תזונה בעיקר
מרבית החוקרים טוענים כי בריאותם ואריכות ימיהם של היפנים נובעות מהתזונה שלהם, שעשירה בדגים ואצות ים. הדור הנוכחי, אשר מעדיף מזון מהיר בסגנון מערבי, כבר מראה סימנים של "יישור קו" עם שאר העולם. כדי שתכונה מסוג זה תתפתח באופן גנטי, עליה להביא תועלת הישרדותית לנושאיה. יש אמנם תועלת אבולוציונית באריכות ימים, כפי שגילה מחקר (של רשומות לידה ומוות בכפרים באנגליה, כמדומני) שמצא כי במשפחות שבהן הסבתא האריכה ימים נולדו יותר ילדים ואחוז גבוה יותר מהם שרד. ההסבר לכך היה שבתקופות של אנאלפבתיות וחוסר גישה למידע, המידע שצברה הסבתא (שאותו קיבלה מאמה) תרם לגידול הילדים, להקלה על האם, לריפוי מחלות וכד'. עם זאת, כאדר מדברים על הבדלים בין גיל 70 או 80, נראה לי שקשה למצוא בכך תועלת אבולוציונית ואפילו להיפך, בחברה שבה אין מוסדות סיעודיים ובתי זקנים, זקנים מופלגים עלולים להוות נטל על המשפחה.