תוחלת חיים

angela8

New member
תוחלת חיים

שמעתי שליפנים תוחלת חיים ארוכה, אולי הארוכה ביותר ביחס למדינות אחרות. (בממוצע 80) ממה שאני יודעת אופי החיים ביפן מלחיץ ומתועש לפחות כמו בארה"ב. האם הבדלים בתוחלת חיים יכולים לנבוע מסיבות אבולוציוניות ולא רק מסיבות סביבתיות?
 
אני בספק,

ההתפזרות העולמית של בני-האדם נעשתה די לא מזמן, ובנתיים -עושה רושם שכל המערכות הביולוגיות של הומו ספיינס באשר הם פועלים פחות או יותר אותו הדבר. מצד שני, *המון פרמטרים סביבתיים עשויים להשפיע על דמוגרפיות כמו תוחלת חיים*. אני חושב שהתוחלת החיים היפנית גבוהה בעיקר כי זו מדינה עשירה (תל"ג *מאוד גבוה*) עם דיאטה בריאה ומערכת בריאות מוצלחת.
 

blueshark09

New member
אפשרי אפקט המייסדים

יפנים ממש לא התערבבו עם אוכלוסיות אחרות, ולהם מאפיינים גנטיים יחודיים - במקרה גם כמה גנים לחיים ארוכים יותר (אפשרות שעלתה לי)
 

blueshark09

New member
אני אני לא טועה יש קרבה לקוריאנים

יפן מאוכלסת כמה אלפי שנים על ידי קבוצה קטנה שהגיעה לאיים, בטח יש עוד פרטים במחקרים גנטיים
 
רגע, יש גם את היפנים בהירי הפנים -

ה"תמונת מראה" של האינדיאנים האמריקאים - האה-אי-נו (AINU ) - שהם בהירי פנים והיו ביפן מקדמת דנא. לגבי היפנים עצמם - האם אפשר להגיד בבירור שההתיישבות היפנית היא כתוצאה מהגירה של אסיאתיים קדמונים מהיבשת?
 
כמובן שההתיישבות היפנית אינה תוצאה

של הגירה של אסייתים קדמונים מהיבשת. האפשרות השנייה היא פשוט הרבה יותר סבירה – היפנים התפתחו בנפרד משאר האנושות, מאמבה עד לקופי אדם ולאדם המודרני, כל זאת על האי הקטן שלהם. או שהם התפתחו באפריקה ואז הוטסו ליפן על חלליות החייזרים, כשהם חולפים מעל אסיה מבלי לנחות בה.
 
הו, שלום! לאן נעלמת?

השאלה שלי יצאה מפגרת - אבל בגדול מה שסקרן אותי לגבי היפנים זה מאיפה הם בדיוק היגרו - יש המון אסייאתים וזה לא הדבר הכי פשוט להגר ליפן בתקופה שבה היפנים הופיעו שם לראשונה - מה שתהיתי בעצם זה מאיפה היפנים ביבשת אסיה "במקור".
תודה שעשית ממני ילד
 
נעלמתי לתאילנד...

ואחרי זה הפורום הזה היה קצת מקצועי אז הייתי קורא סמוי במשך הימים האחרונים. מצ"ב תמונה של חרק בגודל של כעשרים סנטימטרים, שטייל לו בשלווה בסמוך לחדר בו ישנו בצפון תאילנד. הג'ונגלים שם ממש מגניבים.
 
אהה, אמרת על זה משהו!

ברוך השב. אני מקווה שנהנית! בזמן שאתה היית בתאילנד אני הייתי עסוק בעיקר בלהזיל דמעה על זה שלא למדתי אפילו דקה סמסטריאלית אחת בגלל השביתה המעצבנת הזאת. אפשר להגיד שאתה חובב-טבע אמיתי ברגע שאתה מסתכל על חרק באורך 20 מטר ובמקום להגיד איכס אתה משבח את הג'ונגלים של תאילנד. מעניין מה זה החרק הזה... אם ממש בא לך, אתה יכול לפרסם את התמונה שלו בפורום ביולוגיה ומדעי החיים ואולי איזה אנטמולוג יגיד לך מה זה.
 
20 סנטימטרים, לא 20 מטרים... זה עוד לא

"לוחמי החלל" או איך שקראו לסרט המטופש ההוא... האמת שיש לי פחד בלתי רציונלי מאנטמולוגים, אז אני מעדיף לא לשאול אותם. בד"כ כשאני רואה אנטמולוג יש לי צמרמורת, ואני מנסה להתרחק ממנו ככל האפשר. הם כולם כאלה חלקלקים ומגעילים... למזלי הרב בקורס היחיד שאני לוקח הסמסטר הזה המרצה אינו נמנה על הסגל הבכיר, כך שבינתיים הכל בסדר. אל תדאג, יש לך עוד שנים רבות ללמוד, חודש יותר או חודש פחות לא ישנו הרבה.
 
ובקשר ליפן -

טוב, אז בתור אזרח מועיל בפורום עשיתי חיפוש בוויקיפדיה: "מהמחקר הארכאולוגי עולה כי המתיישבים הראשונים ביפן הגיעו מקוריאה וסיביר לפני לפחות 30,000 שנה, כאשר עדיין לא היה ים שהפריד בין יפן ליבשת. ייתכן כי אחרים הגיעו בדרך הים מאוחר יותר מהפיליפינים ומפולינזיה. הסימנים הראשונים לתרבות מופיעים בערך ב10,000 לפנה"ס עם תרבות ג'ומון, שמאופיינת באורח חיים של ציידים-לקטים נוודים למחצה, הגרים בחפירות בקרקע, ושעסקו בחקלאות פרימיטיבית."
 
סיביר??!

איך סיביר? אולי הגיאוגרפיה שלי חלשה, אבל זה לא קצת רחוק מסיביר? עם הקוריאנים אני יכול להזדהות - זה בטח גם משהו שיהיה מאוד קל להדגים באמצעות אנליזה גנטית.
 
אז בעצם התושבים שנמצאים

*עכשיו* בסיביר הגיעו לשם אחרי שאלה שבסופו של דבר הגיעו ליפן עזבו כבר?
טוב, זה הופך להיות דיון היסטורי, אז די.
 
חלק נשארו בסיביר, חלק עזבו ליפן, חלק עזבו

לאלסקה ואמריקה, וחלק עלו על חלליות החייזרים והם מאיישים עכשיו את הכוכב שמוזכר בשרשור העליון. טוב, די.
 

r o r o r o

New member
תזונה בעיקר

מרבית החוקרים טוענים כי בריאותם ואריכות ימיהם של היפנים נובעות מהתזונה שלהם, שעשירה בדגים ואצות ים. הדור הנוכחי, אשר מעדיף מזון מהיר בסגנון מערבי, כבר מראה סימנים של "יישור קו" עם שאר העולם. כדי שתכונה מסוג זה תתפתח באופן גנטי, עליה להביא תועלת הישרדותית לנושאיה. יש אמנם תועלת אבולוציונית באריכות ימים, כפי שגילה מחקר (של רשומות לידה ומוות בכפרים באנגליה, כמדומני) שמצא כי במשפחות שבהן הסבתא האריכה ימים נולדו יותר ילדים ואחוז גבוה יותר מהם שרד. ההסבר לכך היה שבתקופות של אנאלפבתיות וחוסר גישה למידע, המידע שצברה הסבתא (שאותו קיבלה מאמה) תרם לגידול הילדים, להקלה על האם, לריפוי מחלות וכד'. עם זאת, כאדר מדברים על הבדלים בין גיל 70 או 80, נראה לי שקשה למצוא בכך תועלת אבולוציונית ואפילו להיפך, בחברה שבה אין מוסדות סיעודיים ובתי זקנים, זקנים מופלגים עלולים להוות נטל על המשפחה.
 
למעלה