תוכנית מועדון יוסי שמר ל-7.10.14 = השבוע.

מיכי 10

Member
תוכנית מועדון יוסי שמר ל-7.10.14 = השבוע.

שנה טובה לכולכם,
מחרתיים, יום שלישי, י"ג בתשרי תשע"ה - 7.10.14 - נמשיך בשיעור של ה-tabelvortoj.
יהודית תקרא בפנינו את המשפטים שהיא הכינה pri TI-vortoj.
לאחר מכן ימשיך GPS להעביר לנו את החומר בנושא שהתחלנו.
*~*~*~*~*~*~*
[עדיין לא ברור אם תהיה אחרי זה ישיבת הנהלה, או שהיא תידחה בשבועיים}.
גמר טוב ולהתראות,
אלדד ומיכל.

מיכי 10

Member
Programo por la Klubo Josi Sxemer por 7.10.14 - cxi-semajne

Karaj geamikoj,

Felicxan Novjaron al cxiuj!

Mardon, 7.10.14, ni dauxrigos la lecionon de la tabelvortoj.

Judith legos al ni la frazojn kiujn sxi preparis pri TI-vortoj.

Poste Gian-Piero dauxrigos pri la materialo kiun ni komencis.

* * * * * *
Ni ankoraux ne scias, cuu poste okazos la estrarkunsido, aux eble gxi prokrastigxos je du semajnoj.

Gxis la revido,
Mihxal kaj Eldad

מיכי 10

Member
אינפורמציה קטנטונת למי שמעוניינים להתלונן בפני

הנהלת הפורומים. מומלץ

על כל הודעה כזאת, שאני כותבת בעברית, אלדד מתרגם לאספרנטו ושולח בתפוצת אל"י ואני מעבירה לפורום, אני עוברת והופכת כל צ'פלוי שנמצא בהּ, לשיטת ה-x המיושנת

לא קשה לי לעשות זאת. זה רק טרחני, מבזבז לי עוד זמן, ומעצבן אותי בכל פעם מחדש!!

מתי יחזירו לנו המתכנתים של "תפוז" את הצ'פלוי שלנו

הכתובת לתלונות, אותה אני יודעת כמובן מזמן כבר בעל-פה, היא:
[email protected]

בוזוקיא

New member
מי פה משתמש בכרום?

אם אתם משתמשים בדפדפן כרום ולא באקספולרר הזוועתי, אני יכול לנסות לבנות תוסף שיעשה את העבודה.

מיכי 10

Member
למשל אני. מזמן הציע לי אחד המנהלים שיטה שעוקפת את הבעיה.

אלא שהיא היתה מסורבלת מאד.

בוזוקיא

New member
פתרון מאולתר

התקנה:
1. צריך לפתוח את קובץ הטקסט המצורף, לסמן את הטקסט ולעשות העתק (ctrl+c)
2. בכרום: ללחוץ על השורה של המועדפים כפתור ימני-->הוסף דף
3. בחלון שנפתח לכתוב בשם: chapelon (או כל שם אחר), ובשדה שנקרא "כתובת אתר" להדביק את הטקסט שהעתקנו..
4. ללחוץ על שמור.

בוזוקיא

New member
הסבר:

קודם כל זה רק פתרון מאולתר לבינתיים עד שאני אחשוב על דרך לעשות את זה באופן אוטומטי.
דבר שני צריך לזכור שתפוז עדיין לא יודע לקרוא צ'פלון והוא יהפוך את הצ'פלון לסימני שאלה...כל מה שהסקריפט יודע לעשות זה להפוך טקסט שכתוב עם x במקום צ'פלון לטקסט שכתוב עם אותיות צ'פלון אמיתיות ולהפך.

שימוש:
כאשר נמצאים בדף של תפוז פשוט לוחצים על הדף החדש של המועדפים שיצרנו והסקריפט ירוץ ויחליף את כל האותיות מהצורה gx לצורת הצ'פלון.
כמו כן, אם רוצים לכתוב הודעה חדשה אפשר לכתוב אותה רגיל (עם הצ'פלון) ואז לחיצה על הקישור שיצרנו תהפוך את כל האותיות צ'פלון לאותיות מהצורה gx...
כלומר מיכל, אם את לא רוצה לעבור ידנית על ההודעה ולהחליף את הצ'פלון ל-x, פשוט בחלון של הכתיבת הודעה (גם מהירה וגם רגילה) את יכולה ללחוץ על הקישור שיצרנו וזה יעשה לך את העבודה בצורה אוטומטית.
הסקריפט הוא טיפול קוסמטי בלבד...רענון של הדף יחזיר את הכל לקדמותו...

כסת"ח:
תכלס בדקתי את הסקריפט ממש בקטנה אז בטוח תוך כדי שימוש יתגלו באגים, אז אם יוצא לכם לגלות באג תגידו לי.
איך תדעו אם יש בעיה בסקיפט או בעיה בתפוז?
מאוד פשוט, הסקריפט רץ פעם אחת בלבד כל פעם כשלוחצים על הקישור...הוא בסך הכל סורק את הדף ומחליף אותיות. אם יש בעיה היא תופיעה מיד לאחר לחיצה על הקישור ורענון הדף יפתור אותה. כל בעיה אחרת שתופיע מבלי שלחצתם על הקישור או שתשאר לאחר שרעננתם את הדף, היא בעיה בתפוז ולא בסקריפט.

מיכי 10

Member
חח. ואני כבר רבע שעה מחפשת בכל האפשרויות במחשב שלי

את ה"מועדפים" בכרום, ולא הצלחתי למצוא...
התייאשתי, ובדיוק נכנסתי כדי לבקש עזרה, והנה כתבת הסבר ארוך.
[עלי לציין שכשהייתי עדיין באינטרנט אקספלורר (שרבים כל כך אוהבים לשנוא), התמצאתי וידעתי איפה כל דבר. בכרום, לעומת זה, נשארו לי חידות רבות...].

אז תודה על הכל, ומאוחר יותר, אנסה להבין וליישם.

בוזוקיא

New member
מועדפים

שורת המועדפים היא מתחת לשורת הכתובות. אם את לא רואה אותה תלחצי במקלדת על ctrl+shift+b

מיכי 10

Member
המון תודה

לפי ההוראות שלך, הגעתי לסרגל שאף פעם לא ראיתי.
אבל הוא לא זהה לזה שאתה צילמת. צילמתי אותו, אלא שהוא יָצָא כמסמך Doc, ואני יודעת שרבים חוששים לפתוח מסמך כזה.

אז מה שכתוב בסרגל החדש שלי זה כך:
אפליקציות פורום תמיכה טכנית תיקייה חדשה הכה את המומחה עושה טוב לגו ynet וגם: GOOGLE

בוזוקיא

New member
עוד הסבר

הסרגלים שלנו שונים כי הסמלים שאת רואה שם זה בעצם המועדפים שלך ויש לנו מועדפים שונים.
תנסי ללחוץ למשל על "הכה את המומחה" עם הכפתור הימני בעכבר ואז יופיע לך באופציות "הוסף דף". אחרי שתלחצי על "הוסף דף" תמשיכי לפי ההוראות התקנה מההודעה המקורית שלי:)

בוזוקיא

New member
ואם כבר אנחנו בעניין של ללמוד דברים חדשים אז

אם את רוצה לצלם חלק מהמסך בפשטות, את יכולה ללחוץ על "התחל" ואז בשורת חיפוש לכתוב "כלי החיתוך". מיד יופיע לך בתוצאות החיפוש כלי החיתוך, תלחצי עליו עם ההעכבר. ברגע שתעשי זאת המסך של יאפיר מעט והסמן של העכבר יראה כמו פלוס כזה ואת תוכל לסמן בעזרת העכבר את החלק שאת רוצה לצלם. ברגע שתסמני חלק מסויים במסך יפתח לך חלון עם אופציות לשמור את התצלום שלך. תשמרי את התצלום על שולחן העבודה כדי שיהיה לך קל למצוא אותו אחר כך.
&nbsp
אם הסתבכת אז לא נורא...ההסבר הוא סתם אקסטרה כדי שתוכלי פעם הבאה להעלות צילומי מסך בקלות:)

מיכי 10

Member
אני נורא אוהבת ללמוד דברים חדשים, ובמיוחד במחשבים, כי אף פעם

לא למדתי בצורה מסודרת, וכל מה שאני יודעת, זה מליקוט פה ושם וכן מניסוי ותהייה שלי עצמי.

אז קודם כל המון תודה לך על התרומות האלה!

אבל שנית, אני לא רוצה לבזבז לך יותר מדי זמן.
כי הנה, ניסיתי עם כלי החיתוך, ונפתחים לי קבצים שונים מהמחשב, אבל לא מצליחה ללחוץ על כלי החיתוך ולעבור לצלם מסך חלקי.

מיכי 10

Member
אהה. תודה

אני רואה שאתה צודק. למשל הכה את המומחה, זה משהו שניסיתי לפני חודשים, ולא ידעתי בכלל שנשמר לי ככה:
הכה את המומחה – תשובות לחידון ט"ו בשבט. לרגל ט"ו בשבט אגף שיווק ותקשורת והפקולטה לחקלאות מזון וסביבה הכינו שאלון נושא פרסים בנושא צמחים והאוניברסיטה העברית.
(אבל לא זכיתי).

Eldad S

New member
כל הכבוד, בוזוקיא!

אני טרם ניסיתי את מה שכתבת, אבל אשתדל לבדוק את זה ביומיים הקרובים.
האמת היא שאני עובד בדרך כלל עם פיירפוקס, אבל לאחרונה התחלתי לעבוד מדי פעם גם עם כרום. אז אנסה את מה שהצעת.
Havu bonan nokton, kaj ankaux vi, Mihxal

בוזוקיא

New member
זה עובד גם בפיירפוקס

ההוראות פחות או יותר זהות....כפתור ימני על סרגל הסימניות-->הוספת סימניה חדשה, ואז בכתובת להדביק את הטקסט שצרפתי להודעה המקורית.

Eldad S

New member
תודה רבה.

אם כך, אנסה לבצע את ההנחיות שלך, ואם יהיו לי בעיות או שאלות כלשהן, לא אהסס לשאול.

בוזוקיא

New member
הנה הנחיות מקוצרות:

1. כנס ללינק הבא: http://chapelon.site40.net/
2. בפינה השמאלית העליונה מופיע הקישור cxaplo. כל מה שצריך לעשות כעת זה לגרור את הקישר לשורת המועדפים שלך וסיימת!
&nbsp
*על מנת לגרור את הקישור יש ללחוץ עליו עם העכבר (כפתור שמאלי) מבלי לשחרר ולגרור את העכבר לכיוון שורת המועדפים.

למעלה