תוך שנה וחצי: שיווק קרקע בחמישה מבסיסי גוש דן

הלוואי ש-החלום יתגשם

בתקופתו של מהנדס העיר ישראל גודוביץ' לפני 13 שנה דיברו על פינוי כל בסיס הקריה ופיתוח מרכז העיר . לאחר מכן - בתקופתו של מהנדס העיר דני קייזר דיברו כבר על פינוי " השוליים " של בסיס הקריה לטובת פיתוח מרכז העיר . לגבי עכשיו - הקצה הדרום-מערבי כבר התפנה . עכשיו מדברים על פינוי הקצה הצפון-מזרחי ( קרן הקריה )

להבנתי שיווק הקרקע יהיה עוד לפני הפינוי

מדובר על 3 בסיסים גדולים ועוד שניים קטנים (בגבעתיים וברמת גן). בתל השומר, יש תוכנית מפורטת לפינוי החלק הצפוני של הבסיס ("שכונת האקליפטוסים"). לגבי דרום המחנה, אני משער שהדברים לא כל כך פשוטים, ויש סיכוי לא קטן לבעיות זיהום קרקע. חלק ניכר מהמתחמים המוזכרים הם מוצבים קטנים שאינם נמצאים באזורי ביקוש נדל"ני - "סמנכ"ל משרד הביטחון בצלאל טרייבר ציין כי בשנתיים האחרונות החזיר צה"ל למדינה כ-65 מחנות, ובחודשים האחרונים לבדם עוד 6 בסיסים: אחד במתחם קסטינה, והאחרים ליד היישובים מעלה כוכב, אביאל, סינדיאנה, תל-ישמעאל ותל נמרוד. עוד 15 בסיסים נמצאים בתהליך החזרתם לרשות המדינה.". אישית אני גם בספק אם פינוי מוצבים בבקעת בית שאן (3 מתוך 6 המוזכרים לעיל) הוא צעד נכון לאור הזעזועים הגדולים במזה"ת ואי ודאות לגבי יציבות השלטון אצל השכנים בירדן לאורך זמן.

כן, אין סיכוי שיפנו כל-כך מהר

וטוב שמזרזים פעולות השיווק. ידוע לך אם נעשו סקרי קרקע?

oschlick

New member
אני הייתי מעביר את הקריה לירושלים כמו את שאר

מוסדות השלטון

בכל מדינה בעולם זה ככה

בכל מדינה בעולם הרמטכ"ל ומיפקדת הצבא יושבים בעיר הבירה . רק אצלנו זה צריך להיות מיטרד באמצע תל אביב . אני הייתי מעביר גם את מרכז הירידים לירושלים עם בית העיתונאים

ש מים

New member
עלות ומיקום...

זו לא חוכמה להצהיר הצהרות. הכל שאלה של עלויות (ומיקום): 1. מה ערך הקרקע המתפנה? 2. מה עלות הפינוי? 3. מה ערך הקרקע עליה מתפנים/עוברים? 4. מה עלות ההקמה? ולזה תוסיף "עלויות עקיפות": 1. מערכים תחבורתיים ("תשתיות על"). 2. זמני נסיעה (מהיכן מגיעים רוב העובדים/משרתים? במידה והם מתגוררים רחוק יהיה צורך גם בהקמת מתקני איכסון. שלא לדבר על כך שכיום רובם קל"בניקים/פרופילניקים וכד', שנושא "פתרון איכסון" אינו רלוונטי עבורם). וכמובן שאלת השאלות: האם יש בבירה קרקע רלוונטית זמינה

צה"ל מפנה את הבסיסים שלו

כל מטר אדמה של הקריה בתל אביב שווה מיליון שקל . הייתה מחשבה להעביר את הקריה לדרום אבל עכשיו כבר מאוחר מידיי כי כל הצבא שם . בסיס הקריה היה יכול לשבת בירושלים - קרוב אל משרד ראש הממשלה . כמו הפנטגון שבו יושב הרמטכ"ל האמריקאי קרוב אל הבית הלבן

ש מים

New member
הדילמה קשה...

אתה באמת בחור טוב וחיובי, אבל מצד אחד אני מרגיש ביזבוז זמן בלנסות ללמד אותך את תורת התכנון על רגל אחת (בעיקר משום שאתה נצמד לנוהג של לדבר בססמאות פופוליסטיות מימי ביה"ס התיכון) ומצד שני מי שנכנס לכאן וקורא את דבריך, ללא תגובה מתאימה, עלול לחשוב שמדובר בדברים חכמים ונכונים.
לכנן אני בוחר בד"כ שלא להגיב לך. אבל מכיוון שאני כבר כאן אז אנסה: 1. נכון. צה"ל מפנה. לפעמים. שיקולי הפינוי ובעיקר הקצב נובעים שמקלול המרכיבים שהבאתי לעיל. 2. ככל שהדלתה (הפרשי ערכי הקרקע שבין הקרקע המתפנה לזו של האתר החדש) יגדל - כן הפינוי יהיה כדאי יותר (וגם יואץ). 3. "מחשבות כמו חול ואין מה לאכול". אם היה לי שקל על כל רעיון שחלף בראש אג"ת והאוצר, לגבי מיקום בסיסי צהל השונים, הייתי קונה את ביל גייטס! 4. לפי מעט ההיכרות שלי עם י-ם לא זכור לי שבקרבת קריית הממשלה קיימת קרקע זמינה (שלא לאמר - וזולה!). אבל אם יש לך אחת כזו, אני בטוח שבאג"ת ובממ"י יחבקו אותך בחום (ויעניקו לך אות "יקיר הקרייה"). 5. לאחר ההשקעה הנ"ל שהשקעתי בתשובה, אני מקווה שיסלח לי אם אתעלם מהבדיחה בנושא הפנטגון. אגב - ואני רציני מאוד - אם הנושא (תכנון, כלכלה אורבנית כ"כ מעניין אותך ואתה מגלה בו עניין כה רב, מדוע שלא תלך ללמוד אותו ברצינות, באיזו מסגרת אקדמית איכותית?

amit1270

New member
קרקע זמינה ל"קריה" דווקא אפשר למצוא

אפילו באזור קריית הממשלה. הבעיה העיקרית, ככל הידוע לי, היא התשתית הרבה והיקרה מאוד שבהקמת בסיס זהה לקריה במיקום חדש. זה פשוט יקר מדי ולא ממש נחוץ.

הסיבה היחידה שבגללה לא מעבירים את בסיס הקריה

הסיבה היחידה היא : " הבור " והמבין יבין .

ש מים

New member
נקודה חשובה שלא ציינתי

(אולי כי היא נראתה לי טריוויאלית, בעיקר משום שפירטתי את נושא הרנטה הכלכלית) היא "התחרותיות על שימושי הקרקע": אולי יש קרקע זמינה, אבל - לפי מודל הרנטה הכלכלית - בצידה ויש שימוש אחר, חוץ מבסיסי הצבא, שמוכן לשלם יותר, הקרקע תימסר לו ולא לצבא. כל זה נכון כמובן רק בתנאי שהרציונאל הוא כלכלי.

יש עוד סיבה נוספת

שמיתחת לאדמה יש עולם סודי שבגללו גם לא תהיה בתל אביב רכבת תחתית לעולם בניגוד לערים כמו מוסקבה / פיונגיאנג

למעלה