הדילמה קשה...
אתה באמת בחור טוב וחיובי, אבל מצד אחד אני מרגיש ביזבוז זמן בלנסות ללמד אותך את תורת התכנון על רגל אחת (בעיקר משום שאתה נצמד לנוהג של לדבר בססמאות פופוליסטיות מימי ביה"ס התיכון) ומצד שני מי שנכנס לכאן וקורא את דבריך, ללא תגובה מתאימה, עלול לחשוב שמדובר בדברים חכמים ונכונים.
לכנן אני בוחר בד"כ שלא להגיב לך. אבל מכיוון שאני כבר כאן אז אנסה: 1. נכון. צה"ל מפנה.
לפעמים. שיקולי הפינוי ובעיקר
הקצב נובעים שמקלול המרכיבים שהבאתי לעיל. 2. ככל שהדלתה (הפרשי ערכי הקרקע שבין הקרקע המתפנה לזו של האתר החדש) יגדל - כן הפינוי יהיה כדאי יותר (וגם יואץ). 3. "מחשבות כמו חול ואין מה לאכול". אם היה לי שקל על כל רעיון שחלף בראש אג"ת והאוצר, לגבי מיקום בסיסי צהל השונים, הייתי קונה את ביל גייטס! 4. לפי מעט ההיכרות שלי עם י-ם לא זכור לי שבקרבת קריית הממשלה קיימת קרקע זמינה (שלא לאמר -
וזולה!). אבל אם יש לך אחת כזו, אני בטוח שבאג"ת ובממ"י יחבקו אותך בחום (ויעניקו לך אות "יקיר הקרייה"). 5. לאחר ההשקעה הנ"ל שהשקעתי בתשובה, אני מקווה שיסלח לי אם אתעלם מהבדיחה בנושא הפנטגון. אגב - ואני רציני מאוד - אם הנושא (תכנון, כלכלה אורבנית כ"כ מעניין אותך ואתה מגלה בו עניין כה רב, מדוע שלא תלך ללמוד אותו ברצינות, באיזו מסגרת אקדמית איכותית?