תוכנית הקמת 4 מסלולי גולף ומרכזי גולף בפארקים מטרופוליניים

אבישי ק

New member
הרשויות מקומיות לא יכולות אם כובלים להם את הידיים

אני אתן דוגמא קטנה
בקריית מוצקין רצו להקים שכונה שתהיה לזוגות צעירים עם דירות בעלויות נמוכות
באזור שבו כבר יש תשתיות של חינוך תרבות וכו...
מדינת ישראל אסרה על הערייה לעשות את זה והכריכה למכור את הבתים לקבלנים שמכרו בסוף בעיקר למבוגרים משפרי דיור

בתקופת שטייניץ נתנו הנחות לחברות היושבות במרכז הארץ שהיו יותר אטרקטיביות מההנחות בצפון ובדרום
עיריית חיפה או באר שבע לא יכלו להתחרות בהנחות האלו והרבה חברות עזבו או היו בתהליך לעזוב
ביניהם צים ואלביט שעוד איך שהוא שורדים בחיפה

ולא לשכוח את הפטור מארנונה שהיה לנמל חיפה ובתי זיקוק שנתנה המדינה

אל תגיד לי שזה החלטה של רשויות מקומיות
רשות מקומית תלוייה לחלוטין בהחלטות של המדינה
ובמדינה שלנו הן תלויות לחלוטין במדינה ללא אפשרות לבצע החלטות בעצמן.
כשאתה רואה שאין עתיד אז אתה דואג לעצמך

אבישי ק

New member
מדהים איך אתה לוקח סטיגמה ונותן לה חיים

זה הרי לא מבוסס על ידע
רק על סטיגמה ודיעות קדומות

zahipan10

New member
עומר רוצה להקים מגרש גולף בשטחה אך לא מצליחה

שנים שמדברים על מגרש גולף בעומר, אגם מלאכותי, ובתי מלון והמציאות היא שהברבורים ישוטו באגם המלאכותי בפארק נחל באר שבע בתוך שנתיים, ושלושה בתי מלון חדשים יבנו בעיר בתוך שלוש שנים, כשבעומר הכל דיבורים ואי יכולת כלכלית להקים את הפרוייקט.

אז להגיד שישובים פצפונים כמו עומר וסביון הם בעלי יכולת כלכלית יותר גדולה מערי מטרופולין גדולות כמו באר שבע וחיפה זה ניתוק מהמציאות. ולשים את ערי המטרופולין הללו באותה שורה עם ערי פריפריה כמו טבריה וערד זה לא רציני.

בכל מקרה, אם יוקם בנגב מגרש גולף זה כנראה יהיה בפארק חצרים המשותף למועצה האזורית בני שמעון ולעיר באר שבע, כי חוץ מ-800 דונם של מסלולי פורמולה (שיוקמו בפארק עד 2017 לטענת עיריית באר שבע) יש בו עוד 1400 דונם שמיועדים למלונאות, ספורט, ופנאי (מתוך שטח כולל של 7200 דונם). בפארק נחל באר שבע יש מגרשים המיועדים לפארק מים, לונה פארק, מרכז אירועים, מתחם ספורטק (שיכיל בין היתר גם מתחם מיני גולף) ואני לא רואה היכן יש מקום לבנות מגרש גולף בפארק הזה מבלי לסגור שטחים פתוחים בפני התושבים, לכן אני חושב שיותר הגיוני שמגרש גולף בנגב יוקם בפארק חצרים שגם כך יותר גדול מפארק נחל באר שבע.

tapuzoed

New member
למה בעומר כשיש את פארק באר שבע הענק עם תקציב שיכול לשמש לכך

פארק לא נותן שום הכנסה לעירייה להיפך רק הוצאות תחזוקה רבות.
מניזן של פארק גולף משולב בפארק משנה את זה ומייצר גם הכנסות וגם פנאי וספורט שתואמים שטחים פתוחים

למעלה