תוכן מגוייס- האם צריך להצהיר...

תוכן מגוייס- האם צריך להצהיר...

בלוגרית ב"קפה- דה מרקר" חשפה לאחרונה שקבלה פנייה לקדם אתרי אינטרנט דרך כתיבת בבלוג, ובכך אף לקבל תגמול כספי. הבלוגרית העלתה את השאלה האם כדאי לה? דיונים רבים צצו השנה בישראל ובעיקר בארה"ב על "כשרות" הכתיבה של בלוגר. האם מותר לו לפרסם בכתיבתו גופים מהם יקבל תגמול כזה או אחר (לא בהכרח כספי) . בארצות הברית הוחלט להוציא תקנה המחייבת בלוגר לחשוף את עובדת היותו כותב מסר המגוייס למטרה ריווחית. ראו את טיעוניה של הבלוגרית http://richtext.co.il/art/5757 מה אתם חושבים ? האם בלוגר צריך להצהיר על גילוי נאות במידה ויש אינטרס כלכלי מאחורי דבריו ? גילה

abbale2

New member
לדעתי כן

למרות שרוב הפעמים שמים לב אם הבלוגר הוא אמיתי או שיש כוונות סמויות בכתיבתו. אבל אם המטרה של הכתיבה היא למען רווח מסוים ומשלים על כך לדעתי ראוי ואף צריך להציג את הדבר בצורה ברורה

האם יש צורך בתקנות לכך בארץ

או שהתופעה לא כה רחבה? ישנם בלוגרים טכנולוגיים הסוקרים מוצרים ומקבלים "הטבה" לא בהכרח כסף וכנ"ל לגבי השתתפות בארועים של חברות וסיקורם וכו...

abbale2

New member
אולי לא הבנו אחד את השני

הרי גם תפוז מפנקים את הבלוגרים בכל מיני הטבות וכל בלוגר נותן את דעתו על הדבר ומכך יוצאים שני הצדדים נשכרים ואני לא רואה בזה שום דבר פסול. אך אם ישנו למשל אדם שמקבל תשלום על מנת לכתוב בלוג על חלב סויה (סתם דוגמה שאני זורק) וכל המאמרים שלו עוסקים כמה זה טוב לשתות חלב מהסוג הזה ואפילו מפנה לכתבות באתר אשר שכר את שירותיו אך הוא לא מציין כי הוא למעשה עובד שלהם יש כאן פגם לדעתי

girl number six

New member
בעיתונות ובחדשות זה קורה כל יום

למה שזה יפריע לכם דווקא בבלוגים?

אני אישית אפסיק לקרוא אם אני פשוט קוראת

פרסומות ואפילו אי אפשר לעשות "דלג" (או שלא מודיעים לי מראש). כמו אחת הרשומות שהתפרסמה בתפוז לפני כמה זמן על משקה התפוחים דיאט המדהים שכל המשפחה שלה אהבה וזה היה טעם הילדות וכו' וכו' וכו' ובשומקום לא כתבה שקיבלה אותו בחינם לטעימה כדי לכתוב (והרי ברור שכך, ראיתי הרבה פוסטים בנושא וכולם שילבו גילוי נאות).

לי היה מקרה מעניין דומה

שבו ניסיתי לתת ביקורת למסעדות בשר וחשבו שאני מגויסת, בעוד שאני סתם ניסיתי להעביר ביקורת שיכלה באותה נשימה להיות מפרגנת או קוטלת.

לעיתים בחשבון הפייסבוק אני מפרגת לעסק ושמה

לינק לאתר שלהם ויש לי תחושה שאנשים לא מאמינים וחושבים שאני עובדת עימם או משהו בסגנון, אולי זה רק בדמיון שלי

../images/Emo18.gif להודעה שלך יש אינטרס מסחרי

העלת את הדיון הזה כדי להזרים גולשים למאמר שלך (שעליו את מקבלת כסף ככל שיותר גולשים מבקרים בו).

פנומן 72

New member
../images/Emo45.gif נכון , אבל

בוא נהיה הוגנים - הכסף שהיא תקבל ממספר הגולשים שייכנס מפה הוא במקרה הטוב יספיק לה לחצי ככר לחם אחיד. כשאני פרסמתי בשני פורומים מאמר שלי בוורדפרס נמחקתי מיידית בטענה שזה אסור. מעניין שמה שאסור בפורומים, מותר בפורום הבלוגיה

הסכום לא משנה

העיקרון הוא שבהודעה יש אינטרס. מבחינתי היא יכולה לפרסם את זה, אבל אין לדעת איך מנהלי הפורום הזה יתייחסו לזה. כל פורום ו"התקנון" של המנהלים שלו.

מצחיקים

ואם פירסמתי פה שאלה טכנית אמיתית אבל בעצם המטרה שלי היא להזרים גולשים לבלוג שלי כדי לקבל תשלם מתפוז - זה בסדר? גילוי נאות ליתר בטחון : אני לא רשומה לתשלומים של תפוז.

wranger

New member
לדעתי צריך להצהיר, כן

ולא סתם לכתוב גילוי נאות בפונט קטנטן בסוף הרשומה, אלא להבהיר כבר מההתחלה שהכותב קיבל משהו תמורתה.

תודה על תגובותיכם, קראתי כל אחת, מה לדעתכם...

אני בהחלט מבינה את הדעות שהובאו כאן, בואו נחשוב לרגע ביחד. מה ההבדל בין המצבים האפשריים הבאים: 1. לפרסם פוסט בבלוג שלי היושב בתפוז (רק דוגמא), "להזרים אנשים" כדי שיקראו אותי, ותפוז על הדרך בעצם מרוויחה כסף מהפרסומות היושבות בעמוד שלי (אל תהיו תמימים, זה ערוץ הכנסה של תפוז) 2. לפרסם פוסט בבלוג עצמאי שלי (לדוגמא http://gilagideon.co.il) ברשת על דומיין משלי ,"להזרים לשם קוראים" כי אני רוצה לייצר מודעות אלי ולמה שאני עוסקת בו, ועל הדרך לשים באנרים ולקבל עליהם כמה גרושים (ומי שמבין יודע) 3. לפרסם פוסט רלונטי על אתר כגון textrich , "להזרים לשם אנשים" , שנכנסו כי הנושא עניין אותם, הם יחשפו לפרסומות בדף ש textrich שמה(כי האתר שלה) ולפחות לקבל ממנה חלק מהכנסת הפרסומות. עכשיו בא נראה אתכם משווים בין האפשרויות מתוך ההנחות: 1 . אף אחד לא משקר כאן. נושא המאמר ידוע לפני שנכנסים לדף. אין אילוץ לעבור. מי שעבר לדף נכנס כי הנושא עניין אותו מספיק בכדי להמשיך לקרוא. 2. המאמר רלוונטי ואננו גיבוב של משפטים . 3. אני בין כה וכה מפרסם במקומות שונים , באתר הזה לפחות בעל הפוסט מקבל כמה גרושים על כך... אתם מוקפים בפרסומות מכל עבר, הריגוגל מרוויחה עליכם כאשר אתם משתמשים במנוע שלה, וכאן בצד שמאל יש שפע פרסומות!!!!
אז מה כדאי כאן- אדם המפרסם בתפוז , ותפוז מרוויחה על פרסום הפוסט, או, אדם המפרסם באתר דוגמת textrich ומקבל כמה גרושים על כך.... יום נעים לכולם גילה

למעלה