תוכן מגוייס- האם צריך להצהיר...

פנומן 72

New member
ההבדל הוא סימבולי

להכנס לבלוגיה של תפוז כדי לפרסם בלוג חיצוני, הוא כמו להכנס למסעדה ולחלק פלאיירים של המסעדה שממול. (אגב, כשאני פתחתי בלוג חיצוני היה לי את האינטגריטי לשאול את מנהלי הבלוגיה אם זה מותר - ונעניתי בשלילה...) לא קשור בכלל להזרמת קוראים או לכמה אני מרוויח מזה...

יש פה פורומים שאסור לפרסם בהם בלוגים מתפוז

לכל פורום יש תקנון שהומצא במיוחד בשבילו, ולא תמיד מנהל הפורום פועל לפי התקנון שהוא המציא. זה תלוי במצב רוח.

ע נ נ ת

New member
צריך להצהיר.

אין לי בעיה עם בלוגרים שמגייסים את הבלוג שלהם לקידום נושא מסוים, חברה מסויימת או מוצר מסוים. ואין לי בעיה שיקבלו על זה כסף/מתנות/טובות הנאה וכיו"ב זו בהחלט זכותם המלאה. אבל אם הם לא כותבים שהם מקבלים עבור זה משהו, זה מגעיל מצדם. זו הסתרה של אינטרס, וזה רמאות. לא סתם קוראים לזה גילוי נאות. אם אני אגלה שבלוג שאני קוראת מקבל תמורה כלשהי על קידום נושא כלשהו, ולא מודה בכך - אני חושבת שאפסיק לקרוא שם. בבלוג שלי פעמים סקרתי מוצרים שהיה לי אינטרס לגביהם (ספר שקבלתי מתפוז, וסדרת דפדפות של "טבע ישראלי") - ובשתי הפעמים כתבתי כבר בפסקה הראשונה מהו האינטרס שלי. אני חושבת שבלי זה, הערך שלי היה יורד בעיני. שאר הנושאים שאני מנסה לקדם (ענייני שמירת טבע והגנה על השטחים הפתוחים) הם לא עניינים שמישהו ישלם לי עבורם... וקשה בכלל לגייס אנשים שישקיעו כסף או זמן בהם.

אף אחד חוץ מעננת לא ממש התמודד עם השאלה

ששאלתי... עדיין לא קבלתי תשובה - מה ההבדל? תפסיקו להתיחס לבלוג כאל מדיום מקודש. בלוג הוא ככל אתר אך, פשוט בנוי על פלטפורמה טכנולוגית אחרת. ישנם בלוגים ארגוניים, ישנם בלוגיים אישיים וכדומה. צריך לשמור על הגינות ועל גילוי נאות אך בפרסום גלוי של גוגל בצד הפוסט ההבדל הוא אם אתם כותבים בלוג בתפוז ונותנים לתפוז להרוויח על הפרסומות בבלוג שלכם לבין שתכתבו במקום אחר ותקבלו חלק מהרווח של הפרסומות שישימו לכם כל עוד הטקסט של הפוסט עצמו, הוא טקסט רלונטי שהקהל מפיק ממנו ערך ואין בו רמייה , מה זה משנה... האם אין לכם פרסומת מוסווה לקורנפלקס בתוכנית טלויזיה, בכל מקום בו תפנו מבטיכם היום- יש לכם פרסומת בשוליים: בקניון, בצד הדרך, במנוע החיפוש- בכל מקום אז מדוע פתאום לגבי פרסומת לצד פוסט אנשים נהיים יפי נפש? מדוע איש היודע לכתוב תוכן לא יוכל גם קצת להתפרנס מכשרונו? האם הוא צריך להישכב על מזבח כשרונו?

המקרה היחיד שבו צריך גילוי

הוא כשכותבים סקירה על משהו שמקבלים בתמורה לסקירה.

ע נ נ ת

New member
אני מתייחסת לבלוג

כאל כתבה בעיתון. מין "מדור דיעות" שכזה. בעיתון יש כתבות פרסומיות (ויש גם פרסומות, וזה לא בדיוק אותו הדבר) - וכתוב עליהן שהן כתבות פרסומיות, ואז אני יכולה להחליט אם לקרוא אותן ולהפיק מהן מידע, או לא. אין לי בעיה שכותב יתפרנס מהכתיבה שלו. זו בהחלט זכותו המלאה. אבל הנה דוגמא לחשיבות של גילוי נאות: אדם סוקר מוצר, שהוא קבל במתנה. למוצר יש 3 אלטרנטיבות - שמיוצרות על ידי 3 חברות מתחרות. בשביל לכתוב ביקורת אובייקטיבית, הוא צריך לבדוק את כל 4 האפשרויות ולהחליט אז מי הטובה בינהן. לרוב, אם מקבלים במתנה מוצר כזה (או מקבלים תמורה כלשהי) - לא ייבדקו כל האלטרנטיבות. אדם לא ילך לקנות את כל הסוגים השונים. לא אם זה יוגורט, ובטח לא כשמדובר במשהו גדול יותר, כמו רהיטים של חברה זו או אחרת. אז הכותב יכול לתת לי את דעתו על המוצר הזה - ואולי להשוות עם מוצר אחד דומה שהוא מכיר - אבל זה עדיין לא חוות דעת אובייקטיבית הכוללת את כל האפשרויות. יש מקרים שבהם אין אפשרות לבדוק הכל (למשל, בעת קנית רכב או דירה) ויש מקרים שבהם ההשוואות מסתבכות (למשל, ביקורת על ספר או סרט או דיסק) ולכן חשוב לדעתי להפריד בין כתבה פרסומית - בבלוג, באתר, בעיתון - לבין פוסטים אישיים, כתיבה לשם כתיבה וכיו"ב.

למעלה