתי הקודמת,במה את מאמינה?

nepthys

New member
מה היה שקרי במה שהיא אמרה?

כלומר, כל עוד היא אמרה שזו דעתה האישית, ואלו דברים שמתאימים לה אבל לאו דווקא לכולם, לא נראה לי שיכול להיות משהו שהיא אמרה שהוא שקר. מעבר לכך, אני רוצה לשאול אותך, במה אתה מאמין?

mb3inh

New member
כאשר אתה מביע את דעתך

אתה צריך להשתמש בעובדות כדי להסביר איך בניית את דעתך ועל מה היא מבוססת. כך שגם אם היא ציינה שכל הנכתב הוא דעה אין זה אומר שאין עובדות בתגובתה.

תפסיק לשחק ברטוריקה זולה

זה לא יכסה על העובדה שאתה סתם גס רוח, ובעיני, כרגע אתה רשמית טרול. תרומתך לפורום הזה ואחרים היא זניחה לחלוטין, ועל ימין ועל שמאל אתה מציג פן יהיר ומתנשא. אתה כותב על צניעות וענוה? תיישם אותה, אח"כ תדבר.

RainBird

New member
אני מסכים עם אילן מר המרשלג היקר- רכוש יכולות ביטוי נאותות או עזוב את הפורום. אני לא אבקש שנית.

למעלה