תוכנית ב

האם המידע שרשמת על אימוץ הוא מבוסס

מבירור עדכני שלך ?
התחלנו מעט לברר וזה לא המידע שקיבלנו בכלל, אבל הכל ממש באויר ולא ישבנו ברצינות עדיין לסגור חוזה עם חברה מתווכת או משהו עדיין (בן הזוג עדיין מתבשל, הכל אצלו איטי יותר).
בארץ אני יודעת שזו לא אופציה רלוונטית לנו אבל בחו"ל, לא שמעתי על ההגבלות שציינת ואשמח לדעת מאיפה המידע ועד כמה עדכני ?

המידע מברורים של חברה שהלכה בסוף על אופציה אחרת

הברורים היו לפני שנתיים אז אולי השתנה משהו...
אם נותנים לך בסוכנות מתווכת מידע אחר ומוכנים לחתום עליו ומציגים זוגות שאימצו לאחרונה תינוק קטן אז זה מדהים. רק שווה ממש ממש לברר שזאת האמת.

אם את מוכנה לשתף פה מה אמרו לך, אשמח לדעת גם. אולי יהיה רלוונטי בעתיד לאחותי.

עכשיו אני נזכרת שקראתי לאחרונה גם איזו כתבה שדברה כל זה שרוסיה צמצמה מאוד את
האימוץ הבינארצי שלה. אני אנסה לחפש אותה.

לא מצאתי את הכתבה

אבל מצאתי תשובה של המנהלת בפורום אימוץ שאומרת בעצם כמעט מה שאני כתבתי. וזה היה בינואר. היא אומרת שזמן המתנה הפורמלי הוא שנתיים אבל שהיא מכירה אנשים שמחכים יותר. אז אולי משהו השתנה מאז אם אמרו לך אחרת.

לעניות דעתי זמן ההמתנה הוא פחות קריטי מגיל הילדים. גם היא עונה פה שמגיעים ילדים בגיל 3.

http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/74/182891051/משפחה/אימוץ

מצרפת לך את הלינק לתשובה.

אני חלילה לא מנסה לרפות את ידייך.

זהו שאנחנו ממש רק בשלב הברור

הראשוני יחסית, כי בן הזוג עוד לא ויתר על ילד משלנו...

המידע שנתנו לי אינו משהו שמישהו מוכן לחתום עליו, כי עדיין לא הראנו בעצמנו רצינות מספיק כדי לדבר תכלס ולחתום על חוזה.
להבנתי, יש היום שתי סוכנויות שעוזרות לזוגות בארץ לאמץ מחו"ל.
אמרו לנו שאימוצים מרוסיה אכן מאד הצטמצמו, אבל לא ציינו מעבר.
אמרו שיש אופציות אחרות אבל שיפרטו ממש מהן, רק אם נגיע לשלב של לחתום איתם (אני חולמת על אימוץ ממדינת עולם שלישי - אפריקה, הודו וכו).
כן ציינו שההמתנה היא סביב שנה ושלרוב לא יהיה מדובר בתינוק שרק נולד, אבל יש הרבה ילדים בני שנה והלאה ומתחת לגיל 3 שממתינים לאימוץ. ושוב - הכל מידע באויר, עד שנחליט אם הולכים על זה באמת.

אימוץ של ילד בן 3 ומעלה, הוא מסובך יותר, כי לרוב כבר יש לו זכרון וזה מסבך יותר את העניין ככל שעבר חיים קשים יותר וככל שנחסכו ממנו תנאים רגשיים מינימליים.
המתנה של שנתיים ומעלה גם בעייתית, אולי, תלוי מה יוצע בסוף, מתי ובאיזה גיל יהיה הילד.... זה צריך להתאים לסטטוס שבו תהיה המשפחה אז ואני לא יודעת איפה נהיה.

אם נחליט להתקדם לכיוון יותר ברצינות - אשתף פה, למען מי שיתעניינו אולי.

אז כנראה מדובר באמת באופציות אחרות שהן לא רוסיה

אני לא שמעתי עליהן.
מאחלת לך המון המון הצלחה. מכל הלב.

snoopy96

New member
מישהו קרא לי?

הי ויקטור,
אנחנו כמעט שמונה חודשים אחרי לידת ביתי בתהליך פונדקאות.
אשמח מאוד לשתף אותך ולעזור.
כתבתי בלוג על החויה האישית שלי כאם מיועדת כדי לאפשר למי שתבוא אחרי לדעת על זה קצת יותר ממה שאני ידעתי
http://intendedmominisrael.blogspot.co.il/
&nbsp
אני לא יכולה להגיד שזה תהליך קל, מצד שני גם הדרך שלי לא היתה קלה ולבסוף זכיתי לסוף המתוק שאליו השתוקקתי, אין יום שאני לא אומרת לה שהיא קסם :)

אקרא בשקיקה!

כל כך שמחה בשבילכם!

שירהד1

Member
מנהל
היי סנופי

תודה על העזרה ועל זה שקפצת לשתף אותנו.
והמשפט האחרון שלך מאוד ריגש אותי. שמחה כל כך עבורך!

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

פונדקאות

בעיני היא אופציה ראויה כ"כ להרבה זוגות שממש כמהים לילד ביולוגי ואינם יכולים לעשות אחד, או שבוחרים שלא מסיבה כלשהי.

אנחנו אישית מאד רוצים עוד ילד, אבל הביולוגיה שלו אינה ערך עליון בעינינו.
העלתי את האופציה , כי רציתי לשמוע מחשבות של נשים אחרות שאני מאד מעריכה ולדעת מה האופציות העומדות לפנינו.

אימוץ הוא יותר הכיוון שלנו לתכנית ב, כאמור, אבל בן הזוג עוד צריך להבשיל עם הרעיון וגם מלחיץ קצת להקדיש לעניין את כל חסכונותינו.

אמאלוסי

New member
המון בהצלחה !

הי, ויקטור !
רוצה לאחל לכם המון בהצלחה בכל דרך שתבחרו !
לגבי אימוץ - עד כמה שידוע לי, בגלל שיש לכם, ברוך ה' ילד, לא תוכלו להיות בתור לתינוק בריא.אבל כן תוכלו להיות בתור לילד טיפה יותר גדול.

EcoT

New member
אני מכירה מספר זוגות

שעברו פונדקאות ומספר זוגות כולל יחידנית שאימצו. אני מאוד אהבתי את התשובה שאמרה חברה שלי כשהם גם הלכו על תרומת ביציות בנוסף לפונדקאות "הבנו שמישהו צריך לוותר" כי משהו בעוברים המשותפים שלהם לא הצליח. הילדים יצאו הודים לחלוטין ואין אימא יותר אוהבת ממנה.
אני חושבת שביולוגיה לא קשורה להורות וגם לא הריון הורות זאת החלטה.
הדרך "האחרת" היא לא פשוטה וזה צריך לקחת בחשבון ולהתכונן לזה.
החלום שלי זה להיות פונדקאית אבל הבטחתי לבנזוגי שננסה את הילד השלישי שלנו קודם (הילדה הזאת שעדיין ברחם שלי לשבוע וחצי הקרובים היתה הילד הזה). אולי ננסה שוב. אבל זה ידחה את הפונדקאות עוד יותר וגם ככה אני כבר זקנה מידי לזה. יכול להיות שזה יישאר כאחד החלומות שלא מתגשמים.
המון בהצלחה בכל שדרך שתבחרו

למעלה